Şimdi Ara

ASELSAN'dan 38 milyon dolarlık yeni ihracat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Firma, adı açıklanmayan uluslararası bir müşteri ile yaklaşık 38 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı. Bu yıl COVID-19 virüs salgınına rağmen ihracat rekoru kıran ASELSAN, yeni bir satış anlaşmasını Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden paylaştı. ASELSAN ile uluslararası bir müşterisi arasında imzalanan sözleşme elektro-optik ve haberleşme sistemleri ihracatını kapsıyor.



    Ayrıca Bkz.Bayraktar TB2 ASELSAN'ın "gözü" ile gördü ve vurdu



    Yapılan açıklamada, “ASELSAN ile uluslararası bir müşterisi arasında elektro-optik ve haberleşme sistemleri ihracatıyla ilgili, toplam bedeli 38 milyon 822 bin 74 dolar tutarında 3 adet satış sözleşmesi imzalanmıştır. Söz konusu sözleşmeler kapsamında teslimatlar 2021-2022 yıllarında yapılacak.” denildi.



    ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün geçtiğimiz aylarda “Geçen yıl 330 milyon dolarlık ihracat yapan ASELSAN, bu yıl şu ana kadar 327 milyon dolara ulaştı. Önümüzdeki günler içinde 90 milyon dolarlık tahsilat ile birlikte toplam ihracat 417 milyon dolara ulaşması bekleniyor” açıklamasını yapmıştı.



    Kaynak:https://www.kap.org.tr/en/Bildirim/889144







  • Azerbeycan’dır kesin bu ara onun ihtiyacı çok oluyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt
    mümkündür ama ben farklı düşünüyorum. Azerbaycan olsa gizli tutulmazdı, aksine Türkiye ile işbirliğini dosta düşmana göstermek isterlerdi diye düşünüyorum.

  • Aselsan'ın kg başı ihracatı 1.500 TL civarında. Ülkedeki tarım ürünlerinin kg başı ihracat rakamı 1-2 TL civarında. Burada bazı süper zekalar "ülke ticareti tarıma yatırımla kalkınacak, bu savunma sanayii işlerinin bize faydası yok" falan yazıyorlardı sırf iktidara olan garezlerinden.

  • Ukranya'da olabilir.

  • Aselsan büyük bir savunma sanayi ve sürekli ihracat rekorları kırıyor ve sürekli silah ve ekipman satışı yapıyor ama bana mı garip geliyor, hisseleri neden yerlerde sürünüyor? 2017 Yılında Aselsan hisse senetleri 33,71 imiş, şimdi 18,31!! Yani bu şirkete yatırım yapan 5 senede yüzde 50 para kaybediyor!!! Bu şekilde nasıl yatırımcı çekip de savunma sanayi ayakta kalacak merak ettim?


    ASELSAN'dan 38 milyon dolarlık yeni ihracat



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 19 Kasım 2020; 16:46:23 >
  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla bedelsiz sermaye artırmı yaptı yani hisseleri bölündü grafik hatalı olabilir.

  • Grafiği sağlam ve bilindik bir yatırım sitesinden aldım. Zikzaklar ani karlar ve ani kayıplar var. Ama 5 yıl önceki karının yanına yaklaşamamış.


    https://tr.investing.com/equities/aselsan

  • monacomen kullanıcısına yanıt

    Hocam 5 yıllık grafikte hata var birkaç ay önce bedelsiz sermaye artırımı yapıp bölündü o yüzden fiyat ikiye bölündü hisse sayısı iki katına çıktı. Böyle hatalar olabiliyor Investing'de aynı hata kent gıda grafiğinde de mevcut.

  • Evet şimdi Mynet sitede karşılaştırdım doğru söylüyorsun, Mynet grafiği ile tamamen farklı, ani düşüş olmamış ve 2017'de 19.53 durumunda. Düzeltme için teşekkürler sanırım bu tür durumlarda Mynet grafiklerine veya bir başka site grafiği ile sağlama yapmak gerekecek, ben de yeni farkettim.


    ASELSAN'dan 38 milyon dolarlık yeni ihracat
  • Konuyu görünce önce şaşırdım çünkü en son baktığım'da mevcut bir piyasa artışı yoktu bir haftadan fazladır sabit şekil'de ileriyor Aselsan'da hissem olduğu için uzun zamandır takip ediyorum ama böyle birşey olsa ilk hisselere yansırdı




    ASELSAN'dan 38 milyon dolarlık yeni ihracat
  • Hocam burda borsa brokerleri devreye giriyor maalesef. Ülkemiz adına olumlu birşeyler oluyor fakat bizler gelişmek isterken kimi fitneci ve ülkeyi düşünmeyenler bunlara paralarıyla güçlü muamelesi yapıp borsayı şişirip şişirip tepe taklat içine ediyorlar..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.