Şimdi Ara

Oto sanayiye gideceklere altin nasihatlar... (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
257
Cevap
53
Favori
23.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
336 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt
    Hayır delinmedi benim kusurum yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu araba sektörü en sevmediğim olay ev parası ver araç al vergisi yakıtı kasko sigorta derken her ay 1000-1500 masraf yap hergün bir ev arabasıyla yola çıkıp risk almakta var akıl işi değil vala aylık 10k maaşı olan adamın işi birisi vuru kaçar satarken durduk yere 5-10 bin zarar et satarsın aynı fiyata temiz araç yok, sanayiye gidersin 10 liralık işe 200 derler işi verirsin adam çaktırmadan bir yere hasar verir bozar söyleyincede öyleydi zaten der

  • Bir bakım yaptıracağım sadece bir bakım. Altı üstü 3 filtre yağ değişecek ama ben kara kara düşünüyorum. Neden ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • En son yediğim kazıkdan sonra artık malzemeyi kendim alıp götürüyorum.Adam Castrol koyuyorum diyor yahu motorun sesi traktör gibi.3 dür kendim yağını filitresin alıp aracın başında bekliyorum maşallah saat gibi motor.


    Benden size tavsiye aracınızın başında bekleyin.İşçiliği önden sorun.1 yer belireyin ve hep o kişiye gidin.Sürekli yer değiştirmeyin sanayide öperler.Bozuk olmayan parçaya bozuk derler, bitmeyen balataya bitmiş abi değiştir derler.Diski taşlayacağına abi tutmaz sen bizden al bak yeni geldi herkese öneriyorum der 2 katı fiyatdan malzemeyi çakar.

  • Ülkenin geldiği durumun tipik örneği işte.


    Kimse kimseye güvenmiyor. Ne siyasetçiye, ne esnafına, ne kasabına ne süt satanına ne balcısına ne oto tamircisine.


    Dış mihraklar, yok Ermenistan yok Abd falan hikayeden ibaret. ilk önce ülke içinde birbirmize güven ortamını yaratalım da sonra elin insanına bok atalım

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0FD1540C7

    Parayı önceden vermeyin. Motor yaptıracaktım 20 li yaşlardayım. yok parça alcaz 1000 lira getir. yok şu eksik 500 lira getir. diye diye bütün parayı önden verdim. arabayı aldım çıktım ilk benzinliğe girdim. yakıt aldım. araç çalışmadı kaldı orada.


    ustayı aradım dedim ben kaldım. biraz işim var 2 saate gelirim dedi. ( dükkan 1km mesafede ya var ya yok. )


    ondan sonra yine aynı arabayla yetkili servise girdim. servisten aracı itekleyerek çıkardık.. =) yetkilisi serviside aynı özel serviside sanayiside. karadelik gibi içine çekiyor.


    çok öptüler çok. tecrübe oldu ama gençliğimi sömürdüler sanayide. şimdi herşeyi kendim yapıyorum. internet sınırsız bilgi kaynağı + 10 yıldır izliyorum arabaları sanayide. ustayım diyenlerden daha iyi yapıyorum  

    Herşey derken; baskı-balata değişimi, amortisör değişimi vs dahil mi hocam?

  • Allah düşürmesin derim. Bir defa enişte kaza yaptı da arabası sanayiye gitti. Aman amannn... O da daha önce yapmadığı için öyle denk geldik. Biraz aceleye geldi. Aman amann... Yukarda yazılanların hepsine dikkat edin. 3-4 durum başımıza geldi maalesef. Servise götürse 7-8 bin tl çıkacak borç 13-14 bin + daha kötü işçilik ile çıktı.


    Allah düşürmesin bir daha.


    Bir defa da diğer eniştenin aracında ufak sorun vardı motor alt bloğunda, Adam tekrar düzemedi, servise götürdük aracı. 300-400 liraya olacak araca çekici dahil 1300 civar bir şey gitmişti.


    En iyisi elindeki aracı çok titiz kullanıp olabildiğince yukarda yazılanlara uymak.


