Şimdi Ara

Oto sanayiye gideceklere altin nasihatlar... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
257
Cevap
53
Favori
23.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
336 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sanayideki ustalara asla güvenmeyin..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: khanstern

    Hocam fazla vermişsiniz, opel.com.tr de 659tl yazıyor (araciniz mokka ya da insigniaysa fazlalik olmus olabilir, kucuk harflerle yazmislar :) ) kampanya yıl sonuna kadar geçerli.. balmumcudaki opel gerçek yetkili servisine gidiyorum , anadolu yakasinin son ucundayim ama oranın musteri memnuniyeti hatrina 3 tane opel yetkili servisi gecip gidiyorum besiktasa :)



    Alıntıları Göster

    oradaki ifade biraz muğlak, 659 liradan başlayan fiyatlar diyor, fiyata kdv dahil mi belli değil, myopel için %15 indirim kampanyası uygulanmış mı belli değil, sonra benim aracım da chevrolet aveo, üçün beşin hesabını yapmadım

  • İşiniz ne olursa olsun kesinlikle ve kesinlikle ücretin tamamını vermeyin! 1000 liralık iş yapacaksanız 200-300 bir şeyler verin gitsin. Aksi halde nasıl olsa parayı aldık baştan sağma yapar geçeriz modundalar.

    Aracın başında durup, yapılan işi kontrol ettikten sonra kalan ücreti vermek sizin açınızdan daha faydalı olacaktır. Esnaf işi olduya bittiye getirir her zaman. Dikkat edin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun sileceklerinden yok motor inecek

    İyi ustalar var elbet ancak bulmak marifet

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu hangi iş sektöründe dolandırıcı yok bunu söyleyin? Geçirirlermiş,,eniştem ve onun dışında 3 tane usta tanıdım.
    1.si beklediğinin çok altında fiyatlar veriyorlar.
    2.si hak yememeye çok takıntılı insanlar.
    Eniştemin bırak hak yemeyi dindar bir insan olmamasına rağmen devlete dahi 1 tl borcu yok.
    Nasıl böyle izansızca sanki memleketteki en sorunlu işmiş gibi eleştirel mesaj atıyorsunuz şaşırıyorum.
    Bizzat ben lise dönemimde 2 ustanın yanında çalıştım.Adamlar el emeği ve tecrübe ile iş yapıyor,bir anda hepsi kazıkçı çakal oldu.Açıkçası hiç yaram yok sanayi ile işim de yok ama bu kadar ağır eleştirel yazı ancak ustalar ile iletişim kurmayı beceremeyen ezilen birinin sözleri olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BREATH -- 16 Kasım 2020; 13:26:51 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Daha 2 hafta önce gittim,

    falaket senaryosu çıkardı, aşağı yukarı ne olur dedim 1000-1500 tl dedi. 2 gün sonra al dedi 5. günde gittim aldım 3500 lira hesap çıkardı. ss ödedim.

  • Güvendiğiniz bir servis olursa sanayiden iyisi yok , yetkili servise gitsen fiyatı 3 katı bir de randevu almakla uğraşıyorsun .Sanayi de her işin fiyatı üç aşağı beş yukarı belli kazıklanma ihtimali düşük.
    Motor ,şanzıman, boya gibi ağır sorunlarda işçiliği iyi olan bir yeri araştırmak iyi olur .Bir kaç kişiye sorduğunuzda zaten iyi ustalara ulaşıyorsunuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende hiç yetkili servise gitmem, sanayi ortamını bilmeyen için zor ama kimsede körü körüne ustaya gitmiyordur, en azından bir sağa sola sorarda gidersiniz, iş yaptırmadan öncede fiyat konusunda kabaca bilgi alınabilir. Sanayidekilerin hepsi kasap olsa ülkede oto sanayi diye birşey kalmaz, özellikle yerli üretim bir otomobili, yetkili servise garanti kapsamı dışında götürmek para israfından başka birşey değil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: GokturkAlii

    tampon değiştirmedik motor yaptırmadık hocam yağ ve filte değiştirdik bana sorsan fazla bile

    Bedava hocam nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama bizim burda bilgisayar parça montajı bile 70tl oldu.


    sanayide minimum 150-200tl saplıyor [parça dahil değil]




