Şimdi Ara

Bad Sector'ün Düzelmesi ve HDD Sağlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, yaklaşık 9 yıldır bilgisayarımda olan ve artık depolama amaçlı kullandığım Seagate marka 500 gb hdd'ye indirdiğim bir dosyayı başka bir diske kopyalama yaparken bir hata aldım ve kopyalama işlemini tamamlayamadım. Veriyi silmek istediğimde silemedim de. Unlocker programıyla veriyi silebildim ancak daha sonra yaptığım bad sector taramasında bir tane hasarlı yer tespit ettim. Bunun üzerine eskide olan verileri kaybetmemek adına yeni hdd siparişi geçtim ve bugün yeni gelen hdd'yi takacakken bir test daha yaptım ve şaşırtıcı şekilde bad sectorun yok olduğunu gördüm.


    İlk test:

    Bad Sector'ün Düzelmesi ve HDD Sağlığı


    İkinci hali:

    Bad Sector'ün Düzelmesi ve HDD Sağlığı


    Ancak birkaç tane uyarı mevcut:

    Bad Sector'ün Düzelmesi ve HDD Sağlığı



    Sizce bu hdd'yi değiştirmeli ve emekli etmeli miyim yoksa hala kullanmaya devam edebilir miyim? Görünen bad sector kendi kendine nasıl düzelmiş olabilir, kafam karıştı açıkçası.








  • HDD'ler bozuk sektörleri zaten kendi kendine düzeltirler bunda bir anormallik yok fakat SMART verileri çok iyi sayılmaz. 05 kodlu olan uyarı çok sayıda bozuk sektör tamiri yapıldığını, 0A olan motor çalıştırma denemesi başarısızlığının normalden yüksek olduğunu, B8 ise disk'in RAM kaşesiyle ilgili sorun olduğunu gösterir. Disk'i kullanmaya devam edebilirsiniz fakat çok güvenilir bir durumda değil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: poko001

    HDD'ler bozuk sektörleri zaten kendi kendine düzeltirler bunda bir anormallik yok fakat SMART verileri çok iyi sayılmaz. 05 kodlu olan uyarı çok sayıda bozuk sektör tamiri yapıldığını, 0A olan motor çalıştırma denemesi başarısızlığının normalden yüksek olduğunu, B8 ise disk'in RAM kaşesiyle ilgili sorun olduğunu gösterir. Disk'i kullanmaya devam edebilirsiniz fakat çok güvenilir bir durumda değil.

    Bence yanlış bilgi veriyorsunuz.0A ve B8 ilk sıfır aldığımda da bu şekilde 5 sene önce şimdi de böyle hardiskim seagate hardisklerde bu şekilde ya da bu hd tüne 2.55 programında böyle gösteriyor.

  • smart verilerine göre çok önemli verileri yedekler öyle kullanırım

  • SeSioN kullanıcısına yanıt

    Konu hakkında bilginiz olmadığı kesin, önce araştırıp öğrenin sonrasında yazdıklarımın aksini iddia edebilecekseniz kanıt gösterin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.