Şimdi Ara

sağlam arkadaşım-dostum yok (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
6
Favori
3.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • askmeafavour A kullanıcısına yanıt

    evet bu yüzden bencede, fakat değişemiyorum, denedim ve olmadı yani




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FollowTheLight -- 29 Kasım 2020; 12:27:1 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Kullanıcı_Adı_

    Ben de aynıyım hocam takmamak lazım. Aslında bütün biz yıkıklar toplanıp arkadaş olsak iyi olurdu

    yok be iyi adamsınız valla.

  • Muhabbetin sarmıyo olabilir mi?

  • Discord sunucularında yabancılarla takıl yada chat de yabancı forumlarda yada buradan kendin gibi bir sürü kişi var yaşım biraz küçük olsa gel arkadaşın olayım derdim de malesef genç değilim artık
  • hüseyinhayko cepkinci kullanıcısına yanıt
    Sağolasın Hüseyin kardeşim . Sen benden de iyisin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-4BBA52C16

    Yahu yaşlar aynı, arkadaş çevresi durumu aynı. Çok iyi anlıyorum. Yapacak tek şey en kısa zamanda mesleğimizi elimize alıp maddi özgürlüğümüzü elimize alıp tek başına bile olsa takılmak. Yalnızlıkta iyidir ama herşey tadında güzel. Üniversite sondayım şuanda 1 tane arkadaşımla mesajlaşıp dertleşebiliyorum. Kız arkadaşım olmadı hiç ama beni seven biri vardı bana ihanet etti bende onu affetmedim bir şans vermedim. Aslında benden kaynaklı değil maddi durumum kız arkadaşımla vakit geçirecek kadar iyi değil düzgün kılık kıyafetim bile yok. Kpssden iyi puan alıp atanmayı istiyorum

    Yapacak tek şey kendinizi bir gruba dahil etmek ve emek vermeniz. Paran olsa bile tek başına takılmak tatmin etmeyecektir. Mesela bisiklet ile mi ilgileniyorsun? Hemen bisiklet topluluklarına, sosyal medyadan bisiklet gruplarına vs. takıl ve hayat normalleşirse etkinliklerine katıl. Başlarda yine yalnız olacaksın canın sıkılacak ama emek verir ve kendine bir ilgi alanı bulursan bunun sayesinde hem sosyalleşir hem de bir gruba ait hissedersin. Bir gruba ait olma hissi insanoğlunda her zaman bulunan bir histir. Bütün gün hiçbir ilgi alanına sahip olmadan ders çalışıp kpss için atanmayı bekliyorsanız -umarım atanırsınız- para kazanınca da mutlu olmayacaksınız.

    Maddi durumu çok kötü olup aşırı sosyal olan arkadaşlarım var. Ciddiyim gereken tek şey içinizdeki istek. Yalnızlığı iyi birşey sanıyorsunuz ama değil. Uzun vadede ağır depresyonlara sebep oluyor. Lütfen kendinize bir ilgi alanı bulun (gerçekten ilgilendiğiniz birşey, karıya kıza yürürüm diye yola çıkmayın) ve kendinizi bir gruba dahil edin. İster istemez sosyalleşeceksiniz.

    Eğer durumunuz yukarıda tahmin ettiğim gibiyse bunun bütün gün evde oturup herkesi tanıyayım demekten farkı yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Reis sosyal medya falan ver ekleyelim oyun falan oynarız takam kafana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FollowTheLight kullanıcısına yanıt

    karamsar-negatif- depresif düşünce yapısı

    karşı tarafın dediklerini fazla kafaya takmam ve andan zevk alamayıp bunu karşı tarafa hissettirmem

    motivasyon eksikliği- düşük enerji

    bir olayı anlatırken sürekli takıldığım için olay örgüsünü karıştırmam ve anlattığım şeyi toparlayana kadar anlatacağım şeyin etkisini yitirmesi

    olduğum gibi davranmayı seçmem - maske takmamam

    insanları iyi analiz ettiğim için karşımdakinin huyunu suyunu hemen çözüp o insandan aşırı çabuk soğumam

    çoğu kişinin aşırı sahte gelmesi


    --------


    Bütün bunlar bende de var yaş olmuş 28 hala bu forum köşesinde sürünüyorum. Okul biter herkes kendi yoluna gider o yüzden sie et... bunlar benim gibi realist düşünce yapısındaki adama ters. Bu millet gençler makara kakara kiki saçmalıkları severler. Yani kendi ütopyalarında yaşamayı severler... dışarıdaki gerçek hayat böyle değil, hayat acı ve sadakatsiz. Herkes kendi kümesinde boğulup gidiyor.


    Bunların sebebi hayallerine ulaşamamak, hayatı olduğundan çok ciddiye almak ve arzuladığın hayatı yaşayamamak. Ben pilot veya hava subayı,astsubayı olmak isterdim, uçaklara çok ilgiliydim. Babam hava kuvvetlerinde subaydı, emekli oldu. Her çocuğun kahramanı öz babasıdır. Gel kelam git kelam olamadım ve hiçbir zamanda olamayacağım. Dost acı söyler kardeşim sana, kafanı bunlara takma hobi edin ve kafanı dağıtmaya bak. Çünkü benim gibi içten içe kendini yer bitirirsin ve kafanda beyaz saçlar çıkar.


