Şimdi Ara

yeni çıkan 'Rakam Açıklama' yöntemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şehzade diyor ki: "hayvancılık bizim dönemimizde şaha kalktı" ve bunu kanıtlamak için de: "hayvan sayısını rekor düzeye kadar arttırdık" diyor.

    "hayvan sayısı" dediği şey de, kayıtlı küpe sayısı. halbuki, bu herifler sürekli "küpe affı" getiriyolar, hayvanların küpeleri düşürülüp yerine yeni küpeler takılıyor. aynı hayvan sisteme ikinci ve üçüncü kez kaydediliyor. hayvan son küpe ile kayıtlı olduğu için hayvan öldüğünde eski küpeler askıda kalıyor ve sayı daha da şişiyor.

    hayvancılığın gelişmişliğinin yegane ölçütü et ve süt ürünlerinin fiyatlarıdır. bu fiyatlar da ortada. daha geçenlerde markette gözümün önünde bir teyze peynir fiyatına inanamadı, bana sordu: "burada 50 mi yazıyo" diye. evet dedim. teyze: "bunlar nasıl bu kadar pahallabilirler! ben bunu alamam ki" dedi ve çıktı marketten.

    halk gerçekten temel gıda ürünlerine ulaşımda sıkıntı çekiyor, ama, reisin bu duruma tepkisi şu:

    https://www.youtube.com/watch?v=yEMsSG-vJyg&t=34s

    "büyüme oranlarına bakıyosun, şu anda dünyada en iyi noktada olan ülkeyiz. IMF'in ölçeklerine bakıyosun, OECD'nin ölçeklerine bakıyosun, en iyi konumda olan ülkeyiz. ama bunlar hesap kitap bilmiyor"

    reis diyo ki: "hesap-kitap bilen adam ekonomimizin iyi olduğunu hesaplayabilir" sayın reis, markette peyniri alamayan teyzeye gidip de: "OECD ölçeklerini hesapla" mı diyeceksin? peynir alamayan teyzeye: "biz hayvan küpe sayısını arttırdık, hayvancılık gelişti" mi diyeceksin? kadın düne kadar alabildiği süt ürünlerini ARTIK ALAMIYOR işin GERÇEĞİ bu, gerisi teferruat.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 29 Ekim 2020; 0:3:11 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.