Şimdi Ara

İKİNCİ EL DURDU HEP AYNİ İLANLAR O MESHUR MART AYINIZDA GELDI 🙈🙈☺☺ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.429
Cevap
16
Favori
115.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
153 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Emekkk kullanıcısına yanıt

    Evet ilk araç alanların işi çok daha zor maalesef


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alan satan doydu sallıyorum egeanın resmi satışı 110 sa 125 bin yazıp bekliyor yoksa fiyat düşmez fiyat devlet iflasını açıklayıp kamuya maaş çıkartamaz hale gelirse herşey tepe taklak olur mal değeri düşer lakin döviz ne olur bilemem bu arada haftalık egea konusunu biri açsın yoksa ben açarım :))

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dikat li okuyun duser demiyoruz piyasa?durdu satis yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: booleanalgebra

    Araç alabilecek adam kalmadı artık bankalar musluğu kapattı doğal olarak alıcı azaldı al satçılar galericiler tok satıcılar fiyat güncellemeleriyle son kurşunlarını sıkacak hala yıkılmadık fiyatlar bu mesajı verecekler ama şöyle bir durum var ki pandemi paniği büyük oranda bitti ne olursa olsun fabrikalar geçen yıl olduğu gibi durmayacak ayrıca geçen yaz araba alma çılgınlığında milletin yediği kazıklardan dolayı ikinci ele güven kalmadı insanlar dolandırılma riskine girmektense bekler biraz daha fazla verir sıfır alır ikinci el alacak adam da 3 5 fazla verip kurumsal firmalardan alır. Al sat yapan şu an kapısının önünde 3 4baraba olan adam her gün eskiyen arabasının artık değerlenmediğini anlayınca elinden çıkarmak için kırk takla atacak nasıl fiyat yükseltirken birbirleriyle yarıştılarsa 2 ay sonra da fiyat düşerken yarışacaklar.

    dediğiniz asla olmayacak sizin söylem biraz havada kalıyor pandemi süreci dünyada tüm hızıyla geçen yıl başına oranla katlanmış vaziyette devam ediyor nasıl bitti almanya-fransa-ingiltere 1 ay kapandı avrupa kabuğuna çekildi tüm dünyada ciddi manada bir lojistik aksaması söz konusu önümüz kış daha dolayısıyla daha fazla araç talebi olacak ancak araba bulamayacaklar en basit örnek fiat-egea en ucuz 1.4 easy şuan koskoca ülkede en erken şubat-mart 2021 tarih veriyor istersen rastgele arayıp sorabilirsin ve en önemliside 2.el de yüksek fiyattan alan vatandaş çok aciliyeti olmadığı sürece asla aldığı fiyatın altına düşük vermeyecek 10 a aldığını 6 ya verirmisin sen olsan durduk yerde ha ama koşullar gereği nakit ihtiyacı yada başka zor durumlarda illaki zararına satış yapanlar olur onlarda oranlarsak %10 u geçmez dolayısıyla tamamen öngörünüz havada kalıyor neresinden tutarsak tutalım





  • 6 ay önce 215e anlaştığımız arabayı bayii araç gümrükten girdiğinde 220ye veririm diyince almadım, ne olsa her yıl olduğu gibi düşer diye. ama arabayı 4 ay sonra 300 den aldım ve dünkü gelen zamla liste fiyatı 385 oldu..


    piyasada şuan daralma var çok arttığı için ama belli fiyat aralığı hep satılıyor.. birde kur almış başını gitmiş bu araçların sıfırı gümrükten kur üzerinden geçiyor.. araç satılmazsa fiyatları düşer hikayeden ibarettir.. aşı bulunana kadar çıkar.. kur düşerse de iner diyeceğim ama bu ülkede çıkan fiyatın indiğini bu yaşıma kadar pek görmedim.. zaten kurunda eski rakamlarına dönmesi hayaldir..

  • Elinde iyi kötü arabası olan herkes sazan avcısı oldu hurdasını çürüğünü 2 katı fiyata utanmadan satmaya çalışıyor. Azıcık temiz ve km düşük olanlar zaten ev parası istiyor, 2. el piyasasının çoktan durması lazımdı ama bizim millet kazığı seviyor zamlandıkça saldırıp daha çok almaya çalışıyor bırak alma elinde patlasın işte bu sansarların...


