Şimdi Ara

Apex Çeviri Mafia Definitive Edition Yamasında Yükleme Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
4.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Üst bilgi:


    Kurulum dosyasını hazırlayan ve Apex yöneticilerinden bir arkadaş açıklama yaptılar. Anlaşılan yamada herhangi bir virüs veya zararlı yazılım mevcut değil.

    Olay antivirüs programlarının yanlış algılamasından kaynaklanıyor. Açıklamaları aşağıya ekliyorum:


    @BarisBlt61:

    Alıntı

    metni:
    Öncelikle selamlar. Otomatik kurulum (setup) olarak hazırlanan çevirilerin çoğu virüs programları tarafından virüs olarak görülmekte. Keza yeni bir uygulama olarak gözüktüğünden (exe) içeriğini ve dosyanın kendisini "tanımlanmamış yazılım" olarak algılıyorlar. Bu konu hakkında verebileceğim cevap bu, Apex Çeviri olarak sayısız oyunu Türkçe'ye çevirdik, böyle bir niyetimiz olsa çok öncelerden farkedilirdi diye umuyorum.
    Bu konuyu kapattığımıza göre, diğer konuya gelelim. Linkin kırılma sebebi doğrudan Google. içeriğinde bahsi geçen "tanınmamış yazılım" yükleyip Drive'ınıza herkese açık şeklinde yüklemeyi deneyin. Maalesef saatler sonra Google tarafından linkin kaldırıldığını göreceksiniz. Bunda da öyle bir sorun oldu, biz Mafia'nın çevirilerimizi stokladığımız Drive'ımızda olmasını tercih ettik lakin exe halinde olduğundan Google tarafından kaldırıldı. Sabah linkler yenilenir, içiniz rahat olsun.
    Discord'dan ve web sitemizden banlanma sebebinize gelirsek inanın benim de bir fikrim yok. Bunu yönetici arkadaşımızla konuşurum. Durum bundan ibaret.


    @ISKA :

    Alıntı

    metni:
    Kurulumu bizzat kendim hazırladım kardeşim. İçerisinde herhangi bir virüs yok. Şu ana kadar belki 50'den fazla setup hazırlamışımdır. Neredeyse hepsinde aynı uyarıyı veriyor. Virüs bulmasının tek sebebi lisansı olmaması.





    Konunun orjinali:


    Herkese selam,


    Öncelikle belirteyim, konuyu kimseyi kötülemek için açmıyorum. Apex Çeviri'nin bugün yayınlanan Mafia Definitive Edition Türkçe yamasını sitelerinden indirdim.

    Yamayı arşivden çıkarıp açınca ilk olarak antivirüs engelledi. Yanlış bir tespit olduğu şüphesiyle antivirüsü kapatıp yüklemeyi denedim ve yama herhangi bir tepki vermedi. Bir kez daha denedim bu sefer aşağıdaki uyarıyı aldım.


    Anladığım kadarıyla dosya, geçici olarak mafia.exe isimli bir dosya oluşturuyor ve bu dosya her defasında antivirüs veya windows güvenliği tarafından engelleniyor.



    Apex Çeviri Mafia Definitive Edition Yamasında Yükleme Sorunu


    Sonra dosyayı virustotal'e yükledim. Virus total sonucuna göre 7 antivirüs, dosyada virüs buldu.


    Apex Çeviri Mafia Definitive Edition Yamasında Yükleme Sorunu


    Bu virüs sonuçlarının yanlış tanı olduğunu düşünerek Microsoft'un dosyayı tanımladığı "wacatac.c!ml" ismini Google'da arattım. Genellikle yanlış tanı olmadığı, gerçek bir virüs olduğu söyleniyor:

    https://www.quora.com/I-got-a-Trojan-Win32-Wacatac-C-ml-in-Windows-Defender-from-downloading-a-cracked-game-Is-it-a-false-positive


    Yine de iyi niyetle bu sorunun sebebini sormak için Discord kanalına katıldım ve "bu şekilde bir sonuç var, sebebi ne olabilir?" diye sordum.


    ExTRme isimli admin, "virüs varsa bu kadar kişi neden teşekkür ediyor" dedi. Sonra antivirüslerin çeviri yönteminden ötürü yanlış tanıdığına dair bir açıklama yaptı. Oysaki forumdaki OpenAi ile çevrilen Mafia yaması herhangi bir virüs uyarısı vermiyordu. Sonrasında birden Discord kanalı katıldığım kanallardan silindi. Tekrar girmeyi denediğimde hata verdi. Sanırım kanaldan engellendim. Ben de gidip sitelerine yorum olarak bu engellemenin ve virüsün açıklamasını sordum, bu sefer web sitesi de "you were banned" hatası vermeye başladı. Apex Çeviri Mafia Definitive Edition Yamasında Yükleme Sorunu 


    Biraz sonra da yamayı indirmek için yönlendirdikleri mafiamods sitesinden yamayı sildiler (indirmeye çalışınca google drive "dosya bulunamadı" hatası veriyor). sonra da sitelerinden discord butonunu kaldırdılar.


