Şimdi Ara

Imba Mage Rehberi (Son güncelleme 16.6.2007 - Özel Macroları vs. eklendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
0
Favori
18.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar
    Uzun süredir aklımdan geçen ama vakit ayıramadığım için yapamadığım "Mage Rehberine" başlıyorum. Umarım birilerinin işine yarar...

    Bu rehber kimin içindir?
    Bu rehber mage karakteri hakkında bilgi sahibi olmak isteyen herkes içindir. Özellikle Mage kasarken, item kasarken sorun yaşıyorsanız tam size göredir. Hangi LvL nerede nasıl mage kasılır, mage ile nasıl para kasılır, lvl 70 olduğunuzda ilk raidleriniz öncesi yapmanız gereken minimum eşyalar nelerdir, nereden temin edilir bunlara cevap vermeye çalışacağım.

    Neden Mage?
    Mage karakteri oyunda temel range DPS (uzaktan hasar veren savaşçı) karakteridir. Zaman zaman ShadowPriest yada Warlocklara geçildiği görülsede end game dungeonlarda (Oyunda iplerin koptuğu sağlam bossların olduğu 25man raidleri) işini bilen mage genelde DPS meterda 1. sırada olacaktır. Mage en temel görevi ve özellikleri; kısa sürede çok yüksek damage, uzaktan sabit yüksek damage, AOE de hayvani damage ve partiye bufflarıyla/su ve içeceği ile destek olmaktır.

    Oyunun PvP kısmına kısaca değinecek olursak, hayatta kalmasını bilen Mage en ölümcül sınıflardan birisidir. Unutmayın bu oyun "Duel" PvP değildir. Bu oyunda PvP, BG demektir. BGlerde ise Mage ölümcül bir sınıftır. Grup halinde düşmana saldırırken grubun içinden ön safhadaki arkadaşlarınızın savaştığı düşman askerlerine ölümcül vuruşlar yaparak düşmana büyük bir hasar verir. Yeri geldiğinde de bir intihar saldırısı gibi, bir grup düşmanın ortasına dalıp Dragons breath/Cone of Cold , Blast Wave, Frost Nova ve Arcane Explotion gibi anlık AOE dmg veren skilleri doğru şekilde kullanarak hafif/orta hasarlı 3-4 düşmanı öldürebilir yada oyundan düşürebilir. Genel olarak Mage Karakterinin zayıf olduğu PvP durumu 1vs1 durumudur ki bu durum da işini bilen ve cooldownları açık olan bir mage gene çok ölümcüldür. Burada unutulmaması gereken PvP dediğimiz olayın çok küçük bir kısmında sadece 1vs1 yaparız. Ne arenada nede başka bir PvP olayında özel olarak 1vs1 sistemi yoktur, çünkü bu oyun grup oyunudur ve PvP sistemi de grup mantığına göre oturtulmuştur. BG de tek gezerseniz yada World PvP de savaşırsanız karşılaşacağınız nadir bir durumdur 1vs1. İlla 1vs1 istiyorsanız tavsiyem Rogue, Warlock yada Shadow Priest açmanızdır.

    Önemli NOT: Mage karakterini kısaca tanıttığım bu bölümde, forumdaki arkadaşlarımdan önemle rica edeceğim bir husus, lütfen yukarıdaki PvP konusunda yazdıklarım için bu konuya cevap yazmayın. Konu çok farklı yerlere çekiliyor çünkü. Bir tek mesaj dahi PvP içerikli olursa ya sizin mesajınızı yada komple konunun silinmesini sağlarım baştan söyleyeyim. Burası Mage PvP konusu değil. Onu tartışmak için ayrı başlık açarız. Yukarıda sadece çok genel olarak Mage karakterinin PvP deki yerini BANA GÖRE anlattım. Lütfen ama lütfen PvP içerikli mesaj yazmayın bu konuya.




    Başlıyoruz...

    Hangi Irk?
    Benim kişisel tavsiyem, özellikle PvP de kullanılabilecek ırksal özeliklerinden dolayı Allience için Gnome, Horde için Undead açmanızdır.

    LeveL kasmak
    Mage oyunda en rahat lvl kasan bir kaç sınıftan birisidir. Tek başınıza level kasarken ki önerim (Quest yaparak kasmıyorsanız) Humonoid olarak adlandırılan ve oyunda heryerde sıkça bulunana yaratıkları tek tek ama seri seri keserek hem eşya hem kendi lvl göre potion vede en önemlisi kumaş toplamanızdır. İlerde anlatacağım üzere oyundaki temel ihtiyaçlardan birisi kumaştır vede her zaman para eder. Talent seçimi olarak frost seçtiyseniz size yeşil gözüken 5-6 tane yaratığı toplayıp alan büyüleri ile kesebilirsiniz ama benim tavsiyem yine tek tek kesmektir. Kendi su ve ekmeğinizi yapabildiğiniz için dinlenirken fazla vakit kaybetmezsiniz. 20sn oturup dinlenir sonra 3, 4 mob keser gene dinlenirsiniz. Bu şekilde seri farm yapabilirsiniz, hem para hemde lvl kasmak için idealdir.

    Tavsiyem eğer devamlı beraber oynadığınız bir arkadaşınız yoksa grup görevlerini yapmadan tek kişilik görevleri yaparak ilerlemeniz ve görev bölgesinde yada yakın civarindaki, yol üstündeki yaratıklarıda arada kesip ilerlemenizdir.

    Aşağıda belirteceğim dungeonlar hariç lvl 58olup Outlande gelene kadar hiç bir Dungeona girmeyin (Size yardım eden sizden çok daha yüksek 60-70 lvl gibi bir arkadaşınız yoksa, yada kendi full arkadaş grubunuz ile girmiyorsanız). Dungeon için grup bulmak ve bulduğunuz adamlarla uğraşmak uzun vade de vakit kaybıdır. Sağlam partileri her zaman bulamayacağınız için tanımadığınız insanlarla gireceğiniz yapacağınız dungeonlar sizi lvl atlatırken genelde yavaşlatır.

    Amacımız mümkün olduğunca hızla level kasıp biran önce Outlande girmek olsun. O yüzden bir iki eşya için lvl 45den sonra dungeona dahi girmeyeceğiz. Oyun artık Outlande başlıyor, Blizzard eski dungeonları ve eski popüler yerleri öldürdü, artık devir Outland devri... Azeroth kıtasında öldürdüğünüz yaratıklara göre, aynı güçteki outlandeki bir yaratık size daha fazla exp verecek ve düşecek eşyalar daha değerli olacak, daha fazla para düşürecek. Ayrıca Outlandeki quest ödülleri çok daha iyi (Basit bir questen Tier2 dengi chest gelecek örneğin) ve verdikleri exp çok daha fazla olacak. Bu yüzden boşuna outland harici yerlerde vakit kaybetmiyoruz.

    Outlande geldiğinizde mümkün olduğunca her questi yapın, çünkü dediğim gibi hem görev eşyaları çok iyi olabiliyor, hemde verdikleri exp çok yüksek (4k 13k arası), ayrıca en dandik görev bile 3-4 gold veriyor.

    Bölüm Notu: Eğer talep olursa hangi lvl aralığında, hangi yaratıkları kesebileceğinizi rehbere ekleyebilirim.


    Hangi Eşyalar?

    Mage için bir eşyada olması gereken en temel özellikler sırasıyla:

    + Spell Damage : Bonus Spell Damage diyerek adlandırğımız bu özellik sizin her vurduğunuz skilin vuruşunu doğrudan artırır. Örneğin Rank 13 Fireball skilli ile 0 bonus dmg olan bir mage 800-1000 arası vururken aynı mage 1000 spell damge ile 1900-2400 arası vurabilir (Rakamlar yaklaşık verilmiştir, talent ve vurulan yaratığın özelliği sabit alınmıştır).

    + Spell Crit Rate : Kullandığınız skilin crit vurma ihtimalini artırır. Crit vurmak demek talentler ile artırlmamış ise normal vurduğu damage den %50 daha fazla vurmak demektir. Mage talentlerinde ise 3 tane crit hasarını artıran talent vardır ve bu talentlerden en az 1 tanesini almaznı zorunludur. Bu yüzden en kötü ihtimal ile vurduğunuz crit damage normalden %90 fazla vuracak demektir. LvL 70 olmuş 850+ spell damage sahip fire mage için önemi matematiksel olarak yaklaşık olarak 1 Spell Crit Rate =~ 0.75 Spell Damage şeklindedir. Bonus Spell 850~ den az olan bir oyuncuda bu eşitlik düşer. Yani +500 spell damge olan fire mage için bu eşitlik, 1 Spell Crit Rate =~ 0.5 Spell Damage, +0 spell damge olan fire mage için bu eşitlik, 1 Spell Crit Rate =~ 0.25 Spell Damage denk gelir diye bilirim. (Bu hesap belli bir Fire Talent dizilimine göre bazı sabitler kullanılarak kendi hesapladığım değerlerdir. Talep olursa nasıl hesapladığımı buraya ekler güzelce tartışırız).

    + Spell Hit Rate : Oyundaki kullandığınız skilerin "Resist" olmasını yada olmamasını direk etkileyen bir özelliktir. Temel olarak bir mage de (talenten gelenler dahil) en az %4 spell hit olması gerekir. LvL 70 olana kadar genelde kendi levelınızdaki yaratıklarla savaştığınız için bu özelliği dikkate almayabilirsiniz. Yani lvl 70 den önce %4 spell hit yapmak için yırtınmayın, uğraşmayın. Genel olarak Spell hitin çalışma mantığı şu şekildedir;
    Sizinle aynı level daki yaratığa karşı kullandığınız skilerin resist OLMAMA ihtimali 96% dır. Teorik olarak minimum %4 olmasını önermemin sebebi budur (%96+%4 =%100 Resist olmama ihtimali).

