Şimdi Ara

Müslüman olanlara soruyorum; eğer alaskada doğup büyüseydiniz islamı tercih edermiydiniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
414
Cevap
3
Favori
17.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
147 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hayatı yaşayın kasmayın bu kadar dalağını sevdiğim forum arkadaşlarım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • insan kendi toplumu içinde din, dil, ırk aynı olduğundan pek farklı yanlarını göremez, herkes aynı gibidir ama bizi biz yapanda bunlardır. Bazıları biraz farklı olmak ister zıvanadan çıkıp nefretle ya dine saldırır ya eline silah alıp topluma saldırır. Kimilerine uzaklarda başka toplumların arasında yasayarak bu farklılıklarına daha çok sarılır bu kez o toplum tarafından sırf farklı diye itilir kalkılır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ya abi kızıyorsunuz falan ama tüm dinler yalan... İnsan tarihte bir yerden sonra birşeylere inanmaya mecbur tutulmuş bütün olay bu. Dinsiz denilen eski devletlerde bile insanlar gayet birarada yaşıyorlardı.


    İnsan doğası gereği her şeyi sorgulamakla yükümlü.


    Zaten teknoloji ve bilim çağında eski safsataları inandırma güçleşti millete. İnsanın ahlakı olacak, moral değerleri olacak. Din falan hikaye. Din diye diye dünyanın her yerinde insanları sömürüyorlar. Hakkını arıyorsun "şükret" diyorlar, baş kaldırıyorsun "kafir vs" diyorlar. En ufak bir şeyde "Tanrımıza kitabımıza saldırmayın" diyorlar, götlerinden hadis ayet uydurup insanları kandırıyorlar.


    Bence gereksiz.

  • Büyük ihtimal deist olurdum kesin. Ülkemizdeki İslamiyet geleneksel malesef anneden veya babadan bir şekilde geçiyor. Kendini sorgulayan insanlar ise farklı yol seçiyor kısaca olay bu tarz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtemelen gram umrumda olmazdı. Ya da belki de uzak bir kültür olduğundan bilgi babında merak eder ve araştırabilirdim belki. Nitecede sana yabancı olsa da 3-4 büyük inanıştan biri. Ama tercih etmezdim, yine. Zaten iş coğrafyada bitiyorsa bu bir tercih değildir, diktedir, dayatmadır, zorlamadır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erwin

    Ya abi kızıyorsunuz falan ama tüm dinler yalan... İnsan tarihte bir yerden sonra birşeylere inanmaya mecbur tutulmuş bütün olay bu. Dinsiz denilen eski devletlerde bile insanlar gayet birarada yaşıyorlardı.


    İnsan doğası gereği her şeyi sorgulamakla yükümlü.


    Zaten teknoloji ve bilim çağında eski safsataları inandırma güçleşti millete. İnsanın ahlakı olacak, moral değerleri olacak. Din falan hikaye. Din diye diye dünyanın her yerinde insanları sömürüyorlar. Hakkını arıyorsun "şükret" diyorlar, baş kaldırıyorsun "kafir vs" diyorlar. En ufak bir şeyde "Tanrımıza kitabımıza saldırmayın" diyorlar, götlerinden hadis ayet uydurup insanları kandırıyorlar.


    Bence gereksiz.

    eskinin siyaseti buymuş hocam. mesela şu anda bize hep: "kafirler onlara saldırdığı için sadece karşılık vermişler" diye yutturmaya çabalıyolar, halbuki, kutsal saydıkları kitabı açıyosun, kitapta 15-20 cümle boyunca ard arda anlatıyor, kendi adamlarını savaşmaya ikna etmeye çalıştığını, adamlarının ikna olmadıklarını anlatıyor. adamları: "biz sana inandık ancak sen neden bizi savaçtırmak isriyosun? bizim ailemiz var? bize bir şey olsa ailemize ne olacak" diyolar, bunlar kutsal kitaplarında yazıyor. yani kendi inancının mensuplarının açıkça: "savaşmak istemiyoruz" dedikleri açıkça yazıyor. bu sefer de onları ikna etmek için onları: "benim için savaşmazsanız öbür dünyada azab çekersiniz" diye tehdit ediyor kitaptaki cümle, ve, devamı daha da ilginç, çünkü bu tehdidin ardından inanan kesimde: "bu herif bizi düdüklüyo" diye dedikodu çıkıyo. bu sefer kutsal kitapta (aynı yerin devamı) bu dedikoduyu çıkartan kesimi azab ile tehdit ediyo.