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 16 Kasım 2020; 13:58:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracınızın ustası siz olun asla sanayiciye arıza tespiti için güvenmeyin, parça fiyatlarını internetten araştırın siz sadece işçilik fiyatı edinin,
    Örnek veriyorum, turbo arıza diye servise gittim servis elemanı beyin arızalı dedi, beyinciye gitmedik, turbocuya gittik , onlarda egr valfi iptal edilip turbo revizyon edilmeli egr iptali 400 turbo revizyon 1800 TL , internette turbo 2500 sıfır olduğunu biliyorum, o esnafın kazık niyetini anladım ve teşekkür ederek uzaklaştım, hemen servise gittim dedim egr valfi arızalı iptal et veya değiştir dedim, oraya baktı buraya baktı turbo basınç sensörü söktü temizledi taktı sorun düzeldi, basit Bir nedenle oluşan sorunu para kazanmak için kırk takla atıyor sanayi esnafı,

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok iyi yazmışsınız hocam. Sanayi esnafının %99.99unun amacı müşteriyi düdüklemektir, aracın tamiri her zaman ikinci plandadır (bazen daha da arka plandadır).


    Ayrıca 13. madde gerçekten doğru, hayatımın her alanında dini işe karıştıran her adam hep zarara soktu beni.

  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt
    Hocam ne alaka şimdi?Konumuz sanayide yapılan işler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zafan

    Güvendiğiniz bir servis olursa sanayiden iyisi yok , yetkili servise gitsen fiyatı 3 katı bir de randevu almakla uğraşıyorsun .Sanayi de her işin fiyatı üç aşağı beş yukarı belli kazıklanma ihtimali düşük.
    Motor ,şanzıman, boya gibi ağır sorunlarda işçiliği iyi olan bir yeri araştırmak iyi olur .Bir kaç kişiye sorduğunuzda zaten iyi ustalara ulaşıyorsunuz.

    Tam tersi...


    Yetkili serviste ne ödeyeceğin bellidir, sanayide belli değildir, usta ne tutturursa...

  • Bethesta kullanıcısına yanıt
    Yetkili servis bu sektörün zencileridir , en geçirgen buralardir, yetkili servis tek artısı Garanti olabilir, ama sıfır araclara ne tür Garanti verdiklerinde şahit olduk , en iyisi yetkili sevisten çıkma veya emekli olmuş iş bilir sanayi ustasıdır, gerisi hikâye

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Usta olarak söylüyorum, işin başında durun.

    Çok kısa bir örnek vereyim.

    Eski jettaların yakıt deposu içerden açılır. Bir tanıdığım arabasının deposu içeriden açılmadığı için ustaya gösteriyor. Usta kilit motorunun arızalı olduğunu söylüyor. Kilit motorunu değiştiriyor. Kafadan kilit 200 işçilikte 150 350-400 liralık olup çıkıyor.

    Arabayı daha sonra bana getiriyor, kapak yine açılmıyor. Arabanın içine geçip parkları yakıyorum ne göreyim. Kapı döşemesini söken bi usta soketin fişini takmamış.

    Bi soketi takmaması 400 liraya mal oluyor. Fişi takıyorum eski kilit motoruna bakıyorum sapa sağlam..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • EK MADDE: Mümkün mertebe kaba olun , kibar davranıp düzgün Türkçe kullanırsanız yolunacak kaz gözüyle bakarlar.


    Üzülerek söylüyorum ama başıma geldikçe tecrübe edindim bu konuda , ne zaman sanayi ustalarına işim düşse konuşmamla tavrımla bir miktar rahatsızlık veririm , bunu eve tamir için gelen ustaya da yaparım. Bu şekilde daha titiz davranıyorlar ve kazıklamaktan çekiniyorlar. Asla kibirli bir insan değilim işini iyi yapan adama hayır duamı da esirgemem pazarlıkta yapmam, ülkemizde genel bir kavram haline gelmiş ''boş adam değil'' durumu bir çok kapıyı açıyor ve bu tarz şark kurnazları atını geri bağlıyor karşınızda.

  • Altın nasihat bence; mümkün olduğunca sanayiye gitmemek.

  • Ben de arabadaki göçüğü yaptırıcam. Arabayı bırakıp gideyim mi yoksa orda mı bekleyim ? Ben beklemeyi düşünüyorum ama kaportacılar arabaya bir şey yapar mı ? Eskiyle yeniyi değişme vs.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kasko firmalarının liste halinde onarım onayı verdiği yerlere ön araştırma yapmak kaydıyla gidilebilir. Yetkili servis olmayıp, Kurumsal özel servisler de tercih edilebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasihatın kralını verirdim ama türk insanı yolunmaktan anlar. İşini hakkıyla yapanları defaatle ayrı tutuyorum ancak diğer üç kuruşluk usta bozuntularını başınızdan gönderecek hükümeti seçemediğiniz sürece ete para vermeyin.. boşa dememişler üzüm üzüme baka baka kararır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.