Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
107.602
Cevap
259
Favori
3.941.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
166 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • XBOX ya da PS iyi olması bir şey değiştirmiyor burada konuşmamız gerken ne biliyormusunuz hangi konsolun eksiği ne hataları var mı çok ısınoyor mu kime göre uygun falan !!!

    PS kullanıcısıyım PS Savunucuları bir şey kanıtlama derdine girdiniz Ancak ŞÜPHELİ olan şey kanıtlanmaya çalışılır Şüpheniz var sanırsam PS nin kalitesinden ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RakıFeller -- 30 Kasım 2020; 12:26:45 >
  • Yukarıda çikolatayla falan örnek verenler olmuş. O zaman ben de kendi ilgi alanımla örnek vereyim. Dualsense D segment bir aracın en üst donanımlı olanıdır, mesela Passat 2.0tdı SCR 4x4 DSG Highline gibi, içi dopdoludur, 4x4 dür ama gene de Alman halk arabasından öteye geçemez, Volkswagen Volkswagen dir çünkü, ne kadar teknoloji olursa olsun malzeme kalitesi hala daha düşüktür, ileride trim sesleriyle uğraştirması, DSG nin elde kalması muhtemeldir.
    Xbox Gamepadı ise Audi A4 ya da Mercedes A200Sedan Progressive dir. Evet donanım olarak biraz boşdur ama malzeme kalitesi olarak dönüp bir daha Passata bakarmı Mercedes kullanan adam. Dct şanzımanlıdır sorun çıkarmaz, trim sesleriyle uğraştirmaz ve zaten herkese de hitap etmez, onun alıcısı kullanıcısı işini bilir zaten ;)
  • RakıFeller kullanıcısına yanıt
    Şahsen benim her iki konsolla alakalı da şüphelerim var ve ne zaman yazsam her iki tarafta dut yemiş bülbül e dönüyor nedense
    1-Ps in coil whine mevzusunu artık halletmesi ŞART,
    2-Hot Memory mevzusu ise ps5 de uzun vade de özellikle yaz aylarında çok problem olabilir
    3-SeriesX in performans düşüklüğü böyle devam edecek mi
  • Piyade_Nefti P kullanıcısına yanıt
    Valla bende bilmiyorum bu Sony 1 yıl garanti veriyor mu yurt dışından gelen mala ona göre arada kalacağım yoksa Kesinlikle XBOX
  • RakıFeller kullanıcısına yanıt
    PlayStation da o da ayrı bir sıkıntı, yok ithalatçı garantili yok Eurasia Garantili, ps5 i alırsanız kesinlikle buradan Eurasia Garantili alın yani Tr den alın ama Xbox alırsanız Almanya, Fransa vs farketmez 2 yıl uluslararası garantiye sahip yani bir sorun olursa gene Microsoft Tr ile muhattap oluyorsun.
  • https://www.donanimhaber.com/haberler/ps5-xbox-series-x-i-ikiye-katladi-iste-satis-rakamlari.htm

    Ps5 , beklendiği gibi 2 kat fazla satmış xbox tan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RakıFeller kullanıcısına yanıt

    Xbox Turkiyeden alınmaz ama ps'yi seve seve buradan alacaksınız garanti işi üzer bu arada kollarda garanti yok gibi birsey zaten xbox kol garantiside sorunsuz benim kafam rahat olsun garanti konusunda diyorsan xbox'tan şaşmaya gerek yok


    Turkiyeden alınmaz dememin sebebi fiyat farkı yoksa hangi ülkeden almak isterse insan oradan alabilir sorun yok




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Revrain -- 30 Kasım 2020; 12:47:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet bunu yoldan geçen birine sorsan cevap verir bana gelip sorsan bende söylerdim aynısını gülünecek birsey yok normal geçen nesile bakıldığında böyle olmasa gülünecek birsey olurdu xbox 1.5 satmıştır büyük olasılık ps 3.0 nesil başı için normal 3 4 yıl sonra satışlar gerçekten etki edecek


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Funder

    Ps fanboyları için yazılım hatası, beceriksiz geliştirici gibi şeyler önemli olmadığı için paylaşıyorum. Sonuçta daha iyi mi iyi. Şuan Konsollarda Ac Valhalla en akıcı şekilde Series X de oynanıyor.

    https://twitter.com/astaranx/status/1332454917294977027?s=19

    Şaka değil mi bu? Çünkü series x ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ DÜŞÜREREK ps5 e anca yetişti. Bak yetişti diyorum, series x in ÇOKTAN ps5 i geçmesi lazımdı. Durumun farkındasın değil mi? Ha şu da var, ben ps fanı değilim, umarım ilerde series x de iyileşir rekabet olur çünkü rekabet herkesin işine yarar.





