Şimdi Ara

Milli Turbojet Motor'la uçan füzeler 2021'de envanterdeki yerini almış olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Kale Grubu Başkan Yardımcısı ve Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyacı olan SOM füzesinde kullanılmak üzere geliştirilen Milli Turbojet Motor hakkında açıklamalarda bulundu.



    Milli Turbojet motoru ve motorun birçok alt sistemini tamamen yerli imkanlarla geliştirdiklerine değinen Okyay, bunun yanında en az motor kadar önemli olan milli irtifa test düzeneğini de Türkiye'de ilk ve tek olarak tasarlayıp geliştirdiklerinin altını çizdi.



    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın da katılımıyla teslimat öncesi son testlerden birini gerçekleştirdiklerini belirten Okyay, "Motorumuz çok şükür gayet güzel çalıştı. Elektrik kontrol ünitesinin vermiş olduğu bütün komutları birebir yerine getirdi. Sayın Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank'la beraber yaptığımız test sorunsuz olarak tamamlandı ve ardından motorumuzu kapattık. Gerçekten bu alanda kendimizi artık rahat hissedebiliyoruz. Bu ve bunun gibi başka motorları da geliştirebilecek seviyeye geldiğimizi hissediyoruz açıkçası." şeklinde konuştu.



    Ayrıca Bkz.Altay ana muharebe tankı motoru için Güney Kore ile görüşülüyor



    Şu anda fabrika kabul testlerini gerçekleştirdiklerini belirten Okyay, arkasından motor kalifikasyon testleriyle beraber teslim sürecinin tamamlanmış olacağını dile getirdi. Okyay, "Son aşama olan kalifikasyon testlerinin en geç aralık ortasında başlayıp bir ay içinde tamamlanmış olmasını planlıyoruz. Böylece geliştirme projesi tamamlanacak ve motorumuz artık seri üretime hazır hale gelmiş olacak." dedi.





    Motorun itkisinin 3.200 newton seviyesinde olduğunu hatırlatan Okyay, bunun da 900 beygirlik bir güce karşılık geldiğini söyledi. Motorun jet motoru olması nedeniyle oldukça küçük boyutta tasarlandığını belirterek birden fazla uçan cisme, uçan platforma itici güç sağlayacağını kaydetti.



    Okyay, sözlerini şöyle sürdürdü:



    "Milli Turbojet Motoru ilk olarak SOM füzesinde kullanılacak. Geliştirdiğimiz motor SOM füzesi için geliştirildi ama sadece SOM füzesinde kullanılmayacak. Birden fazla uçan sistemimizin motoru görevini üstlenecek bu motor. Bundan sonra yapılması gereken şöyle bir işlem var, bu motorun alınıp roket içine, füze içine yerleştirilmesi. Roketle motorun entegre edilmesi gerekiyor.



    Bu işlem paralelinde zaten bizim de seri üretime hazırlık fazımız tamamlanmış olacak. Dolayısıyla takvimler birbirine çok uyuyor. Daha sonrasında da füzeyle uçuşlu testler yapılacak. Yani ürettiğimiz motorla uçan füzeler 2021 başlarında test edilmeye başlanacak. Bunların hepsinin en fazla 7-9 ay içerisinde tamamlanabileceğini öngörüyorum. 2021 içinde Milli Turbojet Motor'la uçan füzelerimiz inşallah envanterdeki yerlerini almış olacaklar."



    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/sirkethaberleri/holding/milli-turbojet-motorun-seri-uretimi-icin-geri-sayim-basladi/660969



  • Allah'a şükür, bütün çatlak seslere rağmen yavaş yavaşta olsa orduyu güçlendirmeye devam. Bunun şurası milli değil diyenlere inat, siha'nın da bilmemneresi %100 yerli değildi ama Azerbaycan'a zafer kazandıran bir icattı. Tamamen TSK'ya ait olmasıdır en mühim olan.


