Şimdi Ara

Apple M1 watt başına en performanslı işlemci olma iddiasında (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
2
Favori
6.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • orcnd kullanıcısına yanıt

    Ilk kez Apple sunumu seyretmiyorsaniz asina olmaniz lazim. Teknik detaylara sunumda girmezler. Vakit de kisitli. Sitelerinde gerekli bilgiler mevcut.

  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt

    Grafik okumak da zor degil. Sunumda bir onceki serisi ile karsilastirdigini belirtiyor. Sitelerinde de detayli yazmislar hangi program ile hangi bilgisayarlari karsilastirdiklarini.

  • Worm Holes kullanıcısına yanıt

    Hangi modelin fiyati artmis? Amerika magazasinda herhangi bir artis yok. Belki Turkiye'de dolar kuru guncellemesi yapmislardir.

  • İşlemciler çok güçlü ona şüphe yok ancak bu nasıl sunumdu? Şu kadar x daha güçlü şu kadar x daha iyi. Gökkuşağı renkleriyle x'li tablo hazırlamışlar önümüze koydular. Prodüksiyon falan aşmış ona lafım yok ancak bu kadar saçma sunum şekli mi olur? Doğru düzgün veri koymuyorsun, sentetik test yapmıyorsun, eksi nesili karşısına geçirip şu kadar daha performanslı şu kadar daha verimli demiyorsun. 2005'de ki Steve Jobs'un yaptığı sunuma bak buna bak. Prodüksiyon vs. aşmış ancak sunumda asıl önemli olan şeyler verilmemiş. Apple gerçekten garip bir şirket, birkaç yıl sonra herhalde çok güzel yaptık eskisinden daha iyi oldu, müthiş oldu bakın güçlendirdik falan diyip sunumu bitirecekler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Morichannn M kullanıcısına yanıt

    Geçen hafta sızdırılan testler doğruysa 16" Macbook pro'da kullanılan intel i9 9980hk'yı geçmiş durumda benchmarkta.

    17sinden sonra kullanıcılardan da bol bol test gelir, sızıntıdaki skorun gerçek olup olmadığıyla ilgili tam anlamıyla bir fikir elde edebiliriz sanırım.

    Benchmark harici native ARM profesyonel yazılımlarda daha kısa render süresi sunup sunmadığı vs. de ortaya çıkar karşılaştırılınca.


    https://appleinsider.com/articles/20/11/05/a14x-bionic-allegedly-benchmarked-days-before-apple-silicon-mac-event





  • Beş gün sonra her yer test videolarıyla dolar zaten. Buradaki tek sıkıntı geçiş sürecinde olmamız. Web browser odaklı insanlar için OK ama tonlarca dev tools var kullandığımız. Onları da beklemek lazım. Beş sene geçmeyi düşünmüyorum. Elimdeki cihazla idare edeceğim (MBP 2014).

  • [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 20 Mart 2021; 14:53:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inkıredıbli feeest , tamam da biri bana 1 adet dosyayı sürükle bırak şeklinde ipad e atmayı göstersin , bu sade , basit bir şekilde olmadıkça olmuyor işte inkıredibli feeest işleri...

  • suslu76 S kullanıcısına yanıt

    Link verirmisin kardeş gerçekten merak ettim.Baktım bulamadım sanırım yaşlılıktan.

    Bir yerde de Mac mini için aynı fiyat aralığında en çok satılan PClerden de 5 kat hızlı demiş neyin hızıymış görelim biz de.


    Misal Türkiye başlangıç fiyatı yaklaşık 8 bin lira yazmışlar. 8 bin liraya Ryzen R9 3900x veya geldiğinde 5900x'li sadece kasa bilgisayar toplarım şu an için. Ekran kartına yüklenmezsen bu fiyat çok rahat çıkıyor. İstediğin her hangi bir programı getir 5 kat fark atsın da göreyim bakalım buna.

    Böyle saçma şey olur mu ya, salak mı sanıyorlar bunlar insanları?