    %0 Spell hiti olan bir mage 100 fireball attığında %4 spell hiti olan mage göre toplamda ortalama %4 az vurur. Level farkına göre Spell hit şansına geri dönersek,
    sizle aynı level yaratığa karşı resist olmama ihtimali 96% (Eğer rakip bir oyuncuysa gene aynı %96)
    sizden +1 level yaratığa karşı resist olmama ihtimali 95% (Eğer rakip bir oyuncuysa gene aynı %95)
    sizden +2 level yaratığa karşı resist olmama ihtimali 94% (Eğer rakip bir oyuncuysa gene aynı %94)
    sizden +3 level yaratığa karşı resist olmama ihtimali 83% (Eğer rakip bir oyuncuysa %87)
    sizden +4 level yaratığa karşı resist olmama ihtimali 72% (Eğer rakip bir oyuncuysa %80)
    sizden +5 level yaratığa karşı resist olmama ihtimali 61% (Eğer rakip bir oyuncuysa %73)

    LvL 70 iken size levelı "??" gözüken (Level 70 oyuncuya dahi kuru kafa olarak gözüken) BOSS'lara karşı savaşıyorsanız resist olmama ihtimali 83% olacaktır. Bu yüzden bu tarz kuru kafa sahibi BOSS'lar ile savaşırken spell hitinizi artmaya mümkünse %10-%15 seviyelerine çekmeye çalışınki damage kaybınız olmasın.

    + Intellect :Oyundaki mana miktarınızı ve spell crit ihtimalinizi artırdığı için önemlidir. 1 Intellect, ana mana miktarınızı 15 puan artırır. LvL 70 bir Mage de 80 Intellect, %1 spell crit verir. Örneğin LvL 70 de 20 Intellect veren bir eşyanın aynı zamanda size 5.25 Spell crit rate (+%0.25 Spell crit deng gelir) ve fazladan 300 mana vereceğini unutmayın. Ama item seçerkende 4. planda bunu tutun.

    + Stamina : Oyundaki HP miktarınızı artırır. 1 Stamina, size 10 HP puanı verecektir. PvP dışında önceliği düşüktür. Mage oyunda yakın dövüş yapan bir sınıf değildir, bu yüzden dungeonlarda belli boss fightlar haricinde lvl 70de BUFFSIZ 6.5K HP yeterli olacaktır. Ama söz konusu PvP olunca öncelik sırası 2. çıkartabiliriz, çünkü PvP de her parça staminanın değeri büyüktür.

    Bu yukarıdaki temel özeliklerin dışında Spirit ve Armor değerlerinde çok azda olsa önemi vardır fakat yukarıdaki özeliklerle kıyasa gerek duymaz.


    Spell Penetration Hakkında Açıklama: Spell Penetration şuan bir mage için gerekli değildir. Gerekli olup/olmadığını söylemek içi önce ne olduğunu bilmemiz lazım. Spell Penetration, saldırdığınız düşmanın varsa + Resistance, belirtiği seviyede düşürmeye yarar. Zaten sıfır 0 olan bi değeri NEGATİF yapmaz. Ayrıca saldırdıgğınız düşmanın üstünde başka bir Resistance düşüren özellik varsa çalışmaz (yani saldırdığınız yaratıkta Curse Of Shadow koymuş bir Warlock varsa sizin Penetration devre dışı kalır).

    Şuan WoW da normal bir yaratığın tüm spell sınıflarına karşı resistance 0 (sıfır) dır. Ancak bazı yerlerde bazı özel yaratıklarda + Resistance özeliği vardır, bunlarda nadirdir. Dungeonlardaki yaratıkların ve BOSSların neredeyse tamamı Penetration ETKISIZDIR. Eğer ateş ettiğiniz düşmanda + Resistance özelliği varsa ve Penetration karşı etkisiz değilse, her 1 puan Spell Penetration düşmana verdiğiniz hasarı %0.17 kadar artırır (Tabi düşman birimdeki Resistance - Sizin Spell Pentration>0 ise geçerlidir bu). Yani kısaca Spell Penetration PvE için gereksizdir.

    TBC ile max resistance sınırı bildiğim kadarıyla 420 oldu. Bununla beraber Resistance olan yaratıkların (lvl70 TBC yaratıklarının yani) resiatnce da bu ölçüde arttı. Resistance artan yaratığın resistance düşürmek için bir o kadar spell penetration gerekecek, yani spell damage vs den çalıp Penetration vermemiz gerekecek yoksa +20/+30 spell penetration ile 200 Fire Resistance olan moba vurduğumuz damage pek değişmeyecektir. Resistance olan yaratıklara karşı, ortalama 1 Spell Penetration %0.17 hasarı artıracağını düşünecek olursak bu pek yüksek bir katkı değil. Birde asıl nokta Karazhan gibi Raid yapılan hemen hemen her yerde yanınızda mutlaka bir Warlock oluşu ve onun kullandığı resistance düşüren spellerin bizim spell penetration etkisiz kılması (Her yaratık üzerinde Resistance için tek roll atlılır, aynı anda 2 resiatance düşüren skill çalışmaz). Bunuda es geçtim bir çok yaratığın "Spell Penetration" karşı bir nevi immunue yaniş etkisiz durumda olduğunuda biliyoruz. Bu yüzden bence PvE de Penetration gerekli değildir.

    Spell Penetration işe yarayabileceği tek yar PvP de olabilir. Oda rakibinizin Mark of the Wild gibi bir resistance veren buffı varsa +20 Spell Penetration (Clock basılan yeni enchant) işe yarıyabilir. PvP yaparken kullandığınız Clock için +20 Spell Penetration Enchantı basılabilir. Tabi benim tercihim +15 Shadow Resistance olacaktır. Malum Shadow Priest ve Warlocklar bizi en çok zorlayan kılaslar arasında.



    LvL 70 olmuş bir Fire mage de raidler ve Heroic dungeonlar öncesi minimum olmasını önerdiğim değeler:
    +800 Fire Damage
    %25 Fire Crit (Molten Armor ve Arcane Intelect buffinizi aldıktan sonra)
    %6 Spell Hit
    6000 HP
    7000 Mana


    LeveL ne olursa olsun unutmamanız gereken temel şey, asla hiç bir şeye abanmayın. Hep dengeli bir item seti hazırlamaya çalışın. Yani +35 spell damge veriyor diye, +32 spell damge +12 Spell Crit veren eşyayı çıkarmayın. En kötü, en karasız durumda dahi yukarıda verdiğim crit/spell dmg hesabına bakıp karar verin. Toplam +500 Spell damage varken, +12 Spell critin toplam damage +6 spell dmg gibi bir katkısı olacağını düşünerek dengeli olanını kullanın (32+6 =38 yani +35 den daha iyi yani).

    LvL 1-57 arası Item seçimi
    Düşük levelarda Mage karakteri için uygun +spell damage yada +spell crit sahip eşya neredeyse yok gibidir ve olanlarınında bonusu çok azdır, sırf o eşya için kasmanıza değmez. Bu yüzden bu levelarda kullanacağınız eşyalar stamina ve intellect bonuslu olmalıdır. Şuan oyunda "XXX of the Eagle" ismine sahip olan bir eşyaların stamina ve intellect verdiğinden kendi levelımıza uygu bu tarz itemleri AH'den (Acution House/Açık Artırma Evi) temin edebilirsiniz. AH de direk lvl aralığana kendi lvlnızı yazıp "eagle" şeklinde aratırsanız uygun eşyaları bulabilirsiniz. Tabi bu eagle eşylarının haricinde bazı temin etmenizi önerdiğim eşyalarda yok değil, bunların listesini aşağıda veriyorum.

    Emberstone Staff - The Deadmines'dan düşer, lvl18 ister, SM den gelecek stafa kadar kullanabileceğiniz stafftır.
    Illusionary Rod - Scarlet Monastery'dan düşer, lvl 34 ister, ZF den gelecek stafa kadar kullanabileceğiniz stafftır.
    Triune Amulet - Scarlet Monastery'dan düşer, lvl 39 ister. Daha iyisini AHden görüp alana kadar uzun süre kullanabileceğiniz kolyedir.
    Zum'rah's Vexing Cane - Zul'Farrak'dan düşer, lvl 42 ister. Daha iyisini AHden görüp alana kadar uzun süre kullanabileceğiniz stafftır.


    Bu dungeon itemlerinin dışında:

    Star Belt - Terzi diker, AHden bulunur yada birisine yaptırılabilir. lvl 35 isteyen spell damge bonus kemerdir. ilerde lvl 45 kadar kullanılabilir sonrasında eagle parçasıyla değiştirile bilinir.
    Red Mageweave Pants - Terzi diker, AHden bulunur yada birisine yaptırılabilir. lvl 38 isteyen spell damge bonus pantolndur. ilerde lvl 50 kadar kullanılabilir sonrasında eagle parçasıyla değiştirile bilinir.

    Dreamweave Circlet - Terzi diker, AHden bulunur yada birisine yaptırılabilir. lvl 45 isteyen spell damge bonus kafalıktır. Outland eşyalarına kadar idare eder.
    Dreamweave Vest - Terzi diker, AHden bulunur yada birisine yaptırılabilir. lvl 40 isteyen spell damge bonus chest'tir. Outland eşyalarına kadar idare eder.
    Dreamweave Gloves - Terzi diker, AHden bulunur yada birisine yaptırılabilir. lvl 40 isteyen spell damge bonus eldivendir. Outland eşyalarına kadar idare eder.
    Elder Wizard's Mantle - AHden bulunur. lvl 51 isteyen spell damge bonus omuzluktur. Outland eşyalarına kadar idare eder.


