Şimdi Ara

Samanyolu galaksisinde 300 milyona yakın yaşanabilir gezegen olduğu düşünülüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • İnsanlığın cevabını hiç usanmadan aradığı sorulardan biri Dünya dışı yaşamın varlığıyla ilgili. Birçok tez ve görüşün olduğu bu konuyla ilgili kabul gören fikirlerden biri ise 1961 ABD’li bilim insanı Frank Drake’in geliştirdiği teoriye ait.



    Samanyolu galaksisi sınırları içinde insanoğluyla örneğin radyo dalgaları vasıtasıyla iletişim kurabilecek teknolojik yönden gelişmiş medeniyetlerin muhtemel sayısını tespit etmek için kullanılan Drake denklemi, söz konusu oranı ortaya çıkarmak için farklı etkenleri bir araya getiriyor.  Yıldızların oluşumu , bu yıldızlardan gezegenlere sahip olma oranı, bir yıldızda kaç tane yaşanabilir gezegen olduğu, içinde hayatın filizlendiği gezegen sayısı, bunlardan hangilerinde zeki yaşam formlarının ortaya çıktığı, teknolojik ilerleme sergileyenler ve bu medeniyetlerin ömürleri gibi sıralanan etkenler ne yazık ki çoğunlukla birer varsayımdan ibaret. Bu sebeple, tüm bu etkenler bir araya gelince ortaya çıkan gelişmiş medeniyet sayısı da birden 100 milyona kadar geniş bir skalada yer almakta.



    Gezegenlerin ne kadar ışık aldığı da irdelendi



    Drake denklemini daha anlamlı hale getirmek maksadıyla çalışmaya başlayan araştırmacılar, denklemin oluşmasını sağlayan faktörlerden biri olan ve Samanyolu galaksisinde kaç tane yaşanabilir gezegen olduğuyla ilgili kritere bir cevap bulabilmek için Kepler Uzay Teleskobu verilerine başvurmuş. Bunun için Dünya’nınkiyle benzer boyutlara sahip, bizimkine benzer yaş ve sıcaklık değerleri olan yıldızlar etrafında dönen ve suyun sıvı halde bulunabileceği “yaşanabilir bölge” içinde yer alan ötegezegenler incelenmiş.





    Buraya kadar daha önceki çalışmalardan pek de farkı olmayan araştırma için Samanyolu galaksisi içindeki milyarlarca yıldızı incelemek amacıyla Avrupa Uzay Ajansı tarafından gönderilmiş Gaia uzay aracı verilerine de başvurulmuş. Bu sayede söz konusu ötegezegenlerin hem kendi yıldızlarına olan uzaklığı ile ilgili hem de bunların ne kadar ışık aldığı verileri harmanlanmış.  Çalışmada görev alan SETI Enstitüsü, NASA ve diğer kurumlardan araştırmacılar, günün sonunda Samanyolu galaksisinde 300 milyona yakın yaşanabilir gezegen olabileceği tahminini yapmış.



    Bu gezegenlerin bazısının 30 ışık yılı mesafede olduğunu tahmin eden araştırmacılara göre söz konusu rakam, gezegen atmosferi ile suyun sıvı halde bulunabilmesi arasındaki ilişkinin anlaşılması sayesinde daha da netleşebilir.



    300 milyon potansiyel gezegenden kaçının gelişmiş medeniyetlere ev sahipliği yapabileceği tahmini ise  ileriki dönemde düzenlenecek görevlerle mümkün olabilecek.



    Kaynak:https://newatlas.com/space/300-million-potentially-habitable-planets-milky-way-galaxy/







  • Seni yetiştiren sistemin kafana işlediği hayali inanç ve zanların farkında mısın? Sıfır bilgiyle başka gezegenler hakkında kesin yorum yaptığın gibi benzerini genel olarak evrenle de hatta gözünün önündeki ile de yapıyorsun. Dolayısıyla resmettiğin durumun sen de aynen içindesin sadece özneler ve nesneler farklı senin durumunda.
  • İnşallah bulamaz insanoğlu gidip oranında içine etmesin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gelismis medeniyetleri aramamiza gerek yok. Onlar bizi bulur. Muhtemelen biz demokrasi goturecegimiz gezegenleri ariyacagiz.

  • Adam olana çok bile

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fazla düşünmeyin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1961 yılındaki teoriye 2020 yılında Gökhan G. 'den haber. 1 dk mı çaldın Gökhan G.

  • cocainbar kullanıcısına yanıt
    ya gelecekte birileri bize demokrasi getirmek için gelirlerse nolacak acaba?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uzay bilimi daha çok ispatlanmamış varsayım ve teorilerden ibaret bir bilim dalıdır.

  • IUnknown I kullanıcısına yanıt
    Merhaba, benzer şekilde Einstein da zaten yıllar önce zırvalamıştı. Teşekkürler.

  • spenx01 kullanıcısına yanıt
    Seni yetiştiren sistemin kafana işlediği hayali inanç ve zanların farkında mısın? Sıfır bilgiyle başka gezegenler hakkında kesin yorum yaptığın gibi benzerini genel olarak evrenle de hatta gözünün önündeki ile de yapıyorsun. Dolayısıyla resmettiğin durumun sen de aynen içindesin sadece özneler ve nesneler farklı senin durumunda.

  • hepsi yaşamak için sosyal yardım alıyor dur kesin ! :) :D hüloğ

  • Acaba keyif çayı içiyorlarmıdır

  • Diğer gezegenler bizi önceden bulmasın da, çıkıp gelirler ise, teknolojik olarak bize en az 5000 yıl farkı atmışlar. Onlar için sinekten farklı değerimiz olmaz.

  • hunkar159 H kullanıcısına yanıt
    Bilim adamlarının düşüncelerine göre bu kadar agresif olmaya devam edersek yıldızlar arası bir toplum olmadan önce soyumuzu tüketeceğiz.

    Ancak ve ancak barış içinde yaşamayı başaran toplumlar bu kadar uzun süre hayatta kalıp başka canlılar ile temas kurabilirler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • spenx01 kullanıcısına yanıt
    Merak etme, Allah başka gezegenlerde akıl sahibi varlıklar yarattıysa onlara da kendini tanıtacak Peygamber göndermiştir, bu kadar dar açıdan nasıl bakmayı başardınız acaba

  • spenx01 kullanıcısına yanıt
    Bu "şeyin" yorumunu beğenen 4 "şeyi" çok merak ettim! Bu kafaya ulaşmak için ne yaptılar acaba!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hunkar159

    ya gelecekte birileri bize demokrasi getirmek için gelirlerse nolacak acaba?

    bugune kadar demokrasinin goturuldugu yerlerde ne olduysa pek farklisi olmayacak.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.