Şimdi Ara

Dolar 8.5 lira iken yapılan zamlar 7.7 lira iken neden düşmüyor? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
3
Favori
25.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
502 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fiyat enflasyonunun en lanet ozelligi yapiskan olmasidir malesef. Uretici bunun icin bircok bahane siralayacaktir ben yatirimi yuksekten yaptim gibi gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimbehicayy kullanıcısına yanıt
    Inmedi zaten oyleydi. Hukumetler guvenlerini bir gunde yitirmez. Kimse akp kotu basladi demiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kimbehicayy

    3 yıl önceye kadar çokmu üretiyordukda dolar 3.5 tl idi üstadım

    Alıntıları Göster

    TL’nin dusuk seviyelerde kalmasinin en onemli sebebi yabanci yatirimcinin varligiydi, onlari tekme tokat ulkeden kovup, guvenlerini yitirdigimizde bu hale geldik. Biz bize yeteriz deyince goctu ekonomi. Neyse ki yanlistan donuldu gec de olsa. Piyasa ile kavga edilmez, en buyuk ulkeler bile piyasayi yenemez, bunu nihayet bizim bastakiler de anladi, umarim kalici olur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satıcı elinde stok kadar eski kurdan satış yapabilir. Ama bunu devamlı yapamaz çünkü piyasaya ayak urdurmalısınız çünkü kar etmelisiniz.

    Elinizde devasa stok olması lazım ama (öyle stoklu çalışan kimvar).

    7 yıldır inşaat malzemesi satan firmada çalışıyorum..Her geçen yıl depodaki ürünlerin stoklarını azaltıyoruz.

    Eskiden 3-4 tır olan ürünlerden artık 1 tır ya var ya yok.

    Çok isteyen olursa güncel fiyatları toplayıp uygun olan satıcıdın ürünü alıp müşteriye sevkediyoruz.

    18de Kur 7.20 ye çıkınca elidemi 3 tır mantolama stroforu 1200 paket ediyor tanesi elimde patladı.

    Ürünüleri verdiğim Firma sizlere ömür ve çekleri elmizde kaldı 500 bin içerideyiz.

    Depo sadece onun alacağı istediği 1200 paket ürün duruyor satsan satılmıyor kur yüksek.

    Ucuza versen yerine tekrar o fiyattan koyabilecekmisin bellli değil; iş yapan kalmadı 80 bin liralık ürün depoda 1,5 yıl durdu.

    Aynı şekilde Osb dedeğimiz sunta plakaları 70 liradan maliyet var 1tır 20palet yerine yok dememek için 4 palet aldık 1 yıl öyle 1 paleti tane tane 73-74 liradan sonra zor sattık.

    Kur bir düştü ürün 55 lira maliyet var satışın 60 lira anca ee napcan hadi bakalım varmı para maliyedi düşürsen çok al hadi aldık ya sonra tekrar düşerse.

    Önce İstikrar olucak sonra ticareti gör.





  • ÇÜNKÜ halkımızda bu kadar fırsatçılık varken dolar 5 olsa dahi gene düşmez fiyatlar

  • gustawa G kullanıcısına yanıt
    Hocam o basit mantığı herkes biliyor, insanların sorduğu şu: 8.5’dan aldığını 9.5’a satıyorsun ama 7,5’dan aldığını neden 9.5’a satmaya devam ediyorsun? Bu ülkede etiket çıktı mı bir daha düşmüyor. Kaçtan alırsan al.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Enflasyonun bir ülkenin en büyük belası olduğunun kanıtıdır bu. Ögrenemediler faizlerin daha gerçekçi seviyelere getirilmesinin biraz işsizliğe katlanmak suretiyle ilerideki yüksek enflasyonu önliyeceğini.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunun sorunu yine halk çözer zaruri alışveriş yapmadıkça diyeceğim ama milletimiz para harcayacak yer arıyor. O yüzden kimse fiyat düşmesini beklemesin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dolar eşit fiyat değildir, arkadaşlar.

    Başkan değiştirmekle, iki söylemle ekonomi düzelmez.

    Dolar düşünce alım gücü artmıyor bunu anlamak lazım.

    Asıl problem nedir biliyor musunuz ?

    Gerçek enflasyondan kaçamayışımızdır.

    Faiz gerçek enflasyondan düşük,

    Döviz artışı enflasyondan düşük,

    Borsa artışı enflasyondan düşük,

    Altının artışı enflasyondan düşük,

    Yani sermayeniz varsa kaçamazsınız.