    Güçlü ordun olursa sözün geçer, bu gün kimi devletlerin söz geçirebilecek konuma gelmelerindeki tek sebep zorbalık yapabilecek ordularının olmasıydı. İşte bu yüzden onlar laftan anlamaz, güçten anlar.


    Buna en sıcak örnek: Ermenistan onlarca yıldır laftan sözden anlıyor muydu? Soykırım yoktur gelin tarihçileri bilimcileri bir araya toplayıp konuşalım dedik anladılar mı? Anlamadılar, en son kafalarına yiyince bombayı ağlaya ağlaya terk ettiler işgal ettikleri toprakları. İşte size en canlı örnek, yıllar boyunca dil dökersin anlamazlar seninle savaşa devam ederler, ama sallarsın kafasına 2 bomba ağlaya ağlaya kaçarlar. İşte bu güruh güçten anlar, zorbalıktan anlar, çünkü kendileri zorbadır bunların. Eli silahlı katillere gül dağıtamazsın, seni vurur, sen de silahla gitmek zorundasın.


    Türkiye'nin tek çıkar yolu çok güçlü bir ordudur o yüzden. Kafamıza vurmak isteyenlerin kafasına vura vura zengin oluruz. Enerji bağımlılığından da bir an önce mümkün mertebe kurtulmamız lazım. Bu tip gelişmelere hangi bahane ile olursa olsun muhalefet olunmamalı. Zaten içinde bu ülkeye düşmanlık olmayan herkes TSK için çakılan bir çiviye bile sevinir.

    18 yıldır sermayemizi böyle gelişmelere değil de , üç beş mütahiti zengi etmeye harcamasaydık varın düşünün Türkiye'nin gelebileceği yeri. Biz bunları yeni yapabilmeye başlamışken , diğer ülkelerin neler yaptığını da görmek lazım. Bu projede emeği geçen kimler varsa ellerine sağlık

    Ulan saçmalamayın ya. 18 yılda RTE hükümeti olmasa bu geliştirmeleri rüyanızda göremezdiniz. Türkiye öncesinde savunma sanayiinde nerelerdeydi şimdi nerede ya. İnşaata para harcanmasınmış, ya şehirlerimiz köy gibiydi kardeşim, nasıl bir saçmalık yaşıyorsunuz kafanızda, sadece bir alana mı yatırım yapılır. Ülkenin altyapısı da geliştirilmeliydi elbette. Hatta öncelikler arasında senin o inşaat dediğin şey var. Bir deprem oluyor hepiniz ağlaşıyorsunuz, sonra vay efendim inşaata para harcanmasaydı. Eldeki konut stok'u yenilenmezse nasıl depremden korunmayı düşünüyorsun acaba? yollar, köprüler olmazsa ülkenin taşıma altyapısı nasıl artacak. Cahil cahil yorum yapmayın.
  •     

  • Is as derdindekiler elbette seviniyorlardir ;)

  • Uçan Füze?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Helal . uzun zamandır mühendislerimize suikast düzenlenmedi. Hainler bıraksa demek şimdi nerelere gelmiştik.

  • meyveli kaktöş M kullanıcısına yanıt
    Farkettiysen kanatları var. Haliyle uçması gerek, diğer fuzeler gibi havadan bırakıldığında yere doğru çakılmıyor. Hedefe doğru uçuyor.

  • Secim yatirihjkfkshagadjhshfu

  • SOM ve Atmaca'nın motorlarında Fransızlara bağımlılığımız bitecek.

  • motor üretemeyen bir ülke iken, üretebilen bir ülke olduk. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 23 Kasım 2020; 15:21:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fotifoti

    Helal . uzun zamandır mühendislerimize suikast düzenlenmedi. Hainler bıraksa demek şimdi nerelere gelmiştik.

    çoğu burada yaşanmaz artık diyip yurtdışına kaçmış olmasın...

  • Freakk F kullanıcısına yanıt

    Demek ki kalan azınlık bile bizi ilerletmeye yetiyor yetiyor.