    Bu kurlar ile sıfır araç almak zaten hayal oldu onuda geçtik. Allah hepimizn sonunu hayretsin ama çok daha kötü günlere sürükleniyoruz...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ImMaster

    Kardeşim bu düşer avuntularınıza gerçekten şaşırıyorum. Alici tarafından baktığında öyle görülüyor olabilir. Ben sana kendi satıcı olduğum taraftan anlatayım.


    Hyundai i20 active elite 1.4 2017 40.000 km bi araba var bende. Ben bu arabayı kaç paraya aldım? 62.500.

    Şuan kaça satılıyor?
    170.000

    Sen ne bekliyorsun ?
    Indirim

    Indirim gelse kaça iner ?
    150? 130? 100? 80?

    62.500 ün altına inmeden her türlü sen zaten yiyeceğin kazığı yemissin.


    Benim uzuldugum kısım sizin araba satılmıyor düşecek sanarken birilerinin bana 167.500 e ver alayım diye yalvarıyor olması.

    Ilani ilk açtığımda 90 veriyorlardı, 1 ay sonra 100, 2 ay sonra 130, 4 ay sonra 145, 6 ay sonra 167.500. Bu rakamları telefonda falan degil, araç basında verdiler. Hepsi de 1000-2000 TL dusmedigim için almadı gitti. Daha sonra çoğuda ağladı arayıp tamam ver diye ama :))))

    Ilani ilk açtığımda 15.000 km hatasizdi, şimdi 167.500 veriyorlar ama 1500 tramer 45.000km

    167500’e yalvaran varsa satın.


    Noterden çıktığınız anda siz de bir başkasının 80e aldığı arabayı 190a almak için yalvarırken bulabilirsiniz kendinizi.


    yada liste fiyatı dün 210 bin olan aracı bugün 288bine almak için sıraya girmek adına ST lere yalvarırken bulabilirsiniz kendinizi.


    Tek gerçek var. Emeğinin karşılığı kazandığın paran daha cebine girmeden %40 ile % 100 oranında değerini kaybetti bile.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • haykouz H kullanıcısına yanıt
    İstersen araştır biraz şimdiki yasaklar bahar aylarında yapılanlar gibi herkesi kapsamıyor bizim yaptığımız gibi yaşlılara ve gençlere yasaklar var çalışanlar işine gidip geliyor zaten çin hastalığı yendi harıl harıl çalışıyor, spor karşılaşmaları bile oynanıyor dikkat edersen. Seyahat yasağı yok hiçbir ülke sınırını kapatmadı uçak seferleri var nasıl avrupa kapattı kendisini diyebilirsin.

    4 5 tane araç toplayıp üzerine 10k koyup satarım diyen adam aldığı fiyatın altına satmak istemezse satmaz tabii turşusunu kurar arabanın.

    2019 yılında araba satılmadı zaten birikmiş bir talep vardı 2020 de pandemi ve ısmarlama haberler nedeniyle biraz canlandı piyasa gözünü çıkardılar kimse 20 yaşında çok büyük ihtimal son kullanıcısı olacağı arabaya 100k vermez artık

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kredi faizleri fırladı. Parası olanların bir kısmı normalleşme döneminde elindekiyle krediyi birleştirip konut ya da otomobil yatırımı yaptı bir kısmı da döviz cinsinden mevduat ve altına gömdü şu an. Buradaki al-satçılar hala piyasanın cap canlı olduğu algısı yaratmaya çalışıyorlar. He yavrum he  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu günler 2.el piyasasının iyi olduğu günler. Ocak Şubat ayı gelsin, faizler artsın,ekonomi iyice kötüye gitsin o zaman görürüm ben o piyasayı,galericileri ve al-satçıları. Bir kendilerini akıllı sanıyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • booleanalgebra B kullanıcısına yanıt

    Pandemi onceside plazalarda yogun kuyruk vardi (2019) ve alabilenler sansliydi. Yine siraya giriyordu insanlar. Bunun tek sebebide fabrikalarin az arac uretimiydi Fabrikalarin yeni stratejisi parayi veren dudugu calar seklinde. İslerinede geliyor cunku olmayan arabaya zam yaparak 2 ay sonrasina randevu verip teslimattada zamliyor. Turkiyede talep fazlasi arac uretimine korkuyorlar. ÖTV, Kur gibi ekonomik ve global risklerden dolayi fazla arac uretmeyecekler.


