Şimdi Ara

TR de 1200 dolar eden maasi begenmeyip yurtdisina ciktim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yil 2012, yeni mezun insaat muhendisiyim maasim 2000 lira o gunku kurla 1200 dolar ediyordu, 2500 dolar maasi kabul ederek yurt disina cikmistim. Tabiki cevrem arkaslar yapma etme dedi ama aileden ekonomik bi destegim olmadigi icin yinede cikmistim.


    Simdi donup bakiyorum 10 sene tecrubeli muhendis olmusum TR de olsam hala maasim en iyi ihtimalle 1200 dolar olacakti. Kaldiki o zamanlar 10 senelik tecrubeli muhendis abilerimiz 3 bin dolar civari maas aliyordu, yurt disina tatile gidiyorlardi, evlerini almislardi arabalari sifirdi.


    Simdiki yeni mezun muhendis kardeslerimizin bircogu is bulmakta zorlaniyor.


    Nereden nereye !




  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lefter62 -- 23 Mayıs 2021; 22:45:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mantıklı olan çünkü şuan 1200 olan maaşın yüksek ihtimal seneye 900 lerde düşecek sonraki sene 700 derken eriyecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam makina mühendisi olarak yurtdışına çıkmak kolay mı ? ve bir mühendis olarak yurtdışında mühendisler bizim tr de ki gibi bi mok yapmadan oturuyor mu ?
    Senin yaşadığın ülkede 5-10 yıldr çalışan bir makina müh ortalama kaç civarı maaşlar kazanıyor
    Eğer yurtdışında 3-5 bin dolar kazanacaksam tr de avukat olmayı tercih ederim ama diyorsan ki burda 5-10 yıllık makina müh 10-15 bin dolar kazanır o zaman mühendisliğe devam edip çıkacam yurtdışına

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan kac aliyorsun orda

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • biri daha var forumda o da sürekli aldığı ve biriktirdği dolarlardan bahsediyor, yurtdışına gidişinden falan. hatta banka hesabını bile atıyor o derece yani. onu hatırlattın.

  • 280 dolar alan kişi elektrik su kira ödeyecek de karnını doyuracak. kölelik daha iyimiş en azından kafan rahat

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @lefter62


    Odtu- ilk cikisim rusya idi su an hollanda


    @Zatı Muhterem


    yeni mezunda vizyon ne gezer hocam cahildik o zamanlar, soyle bir etrafima bakmistim en fakir takilan arkadasimin bile evlendiginde ailesinin al bu evde otur diyebilecegi kiraya verdigi evi vardi (ki sonrada oyle oldu). bunu farkedince durumu esitlemek icin cikmistim.


    @CockroachHunteR


    Ben ciktigimda kolaydi simdi giderek zorlasiyor, yurt disinda muhendisler gayet verimli calisiyorlar. su an Hollandada yasiyorum burada 3000 bin net alir gerisi sana kalmis.


    10-15 bin dolarlar kazanan muhakkak vardir, fakat bu parayi kimse piyasada kolayca bulabilecegi birine vermez. Muhakkak o kisinin kendini gelistirdigi piyasada az bulunan bir yonu vardir.


    @hamza5806

    5000


    @pcdaly


    rakamlarla konusmayi severim. Bu arada yurt disina ilk ciktiginda paralar banka hesabina yattiginda hayatinda hic para biriktiremis 5000 lirayi bir arada gormemis kisi her ay hesabinin kabardigini gorurken ilk 1 yil buna inanmakla bunun heyecanini yasamakla geciyor. Sonra tabiki alisiliyor, heyecan kalmiyor. Bu arkadasinda heyecanli donemine denk gelmisinizdir.





  • flyinghollandali kullanıcısına yanıt

    Yani 3-5 bin euro standart alır üstü kişinin niteliğine bağlı yükselir diyorsun peki biz tr de yaşadığımızdan 3-5 binler az geliyor sen oralarda yaşayan biri olarak 3-5 bin euro maaş iyi bir para mıdır ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de yurtdisinda yasayip calismaya karar verdigimde 1 lira 2 ron idi euro 2.5 3 civariydi calismaya baslayana kadar ama parayi fln degil mutlulugumu dusundugum icin Romanya ya yerlestim. Simdi 1 ron 2 lira oldu Turkiye de zengin hissediyorum ama parasinda degilim ben mutluyum kardesim.


    Euro maas alanlari dusunemiyorum TR ye tatile geldiklerinde.

  • CockroachHunteR kullanıcısına yanıt

    Kişiye göre değişir bence gayet iyi para. Bahçeli ev bmw 3 serisi yaz tatilleri bunları 5bin sağlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sene makine mühendisliği kazandım. Hedefim yurtdışına çıkmak oldu. Bana ne yapmamı ,kendimi nasıl geliştirmemi önerirsiniz ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.