  • oyunu cigolayta gore alanlar oyunsuz kapatacak bu nesili ona guluyorum.  


    yazik ya birde deamon soulstan orumcek adamdan bahsedenlere fanboy diyorlar onlar sizde bunlardan yararlanin diye ovuyor bosa mi konusuyoruz biz. ps daha konsolu gostermeden cikacak oyunlari gosterdi. xbox tanitim gununde boyuna cihazin cigolaytindan bahsetti durdu. eee oyun yok hani? en yeni nesil oyunu valhalla olan konsol oldu. ona da para veriyorlar. gamepass'e bakiyorsun cop. ps collection 5 kat daha iyi oyunlara sahip. hee xbok alip 10 yil onceki oyunlari oynayip duracaksaniz bilemem ama o zaman cigolaytinizdan bu kadar bahsetmeyin xbox 360 da calistiriyordu onlari  

  • XSX stokları az olabilir u ve PS5 bulmayan XSX almış olabilir bu ikisi ayrı değişken
  • İki konsol arasında kalanlar için bir iki not bırakayım.


    • İki konsol kafa kafaya aynı performansta, büyük ihtimal bu nesil bu böyle gider. Bir tarafa fark olsada alım kararı verecek bir fark olmaz.
    • Dualsense'i bir yerlerde deneyin, sizi etkiler ise PS5 alın, gamepad konusunda PS5 de yenilikler var. Xbox kolu kötü değil ama daha geleneksel.
    • Ekonomik olarak xbox Türkiye şartlarında daha iyi fırsat sunuyor, gamepass dünyanın en ucuzu bizde. Market olarakta xbox biraz daha ekonomik oluyor, araştırın.
    • İkinci el oyun, oyun paylaşımı önemli ise Türkiye'de ps her zaman avantajdır, tartışmasız daha geniş pazarı var.
    • Servis konusunda MS daha iyi, maalesef bu sony'nin ayıbı; kesinlikle iyileştirilmeli. Bu kadar ps müşterisine haksızlık ediyor.
    • Özel oyunlarda ps önde, ama bu da kişiye göre değişir. Araba yarışı severim derseniz bence xbox, dediğim gibi oyunlara tercihlere bakın. Bir önceki nesilde ps'de daha iyi oyunlar var, geriye uyumluluk ile sizi baya götürür. Yani PC'den geliyorsanız ps tarafı sizi daha memnun eder. MS'te bir sürü stüdyo aldı, bakalım. MS umut satıyor, sony'de yine yaparız diyor; güzel rekabet olabilir.


    İki konsolunda artıları eksileri var. En iyi, en doğru alıcısına ve beklentilerine göre değişir. Zaten bir ürün tüm konularda avantajlı olsa diğeri yok olurdu, öyle bir durumda yok zaten...


    Nesil için en umutlu şey rekabet bir önceki nesil gibi değil, daha yakın gibi. En azından sony çok rahat değil, bu da tüm konsol oyuncuları için iyi bir şey.


    Yönetimi de tebrik etmek lazım, güzel konu olmuş. Umarım konuyu araştıran arkadaşlara yardımcı olur...





  • Ödülünüz hazır Sony den bir 0.000000001 dolarlık çek kazandınız doya doya harcayın bu PS yi övmeyi ne zaman kesicez ? Şüphen mı var PS kalitesinden şuana kadar ki en iyi konsol PS idi bu nesil daha oturmadı ne olacağı belli olmaz bu kadar basit yeni doğmuş bebek lafı gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Persona_6

    https://www.donanimhaber.com/haberler/ps5-xbox-series-x-i-ikiye-katladi-iste-satis-rakamlari.htm

    Ps5 , beklendiği gibi 2 kat fazla satmış xbox tan.

    Xbox'ın kendi yeri NA'de fark koyarak başladı PS5'de. Xbone döneminden zerre farki yok MS'un, yine oyunlar geri, satışlar geri. Artık en güçlü, kalitesiz oyunun en ucuzu gibi sloganlar da kurtaramıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: furkanmtnn

    Bakıyorum burada hep ps cılar var doğrudur tabi xbox sahipleri oyun oynadıkları için burda görmek zor oluyor aksine ps'cılar buralarda çok geziyor noldu sarmadı mı ya :)

    Ps ciler ps4 te oynadıkları oyunları tekrar tekrar oynamaktan sıkılıyorlar. Ps5 te god of war days gone vs oyunları tekar tekrar oynuyorlar. Ben oynayıp bitirdiğim oyunların yüzüne bir daha bakmam. (Fifa ve yarış oyunları hariç) ps4 pro ve one x sahibiyim. Sony exc oyunları oynayıp siliyorum. İkinci kez cihaza yüklemiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dictattor

    Xbox'ın kendi yeri NA'de fark koyarak başladı PS5'de. Xbone döneminden zerre farki yok MS'un, yine oyunlar geri, satışlar geri. Artık en güçlü, kalitesiz oyunun en ucuzu gibi sloganlar da kurtaramıyor.