    --------------------------

    Bu rehberin tamamı Ufkabakan (diğer nicki Elky yada gerçek adıyla Hüseyin ÖNDER) tarafından saatlerce emek harcanarak hazırlanmıştır. Hiç bir noktası ALINTI DEĞİLDİR. Tamamı araştırma, ufak kısmı tercüme ve geneli uzun bir oyun deneyimi ile hazırlanmıştır.



    Kullanılan başlıca kaynaklar:
    *www.wowwiki.com
    *Resmi WoW USA ve EU forumlarındaki Blizzard yetkililerinin açıklamaları.
    *Oyun içinde ticket atıp soru/cevap yardımıyla bilgi alınan oyundaki GM'ler.
    *www.wowhead.com
    *wow.allakhazam.com
    *www.thottbot.com





    Lütfen emeğe saygı gösterin ve başka bir sitede/forumda/Kendi Makinenizde saklarken, bu metni alıntı yaparken bu kısmı SİLMEYİN!







    ------------------------------------


    Buraya kadar okuyupta değişmesini düşündüğünüz yada vermiş olabileceğim yanlış bilgi varsa lütfen mesajınızı eksik etmeyin. Eklemek yada çıkarmak istediğiniz yer varsa gene yazın ben de rehbere ekleyim.


    Son eklemeler 13 Haziran 2007
    *1. mesaja Spell Pentration kısmı eklendi.
    *3. mesaja Özel eşyalar, soket seçimi gibi bilgiler eklendi.

    Son eklemeler 15 Haziran 2007
    *3. mesaja Mage Talentleri ekelndi.

    Son eklemeler 16 Haziran 2007
    *3. mesaja Mage Macroları eklendi.
    *3. mesaja Mage ile para kasma yöntemleri eklendi.
    *3. mesaja Mage enchantları eklendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elky -- 16 Haziran 2007; 5:26:52 >








  • LvL 57 sonrası Outland Quest ve Dungeon Dropları ile almanız gereken Eşyalar

    Outlande blastedland'dan giriş lvl 58de başlar ve ilk görevleri lvl 58de alabilirsiniz. Bu yüzden lvl 58 olduğunuz outland harici görevlerinizi es geçip/quest log'dan silip outland dünyasına merhaba demeniz lazım. Ama outlande geçmeden çok öncede yapmanız gereken bazı hazırlıklar var. Eğer oyunun başından beri hiç para sıkıntınız olmuyorsa (bu ilk karakteriniz değilse yada size destek çıkan dostlarınız varsa, yada bi şekilde çok güzel para kazanbiliyorsanız) size tavsiyem lvl 40da bineğinizi aldıktan sonra önce yukarıda saydığım terzi ürünlerini tamamlayıp, sonrasında da lvl 57 olduğunuz güne hazırlık yapmaya başlayabilirsiniz. Yapacağınız şey AH'ye her uğradığınız lvl 57-59 arası "invoker" ve "sorcerer" cloth eşyalarını aramak olsun. Bu sayede lvl 57 olduğunuz da üstünüze giyebileceğiniz Outland yeşil eşyalarınız olur. Unutmayın Outlande düşen bu lvl 57 58 yeşilerinin bazıları dengi Tier1, Tier2 gibi eşyalardan daya iyi olabilmekte. Ayrıca bu oyunda kendi levelınızdan 10 lvl daha azını isteyen eşya giyorsanız eşya sorunuuz var demektir (Belli özel eşyalar istisnadır, lvl 70de olsanız takmak isteyeceğiniz halen IMBA olan bazı lvl 60 isteyen Raid dropları oyunda mevcuttur). Hele hele lvl 70 olduğunuzda üstünüzde lvl 60 dan düşük level isteyen eşyalarınız varsa epey sorununuz var demektir. Bu yüzden bir yandan level kasıp bir yandan da gelecek levelınıza uygun eşyaları AHden takip edebilirsiniz.

    Silah Seçimi:

    Mage sınıfının silah seçimi için temel olarak 2 tercihi vardır,

    Staf, 2 elinizi birden tutuğunuz için yanına off hand alamazsınız. Avantajı genelde yüksek Stamina ve Intelect vermeleridir, +Spell Damage ve Critleri 2 li silahlara göre daha düşüktür. HP'niz az ise tercih edilebilir.

    Sword/Dagger + OffHand, Bir elinizde uygun bir Sword yada Dagger alıp diğer elinize güzel bir OffHand alabilirsiniz. Bu 2li silahların avantajı toplamda verdikleri +Spell damge ve Spell Crit /Spell Hit gibi değerlerin yüksek oluşudur. Stamina ve Intelect bonusları Stafflara göre daha düşüktür. Yukarıda item seçimindeki tercih önceliğinde de söylediğim gibi, mage için önce daha fazla spell damage gelir. Ayrıca bu 2li silahların diğer bir güzel yanı çok çeşitli kombinasyonlar üretebilmenizdir. Örneğin daha fazla stamina isteyen bir savaşta Stamina ağırlıklı bir OffHand takarak sorunu çözebilirsniz yada Spell hitiniz az olduğunu düşündüğünüz bir yerde Spell Hit veren OffHand ile gene bu sorunu aşabilirsiniz. Bu gibi çeşitlilik ve daha fazla "Spell Damage" için öncelikli tercihiniz 2li silahlar olmalıdır.

    Wand, bu silahlar ister staff ister 2li silah kullanın, her zaman ek silah olarak taşıyabileceğiniz, hem item bonuslarından hemde mananızın bittiği yerde verdiği uzaktan hasarı kullanaraktan size çok faydası olacaktır (Örneğin bendeki Wandlardan biri 650 critleyebiliyor). Wand seçiminde dikkat eeceğiz nokta, wandın DPS değil verdiği bonuslara (Stamina, Intelecet, Spell damage gibi) bakmanızdır.

    lvl 65 olup Ring of Blood Questine den "Battle Mage's Baton" kadar bu silahlardan en az bir tanesini almanızı öneririm.

    Totemic Staff - Horde Quest rewardi. LvL60 questi. Uzun süre idare edecek güzel bir staff. Blizzin Horde casterlara kıyağı.
    Crystalfire Staff - Hellfire Ramparts dropu. LvL 60 ister. Uzun süre idare edecek güzel bir staff.
    Blade of Trapped Knowledge - World Drop. LvL61 ister. AHden alabilirsiniz bunun yanınada güzel bir off hand oldumu çok iyi olur.
    Spellfire Longsword - Slave Pens Dropu. Lvl 62 ister.
    Staff of Polarities - Mana Tombs dropu. LvL64 ister.

    Battle Mage's Baton - Ünlü Ring Of Blood Questinin son ayağındaki ödülerden birisidir. LvL65de alabilirsiniz ama LvL70 olana kadar sizi idare edecek kadar iyidir.

    Ameer's Impulse Taser - Nexus-King Salhadaar - NetherStorm lvl68 questidir, bu questi alana kadar halen lvl70 olmadıysanız almak için uğraşabilirsiniz. Ama çoğu oyuncu bu questi aldığında çoktan lvl 70 olmuştur.

    lvl70 olduğunuz da aşağıdaki silahlardan birini mutlaka temin edin. Raid öncesi sahip olabileceğiniz en iyi silahları, iyiden kötüye doğru sıralıyorum, bunlar haricinde de bir çok silah var elbette ama en kolay temin edilecekleri listeliyorum;

    lvl 70 Stafları:
    The Bringer of Death - World drop, AHde sıkça görebilirsiniz. Fazla pahalı değildir.
    Auchenai Staff - Aldor Revered itemidir. The Bringer of Death varken bunu kullanmanızı önermem. Buraya eklemek istemiyordum aslında, çünü Mage'seniz Scyer olmanız daha iyi olacaktır. Scyer Exelted yüzüğü uzun süre raidlerde dahil gelebilcek en iyi yüzükler arasında çünkü.
    Bloodfire Greatstaff - Black Moras / Dark Portal dropudur. Bringer of Death alamadıysanız buda idare edecektir.

    LvL 70 Sword/Dagger:
    Eternium Runed Blade - Blacksmith yapar, AHde bulunur. Raid öncesi en iyi silahtır ama pahalıya patlar. Almanızı önermem.
    Blade of Wizardry - World drop epic kılıç. Stat bonusu yok ve çok pahalı bir kılıçtır. Almanızı önermem.

    Blade of the Archmage - Honor Hold Exelted ödülü Epic Sword. Allience için raid öncesi en iyi silahlardan biri.
    Stormcaller - Thrallmar Exelted ödülü Epic Sword. Horde için raid öncesi en iyi silahlardan biri.

    Greatsword of Horrid Dreams - Shadow Labyrinth Murmur dropu. Exelted kasarken kullanılabilecek gayet iyi bir kılıç.
    Continuum Blade - Keepers Of Time Revered ödülü. +30 Stamina bonusu tek el silahlar için çok iyi demektir.
    Runesong Dagger - The Shattered Halls dropu.

    LvL 70 Offhandleri:
    Lamp of Peaceful Radiance - Alcatraz dropu. Raid öncesi en iyi OffHand.
    Manual of the Nethermancer - Mechanar dropu.
    The Saga of Terokk - Quest rewardi.
    Star-Heart Lamp - Black Moras / Dark Portal dropu.
    Hortus' Seal of Brilliance - The Shattered Halls dropu. Stamina ve intellect miktarı gayet iyidir.