    Benim sana ve kendine vereceğim tavsiyeler şunlar ;


    1) Öncelikle maddi olarak kendi ayaklarının üzerinde dimdik duracağın bir işe girmeye çalışmak. Ayda 4-5 bin tl ideal şu ekonomide.

    2) Ufak tefekte olsa günde 3-5 sayfa kitap okumak, gazete bile olur.

    3) Hayatta ne hoşuna gidiyorsa onun üzerine yoğunlaşmak. Ben otomotiv ve elektrik-elektronik merakım vardır. Tabi bunlar maalesef paraya bakar, PARA !!!

    4) Benimde hiç kız arkadaşım olmadı kızlar çevrem dolandı tip desen eh orta şeker fakat aklım oyunlardaydı, gönül bile eğlendirmedim kimseyle.

    5) Askere kesinlikle git, kim ne derse desin git. Sana adam olmayı öğretiyor elindekilerinin kıymetini anlıyorsun...hayatının ebesinin... görüyorsun argo konuşmayayım ve uzatmayayım ne olursan ol 6 ay git yap gel.


    Son olarak insan sosyal bir bireydir ilkesini unut, kendi kendine yeteceksin kimse kötü günde sana elini uzatmaz, ailen dışında. İyi kötü çevrenden bir kız arkadaş edinmeye çalış, zorlama olmasın sadece arkadaş olmaya çalış arayan bulur sadece senden elektrik alan birini bulacaksın zor olacak ama illa ki bulursun ha çirkin ha güzel bilemem. Ben işsizim, manita yok, sosyal hayat yok ve biriktirdiğim param bitti bitecek. Özet geçersem insanlara muhtaç değilsin maddi ve manevi anlamda emin ol kaliteli yalnızlık, kalitesiz insanlardan daha iyidir.





  • ''Ve hiçbir şeyi umursama her zaman kaybedecek hiçbir şeyi olmayan bir insan gibi davran bırak karşındaki seninle konuşsun biraz da hep sen muhattap olma.''


    Sarısın Bey buna katılıyorum. Böyle insanlar hayatın her saniyesini doya doya yaşıyor. Ben yaşamadım ama çevremde gözlemlediğim bu kişiler mutlular. Adam her pisliği yapıyor, yaşıyor, tecrübe ediniyor ve insanları tanıyor... yarınını ve içinde bulunduğu statüyü düşünmüyor. Cebindeki parayı bile 2.plana atıyor o an canı ne istiyorsa onu yapıyor.


    ''sana bir kızın aklına girersen o da zaten almayı başarır seni seveceğin bir kız arkadaşın olursa da arkadaş çevresine çok gerek kalmaz.''


    Almayı başarır derken bu cümleyi tam anlamadım  tavsiye etmişsin ama tekrar tekrar okudum spor salonundan sonrakini çözemedim.





  • flyer_mig kullanıcısına yanıt

    Ya konu sahibi arkadaş sorunu kendimde arıyorum dediği için sinirlenmiştim bir hışımla yazmışım nokta koydum düzelttim.

    Demek istediğim spor yapsın elit takılsın çünkü çevresindeki arkadaşları çer çöp yedikçe ve bilgisayar oyunlarına gömüldükçe o spor yapacak kafasını dinleyecek.


    Kız kısmı dediğim bir kız bir erkekten hoşlanıyorsa onu alır zaten, erkek çıkma teklif etmez mesela hemen, hoşlanan kız varsa zaten yazar kimse için kendini kasmasın.


    Dünyaya bir kere gelmişiz kimsenin peşinden koşulmasına ihtiyaç yok benim fikrimce, kişinin kendine saygısı olması lazım herkesten çok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞokBıçaklıZed -- 30 Kasım 2020; 12:3:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katiller de Ağlar kullanıcısına yanıt

    evet olabilir- hatta sarmıyor eminim

  • 18 yaşında bir genç olarak sizlere şunu söyleyeceğim izninizle. Ben sosyal yaşamımda yer edinmek için zamanında yalana başvurdum ve sağlam dostluklar edindim.(zannediyordum meğer temeli sağlam değilmiş ve karşımdakiler dediklerinin farkındaymış. Haliyle şu an arkadaş diyebileceğim 1 kişi bile yok şu zamana kadar da 1 kere bile sevgilim olmadı.) Peki ben ne yaptım? Öncelikle hobilerime yöneldim şu an drone merakım var ve bununla ilgili araştırmalar yapıyorum.(ki araştırma işi benim için kafayı yedirtici bir iş tek yks kitabı için 1.5 hafta araştırma yapmışlığım var ve drone araştırmanın 3.ayındayım.) Hobiler beni çok uzun süre oyalıyor ama asıl can alıcı nokta şu ki ben bilgisayar meraklısı ve bu işin mühendisliğini okumak isteyen birisiyim ve bir gün denk gelip takip etmeye başladığım bir Instagram sayfası wp grubu kurdu küfürsüz çok güzel bir ortam var ve bilgisayardan arabaya herkes bilgisi olduğu konuda konuşur eğlenir. Size de böyle bir önerim var. Sayfanın adı Oyuncu Rehberim eğer merak edip katılmak isterseniz PM atmanız yeterli gerekli işi halledebiliriz. Bu arada yalanı bıraktım merak etmeyin. Sağlıcakla...