    Eriyecek paramız kaçacak yer yok.

    Dolar düşsün değil, alım gücümüz artsın diye bağırmalıyız.

  • Cross Thread kullanıcısına yanıt
    Cümlemi özet geçerek tekrar yazıyorum. Malum 2. üniversiteyi okuyorsun, ayda 2 kitap okuyorsun ve 2 dil v.s Zekisin yani.

    Diyorum ki üretmekte, okumakta, bir şeyi icat etmekde senin önüne din bir engel koyuyor mu? Bunu öğrenemezsin, bunu üretemezsin, cahil kal öğrenme diyor mu? Cevabın hayırsa, problemin en başında da söylediğim gibi insan kaynaklı olduğunu anlayabiliyor olman lazım. Zira sen kendini geliştirmiş inanılmaz zeki bir insansın.

    Velhasıl güzel kardeşim.
    İnsanların yaptıkları dini bağlamaz. Bağlayamaz. Nasıl ki bu gün bir cami imamı taciz davasıyla ortaya çıktığında dine saldıramayız ki saldıranlar oldu. Atatürkçüyüm deyip vatana ihanet edenlerden dolayı Atatürk'e saldıramayız ki bundan nemalanıp Atatürk'e laf edenler oldu.

    Bir takim kalıplar ve insanlar üzerinden kutsal değerlere saldırmaktan vazgeçin. Lafım sadece sana değil. Sen ve senin kafadaki herkese.

    Bu arada bu yazıyı yazmadan önce ellerimi yıkadım :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • bütün marketler özellikle BİM ve A101 sürekli zam yaptı ve hiçbir şekilde fiyat düşmüyor.


    Halk ekmeğe bile zam yaptılar

  • Kimi indirim demiş, kimi petrol hala düşmedi. Ulke uzun süre istikrar sağlandı. Sağlam yatırımcılar geldi ve iç olaylar terör merör diyince pandemide cilasını çekti üretmeyen bir ülke olarak iyi bile dayandı. Ekonomistler işi iyi yürüttü devlet destekli ödenekleri aksatmadan halka yardıma hala devam ediyor. Malum son zamanlar darbe,savaslar,pandemi vb. durumlardan ötürü bu istikrar bozuldu. Petrol dolar kurunla hesaplanmaz. Indirimlerde alınan ürünün o anlık kurunla hesaplanır. Yeni part ucuz kurla alındıysa da kampanya adı altında asağılara sallanır ve habersiz o fiyatta kalır. Ne yazıkki ulkede zam reklami kadar indirim reklami yapılmadığından bizde bu haldeyiz. Yaşadığımdan beri petrole yapilan zamlari biriktirsem şuan enaz 50tl litre olmuştur. Üretim diye ağlayan halkın bu zamana kadar hiç bir halt etmemiş hukümetlere değilde tarihte en fazla üretim yapmaya başlayan ve geçtiğimiz aydan itibaren tamamen buna döndürülen sistem sonucu bize düşmanlığı dahada artan memleketlere yıllardır gebe kalma sonucu yaşadığımız ekonomik krizde atlatacağız. Merak etmeyin. Düşük kur değil değerli TL mantığı iş yapar. Düşük kur herzaman ithalatla seni gebe yapar. Üretmek içinde bu gebe olduğun devletlerden çıkmak için yürek ister güç ister. Insallah bu sorunlarla kalarak bu gebeliktende kurtarmayı başarırlar. Faizsiz sisteme EVET.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 1 ay sonra ne olacağı belli değil nasıl düşsün

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gün gün kur ve fiyat karşılaştırması yapılan doğru içerikli tabloları sosyal medyanın önde gelen "influencer" isimleri paylaşsa ne güzel olur değil mi? Adı üzerinde "influence" ederler insanları. Biz de bilir almayız mesela.... Ama neden yapmıyorlar acaba. Yoksa "influence" ettikleri bizlerin kazıklanmasıyla mı para kazandıklarından.... Influencer denen insanların böyle harcanması ve herkesin bir yerde paranın kölesi olması ne kadar da acı. Kimsenin de gıkı çıkmıyor. Bir ... varmış gibi de herkes takip ediyor. Yazık, çok yazık...

  • esnafımız ithalatcımız kısacası IRK OLARAK AÇIZ AÇ.

    o.c. lugunun hat safhasında milletimiz, herkes tuttugunu s. yor.