    Wandlar:
    Nesingwary Safari Stick - Quest rewardi. LvL 64 alınabilir ama benim dahi bazı yerlerde kullandığım en iyi DPS Wandlarından birisidir.
    Wand of the Netherwing - Shadow Labyrinth dropu. LvL 68 ister ama PvP için halen kullanılan bir wand'dir.



    Takı ve Armor Seçimi

    Mage sınıf olarak sadece Cloth giyebilen bir sınıftır. Cloth giydikleri için armorları zayıftır ve meele (yakın dövüş fiziksel hasarı) saldırılarda çok fazla dayak yerler. Bu yüzden gerek yaratıkların gerekse Warrior/Rogue gibi sınıfların eline düştümü çok canı yanar. Outlande geldikten sonra alabileceğiniz level aralıklarına göre giyebileceğiniz Cloth armorları yazmak istemiyorum çünkü çok fazla olcaklar. Ben onun yerine lvl 70 olduğunuzda, Raid öncesi kullanabileceğiniz en iyi eşyaları, iyiden kötüye doğru listeleyeceğim.
    Takı konusuna değinecek olursa TBC ile gelen, çok sayıda yüzük alternatifi olmasına karşın az sayıda kolye ve trinket seçeneğimiz var. Bunları gene aşağıda listeledim.

    Back:
    Cloak of the Black Void - Terzi diker, AHden bulunur. Raid öncesi en iyi Back.
    Baba's Cloak of Arcanistry - Mechanar Dropu.
    Ogre Slayer's Cover - Quest Rewardi.
    Sethekk Oracle Cloak - Sethekk Halls dropu. Spell hit bonusu sebebiyle temin etmeniz önerilir.


    Chest:
    Will of Edward the Odd - World drop Epic Chest. AHde zor bulunur, çok pahalıdır. Almanızı önermem.

    Robe of Oblivion - Shadow Labyrinth Murmur dropu. Raid öncesin deki en iyi chestlerden birisi. Butlaka temin edin.

    Robe of the Crimson Order - World drop. AHde bulunur. Ucuzdur, Robe of Oblivion düşürene kadar almanızı öneririm.
    Auchenai Anchorite's Robe - Quest Rewardi.
    Warp Infused Drape - Botanica dropu.
    Vermillion Robes of the Dominant - The Steamvault dropu.
    Incanter's Robe - Botanica dropu.

    Shadowcast Tunic - Quest rewardi. LvL 58de alınabilir ve yukarıdaki eşyalardan birisi düşene kadar LvL70 de olsanız giyeceğiniz chestir.


    Feet:
    Sigil-Laced Boots - Alcatraz dropu. Raid öncesi en iyi ayakabı.
    Shattrath Jumpers - Quest rewardi. LvL68de alınabilir.
    Abyss Walker's Boots - World drop. AHde bulunur. Ucuzdur, Sigil-Laced Boots kadar almanızı öneririm.


    Hand:

    Gloves of Pandemonium - World drop. AHde bulunur. LvL62 ister. Ucuzdur, Raid öncesin deki en iyi eldivenlerden, başka bir şey almanıza gerek yok.


    Head:
    Evoker's Helmet of Second Sight - Questreward. LvL 68de alınabilir. Raid öncesi en iyi kafalık.
    Hood of Oblivion - Alcatraz dropu.
    Tourmaline Crown - Quest rewardi. Lvl 65de alınabilir.

    Legs:
    Khadgar's Kilt of Abjuration - Black Moras / Dark Portal dropu. Raid öncesi en iyi pantolon.
    Incanter's Trousers - Sethekk Halls dropu.
    Stormreaver Shadow-Kilt - Old Hillsbrad Foothills dropu. LvL66 ister.
    Leggings of Concentrated Darkness - World drop. AHde bulunur. LvL60 ister. Ucuzdur, mutlaka almanızı öneririm.

    Shoulder:
    Spaulders of the Torn-heart - Questreward. LvL 68de alınabilir. Raid öncesi en iyi omuzluk.
    Incanter's Pauldrons - The Steamvault dropu.
    Mantle of Three Terrors - Black Moras / Dark Portal dropu.


    Waist:
    A'dal's Gift - Quest rewardı. LvL 67de alınabilir. Raid öncesi en iyi kemer.
    Sash of Sealed Fate - World drop. AHde bulunur. LvL67 ister. Biraz pahalıdır, A'dal's Gift alamdıysanız, almanızı öneririm.
    Mindfire Waistband - The Blood Furnace dropu. LvL61 ister. Uzun süre kullanabileceğiniz güzel bir kemerdir.


    Wrist:
    Bracers of Havok - Terzi diker, AHden bulunur.Lvl 69 ister. Raid öncesi en iyi bileklik.
    Shattrath Wraps - Questreward. LvL 68de alınabilir.


    Ring:
    Violet Signet - Quest Rewardi Epic/Rare yüzük. Karazhan prequestlerini tamamlayıp Karazhana girmeye hak kazandığınızda size verilen ilk yüzüktür. Karazhan yaptıkça Honored/Rewared/Exalted kısımlarında biraz daha iyisini aynı questin devamından alabilirsiniz.
    Seer's Signet - Scyers Exalted ödülü Epic yüzük. Sırf bu yüzük için Scyers seçmelisiniz, sizi uzun süre idare edecek gerçekten çok sağlam bir yüzüktür.
    Ashyen's Gift - Cenarion Expedition Exalted ödülü Epic yüzük. Oyundaki en yüksek Spell hit bonuslu yüzük. Spell hit ihtiyacı için mutlaka alın, gerektiği yerlerde kullanırsınız.
    Lola's Eve - World drop Epic yüzük. AHde zor bulunur, çok pahalıdır. Almanızı KESINLIKLE önermem.

    Scintillating Coral Band - The Steamvault dropu. Yukarıdaki epic yüzükleri alana kadar en iyi yüzük.
    Band of Dominion - World drop. AHde bulunur. LvL70 ister. Ucuzdur, yukarıdaki epic yüzükleri alana kadar almanızı öneririm.
    Manastorm Band - Quest rewardı. LvL67de alınabilir. Güzel yüzüktür.
    Band of the Guardian - Quest rewardı. LvL66da alınabilir.
    Burning Blade Cultist Band - Horde Quest rewardi. LvL64de alınabilir.

    Witching Band - Hellfire Ramparts dropudur. LvL60da alınabilir. Uzun süre kullanacağız güzel bir yüzüktür.
    Sage's Band - Honor Hold honored ödülü. LvL60da alınabilir. Uzun süre kullanacağız güzel bir yüzüktür.
    Farseer's Band - Thrallmar honored ödülü. LvL60da alınabilir. Uzun süre kullanacağız güzel bir yüzüktür.


    Neck:
    Brooch of Heightened Potential - Shadow Labyrinth Murmur dropu. Raid öncesi en iyi kolye.
    Natasha's Ember Necklace - Quest rewardı. LvL65de alınabilir. Güzel kolyedir.
    Necklace of Bloodied Feathers - Quest rewardı. LvL63de alınabilir.


    Trinkets:
    Oculus of the Hidden Eye - Auchenai Crypts dropu. Spell damage gayet iyidir. Riadlere kadar en iyi mage trinketlerinden birisi.
    Shiffar's Nexus-Horn - Alcatraz dropu. Güzel Spell Crit ve Proc özelliği var. Riadlere kadar en iyi mage trinketlerinden birisi.
    Xi'ri's Gift - The Sha'tar Revered ödülü. Güzel Spell Crit ve USE özelliği var.

    Ancient Crystal Talisman - Quest rewardı. LvL60da alınabilir. Uzun süre kullanacağız güzel bir Spell damage trinketidir.
    Vengeance of the Illidari - Quest rewardı. LvL58de alınabilir. Uzun süre kullanacağız güzel bir Spell Crit trinketidir.


    Özel Eşyalar
    Devamı vakit bulduğumda...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elky -- 2 Haziran 2007; 19:22:19 >




  • Özel Eşyalar

    Yukarıda listelenen eşyalar sizin Raid ve Heroic dungeonlara girmeden önce minimum temin etmeniz gereken eşyaların listesidir. Yukarıdaki eşyaları temin etmeden Raid/Heroic yapmanızı tavsiye etmem. Bu eşyaları yanı sıra bazı alabileceğiniz eşyalar varki, bunlar BOSS Dropu yada Quest rewardi değildir ama mutlaka almanızı önereceğim eşyalardır. Şimdi bu PvP ödüllerini ve özel pahalı (Epic) terzi ürünü eşyalarını listeleyeceğim...

    PvP Ödülleri
    Mark of Defiance - Honor Hold PvP questlerinden gelen Mark of Honor Hold ile Zangarmash daki "Alliance Field Scout" 30 Mark karşılığı alabilirsiniz. LvL62 ister ama lvl70 de dahi rahatlıkla kullanabileceğiniz güzel bir trinkettir.

    General's Silk Cuffs - Epic bileklik. LvL70 ister. 11100 Honor Point ve 20 WSG mark ile alabilirsiniz. 25man raidleri öncesi en iyi mage bilekliğidir.


    Diğer ödüller

    Icon of the Silver Crescent - Heroic dungeon BOSSlarından düşen "Badge of Justice" lerden 41 tanesi ile alınan, oyundaki en iyi 3 mage trinketinden birisi. Mutlaka sahip olmalısınız.

    Flametongue Seal - Heroic dungeon BOSSlarından düşen "Badge of Justice" lerden 25 tanesi ile alınan, oyundaki en iyi fire mage OffHandlerinden (PvE için en iyisi). Fire Mage için olmazsa olmaz, mutlaka sahip olmalısınız...


