Şimdi Ara

F-35A savaş uçağı, süpersonik hızda uçarken attığı nükleer bomba modeliyle görüntülendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 20 yıldır devam eden geliştirme sürecinin ardından artık ilgili ülke hava kuvvetleri filosuna katılmaya başlayan 5. nesil hayalet savaş uçağı F-35’e ait yeni görüntüler paylaşıldı.



    Uçağı ABD’nin envanterinde bulunan B61-12 serbest düşümlü nükleer bomba ile birlikte gösteren görüntülerde F-35, gövde içinde sakladığı ve eğitim maksadıyla kullanılan bombayı süpersonik (Mach 1 (1234 km/h) ve üstü hız) hızda uçarken hedefine bıraktı. Aslının 374 kg ağırlığında olduğu ve 0.3 ila 50 kiloton gücünde olan bomba B-2A, F-15, F-16 ve Panavia Tornado gibi uçaklarda da kullanılıyordu.



    Ayrıca Bkz.Porsche Taycan, 42 km boyunca drift atan ilk elektrikli otomobil oldu



    1968 yılında envantere giren B61 ailesinin son üyesi olan B61-12’nin servis ömrünü en az 20 yıl süreyle daha uzatmak isteyen ABD Savunma Bakanlığı’nın açtığı ihale kapsamında çalışan Sandia Ulusal Laboratuvarları, aynı zamanda söz konusu mühimmattı modern platformlarda da kullanılacak hale getirmekle görevli.





    B61-12’ları F-15E Strike Eagle savaş uçağı ve B-2 Spirit bombardıman uçağıyla da test eden Stadia için F-35’le yapılan denemenin ayrı bir önemi var. Zira söz konusu testte B61-12, ilk kez bir savaş uçağının gövde içinde taşınmış oldu. Normalde kanat altı noktalarda taşınan bomba, görünmezlik özelliğinin sürdürülmesi kapsamında F-35 ile birlikte hem gövde içinde taşınmış hem de süpersonik hızda hedefe yönlendirilmiş oldu.



    25 Ağustos’ta ABD’nin Nevada eyaletinde gerçekleştirilen teste ait görüntülere aşağıda göz atabilirsiniz.





    Kaynak:https://newatlas.com/military/f-35a-mock-nuclear-bomb-flight-test/







  • Komşularımız da F35 kaynıyor zaten. Oğlum adam kıçıkırık uçaklarla ülkene girse hava savunma sistemin yok. Adamlar Ankaraya balistik füze sallasa durduracak hava savunma sistemin yok. Beğenmediğin S400 ile hava sahasını kapatabilirsin. Beğenmediğin S400 ü konumlandırdığın bölge de rahat rahat uçak uçuramazsın. S400 yüzünden F35 alamadığını sanmak ahmaklıktan ibarettir.
    F35 uçan bir bilgisayardır. ABD ve İsrail çıkarlarından başkasına hizmet etmez. F35 alınsa MMU projesinin üstüne bu kadar düşülüp kaynak ayrılmazdı. Bizde ambargo olmadan iş yapılmıyor malesef. Hem F35’e o kadar para verip kime karşı kullanacaktık ki. Terörist bombalamak için fazla lüks o uçaklar. İsraile karşı zaten kullanamazsın. Yunanistana kullanmaya gerek yok. Bir tek Rusya var onlarla durumumuz apayrı zaten. Bence S400, F35 yerine çok daha iyi bir tercih. Çünkü ülkece tehdit algımız Rusyadan çok NATO dan yana.
  • Lafa gelince İran nükleer silah yapıyor olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ah F-35 üzümlü kekim.. Yanımızdaki Yunanistan bile F-35 alacakken biz hala uçan tabut olan F-4leri kullanıyoruz

  • Biz de F35 'i göremeyen ve Ruslara karşı kullanamayacağımız s400 lerimizle
    az geriden seyredelim.
    Yunanistan'da sipariş geçmiş, oh suyundan da koy..

  • oly1786 kullanıcısına yanıt
    Komşularımız da F35 kaynıyor zaten. Oğlum adam kıçıkırık uçaklarla ülkene girse hava savunma sistemin yok. Adamlar Ankaraya balistik füze sallasa durduracak hava savunma sistemin yok. Beğenmediğin S400 ile hava sahasını kapatabilirsin. Beğenmediğin S400 ü konumlandırdığın bölge de rahat rahat uçak uçuramazsın. S400 yüzünden F35 alamadığını sanmak ahmaklıktan ibarettir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sounderland -- 24 Kasım 2020; 19:54:30 >
  • Betona yatırım yapılacağına beyine yapılsa F-35 alacağına F-61 ni sen üretirsin. Askeri alanda güzel atılımlarımız var eskisi gibi değiliz ama çok da ileride de değiliz. Beyin şart çok güzel kullanırsak çok harika işler yapacağımızdan emimin. Bu ülke bunu başarır emin olsun, yeterki adil olunsun o yetenekler heba edilmesin.

  • Başta İsrail olmak üzere F35 sahibi hiçbir ülke, bu uçakları almamızdan hoşnut değildi zaten. Geçmişte nasıl olduysa bir gaflette bulunup imza atmışlar, şimdi S400 bahane edip vazgeçtik diyorlar. Kuzu kuzu her istediklerini yapmayan bir ülkeye F35 gibi gelişmiş teknolojili bir uçağı teslim etmeyi riskli görüyorlar. "S400 varken, icap ederse seni rahat bombalayamayız" diye karın ağrısı çekmeleri ayrı bir mesele. Ama F35 ambargosunun bununla doğrudan ilgili olduğunu düşunmüyorum.

