Şimdi Ara

Doktora yapan gencin isyanı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
1
Favori
10.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
147 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuksws_99

    illa devlette çalışmana gerek yok. Çok seviyorsan çok gelişirsin zaten diğerlerinden üstün olursun, işsiz kalmassın. Ben şu an öğrenciyim saati 70 tlden ders veriyorum, iyi olan arkadaşlarım 130 civarından veriyor



    Alıntıları Göster

    branş ne idi hocam.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hüseyinhayko cepkinci

    branş ne idi hocam.



    Alıntıları Göster

    İngilizce.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Intrepid

    Her akademiye girenin Akp'den dayısı var diye bir şey yok. Her hoca kendi tanıdığı bildiği öğrencisi ile çalışmak ister, bu yüzden öncelik lisansı bitirdiğin yer olmalı. Yine çoğu yer sınavı yazılı yapıyor, sen güzel bir kağıt versen kimse sana kalkıpta 10-15 veremez.

    Alımlarda eğer şartları karşılıyorsan şayet ALES, yabancı dil puanı, lisans mezuniyet ortalaman ile üniversitenin yapmış olduğu yazılı sınavın sonucunda elde edilen puanların ortalamaları alınıp sıralanır ve kadroya yerleşen kişi belirlenir.


    Bir doktora öğrencisi olarak size şunu söyleyebilirim ki, ALES, yabancı dil ve lisans mezuniyet puanların ne kadar yüksek olursa olsun yine de kadroya alınamıyorsun. Sana öyle sorular soruyorlar ki yapabilmen imkansız ve kendine şu soruyu soruyorsun "Acaba ben yanlış bölümün mü kadro ilanına geldim?" Üniversitelerin açmış olduğu ilanların %70'i ne yazık ki kişiye özel açılmaktadır.


    Ayrıca "her hoca kendi bildiği öğrencisi ile çalışmak ister" cümlesine katılmıyorum. Ben eğer o öğrenciden daha yetenekliysem onun kadroya alınması benim şevkimi kırar ve nihayetinde ekonomik kaygılar bir yerde ağır basarak doktorayı bırakmak zorunda kalırım. Benim hakkımın yenilmesinin ve kariyerim ile oynanılmasının hocanın zevkine bırakılması son derece abestir.


    Netice olarak kimse kardeşim abartıyorsun, bu kadarı da olmaz demesin. Akademiye öğrenci alımı maalesef tam bir fiyaskodur.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: hüseyinhayko cepkinci

    öğretmenleri bukadar aşşağılaman yanlış hocam şuan bu yazdıklarımı öğretmeniniz sayesinde okuyorsunuz.ve yazıyorsunuz ayrıyeten şuanki toplumda sizin o bahsettiğiniz elektirikçilere iş ğretende teknik lisedeki öğretmenler.


    bukadar aşşağılamanız yanlış. doktoru doktar yapan (her meslek grubu için geçerli bu söz) öğretmendir



    Alıntıları Göster

    Ben öğretmeni aşağılamıyorum. Şuan öğretmenin ne hale düştüğünü ortaya koydum. Ben kendi kendimi eğiterek bu günlere geldim. Hem ahlaki olarak hem de pratik olarak. Ahlaki olarak bilgisi büyük olan öğretmen bana denk gelmedi. Kendi kendimi eğiterek nasıl çalışılır vs. bunları da öğrendim. Bunları öğretecek doğru düzgün kimse yok gene.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan

    E işte gelişmiş ülkelerde durum böyle değil.

    Hem part time hem de full time işler konusunda piyasaları derin

    Hep mecburen geri kalmışlığa ve ekonominin durumuna dönüyoruz.

    Çünkü bu ülkede yolsuzluk var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgünK -- 24 Kasım 2020; 21:5:37 >
  • Ne üzerine doktora yapmış.


    Asıl mesele bu şimdi her doktoralı öğrenci iş bulacak diye durum yok.