    Terzi Ürünleri

    Spellstrike Pants - Tier 6 ya kadar oyundaki en iyi mage pantolonu. Malzemesi 10x Spellcloth, 5x Primal Might, Primal Nether. Biraz pahalıdır (Ortlama maliyeti 1500g-2000g) ama olmazsa olmaz bir eşyadır. Para biriktirin ve mutlka diktirin.

    Spellstrike Hood - Tier 6 ya kadar oyundaki en iyi mage kafalığı. Malzemesi 10x Spellcloth, 5x Primal Might, Primal Nether. Biraz pahalıdır (Ortlama maliyeti 1500g-2000g) ama olmazsa olmaz bir eşyadır. Para biriktirin ve mutlka diktirin.

    Girdle of Ruination - Oyundaki en iyi kemerlerden birisi. Malzemesi 10x Shadowcloth, 16x Primal Fire, Primal Nether. Paranız varsa daha iyisi gelene kadar diktirin kullanın.

    Spellfire Seti - Sadece terzilerin kullanabileceği bir eşya setidir. Raidler öncesinde yüksek spell damge + spell criti olan eşyalara sahip olmanın basit yoludur. Bu setin en büyük dez avantajı Frost mage olarak kullanışsız olması vede hiç stamina bonusu içermemesidir. Bu seti giyen bir mage, giymeyen bir mage oranla 1000HP-1500HP arasında HP kaybı olur, bu yüzden PvP için vede bazı özel BOSS fightları için yetersizdir. Yukarıda bahsettiğim eşyalara sahipseniz yada sahip olmaya çalışıyorsanız bu set gereksizdir.



    Heroic Dungeon Dropları

    Eşya durumunuzu düzeltip Raid ve Heroic yapmaya başladığınızda, bazı Heroic dungeonlardan oyundaki en iyi mage eşyalarını düşürtebilirsiniz. Temin etmenizi önerdiğim Heroic droplarını aşağıda listeledim.

    The Black Stalk - Heroic The Underbog dropu. Oyundaki en iyi 3 mage wandından biri.

    Quagmirran's Eye - Heroic Slave Pens dropu. Oyundaki en iyi mage trinketlerinden biri.

    Mana-Etched Spaulders - Heroic Slave Pens dropu. 25Man Raidler öncesi en oyundaki en iyi mage omuzluklarından biri.

    Boots of Blasphemy - Heroic Slave Pens dropu. 25Man Raidler öncesi en oyundaki en iyi mage botlarından biri.

    Mana-Etched Gloves - Heroic Hellfire Ramparts dropu. 25Man Raidler öncesi en oyundaki en iyi mage eldivenlerinden biri.



    Soketli Eşyalar için GEM Seçimi

    GEMler için seçim önceliğimizi belirleyen ilk şey spell damge, sonrasında da spell hit ve spell crit olmalı. Fakat bildiğiniz üzere soketli eşyalarda soketlerin renkleriyle uyumlu renkte gem kullanmazsak soket bonusundan faydalanamıyoruz. Bu noktada hem spell damage ağırlık verip hemde soket bonusu korumaya çalışmak pek mümkün olmaz. Bu yüzden ben size özel bir taktik vereceğim.

    Eğer soket bonus spell damage değilse, bonusu hiçe sayıp (yani soket bonusu almamayı göze alıp) sadece spell damage veren kırmızı gem (Tercihen "Runed Living Ruby") kullannacağız.

    Eğer soket bonus spell damage ise, soketlerin renklerine bakacağız sadece sarı ve kırmızı renkte soketler varsa, kırmızı soketler için sadece spell damage veren kırmızı gem (Tercihen "Runed Living Ruby"), Sarı soketler için ihtiyacımıza göre spell damage ile beraber spell hit/crit veren Turuncu Gem kullanacağız (Tercihen "Veiled Noble Topaz"). Eğer soket renklerinde mavi varsa, sadece spell damage veren kırmızı gem (Tercihen "Runed Living Ruby") kullannacağız.

    Eğer tek soketli ve soket bonusu spell damage/Hit/Crit ise soketi bonusu bozmadan bir gem kullanabiliriz.


    Soketler konusunda dikkat etmemiz gereken başka bir konu ise, soketli bir eşyayı asla soketsiz ve Hellfire Peninsula daki Jewel satıcısının sattıkları gibi en basit gemler ile asla kullanmamak olmalıdır. Tanımadığınız insanlarla dungeona girerken bir çok oyuncu, partideki diğer oyuncuların eşyalarını kontrol eder ve gemsiz yada dandik gem takılmış soketli eşya kullanan birisini partide istemezler.


    Kırmızı Gem seçeneklerimiz:
    Runed Ornate Ruby - +12 Spell Damage veren Epic Kırmızı GEM. 8100 Honor Point ile alınabilir. Unique özelliktedir (Sadece 1 tane kullanabilirsiniz). Çok uzun süre değiştirmeyeceğinize inandığınız eşyalara (Spellstrike Pants gibi) takmanızı öneririm.

    Runed Crimson Spinel - +12 Spell Damage veren Epic Kırmızı GEM. Kesilmemiş ham gemi Black Tempelda BOSSlardan düştüğü için çok pahalıdır ama birden fazla kullanılabilirnir.

    Runed Living Ruby - +9 Spell Damage veren Rare Kırmızı GEM. Kısmen pahalı (50g-90g) olduğu için sadece uzun süre kullanacağınız eşyalara takmanızı öneririm.

    Runed Blood Garnet - +7 Spell Damage veren Kırmızı GEM. Minimum kullanmanız gereken Kırmızı Gemdir zaten ucuzdur (5g-9g).

    Runed Tourmaline - +5 Spell Damage veren Kırmızı GEM. Kesinlikle kullanmamanızı gerekir. Azıcık paraya kıyın Runed Blood Garnet alın.


    Turuncu Gem seçeneklerimiz:
    Potent Ornate Topaz - +6 Spell Damage, +5 Spell Crit Rating veren Epic Turuncu GEM. 10000 Honor Point ile alınabilir. Unique özelliktedir (Sadece 1 tane kullanabilirsiniz).

    Potent Pyrestone - +6 Spell Damage, +5 Spell Crit Rating veren Epic Turuncu GEM. Kesilmemiş ham gemi Black Tempelda BOSSlardan düştüğü için çok pahalıdır ama birden fazla kullanılabilirnir.

    Potent Fire Opal - +6 Spell Damage, +4 Spell Crit Rating veren Epic Turuncu GEM. Heroic Auchenai Crypts dropu. Unique özelliktedir.

    Shining Fire Opal - 6 Spell Damage, +5 Spell Hit Rating veren Epic Turuncu GEM. Heroic The Mechanar dropu. Unique özelliktedir.

    Veiled Pyrestone - +6 Spell Damage, +5 Spell Hit Rating veren Epic Turuncu GEM. Kesilmemiş ham gemi Black Tempelda BOSSlardan düştüğü için çok pahalıdır ama birden fazla kullanılabilirnir.

    Potent Noble Topaz - +5 Spell Damage, +4 Spell Crit Rating veren Rare Turuncu GEM. Kısmen pahalı (50g-90g) olduğu için sadece uzun süre kullanacağınız eşyalara takmanızı öneririm.

    Veiled Noble Topaz - +5 Spell Damage, +4 Spell Hit Rating veren Rare Turuncu GEM. Kısmen pahalı (50g-90g) olduğu için sadece uzun süre kullanacağınız eşyalara takmanızı öneririm.

    Veiled Flame Spessarite - +4 Spell Damage, +3 Spell Hit Rating veren Turuncu GEM.

    Potent Flame Spessarite - +4 Spell Damage, +3 Spell Crit Rating veren Turuncu GEM. Minimum kullanmanız gereken Turuncu Gemdir.


    Diğer Renklerdeki Gem seçeneklerimiz:
    Glowing Tanzanite - +6 Spell Damage and +6 Stamina veren Epic Pembe (Kırmızı ve Mavi soketleriçin) Gem. Heroic Black Morass dropu.

    Infused Amethyst - +6 Spell Damage and +6 Stamina veren Epic Pembe (Kırmızı ve Mavi soketleriçin) Gem. Karazhan Nightbane questi ödülü.

    Glowing Nightseye - +5 Spell Damage and +6 Stamina veren Rare Pembe (Kırmızı ve Mavi soketleriçin) Gem.

    Glowing Shadow Draenite - +4 Spell Damage and +4 Stamina veren Pembe (Kırmızı ve Mavi soketleriçin) Gem.


    Imbued Unstable Diamond - +14 Spell Damage & 5% Stun Resistance veren META gem.



    Mage İçin Combat Rating Hesaplamaları


    Oyundaki eşyaların bonusları herzaman "Rating" cinsinden verilmektedir, fakat bunların yüzdesel olarak değerini öğrenmek istiyorsak aşağıdaki listeye bakabiliriz;

    lvl70de bir karakterde
    +21.1 Spell Crit Rating, +%1 Spell Crit şansı verir.
    +12.6 Spell Hit Rating, +%1 Spell Hit şansı verir.
    +21 Spell Haste Rating, +1% Spell Haste (Spellerinizi %1 daha hızlı cast etmek) verir. (Patch 2.1'de bu değer değişti ama yeni değeri bilmiyorum)
    +39,4 Resilience Rating, size gelecek her türlü "CRİT" hasarının gelme olasılığını 1% azaltır ve gelen Crit attacklarının hasarını 2% azaltır.