    DOYAMIYORUZ PARAYA DOYAMIYORUZ.

    neden düşürsünler fiyatları?

    tüm elektronik mağazaları dolar yükselirken, GÜNLÜK olarak hatta 12 saatte bir update ediyorlardı fiyatlarını. Gel gör ki dolar 8.60 dan 7.6 a geriledi %15 lik bir değer kaybı söz konusu. Ama ürünler halen aynı fiyatlarda.


    milleti kazıklamak için BLACK FRİDAY adı altında indirimler koyuyolar, çoğu siteyi takip ediyorum indirimi koymadan önceki fiyatı şöyle yazıyor 4000 tl üzeri silinmiş 3500 tl ye düşmüş. Büyük indirimler başladı diye reklam yapıyolar bir de saat dakika koymuşlar geri sayım var. aynı ürüne bakıyorum önceden 4000 tl olan ürün 4900 tl yazılmış ve 4900 un üzeri çizilip 3500 tl ye düşmüş. Bunu yeni tespit ettigim sinerji bilgisayar belirteyim. elimde bissürü resim olarak kanıt var. YAPMA ulan indirim yapma. milleti bu şekilde kazıklayacaksan yapma.


    Kahrolası ülkede ne kadar iğrenç bi vaziyete gelmiş ticaret.

    RTX 3080 örneği mesela vatan bilgisayarda günlük update edilen fiyatlar 10.500 tl civarındaydı dolar 8.59 iken. E şimdi bakıyorum 7.61 den fiyat 9950 tl. Yani 1 ay önce bir ürünü 1215 dolara tekabul eden bir fiyat üzerinden satıyolardı. dolar try kuru değiştiği için fiyatta değişiklik yaptılar ama TAMAMEN AYNI ÜRÜN AYNI STOK AYNI PARTİ İLE GELEN ÜRÜN, 1320 dolara satılıyor. vatan bilgisayar gibi gayet güzel iş yapan bir firmanın böyle bi adilik yaparak fazladan kar etme (MAKUL OLMAYAN DERECEDE) cabası, yukarıda bahsettiklerimin hepsinin kanıtıdır. Kurun değişmesini bahane ederek 100 dolar (750TL) gibi bi rakamı extra kar etmeye çalışıyorlar. İthalatçı firmaların %85 i AÇ, ADİ ve AHLAKSIZdır. TİCARET bu değildir. allah belanızı versin.





  • Iki yıl önce, Ekim ayi başında Samsung mikrodalga fırın aldim
    380 Liraydı

    Şu anda aynı fırın, 2 yıl önceki model, 1860 Lira

    Fiyat neredeyse 4 kattan fazla artmış.

    Dolar Euro dört kat arttı mı iki yılda?

    Hayır

    Başka dümenler dönüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SBK

    Iki yıl önce, Ekim ayi başında Samsung mikrodalga fırın aldim
    380 Liraydı

    Şu anda aynı fırın, 2 yıl önceki model, 1860 Lira

    Fiyat neredeyse 4 kattan fazla artmış.

    Dolar Euro dört kat arttı mı iki yılda?

    Hayır

    Başka dümenler dönüyor

    memlekette parası olan ve çöp etmekten çekinmeyen o kadar adam varki. bunları protesto edip almasa millet böyle gitmez fiyatlar ama işte senin benim gibi adamlar bunlara takılırken memleketin cahil ama babadan zengin veya hükümet yanlısı adamlarının bu tip şeyler umurlarında değil. e onlar aldıkça fiyatlar iyice yükseliyor talep var sanıyolar. halbuki memlekette talep yok gerizekalı var

  • Evet gerçekten denetlenmeli, mesela adamlar dolar 7 iken bilgisayar parçalarını alıp getirmişler ülkeye dolar arttıkça ani fiyatlar da artışa geçiyorlar ama dolar düşünce fiyatlar hala aynı. Normal de onu ülkeye getirirken satın aldığı fiyata satmalı.Herkes fırsatçı olmuş bu konuda.

  • Çünkü dolar kuruna göre zam yapılmıyor fiyatlara. Dolar kuru 1,5 lira artıyor ama fiyatlar 50 kurus artmışçasına yansıtılıyor. Genelde tam dolar kurunun artışını 2 yada 3 zam ile kapatmaya çalışıyorlar, satışların alım gücü düşüklüğünnden dolayı ve tüketicilerdeki zam algısından dolayı. Yani aslında yapılan zamlar dolar kuru 7-7,5 gibiymiş olarak yapıldı.

  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.