    Diyelim ki sosyoloji üzerine doktora yapsanız bir anlam ifade etmiyor misal gidin akademisyen olun.


    Birde her yere tabela yüksekokulu açılınca bu çıktı.Aynı ülkeyi Yıkılan 90lar sovyetine benzettiler.Ordakilerin sonu kötü oldu.Bu zamanın mezunlarıda bunu acı bir şekilde yaşayacak.Amaç üniversite sayısı değildir niceliğidir.


    Bir üniversite dediğin yapı öyle 10 yılda kurulmaz 1 asır ve ötesi gerekir.Ciddi çaba emek gerekir.Bomboş beton yığınlarını diktiler içinden çıkanlarda meslekleri bitirdi.Yandaş kadro doldurma yerleri oldu.


    Devran değiştiğinde bu çoğu betonarme yapı kapatılmalı.

  • ÖzgünK kullanıcısına yanıt

    Yozlaşma endeksimiz hiç de iyi durumda değil maalesef.

  • Açıkçası gelişmiş ülkelerde, sosyoloji doktorası yapan kişiler derin piyasada çok güzel paralar kazanabiliyorlar.

    Hep aynı yere çıkıyoruz.


    Tabii ki Almanya bizi gısganiy sonucu kaçınılmaz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C72FBB06E

    abicim bu düzen değişmez bu düzen vahşi kapitalizm vb... türlerinden birisi



    ben yazdığım zaman bana forumda ki bazı kimseler manyak diyor ama gerçek bu bütün dünya geneli bir resetleme, arındırma, sıfırlama lazım



    buna İslam inancına göre Melhame-i Kübra , savaş doktrinlerine göre 3. veya 4. dünya savaşı, hristiyanlara göre armageddon vs... deniyor



    dünya geneli düzen yıkılmadıkça bu videoda gördüklerinizin daha beteri olacak sistem artık patlama noktasında bütün dünyada



    her yerde doktora, üniversite, ales, kpds, yabancı dil sınavı, sertifika, pasaport insanların yaşamları artık o kadar karmaşık ki

    Kapitalizmin sonucu değil...


    Halk özel şirketlerden memnun değildi değil mi her seyi devletten bekliyordu değil mi? İşte merkezi hükümet Akp'nin yerel de biraz CHP'nin elinde 6 milyon kişiye istihdam sağlıyor . Eskiden kalan özel firmalar Arçelik Beko Vestel Toyota Tofaş-fiat gibiler var hala kapanmayan yeni açılmış ciddi işletme fabrika da yok artık.

    Halk özel firmaları sevmiyordu zaten, sonuç: Torpil bulamıyorum kamuya belediyeye giremiyorum


    Bu arada kamuya kapağı atanlarda devlet domates fiyatını düşürsün, otomobil fiyatının yükselmesini engellesin demekteler hâlâ. Ekonomi hâlâ dip yapmadığı halde kişi başı milli gelir 7binlere doğru gerilemekte bu arada daha da düşecek. 40 milyar dolar cari açık 200 milyar lira bütçe açığı var şu anki refahı (!) bile borçla sürdürüyoruz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 23 Kasım 2020; 18:15:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu dünyada hakta yok tanrı da yok allahta yok.varolan tek şey para.tanrı da para ölümsüzlüğü verebilen de... 110 yaşında ki yaşlı bir kadını oğulları aylık 100 bin tl harcıyarak hayatta dutuyorlar.Para öldürmez.ciğerin iflas eder gider taktırırsın parayla.

  • Jeopol kullanıcısına yanıt

    Torpille kpssden 90 alan beri gelsin.

  • eflatun45 E kullanıcısına yanıt

    e tabi mulakat olunca 90 alan degil de 60 alan beri geliyor.

  • Ben hayatta büyük hırslarım yok kariyerimde eğer doktora yapacak kadar okusaydım ve böyle birşey yaşasaydım hayata küserdim yada yurtdışına giderdim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sniper23

    Burada yıllardan beri üniversite okumak yerine meslek bulmanız gerektiği söylünüyor.


