Şimdi Ara

AMD RX 6700 serisi 12 GB bellekle gelebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • RDNA2 mimarili kartların satışa sunulmasıyla evlerine ulaşan ilk kartlardan rekor haberleri yağmaya başladı. Bununla birlikte kısıtlı bütçesinden en fazlasını almak isteyen kullanıcıların gözü giriş-orta segmentinde.



     



    Bir Twitter kullanıcısının gönderisine göre RX 6700/XT modelleri Navi 22 üzerinde şekillenecek. RX 6000 serisinin tanıtımından önce macOS güncellemelerinin satır aralarından tanıdığımız Navi 22 ve Navi 23 bize yabancı olmasa da herhangi bir detayı şimdiye kadar bilinmiyordu.



    40 CU ile gelmesi beklenen RX 6700 serisi RX 5700 serisinin yerini işlem birimi sayısı itibariyle almasına karşın daha yüksek verimliliği ve frekansıyla hissedilir ölçüde önde olacaktır.



    RX 6700 serisinde 6 veya 12 GB VRAM



    İddiaya göre kart 192-bit veri yolu üzerinden 6 veya 12 GB kapasiteli VRAM ünitesiyle iletişim kuracak. Bu, Nvidia’nın RTX 3080 gibi kaslı kartında dahi 10 GB kapasite tercih ettiğini göz önünde bulunduracak olursak AMD’yi oldukça rekabetçi bir seviyeye yükseltecektir.



    Aynı shader sayısında daha az tüketip daha fazla performans verecek



    TBP tarafında ise RX 6700 için 146-156 watt aralığı belirtilmiş ki bu değer RX 5700’ün 180 watt’lık değerinin bir hayli altında. RX 6700 XT’nin toplam gücü olaraksa 186-211 watt gibi geniş bir aralık bırakılsa da tavan değer dahi RX 5700 XT’nin 225 wattlık TBP’sinden düşük kalıyor. Aynı noddaki kartlar arasındaki gelişme oldukça etkileyici olacağa benziyor.



    Ayrıca Bkz.Referans tasarım RX 6800 serisi önümüzdeki yılın başlarına kadar üretilecek





    Son olarak üreticilere göre Navi 22 GPU’lu çözümler planlanandan önce gelecek. Ocak 2021’e işaret edilen RX 6700 serisinin GA104 GPU’suna benzer şekilde kendisine mobil tarafta da yer edinmesi bekleniyor.



     



     



    Kaynak:https://videocardz.com/newz/amd-radeon-rx-6700-xt-series-to-feature-navi-22-gpu-and-up-to-12gb-gddr6-memory







  • 1080p kartında 12 gb ha? SSD'de yer biterse depolama olarak kullanır alanlar artık başka bir işlerine yaramaz 8'den yukarısı.

  • İsabetli bir karar olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD mobilde SmartShift ile SAM'i gelismis bir sekilde kullanirsa laptop pazarinda daha cok alici bulabilir. SS en son guc dengesini saglayamadigi icin Dell G5 4600h modeli daha yuksek fps aliyordu.

  • Bluepower kullanıcısına yanıt

    2k kartı diyelim biz ona.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki farklı bellek kapasitesi olmasın artık yahu. Tek 12gb vramli model olsun.

    6600 8gb, 6500 8gb ile gelsin

  • Rx 5700 xt’den daha güçlü 12 gb vram ve daha serin kart. Hmm 1080p için harika olur. Fiyati da umarım 400 doları aşmaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok bile. RX 480 8GB kullanıyorum 4 yıldır, 5GB'ın üstünde VRAM kullandığını görmedim bugüne kadar. Monitörüm 1440p.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerfak -- 22 Kasım 2020; 21:2:51 >
  • Bu VRAM fetişizmi de neyse anlamak mümkün değil. Zamanında VRAM rakamlarıyla çok ekran kartı itelediler bu ülkede millete. Benim bildiğim VRAM istisnai oyunlar hariç çözünürlük arttıkça dolar. Çoğunluğun 1080P monitörle VRAM manyağı olması garip. Çok iyi hatırlıyorum 1GB HD7850 almıştım o dönem 2GB modaydı. Ama hiç bir işe yaramıyordu ekstra 1GB. Tablolar açık seçik gösteriyordu. Yani kapitalizme kanmayın. Sürekli yeni ürün gelen bir sektörde en iyisini almak zorunda değilsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 8 e bağlayalım biz bu işi.

  • classf2re kullanıcısına yanıt
    O eskidendi. Artık yeni nesil oyunlar bu alanı kullanıyor.

  • classf2re kullanıcısına yanıt

    hocam rdr2de kullanılıyor bayağı VRAM ya


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD aptal değil heralde biliyorda 12GB VRAM koyuyor. Eskiden 4GB bile yeterdi 4K için, şimdi 2k için 8GB gerekiyor. 4k için sınır 8GB şimdi. Yeni oyunlar 2k da bile 8GB kullanacaklar. O yüzden ray traycing kapalı 4k oynatacak bir kart icin 12GB çok iyi bir değer. AMD bu avantajıyla seçimi kullanıcıya bırakıyor.

  • Gelsin gelsin de, dolar kuru, youtuberler ve çoluk çocuk yüzünden fiyatlar iyice şişti. Konsol fiyatına ekran kartı satıyor adamlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • classf2re kullanıcısına yanıt

    Oyununa ve senin grafik ayarlarına göre değişir o. Mesela ben yüksek grafiklerde oyun oynamayı severim ve mümkün mertebe PC'de bir oyunu ilk açışımda grafik ayarı, sonra kontrolcü ayarı yapar, öyle oyuna girerim. Grafikleri yükseğe aldığımda oyun istediğim asgari performansı sağlayamıyorsa kademe kademe ayar düşürür, oyundan çıkar tekrar girerim ve bu böyle devam eder. Grafik konusunda fazla taviz vermem. Büyük bir angarya olsa da bu işe takıntılıyım, neyse. Bu VRAM'in yetmediğine ilk kez GTA V'te şahit olmuştum. Grafikleri yükselttikçe, uzaklık ayarını arttırdıkça VRAM'e yükleniyordu. VRAM taşıyor diye mecburen fazla yükseltemiyordum. Ekran kartımın VRAM'i 3GB. 2015 yılından bahsediyorum şu an bu kartlar artık emekli. Artık PC'de yeni nesil AAA oyunlara bakmıyorum. Zaten alt sınırı da geçti bazıları. Şimdilik konsoldayız. Uzun lafın kısası VRAM önemli.

    Konuya dönecek olursak 6 GB VRAM gerçekten 2020-2021 yılı için aşırı saçma bir bellek. 12 GB yapıp geçmeleri lazım. Bu 6GB seçeneğinin olması büyük saçmalık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 23 Kasım 2020; 12:43:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ne zamandan beri 400-450 dolarlık kartlara “giriş-orta segmenti” demeye başladık

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Orta seviye en az 8GB olmalı artık.

  • Oyunun hala sıkıntısı var diyor o kalibrede bir oyunda hala sorun olmamalı bence birde tr altyazı 2021 de gelecek yani Türk oyuncular oyunu belki tr altyazı var diye aldı bence saçmalık

  • Şu VRAM konusunu şaşkınlıkla seyrediyorum. Ne iken ne oldu, eskiden hiç böyle değildi. Var bu işte bir iş. 1650 Super ekran kartım bana yetiyor. Zorlandığı oyun var ise, o kartımın suçu değil, oyunun suçu. Mesela metro exodus. Vasat optimizasyonlu oyun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.