    Mage Talentleri
    Talent seçimi, bir karakterde kullanılan eşyalardan daha önemlidir. Bu yüzden talent puanlarımızı ihtiyaçlarımız doğrultusunda en iyi şekilde kullanmamız gerekir. Size hem 1-70 arası zorlu yolda ki talent seçimi hemde 70 sonrası raidlerde en iyi hasarı verebileceğiniz talent dağılımlarını hemde PvP için alternatifleri listeleyeceğim.

    Mage sınıfında Arcane, Fire ve Frost olmak üzere 3 adet talent bölümü vardır. Genel olarak Arcane özel yeteneklere yoğunlaşır (Silence, Arcane Meditasyon, Clear Casting vb.), Fire yüksek hasara, Frost ise hayatta kalmaya yöneliktir.

    Mage Talentleri dendiğinde akla gelen ilk soru "Fire mı? Frost mu?" sorusudur. Bu konu büyük ve uzun tartışmalarda halen tartışılsada şuan bildiğimiz gördüğümüz bazı sonuçlar var.

    Fire
    + Kısa sürede çok yüksek hasar
    - Uzun süre savaşamaz (10dk+ savaş sonrasında mana sorunu çeker)
    - Saldırılara karşı zayıftır

    Frost
    + Uzun süre savaşabilir.
    + Saldırılara karşı dayanıklıdır (Ice Block, Ice Barrier)
    - Hasar miktarı daha düşüktür.

    Bu avantaj ve dez avantajlara eklenip çıkarılabilecek daha bir çok şey olabilir (dediğim gibi Fire/Frost kavgası uzun süre devam eder...) ama burada belirtilenler en genel ve en temel özelikleridir. Benim seçimim gerek Level kasarken / Farm yaparken gerekse de Raid yaparken Fire'dır. Nedeni bu rehberin en başında da belirtiğim üzere, mage sınıfının temel görevi yüksek hasar vermektir ;) Şimdi sizlere bir kaç temel talent dağılımını vereyim.


    Heavy Fire - 10/48/3

     Imba Mage Rehberi (Son güncelleme 16.6.2007 - Özel Macroları vs. eklendi)

    http://www.wowhead.com/?talent=kf0VZxgRzfcIoeRt0h

    Bu talent dağılımı gerek raidler için gerekse Farm/LvL kasmak için en çok tercih edilen talent dağılımıdır. 10dk fazla sürmeyen BOSS Fightlarda mana sorunu yaşamaz (3 Mana gem + 4 Super Mana Pot + 1 Evo). Hem 5man raidlerde, hem farm yaparken hemde RAID ler için önerimdir.

    LeveL 1 den itibaren ki dağılımı sırasıyla;
    5/5 Imp Fire Ball
    5/5 Ignite
    2/2 Flame Throwing
    2/2 Burning Soul
    2/2 Incineration
    3/3 Master Of Elements
    1/1 Pyroblast
    1/1 Blast Wave
    3/3 Critical Mass
    1/3 Playing with Fire
    5/5 Fire Power
    3/3 Pyromaniac
    2/2 Molten Fury
    5/5 Emp Fireball
    1/1 Combustion
    1/1 Dragons Breath
    3/3 Playing with Fire
    3/3 Elemental Precision
    2/2 Arcane Subtlety
    3/5 Arcane Focus
    5/5 Arcane Concentration
    3/3 Improve Scorch
    1/3 Improve Fire Blast



    Heavy Frost 0/0/61

    http://www.wowhead.com/?talent=RZZVAGIsfxsiqt

    Hem lvl kasarken hemde farm (AOE yada tekli) yaparken canınız sıkılmadan oynayabileceğiniz frost dağılımı.,



    Raid Frost 17/0/44
     Imba Mage Rehberi (Son güncelleme 16.6.2007 - Özel Macroları vs. eklendi)

    Raidler de hem yüksek hasar vermek hemde çok uzun süre savaşabilmek için önerdiğim talent dağılımı.


    PvP Fire Mage 21/40/0

    http://www.wowhead.com/?talent=kf0VfRbzZxgGzb0foeox

    Instant Cast Pyroblasti olan ve fire hasar gücünden kaybı olmayan (Dragons Breath kaybımız) iyi bir PvP talenti. Pyromaniac ve Playing With fire verilen puanlar alınıp Impact verilirse melee hasara karşı daha dayanıklı hale gelebilirsiniz (Spell Critinizi yeterli buluyorsanız Impacti almanızı kesinlikle öneririm).


    PvP Frost Mage 19/0/44

    http://www.wowhead.com/?talent=of0xf0bZZVAGcobbsbqt

    Frostun getirdiği tüm hasar gücüne sahip ve aynı zamanda Silence olan bir mage. Hem hayatta kalmanızı hemde Silence ile Caster rakiplerinizi etkisiz kılabilirsiniz.



    Mage Macroları

    WoW da macro, normalde yapılması biraz uzun süren bazı hareketleri daha basit ve kullanışlı şekilde yapmanıza olanak sağlayan basit bir sistemdir. Kullanabilmek için chat penceresine "/m" yazıp gelen Macro arayüzünden "New" basıp yeni macro luşturmanız ve aşağıda verdiğim metini kopyala/yapıştır ile metin kısmına eklemiz yeterlidir. Oluşturduğunuz bu macroyu bir skill miş gibi sürükleyip diğer skilerinizin yanına koyabilir ve üstüne tıklayarak kullanabilirsiniz.


    Arcane Explotion Macrosu

    /cast [button:2] Arcane Explosion(Rank 1); Arcane Explosion

    Bu macro yer tasarufu içindir. Bu macro ile sol tıkladığınız da en yüksek seviye Arcane Explosion yaparken, sağ tıkladığınız Rank 1, 75mana harcayan Arcane Explotion kullanabilirsiniz. PvP yaparken size görünmez gelmeye çalışan bir Rogue yada Druidi devamlı Rank1 Arcane Exp kullanarak yanınıza yaklaşmasını engelersiniz. Yada düşük lvl yaratıkları toplayıp tek seferde kesmek için gene bu Rank 1 Arcane Exp. kullanabilirsiniz.

    Arcane Missiles Macroasu

    /cast [nochanneling:Arcane Missiles] Arcane Missiles

    Bu macro da amaç attığınız Arcane Missiles bitmeden ikincisini atmanızı engeller. Bu macroyu kullanmazsanız devamlı Arcane missle atmaya kalktığınız daha ilk Arcane missiles 5 vuruşu tamamlanmadan ikinsici başlar. Buda boşa giden mana demektir, bunu önlemiş oluruz.

    Counter Spell Macrosu

    /stopcasting
    /cast Counterspell

    Bu macroda Counterspell kullanmanız gereken yerde yaptığınız işi durdurup direk counterspell atmanızı sağlar. Örneğin siz Fireball atmaya açlıştığınız sırada, düşmanınızın kendini healediğini gördünüz. Macrosuz direk counterspell'e basarsanız çalışmaz, sizin Fireball atmanızı bekler. Ama bu macro ilefireball atma işini kesip direk Counterspell atarsınız.


    Evocation Macrosu

    /equip Elementalist Star of Spirit (Sizin özel Spirit eşyanız 1)
    /equip Warpdagger of Spirit (Sizin özel Spirit eşyanız 2)
    /equip Flawless Wand of Spirit (Sizin özel Spirit eşyanız 3)
    /cast Evocation
    /equip [button:2]Nathrezim Mindblade (Sizin normal eşyanız 1)
    /equip [button:2]Tirisfal Wand of Ascendancy (Sizin normal eşyanız 2)
    /equip [button:2]Flametongue Seal (Sizin normal eşyanız 3)

    Evocation magelerde 8 saniye boyunca Mana yenilenme hızını %1500 artıran (Combatta olsanızda combat da değilmiş gibi çalışır) bir skilldir. Bu evocation sırasında üstünüzde ki her 1 spirit size 30 mana kazndırır. Combata girdiğinizde sadece silahlarınızı değiştirebileceğinizden kasanızda taşıyacağınız Evocation için özel Spirit bonuslu silah setiniz her bir evocationda size büyük kar getirir. Örneğin Staff of Divine Infusion +50 Spirit vardır, bu stafa birde +20 Spirit enchanti yaptığınız da size fazladan 2100 mana kazandırır. Bu macro ile sol tuşa bastığınız otomatik olarak Spirit bonuslu silahlarınızı elinize alırsınız ve beklemeden hemen Evocation yapmaya başlarsınız. Evocation bitincede aynı macroya sağ tıklayıp normal silahlarınızı elinize alırsınız. Bu sayede hiç vakit kaybetmeden çok seri bir evocation işleminiz olur. İleride uzun BOSS fightlarda çok işe yaradığını göreceksiniz.

    Anti Ping Fireball Macrosu

    /stopcasting
    /cast Fireball(Rank 13)

    Bu macro çok dikkatli kullanılması gerken ama alışınca özellikle RAID'lerde sizin toplam hasarınızı %10~ - %20~ oranlarında artırabilen bir macrodur. Kullanımı ise şu şekildedir, Türkiye gibi ülkelerde en iyi zamanda bile 200~ civari pingimiz vardır. Bu 200~ ve üstü ping demek her atığınız skilli 0 ping olan birisinden 0,2-0,3 saniye kadar fazla bekleyerek skill kullanmak demektir. Bu kötü bağlantıyı bu macro ile telafi edebiliriz. Örneğin 300ms~ ile oyun oynarkeni fireball cast etmeye başladıktan sonra cast süresinin son 0.4-0,5 saniye kadar kaldığında bu macroyu kullanırsanız daha fireballınız havadayken ikinci fireballınızı cast etmeye başlamış olursunuz. Cast sürenizin ne kadar kaldığını görmek için İNTERFACE ayarlarında Cast time barı açmanız yeterli olacaktır. Bu macroda dikkat etmeniz gereken şey süreyi ayarlamaktır, erken basarsanız fireballınızı "interrupt" olur ve kara geçeyim derken zarara girersiniz. Ama zamanlamaya alışınca yaptığınız hasar miktarı özellikle raidlerde kendini belli edecektir.

