Şimdi Ara

Solar İnverter / Güneş Paneli İnverteri / Güneş Enerji Sistemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar ,



    Son zamanlarda güneş enerji sistemleri çok sık önüme gelmeye başladı ve Ankara https://solarmerkezi.com// diye bir yer buldum ve iletişime geçtim. Sadece kendi harcadığım elektriği karşıya bileceğim bir güneş enerji sistemi fiyatı aldım . Ancak bana akıllı inverter yada modifiye sinüs inverter değilde https://solarmerkezi.com//inverter/off-grid-inverter/akilli-inverter/tam-sin%C3%BCs-akilli-inverter-revo-vm-ii-serisi-5500va-5500watt bu tarz bir ürün önerdi. Daha önce kullanan yada bilgisi olan birisi varmıdır ?








  • Merhaba,

    Solarmerkezi.com daha önce duydum, olumsuz birşey duymadım, Ama neden bu ürünü önerdi, daha uygun fiyata 5kva ürünler var, neden önermedi acaba. Sordun mu ?

  • İnverterin içinde dahili solar şarj cihazının MPPT olması bana göre oldukça önemli. Normal şarj cihazları panelin üzerine gölge düştükten sonra tekrar maksimum noktaya çıkmazlar. Bu da ciddi enerji kayıplarına sebep olur. Bu neden sadece inverter alırken ne aldığınıza bakmaktan çok şarj cihazınızın da özelliği büyük önem taşıyor. Bir çok kişi ucuz diye PWM şarj cihazlarını tercih ediyor ama elde ettikleri enerji de yaşayacakları sorunu düşünmüyorlar.

    Tüm piyasadaki inverterler gibi bu da Çin üretimi ama alman malı ürünlerin bile Çin de üretildiğini düşünecek olursanız olayın nerede üretildiğinden çok kaliteli parçalardan mı üretildiği konusunun daha çok öne çıkacağını tahmin ediyorsunuzdur.

    Bu nedenle içinde MPPT bir şarj cihazı varsa bence rahatlıkla tercih edebilirsiniz.


    Not: Bu arada Sorotec firmasına baktım sayfası güven veriyor açıkçası.





  • Hüseyin ÜRÜN H kullanıcısına yanıt

    Merhaba ,


    Evet aradım tekrar sordum. http://solarmerkezi.com/inverter/off-grid-inverter/tam-sin%C3%BCs-ak%C4%B1ll%C4%B1-inverter-mppt48-3200-6250va-5000watt-mppt-li bu tarz ürünleri vardı ama bana söyledikleri ürün 100 Ah MPPT ye sahip ve akü seviye koruma özelliği olduğundan dolayı akülerimi daha uzun süreli kullanabileceğimi söylediler.

  • promete4747 P kullanıcısına yanıt

    Merhabalar ,


    Aslında daha Profesyonel ürün olarak Almanya Menşeili http://solarmerkezi.com/inverter/victron (Victron ) ürünleri olduğunu biliyorum. Ürün performans ve kullanım süresi olarak çok iyi ama fiyat olarak diğer ürünlerle arasında ciddi fark var.

  • Victron bu işin en iyilerinden birisi bu bir gerçek. Fiyat yüksek doğru ama karşılığını da alabiliyorsunuz. Ancak biz de öncelikle fiyata bakmak önem taşıdığından ne yazık ki bu tip ürünler yönelen kişi az oluyor. İnsanlar nedense ucuz aldıklarında tasarruf ettiklerini zannediyorlar ama başlarına gelen sorunlarla mücadele etmek ve o sorunları aşmak esasen daha pahalıya geliyor bunun farkında değiller.

  • Benzer ürünlerin çoğunda kasa farklı, içerik aynı. Birinci mesajındaki ürünün aynı anakartına sahip farklı markasının 3KW modelini 3 yıldır kullanıyorum. Bende sorun çıkartmadı.

  • Dünyanın en büyük inverter üreticileri zaten Çin de. Önemli olan o ürünlerin garantisini veren firmalar. Ama gerçekten büyük çoğunluğu gayet problemsiz çalışan cihazlar. Tabii baştan MPPT özelliği olan bir cihaz almak bana göre her zaman daha iyi bir seçenek.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.