Şimdi Ara

11.11 Kandırmacası ve Dolandırıcılık (N11, KırmızıElma, LG, Ceva içerir) (İade geldi :) ) (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
348
Cevap
8
Favori
28.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
659 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kargoyu da satıcıyı da şikayet et
  • N11 gittigidiyor.
    2 sinden de alışveriş yapmam. Hele elektronik asla. Büyük geçmiş olsun.
    Keşke 6000 7000 tl lik üründe 100 200 liranın hesabını yapmasaydınız keşke.

    Thh den başka çözüm görünmüyor. Servisin raporu avantajınıza.
    Sorunu kargo ve satıcıya yıkmış oluyor. Lehinize çıkar bu durum.
    2 3 ay uğraşırsın inşallah paranızı alırsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ufak tefek ivir zivir seyler icin n11 gittigidiyor

    Tanidigim guvenli firmalarin oldugu yerden hepsiburada

    Garantisi cok onemli ömürlük ürünler icin amazon tercih ediyorum.

    Anakart ram i amazondan almistim hb ve n11 daha ucuzdu almadim. Cpu da genelde sikinti cikmiyor diye gg den almistim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acura07

    N11 gittigidiyor.
    2 sinden de alışveriş yapmam. Hele elektronik asla. Büyük geçmiş olsun.
    Keşke 6000 7000 tl lik üründe 100 200 liranın hesabını yapmasaydınız keşke.

    Thh den başka çözüm görünmüyor. Servisin raporu avantajınıza.
    Sorunu kargo ve satıcıya yıkmış oluyor. Lehinize çıkar bu durum.
    2 3 ay uğraşırsın inşallah paranızı alırsınız.

    100 200 değildi hocam 700 liraydı. TV en düşük 7000 TL görmüştü son 2-3 ayda ben 6300'e bulunca kaçırmak istemedim ama olan oldu işte :/

  • Aynen bende sizin gibi yapıyorum hocam. Amazon'da bulamadığım şeyleri genelde Gittigidiyor ve N11'den alıyorum onun dışında Hepsiburada da baya sıkıntı yaşadığım için onların uygulamalarını dahi sildim.

    Trendyol ise sadece çok çok ciddi bir indirim&kupon fırsatı yakalarsam basit ürünleri sipariş veriyorum. (Senede 1 kere falan)

    Sıralayacak olursam her zaman şöyle olur;

    1-Amazon
    2-N11 (Sadece Amazon'da olmayan şeyleri.)
    3-Gittigidiyor (Sadece Amazon'da olmayan şeyleri.)
    4-Trendyol (Senede belki 1 kere kullanıyorum.)

    Bazen Amazon'da olan ama diğer sitelere göre aşırı pahalı olan ürünleri, aciliyetine göre ya indirime girmesini bekliyorum ya da N11 veya Gittigidiyor'dan alıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 29 Kasım 2020; 0:43:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gemeo

    Hocam buzdolabı aldık hiç sorun çıkmadı ama keşke Samsung, Xiaomi gibi tercihler yapsaydık.

    Hocam şansa sorunsuz denk gelirse yırtınız ama olası bir durumda tüketici hakem heyeti bile uğraşmıyor LG ile berbat servis sıkıntılı müşteri hizmetleri yani ne kadar kötü varsa hepsi LG de toplanmış 😃 tüm eşyaları LG aldım bi tv iyi çıktı gerisi hep sorun neyse aklıma gelmesin hepsini Beko yaptım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1- firmalara ihtar çekiyorsun.

    Satıcıya kırık ürün yolladığını, kargo ile anlaştığını nitelikli dolandırıcılık yaptığını ptt ile taahütlü ihtar çek.

    Kargo firmasına ürünü sahte imza ile teslim edilmeden teslim tutanagı tutarak mağdur edildigini ve bunun kamera kayıtları ile tespit edildigini sahte imza atarak yapılan bu dolandırıcılık hakkında oluşan maddi zarar giderilmezse dava açılacagına dair dilekce ile ihtar çek.

    N11 e nitelikli dolandırıcılıga uğradıgını ve ürün bedelinin aktarılmasının durdurulmasını ve bu maddi hatanın düzeltilmesini istediginize dair ihtar çekin.

    2- thh üst limit 6900 büyükşehirlerde daha fazla
    Hemen tüm belge ne varsa thh ye başvur.
    Thh %90 senin adına karar verecek kesinlikle.

    3 firmalara thh kararını bildir ile ama kimse sallamayacak. %90 öyle oluyor.

