Şimdi Ara

Dolar 8.5 lira iken yapılan zamlar 7.7 lira iken neden düşmüyor? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
3
Favori
25.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
502 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aslında sebebi çok basit. Piyasalarda güven duygusu yok. Dolar 5 'e düşse bile yine 9 a fırlayacağı düşüncesi hakim. Alınan ürünler en yüksek seviyedeyken alınıp stoklandı belki ve indirim yaparak zarara girilmek istenmiyor. Nasıl olsa yine aynı seviyelere gelecek düşüncesinden dolayı da düşen kur etiketlere yansımıyor.

  • Bu hangi ürüne baktığınla alakalı tabiiki. Bide sonuçta ürünler alınıyor ve stoklarda yada raflarda bir süre kalıyor....Her gün fiyat değişmez ki!!!



    Ama başta enerji olmak üzere tüm ithal malzemlerde mutlaka değişiklik yapılmalı

  • Serbest piyasa haaa...Çook serbest çook.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • olmaz neden olmaz çünkü eşşeğin şeyinden dolayı.

    banana republic bildinmi onu heh işte orayı batıya doğru geç iyice git git oralarda olur işte.

  • Bir çok kişi insanlar stokladıkları ürünleri neden aldıklarından daha ucuza satsın ki demiş ama atladıkları bir nokta var, ister distribitör olun isterseniz 10-20 ürün stoklamış biri eğer alanınızda tekel değilseniz gerekirse zararına satmak zorundasınız o malları. Siz dolar 8.50 iken almış olabilirsiniz ürünü ama başka firmalar dolar 7.60 ken alacak ve normal şartlarda o fiyat üzerinden kar koyup satış yapacak. adam 7.60 dan aldığı ürünü 8 e satarken, siz ben 8.50 den aldım illa ki 9 dan satacağım diyemezsiniz. Derseniz de mallar elinizde kalır. Ticaretin gerçekleri için gerektiğinde zararı minimize etmek için zararına satış vardır.


    Gelelim öyleyse bizde fiyatlar neden düşmüyor konusuna işte o tam da fırsatçılık. Ürününü 8.50 den alan adam bizde 9.50 ye satıyor ki normal bir kar marjıdır. Normalde 7.60 dan alan adamın 8.60 a satması gerekiyorken eski fiyatları bildiği için 9.40 dan satıyor ve hala piyasadaki en ucuz ürün oluyor. İşte bu fırsatçılık. Yine de uzun vadede mecburi bir rekabet oluşacak ve fiyatlar düşecektir ancak bizim ülkede kar payı kontrol mekanizması olmadığı için bu uzun sürüyor.





  • Üreticilerin durumuna çok üzüldüm, bazı arkadaşlar çok masum göstermeye çalışmışlar, ticaretle uğraşan insanlar dolar 8,5 tl diye malı 8,5 tan almaz, bunun iskontosu, indirimi vs. var, oldu olacak yardım kampanyası yapalım kodamanlara. 8,5 dolar kurundan mal alan sanirim yoktur. En çok ağlayan ama en zengin insanlar bu adamlar ama lafa gelince öldük bittik. Kur düşüşü geç yansıyormuş bak paşama sen, bir tek sen akıllısın. Bu piyasada herkes kendisini düşünür, herkes fırsatçıdır cunku adamın tabiatı bu, düşüğe alacak pahalıya satacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neyse ki kenal Kılıçdaroğlu gibi herkese umut veren bir lider var.
    O cb olunca değişen bir şey olmayacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekonomi böyle işlemiyor hocam. Dolara bağlı hammadde her gün gelip raflarda hemen yerini almıyor ve bunun iki türlü etkisi oluyor. Mesela 10 liralık ürünün 6 liralık kısmı dolar üzerinden ithal ve sen hammadeni 6 aylık satın almışsın. Dolar devamlı surette yükseldiği için her alımda fiyat artıyor. Mesela bugün dolar artmayı kesse bir 4-5 ay daha belki daha fazla süre fiyatlar artmaya devam eder çünkü şu anki raftaki ürünün ithal hammaddesi dolar bugünkü fiyattan ucuzken alınmıştı.Dolayısıyla kısa süreli doların düşüşünden üretici genellikle etkilenmiyor zira hammaddeyi alacağı zaman dolar ya eski haline gelmiş ya daha yüksek fiyatta oluyor.

  • Stok tükenince düşer tabi düşerse

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • istikbale gittik evi döşeyecektik yeni evlendiğimizde geçen yıl. dolar yükselme trendindeydi. şunları şunları istiyoruz liste fiyatı şu kadar vs. adamlar bize şu an fiyat veremiyoruz dediler. ne demek ya fiyat veremiyoruz. banane kardeşim dükka gidip malı parasıyla alamıyorsun bekliyorsun dolar biraz daha fırlasın ona göre satayım diyor. ticaret yapıyorsun zarar da var kar da var. parasıyla insanlara mal satmıyorsun.


    gene başka bi olay. trafik kazası yaptık. yedek parça siparişi geçtik 2 gün sonra bize dönüş yaptılar siparişiniz iptal edildi. neden dedik? yeni fiyatlarımız bunlar isterseniz yollayalım dediler. bana ne kardeşim. beni ne ilgilendirir yeni fiyat. ben siparişimi vermişim göndereceksin. ahlak namus izan insanımızda kalmamış. bu tüccarlarda uzaydan gelmiyor hepimizin bir yakını.


    denetim yok. kime şikayet edelim ki?