    yani kendi kutsal kitaplarında açıkça kendi inanırlarını savaşa ikna etmeye çabalıyo, hem de, ikna etmeye çabaladığı kesim: "ailemiz var, savaşamayız, savaşmanın bir anlamı yok" diyen kesim. ama, aradan geçen uzun yılların ardından bizlere: "ailelerine saldırı olmuş da ondan dolayı mecburen karşılık vermişler" diye yutturuyolar.

    yahu, karşılık vermekle İspanya'lara kadar saldırılar gerçekleştirilir mi? İspanya'lara kadar saldıran kişiler bilmiyolardı da bizim kılıbıklar biliyo. kutsal kitapta açıkça: "sizler bu dünyaya malum şahsın askerleri olarak geldiniz, hayatınız boyunca bu dava için savaşacaksınız ve karşılığında da öldükten sonra mükafat alacaksınız" yazıyo.

    diyorum ya, eskinin siyaseti bu. insanları bir araya toplayıp, örgütleyip, çarpıştırma aracı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 29 Ekim 2020; 4:30:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evet yine musluman olurdum. Kalbin ihtiyacidir iman. Dogru kaynaklardan hocalardan Islam dinini duyanin inanmama olasiligi yok. Gayet mantikli ve apacik. Tabi bizi Islam vatanlarinda yaratan rabbimize hamdolsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • № etmezdik

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ona bakarsan, kocaaaaa evrenin içinde dünyadaki tüm kum tanelerinden sadece 1 tanesi olacak mertebede 1 tane gezegendeki 1 tane yaşam formu için din minvalinde bir şeyin olması abes. hani bir yaratıcı olacak, ama ne hikmetse herşey bu spesifik gezegen için, keza öyle bir noktaya varıyor ki bu gezegendeki sadece 1(yazıyla bir) canlının nasıl ve kimle sevişeceğine dair bile detaylar içeriyor.


    ama gel gör ki, din insanın doğasında var. insanların ilk varoluşundan beri her zaman olan bir şey. yani din her zaman var olacak, zamanla şekil değiştirecek sadece ki zaten öyle olulyor. o yüzden dinin olmaması yönünde herkesin tüm çabası her zaman boşa olacak. insan doğasına aykırı bir şey için boşuna mücadele etmeyin. din ahlak demek değildir eyvallah, ama dini öğretiler sebebiyle 10 insandan 5i bile "doğru yolda" hareket ediyorsa yine de kardır. hiç din olmasa muhtemelen daha bir kaos olurdu dünyada. siz ihtimal vermiyorsunuz ama din yine de bir kesim için büyük kontrol mekanizması. tabi ki kötü örnekleri de var ama zaten insan doğası gereği kötü. din olsa da olmasa da o insanlar hep öyle kalacak.


    uzak gelecekte teknolojinin daha da gelişmesiyle din hiç kalmaz, hayat standartlarının yükselmesiyle insanların kendini dizginlemek için bir öğretiye ihtiyacı kalmaz, o zaman eyvallah. ama şimdilik, dünyanın şu halinde din olmadan mümkün değil. hadi bak sizi bizi geçtim, hindistanda din olmadığını düşün, çünkü neticede bir kontrol mekanizması. o nüfus var ya ne kaos yaratır dünyada aklınız almaz.


    söylediklerim tüm dinler içindir bu arada.