    Konu hakkında bilgisi olan var mı acaba? Teşekkürler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgakutukcu -- 4 Kasım 2020; 9:48:31 >







  • Bir diğer husus kurulumda injection, scriptler olduğu için virüs uyarısı veriyor. Nsis'in kendi yöneticileri de bu hususa değinmişler.

    https://nsis.sourceforge.io/NSIS_False_Positives

    Kurulum esnasında oyun dosyaları zarar görmesin diye ilk önce otomatik yedekleniyor.

    Ardından yama dosyaları kuruluyor.

    Yamadan memnun kalmayanlar için ise, program ekle veya kaldırdan yamayı kaldırınca her şey orijinale dönüyor. Yedekleme yapmayı bilmeyen insanlar olabiliyor. İşte bunların hepsini kurulumda komutlar hallediyor. Yeri geliyor, 20, 30 gblık arşivlere dil dosyasının gömülmesi gerekebiliyor. 20, 30 gblık arşivleri paylaşamayacağımız için yine scriptler devreye giriyor. Geçenlerde Resident Evil 3 için aynı virüs uyarısını söylemişlerdi, onda da bir problem yoktu. Hatta kurulumu daha uzun sürüyordu çünkü 23 gblık pak arşivini yedekliyordu ve kuran kişinin pc'sine göre kurulum değişiklik gösteriyordu. Şüphenizi anlayışla karşılıyorum, çok normal. Diğer konular hakkında benim bilgim olmadığı için yorum yapmayacağım. Umarım sorununuz çözülür ve istediğiniz olur. İyi forumlar.

    Apex çeviri şu anda, oyuncu dostu olan en iyi gruptur. Yamalarının çoğunu yükleyip oynadım. @BarisBlt61 hocamın da dediği gibi setup dosyaları tarattıldığında virüs olarak görünebiliyor. Terminatör yamamı setup olarak paylaşacaktım ama tarattigimda virüs olarak gözüktüğü için direk dosya olarak paylaştım, ordan biliyorum. Bugüne kadar cevirdigin cevirecegin tüm oyunlar için teşekkürler Apex  

    Selamlar, bahsettiğiniz satır(lar)ın yanlış çevirildiği konusunda hemfikiriz. Sırf translate çeviri kullandıkları yüzünden proje esnasında ekipten ayırdığımız bazı arkadaşlarımız oldu. Bahsi geçen satırı düzelttim, bu tarz geri bildirimler için Discord sunucumuzdaki bildirim kanalını kullanabilirsiniz.


    Çevirinize gelirsek, bir oyunun sadece bir çevirisi olmasını savunmak tekelciliktir. Hiçbir zaman savunmadık tam aksine oyunlara çeviri yapmak isteyenlere olabildiğince yardımsever davrandık. Biz çeviriyoruz diye bırakmanız tabii ki hoş bir davranış lâkin çeviriye devam etmenizde de sorun içeren bir durum yok. Çevirinizde kolaylıklar dilerim:)

    Birincisi Discord grubumuzdan ve siteden banlanmanızın sebebi yok. Sinirlendiğim bir ana denk geldiniz hepsi bu kadar. Kişisel bir şey olarak algılamayın lütfen. Şimdi tekrar açtım banınızı her yerden. Ayrıca virüs olarak görmesinin nedenini anlattım size, yazılımın imzasını tanımadığı için bunlar büyük bir ihtimal. Ayrıca Discord linkini açıklayamayacağımız bir nedenden ötürü kaldırdık tekrar güncelledik şu an hem yama linkini hem Discord linkini güncelledik. @tolgakutukcu

  • wacatac.c!ml keylogger virüsü olarak geçer hemen temizleyin hocam, bilerek koydukları sanmıyorum ama ilginç açıkçası.

  • emrecan12bjk E kullanıcısına yanıt

    Dosyayı sildim hocam yalnız bi kaç kez çalıştırdığım için bir yere yerleşmiş olabilir mi emin değilim. Şu anda çalışan bir işlem görünmüyor sistemde. Yarın bir format atsam iyi olacak sanırım.