    4 - thh kararını alıp tüketici mahkemesine gidip orada kararı onaylattıracaksın. kaybetmen çok zor kesin kazanacaksın

    5- tm kararını firmalara teblig et ama %90 yine sallamayacaklar.

    6 haciz yoluna gideceksin ürün bedeli, avukat bedeli, harçlsr vs vs masraflar dahil haciz yoluna gidilecek.

    Geçmiş olsun tekrar.
    Bende tv alırken uygun fiyatlı bulmak için çok gezdim ama hepsi 600-100 tl daha palıydı. mecbur n11 den aldım aldığım firmayı aradım ama biz o fiyata satmıyoruz o fiyatı n11 verniş oradan alın dedi.

    Kısaca para kolay kazanışmıyor n11 den alınırmı oradan alınormı vs diyenlere bakma. Tekrar geçmiş olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abuabuabu -- 29 Kasım 2020; 1:10:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sizin yerinize imza atmaları suç bence kargoyu dava etmeniz gerekiyor. belki de kargoda kırıldı satıcıda siz yok bilir kişi imza örnekleriyle tespit eder diye tahmin ediyorum. sahte imza atmak zaten ciddi bir suçtur diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı şekilde arkadaşıma alıyorduk. Aynı kupon, aynı satıcı. Fiyat çok uygun olunca bir an satıcının yorumlarına bakmayı unutmuştuk, tam almadan önce nasıl olduysa bir kurt düştü. Adamların yorumlarına bir baktık.... Off... bunun gibi epey kişiye aynı numarayı çekmişler.

    Üzüldüm valla başınaza geleni...

  • Ben çok yazdım N11 den ve Esnaf dan ürün alınmaz.

    Amazon'dan 500-1000 tl fazla ver al kafan rahat olsun.

    yapacak bir şey yok mahkemeye vereceksin ama kutu hasarlı, Hasar tutanağı yok o ürün sizin elinizde patlar veya süreç çok uzun sürer piskolojik olarak yıpranmak var inşallah çözülür.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 29 Kasım 2020; 1:18:33 >
  • spoiler4all kullanıcısına yanıt

    İşte insanımız.  

  • aynısı başıma altus marka televizyon aldığımda geldi amazondan indirimle 2500 tlye haziran ayında 49inç tvmi aldım.

    eylül ayında servis çağırdım kurulum için kutuyu açtı adam ne görelim ekran patlamış cihazı aldı götürdü 4 hafta sonra 50 inç beko ile ücretsiz değiştirdiler yerli malı yurdun malı boşuna dememişler.

    yazık olmuş kutudada bişey yok . ekranda kırık yok bişey yok. yüzde yüz lg türkiyenin suçu bir daha beyaz eşya tvde yerli malı harici almam.

  • bankaya itiraz et odeme icin en azından parayi hemen alamasın o firma sende o arada thh basvurursun geçmiş olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xlarge -- 29 Kasım 2020; 1:35:16 >
  • Geçmiş olsun. Umarım sizin açınızdan olumlu bir şey olur. Ben de N11 ile başımdan geçen bir olayı anlatayım :)


    Zowie mouse'umun sol click'i arada bir çift bastığı için nasıl kendi imkanlarım ile düzeltebilirim diye araştırma yaptım ve sonra devre kart temizleyici spraylerin bu işe yaradıklarını öğrendim. Daha sonra N11 sitesine girip direkt "devre kart temizleyicisi yağsız" olarak yazdım, ve aramayı genişletip en çok yorum alan ürünü üst sıraya getirdim. Tam olarak 72 yorum yapılmıştı ve hepsi 5 yıldızlı. Yorumlar da yazılan şeyler hep şu şekildeydi "ürün görsel de ki gibiydi" "ürün anlatıldığı gibiydi"