    Televizyona hala daha bilmem kaç tane üniversite okuyup sonra ağlayanlar çıkıyor. Okunan dalların hiç bir özel sektörde iş yapmayan dallar.


    Gidipte doktora yapmanın anlamı ne? Bak ben 7.sınıftan beri internetten çalışıyorum. ve bunların hepsini BEDAVAya aldım. TEK KURUŞ vermedim.

    Ahahahahaha peki. Teknolojik gelişmeleri nasıl sağlamayı düşünüyorsun? Fikirleri şark kurnazlığından ileri geçemeyen, ekonomik yapıya dokunamayıp birbirinin aynısı iş modelleriyle piyasada tutunmaya çalışan girişimcilerle mi? Gelişmekte olan ülkeye devam diyorsun yani.



    İnsanların "Burası Türkiye burada böyle" yönünde ağlamasını da anlamıyorum. 100 eğitimli gencin yarısı neden beyin göçü yapıyor diye ağlarsınzı sonra da. Ağlayın sadece, bir tane çözüm üretmeye yönelik fikir yok, cesaretlendirici fikir yok. Kendini değiştirmiyorsun ki...



    Romantizmle suçlayacaklar olacaktır. Romantiklik yapıp içinde bulunduğun yolu baştan yapmayan insanlar olmasaydı bir halt yaşayamazdın. Destek olmayacaksanız eğer köstek olmayın insanlara, kapatın çenenizi.





  • cemsinan kullanıcısına yanıt

    Sosyal medya internet ülkende ilerledi de haberin olmaya başladı her şeyden aç bak Türk sıneması filmlerini oluk oluk torpili anlatıyor. Ha bir de çok arttı haa demek ki itiraf ediyorsun akp döneminde en çok alımlara şahit oluyorsun ki o da gözüne çok batıyor. Akp dönemi öncesi alınan memur sayısı ile akp dönemine bak anlarsın ne demek olduğunu ve neden gözüne çok battığını ve de 2002 den beri internet nereden nereye geldi de artık akrabanın bile sosyal medyadan devlete girdiğini görüyorsundur. Çünkü millet kendini atmaya meraklı şuraya buraya girdim diye story atmaya.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Ozel sektor de is yapan bolum yok suan bos yapma

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece Ölüler Görür kullanıcısına yanıt

    Öncelikle yazıma Doktora nedir çok kısa anlatarak başlayacağım. Doktor bir alanda alabileceğiniz en yüksek eğitimdir.


    Arkadaşımızın okuduğu bölüm hangi bölüm olursa olsun. Arkadaşımız o mesleğin öncelikle uzmanlığını almış. Arkasından doktorasını yapmaya başlamış. İşi bilmediğiniz için böyle atıp tutmak kolay. Bir meslekte doktor olmak heklimlikte doktor olmak kadar zordur. Dandik 2 yıllık 4 yıllık okul okumaya benzemez. Öncelikle o meslekte Master of science ünvanını almanız gerekiyor, arkasından Doctor of philosophy oluyorsunuz. Bunun için 2 yıl tezli yüksek lisans 4 yıl doktora yapmanız gerekmekte.


    Tezli yüksek lisansta tez yazabilmek için öncelikle bir adet hakemli dergide yayınınız olması gerekiyor veya uluslararası kongrede bildirinizi sunmanız gerekiyor. Her ikisi ÜRETME ile olmaktadır.

    Tezli yüksek lisansınızı bitirdikten sonra, Ales sınavından 70+ yökdil-yds sınavından yine 70+ kabul görmektedir. Bahsi geçen ales sınavı zeka ölçen bir sınavdır. Sorulara sınırsız süre verseler çoğunluk soruların büyük bir kısmını çözebilir (Belirli kapasiteden bahsediyoruz). Fakat ales sınırlı süre verir ve o sürede soruların büyük bir kısmını çözmenizi ister.