    Hic unutmuyorum 6-7 yil once arkadas honda almaya gitmisti. Bende yaninda yanci takiliyordum. Temsilci "abimede verelim hemen bi civic" dedi.

    Yok hocam bende 5 kurus yok,

    "Dert etme abi kredi cektirriz gel at imzayi" seklinde muhabbetler donuyor ve zorla arac satmaya calisiyorlardi.

    Olayi 3 bilinmeyenli denklem haline sokmaya gerek yok. Durum ortada.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anubisin_Ruhu kullanıcısına yanıt
    Araba fabrikaları az üretelim de pahalı satayım diye düşünür mü arabayı türkiyeye getirmeyen bayiilerdi 2018 de araba sayılmadığı için talep yok diyerek 2019da sipariş usulüne geçtiler. Alan az sayıda kişi için de siparişle getirdiler arabayı sıradan kastın buysa.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • synthesizer kullanıcısına yanıt
    Benim anlatmaya çalıştığım dolar yükselirken bu şekilde piyasa düşer hayaline kapilmamasi gerektiği kimsenin. Yoksa bekleye bekleye bu rakama da alamayacaklar.

    Paramız pul olmuş zaten o zaman 62.500 e aldığını şimdi 170.000 e alamıyorsun ülkenin hali ortada

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 20-30 bin tl'ye 25-30 yaşında araç satanlar düşünsün. Ekonomik kriz var, faiz'ler arttı düşer ise ekonomi daha kötü olur artık bakın seneye izleyin hepsi ellerinde kalacak çğnki işsizlik çoğalıyor...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 4 Kasım 2020; 8:51:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ImMaster

    Benim anlatmaya çalıştığım dolar yükselirken bu şekilde piyasa düşer hayaline kapilmamasi gerektiği kimsenin. Yoksa bekleye bekleye bu rakama da alamayacaklar.

    Paramız pul olmuş zaten o zaman 62.500 e aldığını şimdi 170.000 e alamıyorsun ülkenin hali ortada

    Tamam kardeşim dolar artıyor bizim paramız eriyor ama bizim paramız eridikçe 2.el hurda araç fiyatlarıda yükseliyor...



    - Sene 2020 dolar 8.5 şahin 20k Maaş %20 eriyor


    -Sene 2021 dolar 10 şahin 25k Maaş %30 eriyor



    Yukarıdaki tabloya göre dolar artıyor maaş eriyor ama biz salağız ya hem maaş eriyor hem araç zamlanıyor ama genede alıyoruz. ;) Ekonomi git gide çöküyor, kredi faizleri yüksek (Düşmesini beklemeyin dolar artışının en büyü ksebeplerinden birisi faizlerin düşmesi) işsizlik çoğalacak sen seneye o ölü araçları değil 20 15 vereni bile bulamayacaksın aha buraya yazıyorum.





  • -PoseidoN- kullanıcısına yanıt
    Buna yapacak bişey yok. Dışa bağımlı samani bile yurtdışından getiren bir ülkede hatayı 2.el araç satıcılarında değil doğru yerden arayacaksınız. Bu ülkede hükümet var ama ne yaşansa ya bay kemalin ya 2. El araç satıcılarının sucu oluyor.

    Bu hükümet fabrikaları satarken, garanti gecisli yol,köprü,hastahane yaparken şakşaklayanlar şimdi bîtaraflarına giren kazığı da bi zahmet yiyecekler.

    Bizlerde onlar sayesinde ettiğimiz zarar çoğalmasın diye dua edicez.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • haykouz H kullanıcısına yanıt
    İlan numarası var mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • piyasa durdu sahibindende ilanlar çakılı, emlak balonu gibi araba balonuda patlıyor. aralık ocak şubat aylarında durum daha kötü olacak malesef.

    fiyatlar yükselince al satcılar, galericiler herkes daha çok para kazanacağım zannediyordu seviniyorlardı şimdi durum tersine dönüyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: zero fear

    Kredi faizleri fırladı. Parası olanların bir kısmı normalleşme döneminde elindekiyle krediyi birleştirip konut ya da otomobil yatırımı yaptı bir kısmı da döviz cinsinden mevduat ve altına gömdü şu an. Buradaki al-satçılar hala piyasanın cap canlı olduğu algısı yaratmaya çalışıyorlar. He yavrum he  

    Kardesim sonuna kadar katiliyorum piyasadaki al satcilar halen piyasa. Canli die yazip duruyolar kendilerini kandiriyolar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.