    Tamam arkadaş yeni işlemci mimarisine geçtin, kimseye muhtaç olmadan kendi işlemcini yapacaksın falan filan ama şeyini çıkarma yani.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 11 Kasım 2020; 9:43:39 >
  • jem991 kullanıcısına yanıt
    Benim anladigim ayni chipte duruyor ramler. Ryzendeki gibi chiplet yapmislar. Yani pcieden ziyade direk bir baglantilari var

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AnimeLover2000 A kullanıcısına yanıt
    Ayni çipte duruyor olması direkt bir bağlantı olmuyor sadece modüler yapıdan uzaklaştırıyor işlemci ve dram modülleri hala birbirinden ayrı ve PCB üzerinden belli hatlar ile ram e ulaşılıyor bu hatların sayısı ve miktarı bellek erişim süresini ve diğer şeyleri etkileyecektir kaç modül kaç hat bunlar önemli etkenler işlemci 1 modüle 4 hattan mı ulaşıyor 8 hattan mı 16 hattan mı ulaşıyor bunlar büyük fark yaratacak şeylerdir aynı PCB üzerinde olması bir şey ifade etmez kaldı ki MSI prestije 14 serisinde ram modülleri PCB üzerine gömülü arttırılamıyor veya azaltılamıyor ama erişim süreleri normal bir ram dan farklı değil olaya bu şekilde bakmak lazım kullanılan ram modülü hbm olmadığı sürece yani direk işlemciye işli olmadığı sürece sonucu değiştirmez

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tanıtımlarda parantez içinde M1 işlemcisi için hep "Macbook Air'ın kendi sınıfındaki işlemciler arasında" denildi. Macbook Pro için performans katlaması 2 kat olduğu söyleniyor ama tam bir açıklık yok. Aynı işlemci farklı frekans muhtemelen ama bu konuda biraz detay vermesi gerkiyordu Apple'ın.

    Son olarak piyasada iyi denilecek yüksek okuma yazma hızına sahip 256GB SSD 550TL seviylerinde, 512GB SSD 850TL seviyelerinde iken Apple'ın şu konfigürasyon fiyatları saçmalına bir son vermesi gerekiyor. Hadi bu disk boyutları arasında 300 TL değil de gitsin 1000TL fark alsın, ona da razıyız ama şu an bu fiyat farklılıkları ciddi saçmalık.

  • Ben anlamadım.. şimdi fiyatı 14.299 tl olan m1 li yeni mbp 13, fiyatı 19.999 TL ye çıkan 10. nesil işlemci i5 li mbp 13 den daha mı hızlı? bu işte bir terslik yok mu? hangi akıl mantık ben anlamadım.

  • Hem de öyle böyle hızlı değil. Tam 3 kat yani yüzde 300 performans farkı var.

    Yersenkirschen tabi.

    Hani Intel yeni işlemci çıkarınca eskisinde yüzde 10 hızlı yüzde 20 hızlı diyor ya...

    Bunlar hızını alamamış yüzde 300 hızlı makina yapmışlar.

    Adama sormazlar mı "lan bu bu kadar hızlı ise şu an satamadığın satışta olan halen piyasadakileri kim ne yapsın?"




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 11 Kasım 2020; 14:41:8 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suslu76

    Ilk kez Apple sunumu seyretmiyorsaniz asina olmaniz lazim. Teknik detaylara sunumda girmezler. Vakit de kisitli. Sitelerinde gerekli bilgiler mevcut.

    ilk kez izlemiyorum, diğer sunumlarında apple sadece kendi ürünleri ile karşılaştırırdı. ipad tanıttıklarında çekirdek sayısını bilmeme de gerek yok zaten.

    fakat bu tanıtım apple silicon üzerine. yani olayın konusu teknik zaten. hadi apple kullanıcısı bunları anlamıyor diye anlatmıyorlar diyelim. o zaman "en çok satan laptoptan kuvvetli" gibi iddialı cümleleri kurmasınlar.

    bu cümleyi kuruyorsan hangi laptop, hangi işlemci, hangi test metodu gibi sorular ortaya çıkar.


    önceki macbook'dan render açısından x kat kuvvetli demelerine hiçbir itirazım yok. fakat pc tarafından x kadar hızlı dediğinde saçma oluyor.

    amd intel karşılaştırmalarında bile oyundan oyuna, yazılımdan yazılıma büyük performans farkları olabiliyor.

    Grafik alanında ise bu farklar çok daha fazla olabiliyor.



    böyle grafik mi olur allah aşkına. bizim bakanlıkların grafiklerine benziyor.