    Yemek ve içecek kullanma macrosu

    /use Conjured Glacier Water
    /use Conjured Croissant

    Bu macro yer tasarufu içindir. Bu macro ile tek tuşta hem ekmek yer hemde su içersiniz.

    Yemek ve içecek yapma macrosu

    /Cast [button:1] Conjure Water(Rank 9)
    /Cast [button:2] Conjure Food(Rank 8)

    Bu macro yer tasarufu içindir. Bu macro ile sol tıkladığınızda su, sağ tıkladığınızda ekmek yaparsınız.

    Mana Gem Macrosu

    /castsequence [button:2] reset=120 Conjure Mana Emerald, Conjure Mana Ruby
    /stopmacro [button:2]
    /use Mana Emerald
    /use Mana Ruby

    Bu macro yer tasarufu içindir. Bu macro ile sol tıkladığınızda varsa kasanızda Mana Emerald kullanırsanız o yoksa Mana Ruby kullanırsınız. Sağ tıkladığınızda da önce Emeraldi yapar ikinci sağ tıklayışınızda da Ruby yapar. Bu sayede tek slot/yer harcayarak 4 slotluk yer kazancı sağlarsınız.

    Binek Macrosu

    /use Swift Red Gryphon (Buraya sizin kullandığınız uçan bineğin adı gelecek)
    /use Reins of the Swift Frostsaber (Buraya da kullandığınız uçamayan bineğin adı gelecek)

    Bu macro yer tasarufu içindir. Bu macro ile Outland de uçan binek kullanırken, outland dışında eski haritada aynı macroya basarak eski uçamayan bineğinize binersiniz. Mage has bir macro değil ama çok kullanışlı olduğı için burada yazma gereği hissetim.



    Mage İle Para Kasma Yöntemleri

    WoW da para kasmak için bir kaç temel yöntem vardır.

    *Ucuza al pahalıya sat; oyunda en hızlı ve en fazla parayı bu yöntemle kazanabilirsiniz. Ama bu işin inceliklerini anlatmak çok uzun süreceğinden ve Mage has olan bir durum olmadığından burada fazla değinmeyeceğim. Kısaca, AH de ortalama fiyatının belli bir seviyede altında ucuza satılan eşyaları alıp, daha sonra bu eşyaları normal fiyatından satarak para kazanma işlemidir. Çok farklı taktikleri olabilir ve kimi zaman zarar etirir. Dediğim gibi sırf bu sistemi anlatan uzun bir makale yazılabilir ama şuan bu konuya detaylıca giremiyeceğim.

    *Yap sat; Meslek seçiminize göre üretiğiniz ürünleri satmaktan ibarettir genelde çok kar getirmez. Özellikle ürün için gereken malzemeleri (mats) kendiniz toplamak yerine AH den aldıysanız bazen zarar bile edebilirsiniz. Mazemelerini kendiniz toplamıyorsanız pek karlı değildir.

    *Topla sat; Mining, Herbalisim ve Skining bu işin temelidir. LvL70 olup Epic Uçan bineğinizi (%280 ile uçanı) alıp birde üstünüze başınıza gerekli Epic eşyaları (Spellstrike set gibi) yaptırana kadar seçmeniz gereken meslekler bunlardir. Bulunduğunuz server da ki fiyatlara göre Skining ile Herbalism arasında seçim yapmanız gerekir. Ama genelde Herbalisim daha iyidir. Diğer mesleğiniz ise mutlaka Mining olmalıdır. Yukarıda dediğim gibi maddi durmunuzu düzeltip işleri yoluna koyunca başka meslekler seçebilirsiniz ama para yapana kadar bunları kullanın.

    *Düşür sat (Farm/grinding); Mage şuan en rahat farm/grind yapan sınıflardan birisidir. 3-4 tane kendi levelınızda yaratık kesip sonra 20sn su içip dinlendikten sonra yeniden çok seri şekilde yaratık kesebilirsiniz. Bu yüzden para kasmak aslında mage ile gayet kolaydır. Para kasmak için hemen hemen herkesin tercih ettiği yaratıklar aynı sayılır. Bunlar Primal'ler (Primal Fire, Primal Water, Primal Air başta olmak üzere), Aldor/Scyer Rep itemleri (Aldor Markları/Scyer Signetleri ve Aldor için Fel Armament/ Scyer Arcane Tome) ve kumaştır. Primal'ler hemen hemen bütün iyi enchatlarda ve iyi eşyaların yapımında kullanıldığından çok fazla talep görürler. Para kasmak için yaratık öldüreceksek ilk tercihimiz bu Primal'leri oluşturan "Mote Of XXX" düşeren yaratıkları kesmek olacaktır. Aldor/Scyer Reputation itemleri hala para kazandırsada hemen hemen lvl 70 tüm oyuncuların Aldor/Scyer kısmına Exelted olduklarından şuan eski değerini kaybetmiş durumdalar. Bu yüzden bunları toplamaya çalışmayın derim ama Netherwave kumaşına ihtiyacınız varsa yada bunu kasıp satmayı düşünüyorsanız, Rep itemi düşüren her yaratık aynı zamanda Netherwave ve Rune Cloth (Sadece LvL 65'den düşük olan moblar) düşürürler. Ama yinede Primallere göre getirileri daha düşüktür. Özellikle Primal Water/Fire/Air güzel para eder. Peki bu Mote Of XXX için en güzel farm yerleri neresidir?

    Primal Fire (Mote of Fire):
    Nagrand / Fire-Soul - %33 Mote of Fire Drop Ratehttp://www.wowhead.com/?npc=22311
    Blade's Edge Mountains / Searing Elemental - %25 Mote of Fire Drop Ratehttp://www.wowhead.com/?npc=20514
    Blade's Edge Mountains / Vile Fire-Soul - %33 Mote of Fire Drop Ratehttp://www.wowhead.com/?npc=22298
    Blade's Edge Mountains / Fel Rager - %33 Mote of Fire Drop Ratehttp://www.wowhead.com/?npc=22286
    Shadowmoon Valley / Enraged Fire Spirit - %25 Mote of Fire Drop Ratehttp://www.wowhead.com/?npc=21061

    Primal Water (Mote of Water):

    Terokkar Forest / Skettis Surger - %33 Mote of Water Drop Ratehttp://www.wowhead.com/?npc=21728
    Nagrand / Crashing Wave-Spirit - %33 Mote of Water Drop Ratehttp://www.wowhead.com/?npc=22309
    Terokkar Forest / Shimmerscale Eel - %18 Mote of Water Drop Ratehttp://www.wowhead.com/?npc=18750
    Nagrand / Lake Spirit - %18 Mote of Water Drop Ratehttp://www.wowhead.com/?npc=17153
    Nagrand / Muck Spawn - %18 Mote of Water Drop Ratehttp://www.wowhead.com/?npc=17154
    Nagrand / Lake Surger - %18 Mote of Water Drop Ratehttp://www.wowhead.com/?npc=17155

    Primal Air (Mote of Air):
    Nagrand / Storming Wind-Ripper - %33 Mote of Air Drop Ratehttp://www.wowhead.com/?npc=22310
    Shadowmoon Valley / Enraged Air Spirit - %25 Mote of Air Drop Ratehttp://www.wowhead.com/?npc=21060

    Primal Mana (Mote of Mana):
    Netherstorm / Mageslayer - %25 Mote of Mana Drop Ratehttp://www.wowhead.com/?npc=18866
    Netherstorm / Mana Seeker - %25 Mote of Mana Drop Ratehttp://www.wowhead.com/?npc=18867

    Bu yukarıdaki spotlar en iyi Primal kasma yerleridir. Bazısı pek bilinmez o yüzden boştur ama kimi yerde diğer oyuncularla doludur ve çıkan Elemental'ı kapmak için bir yarış varıdır. Bu yarışta sizin en büyük kozunuz Blind ve Ice Lance olacaktır. Instant cast olan bu büyü 30 yard range sahiptir, elemanteli görür görmez yaklaşmak için blind atın ve yaratığa hemen ice lance atın. Bir mage olarak bu farm işinde o kadar ustalaşabilirsiniz ki, sizin sonradan geldiğiniz yerdeki diğer oyuncular sizin kestiğiniz yaratıklardan dolayı, onlara yaratık kalmayınca küfür ede ede giderler. Tecrübeyle sabittir ;)


    Mage Enchantları


    Enchantlar ile üstünüzdeki eşyaları çok daha iyi bir hale getirebilirsiniz, ama giydiğiniz her eşya yada enchant yapmanız gerekmez. Temel olarak benim taktiğim lvl70 olmadan kullandığım eşayalara enchant basmamak. Lvl70 sonrası da kısa süre kullanacağınızı düşünmüyorsanız mutlaka enchant yapın derim. En azından uzun süre kullanmayacak olsanızda varsa enchantin en iyisinin bir alt sürümünü kullanın ki ucuza enchant yapmış olun(tabi gerçekten ucuzsa, çünkü bazı eski enchant mazemeleri yenisinden pahalıya çıkabiliyor).

    Enchant Weapon - Major Spellpower : Silahınıza +40 Spell Damage ekler.
    Enchant Weapon - Sunfire : Silahınıza +50 Fire Damage ekler.