  • Sisteminizde virüs yok. Çünkü yama kurulum programında virüs yok. Programın çalışmasını yanlış alarm olarak algılıyor bazı antivirüs yazılımları. Çünkü bu tür yama kurulum programları oyun dosyaların erişim sağlayarak kurulum yaparken o dosyara müdahalede bulunuyorlar. Zaten virustotal sonuçlarına bakarsanız genellikle potansiyel istenmeyen yazılım ve sezgisel tespit olarak saptanmış.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunqfu -- 4 Kasım 2020; 2:57:0 >
  • sunqfu kullanıcısına yanıt

    Olabilir hocam, yalnız şimdi de yamayı indirmek için yönlendirdikleri siteden silmişler ve discord gruplarını kapatmışlar. İlginç.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgakutukcu -- 4 Kasım 2020; 3:2:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolgakutukcu

    Olabilir hocam, yalnız şimdi de yamayı indirmek için yönlendirdikleri siteden silmişler ve discord gruplarını kapatmışlar. İlginç.

    Yama kaldırılmış sanırsam. Gönderme şansınız var mı Rar dosyasını ?

  • Normalde güvenilir yerdir. bazı yamalarını kullandım. İlginç açıkcası, neden açıklama yapmadılar sizi hem dc hem siteden banladılar oda ayrı konu. Bilemedim... Umarım böyle bir hayinlik peşinde değillerdir. Yine de tam emin olmak gerek...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azor ahaii -- 4 Kasım 2020; 3:42:24 >
  • azor ahaii kullanıcısına yanıt

    Ben de daha önce yamalarını kullanmıştım ama bu olay bayağı ilginç hocam.

  • Rahat olun arkadaşlar, her insana güven olmaz ama Apex Çeviri'nin hiçbir üyesinin böyle bir şeye kalkışacağını sanmıyorum.Yakın zamanda yama gözden geçirilip tekrar kullanıma sunulacaktır.Sizden sabretmenizi rica ediyoruz.Anlayışını için teşekkürler, iyi forumlar.

  • Bende yamayı 2 saat önce indirip kurmamıştım, konuyu görünce indirdiğim yamayı bende tarattım aynı virüs tespitleri bende de çıktı.


    Yamayı koydukları mod sayfasına dönüp baktığımda linki sildiklerini gördüm, iyice kıllandım Apex Çeviri Mafia Definitive Edition Yamasında Yükleme Sorunu 


    Tam kurmayı düşünüyordum en iyisi biraz bekleyeyim.


    Edit: Sitelerinde bende banlı görünüyordum ama şimdi düzeldi, bi sorun vardı sanırım. Bu virüs bulma olayında da bi yanlışlık olduğunu düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mrmikda -- 4 Kasım 2020; 3:55:54 >
  • Virustotal' de Windows Defender virüslü olarak göstermiş ama. Ben Windows defender ile tarattığımda temiz çıkıyor.

  • Öncelikle selamlar. Otomatik kurulum (setup) olarak hazırlanan çevirilerin çoğu virüs programları tarafından virüs olarak görülmekte. Keza yeni bir uygulama olarak gözüktüğünden (exe) içeriğini ve dosyanın kendisini "tanımlanmamış yazılım" olarak algılıyorlar. Bu konu hakkında verebileceğim cevap bu, Apex Çeviri olarak sayısız oyunu Türkçe'ye çevirdik, böyle bir niyetimiz olsa çok öncelerden farkedilirdi diye umuyorum.


    Bu konuyu kapattığımıza göre, diğer konuya gelelim. Linkin kırılma sebebi doğrudan Google. içeriğinde bahsi geçen "tanınmamış yazılım" yükleyip Drive'ınıza herkese açık şeklinde yüklemeyi deneyin. Maalesef saatler sonra Google tarafından linkin kaldırıldığını göreceksiniz. Bunda da öyle bir sorun oldu, biz Mafia'nın çevirilerimizi stokladığımız Drive'ımızda olmasını tercih ettik lakin exe halinde olduğundan Google tarafından kaldırıldı. Sabah linkler yenilenir, içiniz rahat olsun.


    Discord'dan ve web sitemizden banlanma sebebinize gelirsek inanın benim de bir fikrim yok. Bunu yönetici arkadaşımızla konuşurum.


    Durum bundan ibaret.





