Şimdi Ara

Straight -fold birlesimi kedi saglikli olurmu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Scottish straight (duz kulak) ile fold cinsj birlesimi kedi saglikli olurmu? Ben british fold diye biliyorym fakat bana straight duz kulak ile foldun birlesimi sikinti olmaz diyorlar?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • eğer anne baba sağlıklıysa bir şey olmaz diye düşünüyorum .
  • eklem rahatsızlığı ihtimali hayli yüksek olur. doğacak çocukların vebali üzerinde olur. çünkü birinin kulakları düz de olsa, 2 tane scottish i çiftleştirmiş oluyorsun.

  • Sadece anne baba değil, soyunda Scottish Fold olan tüm dik kulaklar aslında straight oluyor. Haliyle piyasada soyunda Scottish Fold olmayan çok azdır. Yani şöyle söyleyeyim piyasada dik kulak British düşünenler aslında Scottish Straight olabilir. Geçmişinde Fold olmayanı bulmak çok ama çok zordur.


    Bir de geçen bilinçsiz bir hayvan severe, Fold kedisiyle eşleşmek için talep ettim, arkadaşımızdaki kediyle çiftleştireceğiz dedi, laflarken kediyi de gönderdi. Kendisindeki Fold, eşleşecek olanda Fold idi. Sonra bilinçsiz hayvan severe bu kedinin anne babasını sordum, ikisi de Fold idi. Bilinçsiz hayvan sever ve çevresi, Fold'dan yürümüş haberleri dahi yok. Özet geçeyim hiç yavru ölmemiş, bu zamana kadar da hiç problem yaşamamışlar, 4-5 sene sonra ne olur bilinmez.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfredo -- 15 Mart 2021; 10:17:49 >
  • Alfredo kullanıcısına yanıt

    ölmez zaten, ama eklem rahatsızlığı yaşayıp hayatları boyunca ızdırap yaşayabilirler.

  • Kırık kulaklı kedileri kimle çifleştirirseniz çiftleştirin hastadır. Folflarla dik kulaklı ya da british çifleştirme hasta yapmaz diye bir yanlış anlaşılma var nedense. Hayır hepsi hastadır, hepsinde belli seviyelerde hastalık görülür lütfen foldları çiftleştirmeyin. Kulaklarının kırık olması başlı başına eklem rahatsızlığının göstergesidir, cins özelliği değildir.

    Sizde diceksiniz ki belki "Ama World Cat Federation üremeleri sağlıklı diyor" size arka planda olan olayları anlatıyım.

    İlk şunu söyliyim: Kırık kulaklı kedileri Ne GCCF ne de FIFe...gibi kedi federasyonları bile hastalıkları dolayısıyla cins olarak tanımıyorlar.


    Kırık kulaklı ile düz kulaklı çiftleştirmesinin sağlıklı olacağını savunan diğer yetiştiricilerede zamanında bir idda sunuldu. 300'den fazla yetiştiriciye, bu teoriyi kanıtlamak için kedilerini ücretsiz olarak röntgen çektirme fırsatı sunuldu. Reddettiler, reddetmeleri çok şey ifade ediyor: açıkça kedilerinin sağlığı konusunda yalan söylüyorlardı.başka bir deyişle, kedilerinin hasta ve acı çektiğini biliyorlar ve buna devam ediyorlar.

    Benzer anlaşma World Cat Federation(WCF) araştırmacı Leslie Lyons desunuldu onlar bile geri yanıt vermedi. Bu cinsin sağlıklı olduğuna dair hiç bir kanıt veremiyorlar.


    Bu sesiz kalan yetiştiricilerin tersine bilim insanları, araştırmalar, veterinerler hekimler bu hayvanların hasta olduğunu ortaya koyuyorlar:


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.