    Bir kere de aklı başında yorum yapın. Her boku siyasete bağlamayın. Hükümetler gelir geçer. Sen bu ülke için ne yaptın ? ona bak.


    Beğenmeyen her zaman olduğu gibi ülkesi hakkında yalan beyanda bulunup iltica edebilir. defolup gidebilir.


    Bugün Fetocuyum dersen her yere iltica edebilirsin. Bu her dönem değişen bir söylemdir, o şey olman gerekmiyor. söylemen kafi


    Biz atamızdan gördüğümüzü yapacağız. Korkak bir hiç! gibi kaçmak yerine yaşadığımız yeri imar için uğraşacağız.


    İnsanlık için millet için bu topraklar için. Sadece kendini düşünen bir grup zavallı ülkesini unutuyor.


    Sakarya savaşında %46 firar vardı. Onlar bile şu nesilden daha onurlu be. Yazıklar olsun hepinize

  • Güzelde ihtiyaç sırası nedir? Bakanlar maaşı devletten alıyor hiç kriz yaşamıyor. İşlerin önem sırası var. 11.Kalkınma planında bilgisayar usb bellek vs üretimi yok. Bunlar askeri showlar. Füze karın doyurmaz. Dolar 10tl olursa tepetaklak olurlar. Her fabrika bir kaledir. Hani şeker fabrikası? Hani seka kağıt fabrikası? hani TEKEL ? .... dışarıdan ürün olarak roketler kafamıza düşüyor. O da dolar ve altın grafiği olarak çıkıyor daha çok TL ödeyerek alman gerekiyor ama yılda 1 zam o da yaşayan ölü zombi maaşı. Doğru teşhis doğru tedavi lazım. Bilerek böyle bu işler ! Gençliğe hitabeyi kaldırıyorsun füze show yapıyorsun. 1ileri 2geri birilerinin elinde ipleri. Şak şak kolay iş. Güce tapanlar. Ya doğrular ne olacak? !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 23 Kasım 2020; 17:34:38 >
  • Böyle konular turnusol görevi görüyor. Ne kadar aptal saptal tip var anında ortaya çıkıyorlar. Komik olan kendilerini de o kadar haklı görüyorlar ki. Cehalet güzel şey. Yeter ki bizden uzak olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sağa sola laf atacağınıza ;

    -Yapılan kötü işleri yapıcı bir şekilde eleştirin.
    -Yapılan iyi işleri de yalakası olmadan güzelce takdir edin.

    Yıkmak çok kolay yapmak çok zor arkadaşlar,erdemli olmak bunu gerektirir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fotifoti

    Demek ki kalan azınlık bile bizi ilerletmeye yetiyor yetiyor.


    Bir kere de aklı başında yorum yapın. Her boku siyasete bağlamayın. Hükümetler gelir geçer. Sen bu ülke için ne yaptın ? ona bak.


    Beğenmeyen her zaman olduğu gibi ülkesi hakkında yalan beyanda bulunup iltica edebilir. defolup gidebilir.


    Bugün Fetocuyum dersen her yere iltica edebilirsin. Bu her dönem değişen bir söylemdir, o şey olman gerekmiyor. söylemen kafi


    Biz atamızdan gördüğümüzü yapacağız. Korkak bir hiç! gibi kaçmak yerine yaşadığımız yeri imar için uğraşacağız.


    İnsanlık için millet için bu topraklar için. Sadece kendini düşünen bir grup zavallı ülkesini unutuyor.


    Sakarya savaşında %46 firar vardı. Onlar bile şu nesilden daha onurlu be. Yazıklar olsun hepinize

    sakin ol şampiyon, ben imkanım olduğu halde burada kalıp ilerletmeye çalışan mühendislerden biriyim ama ülkeyi b.k çukuruna çevirdikleride bir gerçek, birazda fetöyü metöyü palazlatanlara laf et boş yapma...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freakk -- 23 Kasım 2020; 22:7:21 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.