    Alıntıları Göster

    Amerikalı bile kendi malını almıyor , sebebi exclusive oyun yokluğu başka bişey değil. Adam görüyor en kaliteli oyunlar Sony oyunları, gidiyor onu alıyor. Ne diye oyunsuz konsolu alsın ki? Şimdi bir Dualsense gibi mükemmel kontrolcüde geldi. Konsol çıkıyor çıkış oyunu yok, milletin tetris oynamaktan gözü bozuldu  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persona_6 -- 30 Kasım 2020; 12:28:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sirinbaba33 S kullanıcısına yanıt
    Ki en doğrusu cyberpunk degilmi 2/3 kere oyna ama Detroit 2 kez oynanır interaktif olduğu için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sirinbaba33

    Ps ciler ps4 te oynadıkları oyunları tekrar tekrar oynamaktan sıkılıyorlar. Ps5 te god of war days gone vs oyunları tekar tekrar oynuyorlar. Ben oynayıp bitirdiğim oyunların yüzüne bir daha bakmam. (Fifa ve yarış oyunları hariç) ps4 pro ve one x sahibiyim. Sony exc oyunları oynayıp siliyorum. İkinci kez cihaza yüklemiyorum.

    Alıntıları Göster

    Hayır yani oyunlarda seçimlere göre sonuçlar farkli olsa muhteşem yan görev cesitlikleri olsa neyse dersin bir daha bir daha oynarım ben bunu falan diye ama spiderman misal 10 kişi otursa 10 kişi aynı sonuca ulaşacak tlou2 öyle değişmeyen bir hikayeyi tekrar tekrar oynamak bana saçma geliyor mekanik değişimi yok birşey yok bir kere oynadım bitti icinde online barındırmıyor birde birisiyle eşleşip biraz savaşayım falan yok ben ps sever birinin yerinde olsam nesil sonuna kadar ps5 almam yada 4 5 yıl sonra alırım hem oyunlari üç kuruşa alırım bitirip satarım ama kafa yapısı uygun değil ps fanlarının keyif meselesi ama mantıklı yaklaşınca nesil sonuna kadar xbox kullanıp nesil sonunda ps almak her zaman daha mantıklı sony'nin oyun çıkarma sürelerine bakınca zaten anlıyor insan


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Days gone zamanında teknik sıkıntılar sebebiyle düşük puanlar almıştı, ps5’te yeniden başlamak mantıklı geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de bu, "oyun oynatmak amacıyla üretilen" cihazlarda Özel politikasını çok basitleştirerek anlatanlara gülüyorum. Sorsan bunlara göre oyunların öyle çok bir etkisi yok.

    Adı üstünde bunlar Oyun konsolları, amaçları oyun oynatmak, orta düzey bir oyun bile benim kullandığım platforma değil bir diğer konsola çıkıyorsa bu durumdan rahatsız olurum, gider onu alırım. Sony ise orta düzey bir kenara, sektöre her seferinde Şaheserler bırakıyor, bu çok büyük bir avantaj sağlıyor. Ps5'e sahip olamayan bir oyuncunun kaybedeceği şey çok, fakat Xbox Series modellerini alsanda almasanda bir şey farketmiyor.

    Microsoft F/P bir oyuncu PC'si toplamış, alın güle güle kullanın, içinde de binlerce eski oyunda yüklü hem. PC toplamak için uğraştırmıyorlar.

    Her şey parayla çözülseydi Microsoft'un başarıları Uzay'a yol olmuştu, ama tek başına para yetersiz, bu iş için tutku lazım, emek lazım, yenilikçi fikirler lazım.

    Phil Spencer, konsolun satış rakamlarını açıklayıp geliştirici stüdyolarının dikkatini dağıtmak istemediklerini söylemişti, nedeni belli, o stüdyolara bir amaç verilmemiş, bir tutkuları yok, ucuza bir sistem için oyun yaptıklarını biliyorlar ve bu da özensizliğe yol açıyor. Oyunları "para işi" gibi görüp öylesine oyun yapan geliştiriciler ile "Bir şeylerin en iyisini yapabilmek için ter döken, emek veren, işine özen gösterip kafasını yoran, bir amacı, anlatmak istediği bir hikayesi olan" geliştirici arasında dağlar kadar fark var.




  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.