    Enchant Chest - Exceptional Health : Chestinize +150 HP ekler.
    Enchant Chest - Exceptional Stats : Chestinize +6 all stats ekler. HP niz yeterli seviye ise kullanabilirsiniz.

    Enchant Cloak - Subtlety : Clukunuza %2 daha az threat yaratma ekler. Fire mage için en iyi PvE clock enchanti.
    Enchant Cloak - Spell Penetration : Clokunuza +20 Spell Penetration ekler. PvP ve Frost mage için uygundur.
    Enchant Cloak - Greater Shadow Resistance : Clokunuza +15 Shadow Resistance ekler. PvP'de Shadow Priest ve Warlocklardan biraz daha az dayak yemek istiyorsanız tavsiyemdir.

    Enchant Bracer - Spellpower : Bilekliğinize +15 Spell Damage ekler.

    Enchant Gloves - Major Spellpower :Eldiveninize +20 Spell Damage ekler.
    Enchant Gloves - Spell Strike :Eldiveninize +15 Spell Hit Rating ekler.

    Enchant Boots - Fortitude :Bootunuza +12 Stamina ekler.

    Enchant Ring - Spellpower : Yüzüğünüze +12 Spell Damage ekler. Sadece enchanterlar kendi yüzüklerine kullanabilirler.

    Özel Enchantlar
    Runic Spellthread : Epic pantolon enchanti. +35 Spell Damage ve +20 Stamina verir. AHden alınabilir, terziler yapar.
    Mystic Spellthread : Rare pantolon enchanti. +25 Spell Damage ve +15 Stamina verir. AHden alınabilir, terziler yapar.

    Inscription of the Orb : The Scryers Honered omuzluk enchanti. +13 Spell Crit Rating verir.
    Greater Inscription of the Orb : The Scryers Exalted omuzluk enchanti. +15 Spell Crit Rating ve +12 Spell Damage verir.

    Inscription of Discipline : The ALdor Honored omuzluk enchanti. +15 Spell Damage verir.
    Greater Inscription of Discipline : The Aldor Exalted omuzluk enchanti. +18 Spell Damage ve +10 Spell Crit Rating verir.

    Glyph of Power : The Shatar Revered kafalık enchanti. +22 Spell Damage ve +14 Spell Hit Rating verir.



    Zanedersem bitti ama bende bittim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elky -- 7 Ocak 2008; 23:23:26 >




  • Gerçekten çok güzel olmuş, ellerine sağlık. Eminim birçok arkadaşımızın işine yarayacaktır. Ayrıca devamını da bekliyoruz :)
  • güzel olmuş ama blizzard'ın mage class'ını hem pvp'den hem de pve'den çabası devam ediyor
  • Tebrikler. Çok emek harcayarak hazırlamışsın. Ayrıca emeklerinden dolayı teşekkürler,devamını bekliyoruz.
    Bu arada zevk meselesi olsada Hangi talent ağacı ile outlandda daha hızlı ilerleriz gibi konular hakkında yorumlarınıda bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reahax -- 30 Mayıs 2007; 21:45:11 >
  • Eline saglık güzel olmuş
    Devamıda geldiginde üst başlık olabilir
  • ellerine klavyene saglık sabitlenmeli bence çok güzel bi rehber



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi P4P800 -- 30 Mayıs 2007; 21:02:29 >
  • ufff ne kerameti bi oyudur abi bu yaaa. 1yıldır oynorm ne zaman bi klassa dalar gbi olsm on oynayasım geliyr.
  • tek kelimeyle mukemmel olmus basit ve anlasilir sekilde yazmisin eline saglik :)
  • elıne saglık
  • guzel calısma emegıne saglık
  • Heryerini okuyamadım fakat tebrikler güzel bir çalışma. LVL kasma olayında problemim var lvl29 da 2300 manam var. lvl kasması iğrenç geldi ayrıca su ekmek üretiyorum fakat 24 saniyede 800 dolduruyor yani gidip NPC nin birinden su ekmek almam gerekiyor. sevmedim kasmasını.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: moffaka

    Heryerini okuyamadım fakat tebrikler güzel bir çalışma. LVL kasma olayında problemim var lvl29 da 2300 manam var. lvl kasması iğrenç geldi ayrıca su ekmek üretiyorum fakat 24 saniyede 800 dolduruyor yani gidip NPC nin birinden su ekmek almam gerekiyor. sevmedim kasmasını.


    LvL 30da "Conjure Water Rank4" skilli gelecek. Yani 27 saniyede 1344 mana veren suyun olacak. Azıcık dişini sık :)

    Bu oyunda hiç dinlenmeden adam LvL kasan tek sınıf warriordur sanırım, oda bi dünya bandage harcar.
  • Güzel bir çalı$ma tebrikler.Racial olarak Blood-Elf'in Arcane Torrent'i unutmamak lazım Mage vs Mage'de en avantajlı race Blood-Elf.Trinket WoTF'ın i$inin önemli kısmını görebiliyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Elky


    quote:

    Orjinalden alıntı: moffaka

    Heryerini okuyamadım fakat tebrikler güzel bir çalışma. LVL kasma olayında problemim var lvl29 da 2300 manam var. lvl kasması iğrenç geldi ayrıca su ekmek üretiyorum fakat 24 saniyede 800 dolduruyor yani gidip NPC nin birinden su ekmek almam gerekiyor. sevmedim kasmasını.


    LvL 30da "Conjure Water Rank4" skilli gelecek. Yani 27 saniyede 1344 mana veren suyun olacak. Azıcık dişini sık :)

    Bu oyunda hiç dinlenmeden adam LvL kasan tek sınıf warriordur sanırım, oda bi dünya bandage harcar.



    Hayır hocam Warlock olur o Life Tap sağolsun birde Woid tabiki Ben şahsen lvl kasarken Suya doğru düzgün para verdiğimi hatırlamam




  • Mage için spell penatration önemli değilmi targetın resistanceını düşürüyor bildiğim kadarıyla spell hit crit var penatrationda azda olsa lazım bence
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CrowbarG0d

    Mage için spell penatration önemli değilmi targetın resistanceını düşürüyor bildiğim kadarıyla spell hit crit var penatrationda azda olsa lazım bence


    Hemen cevap vereyim, Spell Penetration lazım olup/olmadığını söylemek içi önce ne olduğunu bilmemiz lazım. Spell Penetration, saldırdığınız düşmanın varsa + Resistance, belirtiği seviyede düşürmeye yarar. Zaten sıfır 0 olan bi değeri NEGATİF yapmaz. Ayrıca saldırdıgğınız düşmanın üstünde başka bir Resistance düşüren özellik varsa çalışmaz (yani saldırdığınız yaratıkta Curse Of Shadow koymuş bir Warlock varsa sizin Penetration devre dışı kalır).

    Şuan WoW da normal bir yaratığın tüm spell sınıflarına karşı resistance 0 (sıfır) dır. Ancak bazı yerlerde bazı özel yaratıklarda + Resistance özeliği vardır, bunlarda nadirdir. Dungeonlardaki yaratıkların ve BOSSların neredeyse tamamı Penetration ETKISIZDIR. Eğer ateşe ettiğiniz düşmanda + Resistance özelliği varsa ve Penetration karşı etkisiz değilse, her 1 puan Spell Penetration düşmana verdiğiniz hasarı %0.17 kadar artırır (Tabi düşman birimdeki Resistance - Sizin Spell Pentration>0 ise geçerlidir bu). Yani kısaca Spell Penetration PvE için gereksizdir.

    Spell Penetration işe yarayabileceği tek yar PvP de olabilir. Oda rakibinizin Mark of the Wild gibi bir resistance veren buffı varsa +20 Spell Penetration (Clock basılan yeni enchant) işe yarıyabilir. PvP yaparken kullandığınız Clock için +20 Spell Penetration Enchantı basılabilir. Tabi benim tercihim +15 Shadow Resistance olacaktır. Malum Shadow Priest ve Warlocklar bizi en çok zorlayan kılaslar arasında.

    Bu Spell Penetration kısmınıda rehbere kısa zamanda ekleyim, bütünlüğü bozulmasın.




  • ./quote
    LvL 70 iken size levelı "??" gözüken (Level 70 oyuncuya dahi kuru kafa olarak gözüken) BOSS'lara karşı savaşıyorsanız resist olmama ihtimali 83% olacaktır. Bu yüzden bu tarz kuru kafa sahibi BOSS'lar ile savaşırken spell hitinizi artmaya mümkünse %10-%15 seviyelerine çekmeye çalışınki damage kaybınız olmasın.

    %12-13 hit i bulmak 140 spell hit ratinge falan denk geliyor bunuda yakalamak crit-spell dmg gibi statlardan feragat etmek anlamına geliyor..Gruul tanking haricinde bu kadar yüksek spell hit kullanılmasada olur diye düşünüyorum...


    Spell penatration la ilgili olarak bir iki şey söyleyeceğim...Özellikle son patchten sonra(en azından ben o zaman farkettim) Karazhanda attigim fire spellerin 3'te'te 4'te birinin bir kısmı bosslar-mobblar tarafindan resistlenmeye başladı... Your fireball hits XXX for 1500 fire damage.(550 absorbed) ...Bu yüzden penatration önem kazanmış olabilir..Özelliklefire mageler için önemli oldugunu düşünüyorum...




  • hemen bilgisayara kopyalıyorum guide ı, muhteşem bir guide hazırlamışsın eline sağlık, artık mage kasarken dönp dönüp bu rehbere bakıcam :):)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.