    Neyse aldım ve ilk olarak sadece mouse'un usb ucuna yaptım işlemi. Daha sonra bilgisayar mouse'u görüyordu normal bir şekilde ama imleç bir türlü görünmüyordu. Ben de tekrar ilana baktım. Ve ne göreyim ? Ürün bilgi kısmında satıcı kişi bir Youtube link paylaşmış, ve o link bastığım zaman evet bir tane devre kart temizleyici sprey tanıtılıyordu. Fakat bu adamın sattığı ürün markası ile alakasızdı, renkler bile farklıydı. Sonra dedim bu millet neden özellikle "ürün görsel de ki gibiydi, anlatıldığı gibiydi" yazmış...Ben de N11 aradım ve bu tutarsızlığın olduğundan bahsettim. Mağazayı incelemeye alacaklarını söylediler. Bu arada mağazaya bu durumu söylediğim zaman iğrenç bir şekilde gülücük atıp "beni şikayet edebilirsiniz" dedi. Halbu ki ben kendisine neden ürün bilgi kısmında başka ürüne ait bilgiler vardı diye sormuştum sadece. Neyse, N11 bana sonra geri dönüş yaptı ve "mağduriyetinizi anlıyoruz. bu yüzden site üzerinden hesabınıza 20 tl (sprey fiyatı) kupon aktif etmek istiyoruz" dedi. Ben de gülerek "siz benimle dalga mı geçiyorsunuz" diyerek benim mağduriyetim sprey mi oldu, 600 TL'lik mouse'um bu spray yüzünden bozuldu. Bu görsel de ki ürünün "ürün bilgi" kısmında ki marka ile ve görsel ile tamamen alakasız dedim. O zaman ben de N11 mağazası açıp ürün bilgi kısmına orjinal nike reklamların olduğu paylaşımlar yapıp millete elimle diktiğim kolpa nike yollayım? Neyse 2. kez mağazayı incelemeye aldıktan sonra bana dönüp "ama mağazadan satın alan diğer kullanıcılar olumlu yorum yapmış" dedi.


    Mantığa bakar mısınız. Yani adam 70 tane olumlu yorum almış diye bir sonra ki tüketenleri istediği herşeyi yapma imkanı var. Mesela biz de bu forumda referanslarımızı arkamıza alıp önümüze geleni dolandıralım olur mu ? N11 her koşulda ne yaparsam yapayım bu iğrenç kişiyi pekiştirdi bana karşı :) Ben kendilerine asla yalan söylemedim. O lanet olası sprayı mouse sıktıktan sonra bozuldu. Ki söz de devre kart temizleyici olsaydı hiçbir şey olmaması gerekirdi. En sinir olduğum şey ise bu n11 mağaza sahibi olan kişi kesinlikle bir dolandırıcıydı. Çünkü ben kendisine durumu sorduğum zaman direkt bana pişkin pişkin gülerek ":)beni şikayet edebilirsiniz" demesi oldu. Resmen bu düzeni kullanan bir aşağılın tekiydi, ve N11 de işine geldiği için bir tane tüketici yerine, böyle kendisine daha çok para kazandıran bir pisliği korudu ve pekiştirdi. En son karşımda o adamı savunan n11 müşteri temsilcisine "allah belanı versin. umarım senin de bir gün böyle bir şey başına gelir" dedim. Ama elbet o da yaşamıştır, ya da ne bileyim, bu kadar aşağılık olmayı kendine yakıştırıyorsa sanırım başına böyle bir şey gelmiyordur. Çünkü bu tür karaktersizler hep birbirlerini savunur ve doğru olanı yok eder.

  • Yinede peşini bırakma gerekirse hastag vs paylaşım yapar bir şekilde sesini duyururuz. İmzayı sen atmamışsın madem oradan yürümek en iyisi. Yüzde yüz kargo hatası
    Senin yerine imza atmak inanılmaz büyük bir suç,2 yıldan 5 yıla kadar cezası var ve öyle hakaret etmeye felan benzemez veya ürünü direkt kırsa gözünün önünde hatta senden çalsa bile 1 yıldan 3 yıla kadar verilir. Bir manada şanslısın, senin adına imza atmış, her ne olursa olsun sonuç senin lehine olacak, criminale gitse bile belli olacak yani senin atmadığın. 6 7 bin lira az para değil gerekirse şimdi biraz daha masraf edicen ama fazlasıyla alıcakskn kesin.
    Edit=Çok dikkat ettim tüm firmalar puan işlemlerinde insanlar alsın diye çoğu negatif işi onaylamıyor. Hatta puanlamazsan otomatik olarak 5 yıldız gidiyor. Amazon şu işi az büyütsede şu sahtekarlıklardn kurtulsak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamactiJun -- 29 Kasım 2020; 1:59:32 >
  • Gemeo kullanıcısına yanıt

    Satıcı. Ürünün sağlam şekilde teslim edilmesinin sorumlusu onlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • glumerna G kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum hocam en azından servisle v.s kolayca muhatap olabiliyorsun. Beko, Arçelik v.s şaşmamak lazımmış demek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamactiJun T kullanıcısına yanıt

    Maalesef n11 gibi firmalar suçu son tüketiciye atmak konusunda uzmanlaşmış vaziyetteler, fakat Amazon'da ise tüketici memnuniyeti gerçekten en başta geliyor. Benim kesinlikle önerim n11'den pahalı bir ürün alınmamasıdır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun netten böyle pahalı ürünler almayalım lütfen

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.