  • Ne kadar yerinde ve hepimizin kafasinda olan bir soru..


    bir cevap da su ama aklima gelen.. cunku bu gecici yakinda hemen geri cikacak geldigi yerlere buyuk ihtimalle maalesef..

  • Bu konu da yazan insanların çoğu ticaretten ve ekonomiden gerçekten anlamıyor galiba.

    Türkiye de bir ürünün satmama gibi bir durumu olmuyor pahalı olsa bile, ancak elimizde stok bittiğinde yeniliyoruz, 8,5 iken aldığımız bir sürü ürün var ben bunu nasıl 7,7 den satayım? Elimde ki stok bitince tekrar alabilirim. Ozaman yansır fiyatlara. Daha 1 hafta olmamış ahanda 7 oldu dolar neden düşmüyor diye soruyorsunuz gerçekten inanılmaz.

  • Yarın tekrar 8.5 olmayacağının garantisi yok o yüzden düşmüyor.

  • İslam abisi islam. Tek neden islam. İslamiyet varsa bir ülke her açıdan batıktır. Hangi alana el atacaksın ki.   Hepsi berbat durumda. Hangi birine yetişeceksin. İslam ülkelerinin hepsi böyle. İslam gelişememek demektir, refahın berbat olması demektir. 12 sene ingilizce öğretip how are you nun dışında öğrencilerin aklında hiçbir şey kalmaması demektir. Çünkü islam ülkelerinde her şey yanlış yapılıyor. Bunun nedeni de islam. 150 bin cami, 1 milyon mescit olan ülkeye halen daha bu ekonomik krizde cami yapılıyor. Türkiye bir karar vermeli. İslam mı yoksa bilim mi? Şeriat mı yoksa laiklik mi? Camilerin sayısı 9 bine düşmeden bir şey değişmez. 150 bin camisi olan bir ülkenin gelişebileceğine inanmıyorum ben. Azarbeycanda 9-10 tane cami var toplamda. Bunlardan birini de Türkiye yaptırdı.   Azarbaycan gelişir ama Türkiye gelişmez.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cross Thread -- 13 Kasım 2020; 13:3:56 >




  • Yazilmistir ama ben de yazayim;

    Bu ülkede neye indirim yapmislar ki bugune kadar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cross Thread

    İslam abisi islam. Tek neden islam. İslamiyet varsa bir ülke her açıdan batıktır. Hangi alana el atacaksın ki.   Hepsi berbat durumda. Hangi birine yetişeceksin. İslam ülkelerinin hepsi böyle. İslam gelişememek demektir, refahın berbat olması demektir. 12 sene ingilizce öğretip how are you nun dışında öğrencilerin aklında hiçbir şey kalmaması demektir. Çünkü islam ülkelerinde her şey yanlış yapılıyor. Bunun nedeni de islam. 150 bin cami, 1 milyon mescit olan ülkeye halen daha bu ekonomik krizde cami yapılıyor. Türkiye bir karar vermeli. İslam mı yoksa bilim mi? Şeriat mı yoksa laiklik mi? Camilerin sayısı 9 bine düşmeden bir şey değişmez. 150 bin camisi olan bir ülkenin gelişebileceğine inanmıyorum ben. Azarbeycanda 9-10 tane cami var toplamda. Bunlardan birini de Türkiye yaptırdı.   Azarbaycan gelişir ama Türkiye gelişmez.

    seviyeye bak. üniversitenin girişinde koskoca uzay profesörü vardı renan pekünlü diye başörtülü öğrenclerin fotoğrafını çekiyordu. bu kafa o kafa. bu kafa terakkiye mani işte. işini yapamaz. intihalle profesör olur gündeme akademik çalışmalarıyla gelemezler gğndem olmak için islamı ve başörtüsünü camiyi bahane ederler. düne kadar mensubu oldukları ağababaları bir çivinin üstüne bir çivi çakmayarak böyle salakça işlerle uğraştıkları için gelinen noktayı islama bağlamakta beis görmüyorlar. sanki Almanya 10 yılda Almanya oldu Fransa 10 yılda Fransa oldu. o adamlar kaleler gibi markalar üretirken bunların ağababaları gene bu işlerle uğraşıyorlardı. bunlar psikolojik vaka. memleketin yarısından çoğu da sağından solundan aynısı.





  • iyide adam hiç aday olmadıki

  • stokla alakalı birşey. Sen dolar 8.5ken dükkan olarak tshirtten 1000adet almışsındır. Ve o fiyattan aldıkların daha satılmadan dolar 7.5tl olduysa, fiyatta indirim yapamazsın zarar etmemek için

  • Cross Thread kullanıcısına yanıt
    Sen ve senin gibiler bomboş adamlarsınız. Sanki fabrikayı kurdun her şey tamam hadi şu dine bakalım yanlış bir şey var mı diye din dedi ki sana üretmek haram. Kitabı aldın eline öğrenmek için din sana haram öğrenme dedi. Sorunun insan temelli olduğunu anlayamayacak kadar sığ beyinlisin. Din mi diyor sana öğrenme, üretme, gelişme diye.

    Dediğim gibi bomboş adamlarsınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.