  • F35 uçan bir bilgisayardır. ABD ve İsrail çıkarlarından başkasına hizmet etmez. F35 alınsa MMU projesinin üstüne bu kadar düşülüp kaynak ayrılmazdı. Bizde ambargo olmadan iş yapılmıyor malesef. Hem F35’e o kadar para verip kime karşı kullanacaktık ki. Terörist bombalamak için fazla lüks o uçaklar. İsraile karşı zaten kullanamazsın. Yunanistana kullanmaya gerek yok. Bir tek Rusya var onlarla durumumuz apayrı zaten. Bence S400, F35 yerine çok daha iyi bir tercih. Çünkü ülkece tehdit algımız Rusyadan çok NATO dan yana.
  • sounderland S kullanıcısına yanıt
    ne zaman kapatacağız? aldık parası ödendi ürünler geldi eğitimi de bitti... ee sonra?

  • sorun şurda ki beyni olan insan, euronun 10 tl olduğu yerde, düşüncesinin özgür olmadığı yerde, o zekada bi beyin yaşamayı red ediyor.

  • Bu taktik nükleer bombalarda yasaklanmalı bence. Önemli olan nükleer bombaların sadece balistik özellikli kalması.

    Bu taktik silahlar kullanılırsa büyüklerinin kullanılmayacağının garantisini kim verebilir ?
  • sounderland S kullanıcısına yanıt

    Allah aşkına bu bilgileri nereden öğreniyorsunuz? Stand alone çalışacak bir sistemle hava sahasını nasıl kapatabilirsin? Deep strike kabiliyeti olan bir uçakla 300km menzilli bir seyir füzesiyle S-400 mu kalır. Bugün ağ destekli harbe uyumlu olmayan her sistemin kaderi Ermenistan Libya Suriye’deki sistemler gibi olur. Bugün en ufak bir açıklıkta dusman oraya nüfuz edecektir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Samura ii

    sorun şurda ki beyni olan insan, euronun 10 tl olduğu yerde, düşüncesinin özgür olmadığı yerde, o zekada bi beyin yaşamayı red ediyor.

    hep beraber değiştireceğiz inşallah....

  • türkiyeye gelecek f-35'lerin uçan konserve kutusundan farkı olmayacaktı zaten kaybedilen birşey yok aksine milyarlarca doları bu konserve kutularına vermektense drone teknolojisine yatırma fırsatı doğdu

  • S400 almak asıl ahmaklıktır.Diyelim İran senin üzerinde uçak uçurtuyor ve S400'ün var.İran Rusya'nın kankası.Eee nası vurcan o uçakları?Vuramayacaksın.bam güm girecekler.Ama Nato yanlısı ülkeler sana saldırmaz saldıramaz.F35 alsaydın Nato'dan silah desteğide alıp ambargo yemiyecektin.Bak Altay'a,adamlar daha tankı üretemeden tank eskidi.Şimdi kapı kapı dolaşıyoruz tank üreeteceğiz diye.Of,offffff

  • Samura ii kullanıcısına yanıt
    eur 10 tl değil, 6 sıfır atıldığı için 10 TL, geçmişe göre döviz çok yavaş yükseliyor, ama yeni yetmeler paradan 6 sıfır atıldığını bilmez, Cumhuriyet tarihi boyunca dolar 1TL den 8TL ye çıktı sanırlar. bak 6 sıfır ekleyince ne oluyor, 8000000 TL = 1 Dolar

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Tabi genç yaşta olunca geçmiş pek bilinmiyor..
    O saldırmaz denilen Nato üyesi Yunanistan ile bir iki defa savaşın eşiğine geldik.Yaşı yetenlerden Kardak krizini bir dinleyin bakalım Nato ülkesi ile işler nasıl yürümüş.
    Kapı kapı dolaşmamızın sebebi biz değiliz.Bize ambargo koyanlar,şikayeti oraya yapacaksın ki bir anlamı olsun.Sor bakalım niye ambargo uygulamışlar?

  • MrHamilton kullanıcısına yanıt

    hayatında F4 gördün mü uçan tabut diye iftira atıyorsun asıl uçan tabut F-104 modelidir...

  • Samura ii kullanıcısına yanıt
    Düşünce özgürlüğü ile teknolojinin alakası olsaydı zamanında Almanya şu anda da Çin kendi kendine hiç bir şey üretemezdi.
    Düşünce özgürlüğü insanın refahı ve huzuru için gereklidir.Teknoloji için değil.
    Popülist söylemlere kucak açmadan önce bir irdelemek lazım ne dendiği.Yoksa bir gerçeğe dayanmayan bir sürü popülist söyleme sarılıyoruz gidiyor.

  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

    o kadar acizsiniz ki euro, yüksek ve bunu kabul edemiyorsunuz. çıkarın at gözlüklerinizi. 6 sıfırla ne alaka. Allah cahilin "kendini bi bok biliyo" sananından hepimizi korusun. 1 600 000 gibi bişeyler idi galiba ekonomimiz sizin deyimi ile kötü olduğu zamanda, suan 10 tl. gerçekten aşağı çekmişsiniz milyondan, liraya çokomelli bir iniş olmuş tl için, haklısın kardeş 

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.