  • Himm peki erkek kizin hoslandigini anladi diyelim. Peki erkek mi ilk adimi atar yoksa kiz mi ? Yazar derken eger aynu sosyal-kulturel cevredeyse ve sosyal medyasinda ekliyse yazar. Simdi benim mahallede markette bir kiz var. Iyi kotu sohbetim oldu kizla gozlerimin icine icine bakiyor mal degiliz asosyal adamda olsak az cok anliyorum. Bugun sigara almaya gittim buna winston beyaz dedim. Daha once winston white istemistim.bu hadiseyi daha once yasamistik degil mi ? falan filan tarzinda sohbetimiz olmustu. Neyse uzatmayayim bugun soracaktim sosyal medyaniz var mi ? diye gene soramadim utandim ve market sessiz sakindi muduru vardi, kasiyer arkadasi vardi falan. Bende ufak bir not yazip vermeyi dusunuyorum. Merhaba, ben sizle tanismak istiyorum. Utangac biriyim, is yerinizde dedikodu olmasin ve ayip olmasin diye bu notu yazma geregi buldum. Lutfen bu not aramizda kalsin. Saygilarimla Instagram: xxx


    Yoksa firsat kollayalim derken olme esegim olme... yuzyuze konusurken uzun uzun sohbet etmesi mesele kasada.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Hocam diyorum 18 yaşındayım çok tecrübem yok utangacım da ama bir kaç kere kızlara açıldığım oldu hepsinde yüzyüze konuşmaktan kaçtığımdan notla işimi halletmeye çalıştım ve bir kız bana şey dedi kalbimde sana karşı bir şeyler hissettim zamanında sonradan söndü gitti keşke zamanında söyleseydin her şey daha güzel olabilirdi ve keşke notla değil de yüzyüzeyken söyleseydin belki ruh halinden hareketlerinden içtenliğinden sözlerinden o içimde sönen şeyler tekrar alevlendirdi ondan dolayı ben şu saatten sonra asla not yazmam mümkünse molaya çıktığı bi zaman kollayın bir şey alacakmış gibi gidin sonra görüp selamlaşıp muhabbet açın sonra da yavaştan ya böyle böyle gel biz seninle instadan konuşalım modunda takılın naçizane fikrimdir.
  • MSG0157 M kullanıcısına yanıt

    O dedigin cok zor iste burasi ufak bir mahalle marketi. Sigara iciyor mu icmiyor mu bilmiyorum. Hava soguk disari cikip oturamaz edemez. Ben o zaman yarin aksam gideyim kasada musteri yokken firsat kollayayim yanina gidip medeni sekilde kasaya urunleri koyarken merhaba nasilsin ? o da iyiyim tsk ederim sen nasilsin ? vesaire der bende iyiyim yuvarlanip gidiyoruz iste diyecegim   diger kasiyerler fisi verirken yuzumuze bakmiyor verip gonderiyor yallah diyor sanki iyi aksamlar kolay gelsin diyorum gene donus olmuyor... bunda.niye oluyor duz mantik dusunuyorum  


    Sohbetin sonunda da sorayim sosyal medyan var mi ? Sakincasi yoksa alabilir miyim ? En mantiklisi bu diyorsun ozguvensizlik izlenimi yaratir karsi tarafta haklisin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Bence de en mantıklı şekli bu ki belli bir muhabbetiniz oluşmuş artık oradan yardırır gidersin bence hallolur gibime geldi biz yapamadık madem sen yap bari hadi hayırlısı.
  • Benim hiç arkadaşım yok ama senin aksine çoğu kişi benle arkadaş olmak istiyor ben hepsini ekiyorum ve uzaklaşıyorum.

    Çok alakasız biri olmama rağmen nasıl benle arkadaş olmak istiyorlar anlamıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 30 Kasım 2020; 20:21:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşın olmuş 22 ne dostu Allah aşkına boş şeylere kafanı takma hayatına bak. Okul bitince en kral "dostluklar" biter. En iyi ihtimal en fazla ayda yılda bir merhaba merhabaya falan döner. En kral dostlugun bitmesi 3 kuruş paraya ya da bir hatanıza bakar. En kötü siz olursunuz.


    Arkadaş olsun ama ki zaten varmış tamamen çıkara dayalı olsun. Kimseye oldugundan fazla deger yükleme.

  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    Belki haklısınız ama bir yerde dost da lazım Allah'ın bile Allah Dostu diye çağırılan kulları varken biz nasıl dostsuz yaşayalım inan olsun 1 ay kimsesiz yaşamaya çalıştım da kafayı yiyordum en son...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.