    Apple M1 watt başına en performanslı işlemci olma iddiasında




  • orcnd kullanıcısına yanıt

    Haklılık payınız olsa da bu verilen grafiğin amacı zaten olayı basit bir hale getirmek. 4-5 cümleyle tam olarak izah edilebilecek bi şeyi görsel hale getirerek pratik izah etmek. Burada yaptıkları şeyi anlatıyorlar. Teknik olmasına gerek yok.

    Bunun dışında bence de daha şeffaf olmalıydı, en çok satılan laptop demekle olmaz bu iş. Marka vereceksin. Rahmetli Jobs iphone tanıtırken blacberryden motorlaya kadar herkese sallardı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet dediklerimiz, tahmin ettiklerimiz bir bir doğru çıktı. ARM ne oldu fos çıktı. Apple M1 watt başına en performanslı işlemci olma iddiasında MacBook Pro 16" almayıp beklemeyi seçenler, tavsiyelerimizi dinlemeyenler şu an oldukça pişmandır eminim ki. Beklemeyecektiniz arkadaşlar bu ARM'leri. Apple M1 watt başına en performanslı işlemci olma iddiasında  Hali hazırda 16" MacBook Pro kullanan arkadaşlarımız ise keyifle cihazlarını kullansınlar. Apple M1 watt başına en performanslı işlemci olma iddiasında 

    İlk etapta 13'' Pro ve Air için ARM modelleri çıkacağını ve 16'' Pro modelinin güncellenmesine belli bir süre daha olduğunu aylarca söyledik. Şu anda 16 inç Pro almayı düşünen birisinin beklemesinin pek mantıklı olmadığını söyledik.



    Performans artışının reklamını rahatça yapabilmeleri ve ARM işlemci için gerçekten bir gövde gösterisi yapılabilmesi için önce düşük modellerin yenilenmesi gerekir. Çünkü Apple ilk etapta i9 16" Pro'daki kadar güçlü bir ARM işlemcili cihaz çıkaramayacaktı. Hatta ve hatta 16" Pro'nun ARM'ye geçmeden önce son bir Intel güncellemesi alma ihtimali bile olduğu söyleniyor, ki bu yönde sızıntılar da var. Bu olmasa bile 16" Pro modelinin yenilenmesine en ama en iyi ihtimalle en az 6-8 ay var.


    Cok değil 1.5 ay önce söyledik bunları. Şu anda 16" Pro'ların fiyatları ortada. 16" Pro almayıp bekleyen arkadaşlar, keşke biraz tavsiyelerimizi dikkate alsaydınız.


    16" Pro konusunu bir kenara bırakırsak, şu anda ARM'li MacBook'larda inanılmaz iştah kabartıcı geliştirmeler yok. Ayrıca yeni bir mimariye geçiş sürecinin kobayı olacaksınız. Yok şu uygulama çalışmadı, yok şu hata verdi, yok şu kasıyor. Eğer şu an bir MacBook'unuz yoksa, hali hazırda satışta olan neredeyse tüm sorunlarından arındırılmış güncel bir Intel işlemcili MacBook cihaz alıp, 4-5 yıl rahatça kullandıktan sonra ARM sistemi tamamen oturunca ARM'li bir MacBook'a geçişi yapmanızın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Yeni her zaman sorunludur, denenir, birkaç yıl sonra anca oturur. Bu hep böyledir. ARM sistemin tam olarak kusursuz bir şekilde oturması uzmanlara göre en az 2, ortalama ise 4-5 yıl kadar sürecek. Apple bile zaten tam olarak geçişin 2 yılda tamamlanmasını ön gördüğünü belirtmişti ki bu pandemiden önceydi.


    Özet olarak ARM MAC'ler en az 2 yıl, "casual dediğimiz düz kullanıcı kitlesine" hitap eden ürünler olacak.


    Herkese iyi forumlar.





  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
  • orcnd kullanıcısına yanıt

    Nerde "en çok satan laptoptan kuvvetli" demisler?

  • Ayrica Anandtech detayli bir tahmin raporu hazirlmis.https://www.anandtech.com/show/16226/apple-silicon-m1-a14-deep-dive

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.