Şimdi Ara

HP ve Lenovo dizüstü pazarının yarısına hakim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Pandemi döneminde uzaktan eğitim ve çalışma ortamlarının neredeyse standart haline gelmesi; ilişkili sektörlerin de patlama yapmasını sağladı. Bunlardan birisi olan dizüstü bilgisayar segmenti sürekli bir büyüme içerisinde.



    HP ve Lenovo hakimiyeti



    Yılın üçüncü çeyrek analizlerine göre dizüstü bilgisayar pazarı yaklaşık olarak yüzde 34 büyüme gösterdi. Özellikle uzaktan eğitimde insanların dizüstü bilgisayarlara daha fazla yönelmesi büyümenin en büyük sebebi.



    Ayrıca Bkz.iPhone 12 Türkiye fiyatları belli oldu iddiası



    Pazarda yaklaşık olarak 62.2 milyon adet satış yapıldığı ifade ediliyor. Geçen yıl aynı dönem 46.2 milyon adet satış yapılmıştı. Pazarın bu dönemdeki lideri 14.7 milyon satış ile HP oldu ve Lenovo da 14.6 milyon satış ile ikinciliğe geriledi. Bu iki isim 29.3 milyon satış ile pazarın yüzde 47’sine hakim durumda ve rakiplerine büyük fark atıyor.



    Dell pazarda üçüncü sırada yer alıyor ve 8.5 milyon civarında satış yaptı. Apple ise 6 milyon rakamına ulaştı ve yüzde 39 büyüme sağladı. Acer da yüzde 34 büyüyerek 4.9 milyon adet satışa ulaştı.



    Yılın dördüncü çeyreğinde de dizüstü bilgisayar satışlarında artışın sürmesi bekleniyor. Bununla birlikte pandemi nedeniyle üretimde bir yetersizlik yaşanıyor. Bu bakımdan firmalar arasında bir tedarik zinciri rekabeti de başlamış durumda.



    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2020/11/17/global-notebook-pc-brand-q3-2020-strategy-analytics/







  • HP Laptop pazarında oldukça kaliteli ürünler üretiyor ve tercih edilebilir bir marka ve özellikle eski modelini değiştirecekler için 480 liraya kadar para iadesi vererek de eski müşterisini elinde tutmayı bilen bir firma. Merak edenler forumda konusuna bakabilir.


    https://forum.donanimhaber.com/eski-hp-si-olup-yeni-bir-hp-alacak-kullaniciya-480tl-ye-kadar-para-iadesi-kampanyasi--116696103-121


    Bunun yanında tamir ve yedek parçaları çok pahalı. Özellikle fanları çok hassas, sakın toz almak için elektrik süpürgesi ile çekmeyin fanın devri bozuluyor ve aşırı sesli çalışmaya başlıyor. Düzelmesi için yenisinin takılması gerek ve piyasada 50 liraya satılan fanı 550 lira ederi ile satıyor şirket, tamiri için de teknik servisi 1.250 tl (yazı ile binikiyüzelli) lira para istiyor. Yani aman fana dikkat yeni bir laptop fiyatına değiştirmeniz gerekebilir. Yada kendiniz 50 liraya yada bir tamirci 100 liraya değiştirir orası ayrı.





  • Bir diğer deyişle, Amerikalı üreticiler dizüstü bilgisayar pazarının yarısına hakim. Ancak bu listede Asus'un olmaması beni çok şaşırttı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla Apple planları tutarsa, Tablet pazarı gibi Laptop pazarınında hakimi kesinlikle Apple olur.
    Mac OS'un en büyük eksiği windows tarafındaki yazılım çokluğunun olmaması idi. Fakat yeni M1 ve sonraki işlemcilerle beraber İpad uygulamaları artık Apple macbooklarda çalışacak.
    Ayrıca 200-300 dolarlık intel işlemciler yerine çok daha iyisini 50 dolara maledebilecek ve daha öncekiler gibi intel işlemci çıkarmasını beklemiyecek.

    700 dolarlık bir macbook varken kimse başka cihaz almaz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: zero fear

    Bir diğer deyişle, Amerikalı üreticiler dizüstü bilgisayar pazarının yarısına hakim. Ancak bu listede Asus'un olmaması beni çok şaşırttı.

    Lenovo Çin merkezli firma.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Murat.Ak M kullanıcısına yanıt
    Güzel hayal. Evet işlemci gerçekten güzel olmuş. Ama applemin ekosistem bende olsun başkası satamasın mantığı olursa yine pazar payı yükselmez

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-2D4E48676

    Lenovo Çin merkezli firma.



    Alıntıları Göster

    Hocam biliyorum imzamda lenovo bilgisayar var bilmeyelim mi o kadarını   Demek istediğim Apple, Dell ve HP'nin pazar paylarının neredeyse %50'ye ulaşmasıydı. Kimse de anlamamış bunu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir zamanlar Toshiba da Asus da ilk sıralardaydı : F/P'yi tutturamazsan silerler; Yine de HP nasıl hala ilk sırada anlayamadım, muhtemelen sadece Türkiye versiyonları ya da Türkiye servisi berbattır.

  • ASUS neden hakettiği değeri göremiyor? Zephyrus serisindeki modelleri saatlerce övsem de yetmez. Gerçekten muazzam ve devrimsel cihazlar, eşsiz cihazlar. Orta sınıfta da gayet iyi cihazlar üretiyor, bu kadar geriden gelmesine anlam veremiyorum.

  • Benim şanssızlığım mı bilemiyorum ancak ASUS TUF serisi cihaz alıp geldiği gibi servise göndermek durumunda kalmıştım ve sonrasında da iade ettim. Ben de böyle bir şey beklemiyordum ancak çok büyük beklenti ile almış olduğum ASUS kutudan çıkar çıkmaz beni hayal kırıklığına uğrattı.

  • Doğrudur şu an dünyanın en iyi dizüstü bilgisayarlarının ilk ikisinde bu ikisi

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.