  • Allah hidayet verirse , istersen mars da ol , yine müslüman olursun. Ben her zaman derim elhamdürillah müslümanım , 4/4 lüğü bırak 4/1 lik bile değilken , acaba bu adamlar son nefesimi kafir olarak verir miyim diye korkan, böyle başlıklar ve cahilce konuşmalara sadece inş. siz haklısınızdır diye anca temelli ediyorum. :) İnananlar haklıysa , büyük ihtimal hep beraber cehennemdeyiz, allah nasip eder de imanımı koruyup ölürsem cehennem den çıkarken şizede bitmeyen bol bol düşün ben nerde hata yaptım diye. Bu boş konuşanların %99 nun kendi dinlerinden bir haber olması da ayrı bir acınası konu, ama yinede allah hepinize hidayet versin ve Allah cümlemizi Adaleti ile değil merhameti ile yargılasın . ( Bu arada müslüman olup da sadece müslüman olduğu için mutsuz olduğunu düşünen sağlıklı bir insan yoktur herhalde )

  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Din ve siyaset ilişkisinin tarihsel olarak farkına varanlar, zaten meselenin farkında.
    Dinler zamanının ideolojisi.
    firavun ve onun tanrılarının zulmüne hakimiyetine karşı, davut İsrailoğulları tek tanrısı.
    Romanın ve greek kültürü tanrıların hakimiyetine karşı İsa nin tek tanrılı muhalefeti. Doğu Kralların soyluların zulmüne karşı budha, Arap putperestlik ve Ebu Süfyan in zulmüne karşı Hz Muhammed .
    Egemenlere karşı zulme ve haksızlığa uğrayanlarin muhalefet hareketleri, egemenlerin tanrılarınin hakimiyetini yıkıp, kendi tanrilarinin halklarının hakimiyetini kurmak için yeni bir ideoloji yani inanç kurmaları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fixriterzi -- 29 Ekim 2020; 6:16:44 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tekrar araştırır müslüman olurdum diyenler var, şanslısınız tanrı sizi çok seviyor üç sıfır öndesiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1400 yil once benim dinim bana, senin dinin sana demedi mi yaratici... İnanmiyorsan nedir bu arayisin hala... 2000 yil gecsede bitmez bu muhabbet. Vicdan huzursuz, kalp huzursuz... Bir teselli arar, yandaş arar... Gecici bir huzur icin..."Evet Evet iste bakin 20 kisi daha var inanmayan" Ama nafile, dedik ya vicdan rahatsiz, kalp rahatsiz. Hep bi arayis icerisinde...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gram umrumda olmazdı.

    Aslında daha bile iyi olurdu, bilmiyorum hristiyanlık musevlikte de var mı bu ama bizim evde hep din yüzünden kavga çıkıyor. Aynı inanışta olan iki insan arasında bile din yüzünden kavga çıkıyor. Alaska'da doğmuş olsam belki daha humanist değerler üzerinden kavga çıkardı daha mantıklı olurdu en azından.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alaska geyiklerine selam olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M3lank0lik

    Tüm dinleri denedin sonra geri müslüman mı oldun.Kafaya bak.Tuğçe kazaz'ın erkek versiyonusun he mi. 



    Alıntıları Göster

    Dinlerin kitapları mevcut, genellikle hepsinin, incil, tevrat felen, sen bilmezsin. Dinler duvarlara yazılmıyor taş devrinde değiliz. Ondan boş yapmaya çalışma burada.

  • Seçerdim Allah’ın izniyle.


    Ne güzel din, 5 vakit temizleniyorlar derdim 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Andres Escobar kullanıcısına yanıt
    Hocam İslam aleminin bir ferdi olarak sen şu anki halinle hiçbir hakareti haketmiyorsun bence. İslam alemi geniş bir terim İslam'da Allah ile kulunun arasında hiçbir aracı yoktur. Bir kişi veya grup İslamın tavsiye ettiği ve uyguladığı genel geçer kuralların dışına çıkıp hareket ediyorsa bu ne İslamın nede senin benim suçumdur. Suç eylemi yapan kişiye veya gruba aittir.
    Mesela Fransız karikatür dergisi nin yapmış olduğundan dolayı tüm Hristiyanları suçlamak asıl haksızlık olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dünyanın neresinde doğarsam doğayım allah/tanrı olacağına inanırdım bunu inkar eden çok yaşamaz .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.