    Doktora yapmak lise okumaya 4 yıllık lisans okumaya benzemez. Yeterlilik sınavına girip 8 yıllık mesleki bilginiz + araştırma biliminden sorumlu tutulup, jurinin önüne çıkıp başarılı olmak zorundasınız. Doktora tezinizin kabul edilmesi için özgün bir çalışma yapmanız gerekmektedir. Alandan veya literatürden gerçek bir araştırma sorunu bulmanız gerekiyor ki buda hiçte kolay bir şey değildir. Ortalama 250-350 sayfa arasında tez yazarsınız. 500+ kişiyle anket yaparsınız bunun için harcanan para ve zaman çok fazladır.


    Bunu yazması 10 dakikamı aldı. Siz düşünün bu kadar yıl ne kadar emek alır. Doktora yapan bir öğrencinin kabak çekirdeği satması nedir ? Birde onun üstüne buraya gelip mesleğini eline alsaydı diyen arkadaşlara sesleniyorum! Sizin yaptığınız mesleğin yöntemlerini, ar-ge çalışmalarını ve eğitimlerini müdürleriniz mi yoksa patronlarınız mı yapıyor zannediyorsunuz ? Okulda gördüğünüz dersler vahiyle mi iniyor ?





  • x2yk X kullanıcısına yanıt

    Yazdıklarının benim için hiç bir karşılığı yok çünkü instagramım filan yok.

    internette ne durumda olduğumuzu anlamam için dayımın storysine bakmama gerek yok. Basit bir araştırma ile ilk yüzde olmadığımızı görebiliyorum. Tavsiye ederim amcanın storysinden değil de bilgi edinebileceğin yerlerden bak.


    Ayrıca yandaşları devlete doldurmanın nesi iyi? Güreşçiyi Vakıfbank yönetimine atamak filan? Devleti liyakatsiz kişilerle doldurmakla neden övünüyorsun ki?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 24 Kasım 2020; 3:8:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes kişileri öğrencileri ailerleri suçluyor ama kimse bu hükümetin son 6-7 yılda açtığı üniversiteleri konuşmuyor ! Sırf efem biz yaptık diyebilmek için sırf yandaşlara kadro için ,sırf oradaki esnaftan inşaat şirketlerinden pay almak için boş boş binalar dikildi üniversite yapıldı ! Meydanlarda mitinglerde oy alındı işte yaptık ettik diye .

    Tüm bunlar olurken diyorum acısı fena çıkacak.Kaç kişi ile tartıştım bilmiyorum ama görüyoruz durumu.Bizim millete bazı şeyleri zorla yaptırman lazım yoksa olmaz.Bizim milletin huyudur görgüsüzlük,rahatlık var.Aileler, gençler bilmeden ölçmeden üniversite olsun diye diye buralara girdi.Çünkü 2 yıl ,4 yıl üniversite daha gösterişli gelir 20 yaşındaki birine.Ailelerin kafası halen diploması olsun kafası olduğu için bu duruma kolaylıkla geldik.Senin devlet olarak bunu bilmen lazım buna göre insanları yönlendirmen lazım.Ara eleman için okulları kursları kapatman değil daha da geliştirmen lazımdı.Ama yapmadın ! Sonra efem neden masa başı istiyorlar ! İsterler tabi. Okul okumuş iyi veya kötü bir şekilde bir şeyler umut eden genç adama çıkar çıkmaz sen limon sat sen al şu alet çantasını gel benle tesisat işi var dersen o adam sana burun kıvırır.Bunu beklemiyordu çünkü.Herkesin doktor avukat olamayacağı gibi herkesin limon simit satamayacağını bilmek lazım.Hani sokakta limon sat yine iş var diyenlerin bunu görmesi ,bilmesi lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • arkadaşım yapıo 31 yaşında 3 yerden burs alıyor pek atanma ümidi yok sınavla anca profesorü birşeyler yaparsa ))

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.