Şimdi Ara

Öykü Serter’den çok sert deprem eleştirisi: Şuursuz bakanlarını da al git ey iktidar. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
2
Favori
13.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
386 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Deadevill kullanıcısına yanıt

    La oğlum bak git! Abuk subuk şeyler yazdın cevabını gerektiği ölçüde aldın dahada zorlama...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surpentor -- 6 Kasım 2020; 13:7:56 >
  • Lee-on! kullanıcısına yanıt

    Bel altı konuşacaksan mikrofona doğru konuşman gerekecek. Örnek ver örnek boş yapma. Bu ülkede 5816 diye bir kanun var onuda kimi koruduğunu biliyoruz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: çerkes89

    Bel altı konuşacaksan mikrofona doğru konuşman gerekecek. Örnek ver örnek boş yapma. Bu ülkede 5816 diye bir kanun var onuda kimi koruduğunu biliyoruz.

    Hâlâ iğrenç iğrenç konuşup boş boş ergen muhabbeti yapıyorsun. Seninle laf dalaşına girecek değilim. Yalakalığın yeterince mide bulandırıyor. Yukarıda biri de senin gibi boş yaptı gereken yanıtı aldı. Elinde internet var aç oku.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya dünyadaki bütün devletlerin doğal afetlerden sonra ne yaptıklarını tek tek araştırdın ve hiçbirinin mağdurlara konut yardımı yapmadığı sonucuna ulaştın ya da her zamanki gibi bol keseden sallıyorsun. İddia sahibi sen olunca ikinci ihtimal ağır basıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-481916DD1 -- 6 Kasım 2020; 13:18:25 >
  • turrkka T kullanıcısına yanıt

    Büyükşehir belediyesi binasının bile depreme dayanıksız raporu varmış ama ona bile önlem alınmamış. Daha fazla bir şey söylemeye gerek yok diye düşünüyorum. İzmir'deki vasıfsız belediyeciliği göremeyen sadece İzmirliler olsa gerek.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lee-on!

    Bir soğuk su iç elini yüzünü yıka iyi gelir. Daha ayılmamışsın.



    Alıntıları Göster

    Binlerca çalışanı var, elektrik, doğalgaz, yemek vs var diyorsunuz o zaman bu masraflar normal hocam. Sıkıntı yok, oradan da evine ekmek götüren çalışanlar var yani.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-481916DD1

    Ya dünyadaki bütün devletlerin doğal afetlerden sonra ne yaptıklarını tek tek araştırdın ve hiçbirinin mağdurlara konut yardımı yapmadığı sonucuna ulaştın ya da her zamanki gibi bol keseden sallıyorsun. İddia sahibi sen olunca ikinci ihtimal ağır basıyor.

    deprem olmuş açıkta kalmışsın tabiki devletin sahip çıkar burda bahsedilen konu deprem oncesi bedava depreme dayanıklı ev sağlamak, koca T.c devleti 1000-5000 kişiye açıkta kalmış kişiye tabi yardımcı oluyordur sapla samanı karıştırmayalım  ha büyük ist depreminde o sistemde çökücek orası ayrı..

    yani bunların kafa devlet gelicek ücretsiz evini yıkacak anahtar teslim ücretsiz anahtarı eline vericek masal gibi 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Kasım 2020; 18:25:11 >




  • turrkka T kullanıcısına yanıt

    Mahalle kavgasına çevirecek değilim olayı. İnsanlar bilinçlensin cahil kalmasın diye bir bilgi derlemesi yaptım sadece.


    "Cahil vatandaşlar" sözümü üzerine alındıysan bu senin bileceğin iştir. Bunun sebebi bence ortada. Çünkü benim cevapladığım girdinde "İMAR İZNİNİ BELEDİYELERİN VERDİĞİNİ İDDİA EDİYORDUN." Hatta, "alüvyon alanlarına neden imar izni vermişler" diye de sözde belediyeden hesap soruyordun.


    Fakat girdimde de belirttiğim gibi ilgili yasada "devlet, belediye meclisi kararı olmaksızın, uygun gördüğü alanları imara açabilir" maddesi yer alıyor. Bunu kaynaklarda verdim. Kaynakları okumayı sevmiyor olabilirsin ama en azından ilk sıradaki 3194 sayılı İmar Yasası'na bir göz gezdirseydin keşke.


    Bu bahsettiğim "belediye meclisi kararı olmadan devletin uygun gördüğü alanları imara açmasıyla" alakalı bir örnek verelim, Milli Gazetede 05.11.2020 tarihinde yayınlanan https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/11/20201105-12.pdf linkini verdiğim haberde, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki taşınmazların direkt cumhur başkanı imzası ile kamulaştırılması emrini göreceksin.


    Bu konuda "devletin uygun görmesi üzerine" verdiği bu izinler karşısında belediyelerin yapabileceği hiç bir şeyin olmadığını bilmemek için cahil ya da saf olmak gerek.


    Bu noktada İzmir B. B. ve Karşıyaka B. "BOŞ KALMASI GEREK" diyerek imar izni vermediği, deprem bilimcilerin "FAY KIRIĞI VAR BOŞ KALMASI GEREK" diyerek uyardığı Mavişehir semtinin devlet eliyle yandaş Cengiz İnşaat'a nasıl peşkeş çekildiğini de ekleyelim ki bilgiler pekişsin. Dikkat bu konuları havuz medyasında, televizyonda, gazetelerde bulamazsınız! O yüzden haberiniz yoktur belki. Havuz medyasında yer almadığı için "yok sayılan" binlerce detay gibi bu olay da "inatla" yok sayılıyor!