    Allah düşürmesin derim bir daha diye ve mesajı bitiririm. Hadi eyvallah.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: pilotaFerrari

    Bu mesaj silindi.

    sen kimsin ki burada görüşünü yazan birine enayi deme hakkını kendinde buluyorsun?


    eleştirmek başka şey, hakaret etmek başka. terbiyesiz herif.

  • Oto sanayiye gideceklere altin nasihatlar...
  • zatrox kullanıcısına yanıt
    sen kimsin ki burada görüşünü yazan birine terbiyesi deme hakkını kendinde buluyorsun?

    eleştirmek başka şey, hakaret etmek başka. ahlaksız herif.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yazi guzel yazilmis. Musteriyi seven ustalar var. Ama musteri ustayi sevmeye kalkinca iste o zaman gorun ustanin asil nasil musteriyi geri sevdigini 😄

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • megaladon kullanıcısına yanıt

    Altina imzami atarim. Eski kiyafetlerinle culsuz gibi gitmedikce tipine gore fiyat veren cok maalesef. Her meslek gibi bu meslekte de cakal cok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetbayram5

    Korozyon önleme nedir? Kaç lira?

    Korozyon, malzemelerin çevresiyle etkileşime girerek kimyasal veya elektrokimyasal olarak aşınmaları, bünyelerinde fiziksel ve kimyasal değişikliklerin oluşmasıdır.  Korozyon, bir malzemede gerçekleşen ve zamanla malzemenin kademeli olarak bozulmasına neden olan radikal bir yıkıcı işlemdir. Kısacası paslanma diyebiliriz.


    Önce sıvı bir ilaç sürüyorlar sonra pütürlü zift gibi bir maddeyi davlumbazlar dahil arabanın komple altına sıkıyorlar.. sıfirkende yapildi, 5 senede 1 tazelemek gerekiyor bu islemi ..


    1000tl verdim.. bu işlem az biraz ses yalıtımı da sağlıyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 16 Kasım 2020; 0:38:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pilotaFerrari

    sen kimsin ki burada görüşünü yazan birine terbiyesi deme hakkını kendinde buluyorsun?

    eleştirmek başka şey, hakaret etmek başka. ahlaksız herif.

    sana hakaret etmeden karakter analizini yapayım:


    1- muhtemelen hayatın boyunca hakarete uğramışsın, bu nedenle hiç tanımadığın birine "enayi" diyebilmek senin için çok normal. buna tepki gösterenlere ise daha ağır hakaret edebilmen, yaşadığın hayatla ilgili önemli ipuçları veriyor.


    2- terbiye ve ahlak kavramlarının ne anlama geldiğini bilmiyorsun. birine hakaret etmek seni terbiyesiz yapar, ahlaksız değil. yani adama enayi demen seni terbiyesiz yaptı, ama sana terbiyesiz demek beni ahlaksız yapmadı. insanlara hakaret edebilme hakkın olmadığı gibi, ahlaklarına dil uzatma hakkın da yok.


    3- muhtemelen maddi durumun çok iyi değil ve tam tersi durumda olanlara karşı içten içe bir düşmanlığın var. belirli bir refah seviyesindeki insanlar "istisnalar hariç" bir aracı alıp ömür boyu kullanmıyorlar. oto sanayi, servis, arıza gibi şeylerle uğraşmamak için tam olarak bu arkadaşın bahsettiği gibi 5-6 yılda bir araç değiştiriyorlar. aksi görüşte olman bu "tercihi" harakaret ederek eleştirme hakkını sana vermiyor.

  • Brom sen adam gibi bir ustaya denk gelmemişsin , ben şanslıyım on numara bir ustam vardı eski arabamda ...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yetkili servise verirken bile başında durun. Benim araçla usta evine gidiyor. Evin önündeki merdivene vuruyor. Ön tamponu kaynatacaklardı mk hem de yetkili servis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elazığdaysanz buranin sanayisine girmeyin bi çekici bulun Diyarbakır yada Malatya ya gidin . Elazığ ustasının karnı tok buda not olarak kalsın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.