  • kabul etmiyorum hemen iç işleri dış işleri FBI CIA MİT sağlık bakanlığı ve milli eğitim bakanlığa şikayet dilekçesi yazıyorum 5 dk bekliyin

  • Windows defender bazı türkçe yamaları virüs zannedip siliyor, Apex den bende beklemem, en son AC Chronicles ın yamalarını indirdim, Defender otomatik sildi sonra Defender ı kapatınca yamaları çalıştırdım, virüs olsa hem oyun türkçe olmaz hemde arka planda extra bişiler çalışıp işlemci ve ram i %100 çalıştırır, Apex çeviri güzel bi şekilde ilerlerken piyasada kendini yakıp kara leke sürecek bir oluşum değil... Format atmadan önce görev yöneticisini çalıştırıp bak bakalım extra bişi çalışıyor mu, işlemciyi dibine kadar sömürüyor mu, yamayı kur, oyun hiç mi türkçe olmuyor, biraz uğraş, Defender uyarı verdi diye virüs olduğu anlamına gelmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, sanırım yazacağım şeyi buraya yazmam en doğrusu olacaktır diye düşünüyorum.


    Yaklaşık iki hafta önce, ben de Mafia: Definitive Edition çevirisine başlamıştım, ve neredeyse bitirmeye çok yakındım ki Apex Çeviri çeviriyi benden önce yayınladı. Benden önce yayınladıkları için paylaşmanın pek gereği yok diye düşündüm, ancak yamalarını indirip kurduğumda ara sahneler dahil olsun pek çok yerin hem yeterince test edilmemiş olduğunu, hem de translate çeviri ile yapılmış olduğunu gördüm. Gruptan inkâr edecek arkadaşlar olursa, çevirilerindeki çoğu kötü ve translate ile çevrilen yerleri burada paylaşabilirim. Velhasıl kelam, arkadaşların çevirilerinin üzerine yayınlamayı düşünmüyordum fakat kendi yamamı geliştirmeye devam edeceğim. Hem içinde Apex'in yamasında virüs bulunduğu şüphesi olan, hem de daha kaliteli bir yamayla oynamak isteyen arkadaşlar benim yamamın bitmesini bekleyebilirler.


    NOT: Çeviriye başlamamın ana sebebi, Apex Çeviri ekibinin yamalarını kaliteli bulmamam ve translate ile yapıldığını düşündüğümdendir. Geçmişte, yama hazırlamaya başlamadan önce geliştirdikleri yamalarla pek çok kez oynadım, ve çevirilerindeki bazı yerler rahatsız edecek düzeyde kötüydü. Ekipteki herkesin translate kullandığını iddia etmiyorum, yanlış anlaşılmasın, ama bazı kişilerin Google Çeviri gibi platformlar üzerinden metinleri çevirdiklerini söyleyebilirim. 


    Kanıt olarak:

    Orijinal Metin: Nee how! Nee how, guys.

    Apex Çeviri'nin çevirdiği metin: Nee nasıl! Nee nasıl, çocuklar.


    Bunu sunmam bile yeterli olacaktır diye düşünüyorum.


    İyi günler.





  • windows defender kendini virüs olarak silebiliyor bazen sıkıntı yok devam edebilirsiniz

  • Ben yamanın testinde yer aldım. Bende öyle bir sorun olmadı. Son sürümünüde indirdim. Bir yerde hata vardır. Hemen konu açıp virüslü dosya atıyolar diyeceğinize discord dan yazmayı deneyin. Milletin pc'sine virüslü dosya atınca ellerine geçecek hiç bir şey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keylogger vardır yüksek ihtimalle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, bahsettiğiniz satır(lar)ın yanlış çevirildiği konusunda hemfikiriz. Sırf translate çeviri kullandıkları yüzünden proje esnasında ekipten ayırdığımız bazı arkadaşlarımız oldu. Bahsi geçen satırı düzelttim, bu tarz geri bildirimler için Discord sunucumuzdaki bildirim kanalını kullanabilirsiniz.


    Çevirinize gelirsek, bir oyunun sadece bir çevirisi olmasını savunmak tekelciliktir. Hiçbir zaman savunmadık tam aksine oyunlara çeviri yapmak isteyenlere olabildiğince yardımsever davrandık. Biz çeviriyoruz diye bırakmanız tabii ki hoş bir davranış lâkin çeviriye devam etmenizde de sorun içeren bir durum yok. Çevirinizde kolaylıklar dilerim:)

  • Teşekkürler. Gördüğüm kadarıyla eski davranışlarınızdan eser kalmamış, bu beni sevindirdi.


    Önünüzdeki projelerde kolaylıklar diliyorum, lakin projelerinizi yayınlamadan önce tüm metinleri gözden geçirmeniz veya hangi satırı kimin çevirdiğini öğrenebilmeniz adına bir sistem kurmanızı öneririm. Birçok yamanızda pek çok hata bulunuyor ve sanırım translate kullanan arkadaşlar hâlâ grupta. Daha iyi Türkçe yamaların ortaya çıkması adına bunu yapmanız en doğrusu olur.


    Tekrardan teşekkürler, kolay gelsin=)

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.