    "İzmir depreminin ardından Cengiz İnşaat’a satılan ve boş kalması gereken İzmir Mavişehir için Prof. Ahmet Ercan’ın, 2015’te söylediği şu sözler yeniden hatırlandı: “Zemin jöle gibi. Konut yapmayın. İki fay kırığı var.”



    Kaynak:


    https://www.birgun.net/haber/mavisehir-de-bos-ve-imarli-parsellerin-buyuk-bolumu-cengiz-insaat-a-verilmis-304347

    https://www.evrensel.net/yazi/87456/bir-cumlenin-pesinden-gitmek



    Not: Olayları kaynaklarla anlatıyorum hala birileri siyaset yapmaya çalışıyor. Hala birileri yalakalık yapmaya çalışıyor. Yapmayın! Kaynaklar ortada, yaşanılanlar da ortada! Gerçekleri görmek istemiyorsanız ahaber orada gidin mehter ve dombra eşliğinde 0,25 dolar = 2 TL haberlerini izleyin.





  • Söylese ne yazar ki adamların umrunda değil.Hele muhalefeti artık hiç dinlemiyorlar.Kendi içlerinden biri birşey derse ancak o zaman az birşey etkisi oluyor.Çadır devleti burası.Kimsenin birşeye ses çıkardığı yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Yorum yazdığınız konuda çok bilgisiz kalmışsınız sayın yazar. Bilgisiz bir şekilde yorum yaparak kendinizi "rezil" ediyorsunuz gördüğüm kadarıyla... Bu duruma yüreğim elvermedi. İnsanların rezil olması, cahillikle suçlanması, aşağılanması bence kabul edilebilir bir durum değildir. Bu sebeple buyurun bu derlemeden ilgili bilgileri alın.


    Kaynaklarla ve birebir devlet dokümanlarıyla, en basit kavramları anlayamayacak kadar yetersiz insanların bile rahatça anlayabilmesi için özenle derlenmiş bilgilerdir. Sizin de bunu başarabileceğinize inanıyorum.



    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/146331236


    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/146342813




    Not: Konunun devamını takip ederseniz "siz bile" bir aydınlanma yaşayacaksınızdır emin olun.





  • kendi yandaş sanatçılara her şeyi gani gani önüne getiren hükümet, kafayı öykü hanıma fena takar gibi me geliyor!!??..çünkü bunlara biat etmemek bu ülke de en büyük suç!

  • Deprem vergileri nerde ???


    -Cevap yok


    Okullar ve eğitim yapıları güçlendirilsin ???


    -Cevap yok


    Öykü serter bla bla


    -Auoooouuu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turrkka

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster

    bık bık yapma keko

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bigbadfox

    ::Özet::


    Şehirlerdeki imar planı, belediye meclisleri tarafından belirlenir. Karara bağlandıktan sonra bu planlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayı olmadan hiç bir şekilde imar planlaması hayata geçirilemez!!!


    Bazı durumlarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bir ilin ya da ilçenin uygun gördüğü belirli yerlerini "belediye meclisi kararı beklemeksizin" imara açabilir. Bu gibi durumlarda imar plan onayı ve ihalesi, Valilik ve TOKİ yönetiminde / denetimindedir.


    Yani, imar planları her ne kadar belediyeler tarafından hazırlansa da son karar ve ilgili izinler "3194 SAYILI İMAR KANUNU KAPSAMINDA" her zaman ve kesinlikle "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı" tarafından verilmektedir!!!



    Şehir planlamaları, imar yetkisi vb. kararlar, "CAHİL" insanların sandığı gibi sadece belediyelerin elinde olsaydı bu aşağıda listelediğim devlet kurumlarının hiç birine, ilgili konuda ihtiyaç olmazdı.


    Bu kurumlar;


    • Valilik
    • Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
    • TOKİ
    • İl Özel İdaresi
    • Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı
    • Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
    • Yapı İşleri Genel Müdürlüğü




    ::Not::


    Şimdi bu bilgileri neden derledim derseniz? Bazı cahil vatandaşların bilgilenmesi için. Çünkü cahil vatandaşlar olayı hiç bilmiyor. Devletin hangi organlarının, hangi işi yaptığını resmen bilmiyor. Daha fazla cahil kalınmaması için çeşitli kaynaklardan derlediğim bu bilgileri paylaşmak istedim. Umarım sorunuza karşılık bulmuşsunuzdur.



    ::Kaynakça::


    http://www.yds.gov.tr/dosyalar/1326977938-3194.pdf

    https://www.zingat.com/blog/imar-kanununda-degisiklik//

    https://www.emlaksayfasi.com.tr/imar/uygulama-imar-planini-kim-yapar-h52458.html

    https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/727983



    Edit: Noktalama düzeltmesi ve eklemeler.

    -




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-31C666817 -- 18 Mart 2021; 20:55:21 >




  • turrkka T kullanıcısına yanıt
    Beyin bedava, konustu yine balkabagi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rahmetli dobra kadındı.

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.