Şimdi Ara

İTÜ FORUMDA SÖYLENDİĞİ GİBİ KÖTÜ MÜ ? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
278
Cevap
5
Favori
17.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • hamza denli kullanıcısına yanıt
    19+12 mizah
  • kendinigelistirentasrali K kullanıcısına yanıt

    haklisin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olsun ya itü de fena değil demiş biri.Ya bütün forum stanford mezunu ya da herkes mal.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok iyi bölüm.İtüde kötüyse Türkiyede iyi üni yoktur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir okulun iyi eğitim vermesini 3 şey belirler;


    1) Okuldaki hocalar aktif yayın yapıyor mu? h indexleri yüksek mi?

    2) Lab ortamı nasıl? Herkes o lablardan faydanılıyor mu?

    3) Mezun olan adamlar master veya doktora yurt dışına gidiyor mu? Ortalama yüzde kac gidiyor?


    Bu 3 sorunun cevabına gore değerlendirllim şimdi;


    1) ITU de SCI indeksli yayın yapan hoca sayısı ODTU BOUN BILKENT KOC a göre felaket derecede azdır. Adam gibi yayın basan hoca yok İTÜ de. Çünkü adam gibi bir bilim yapacak ekip kurmus değiller hocalar. Tamamen memur kafasındalar. Bu kafada olmayanlarsa tamamen piyasaya iş yapıp danışman olma derdindeler. Bu söylediklerim ODTU içinde geçerlidir fakat orda yayın cıkarıyorlar. Litarütürü takip eden insanlar bunu görür. Ek olarak ERC (European Reseach Council) veya EU Horizon projesi olan kaç hoca var? Burda da bakıyoruz ITU yine yokları oynuyor. Hoş ODTU de burda felekat. Aslında ERC için konuşmak gerekirse Bilkent ve Koç dışında buralardan proje alabilecek hoca hiç bir okulda yok. (En son 1 hoca ITUden kabul aldı).


    2) ITU de bazı bölümlerin labları çok iyi iken bazıları resmen berbat, vasat. ODTU epey iyi bu konuda. Bilkent ITU den daha iyi zaten bu tamamen 1. soruyla bağıntılı bir soru. Lab ve ekip varsa yayın yaparsın yoksa tıraş yaparsın geçmiş mezunlarla övünürsün anca.


    3) Burası en can alıcı kısmı işte. ITU den son 5 yılda makina ve ucak bolumlerı için Top tier dediğimiz caltech georgia mıt eth gibi okullara giden sayısı 10 u geçmez. Net soyluyorum gecmez gecmez. Biliyorum tanıyorum takip ediyorum gidenleri çünkü. Resmen yokları oynuyor. ODTU de bir kac da olsa goruyorum ben. Bilkent ucmus arayı koparmıs durumda bu konuda hiç bir okul geçemez bilkenti. Koç da aynı şekilde.


    ITU den çıkan türkiye piyasasına mühendis olur başkada bir bok olamaz. Adam gibi ingilizce eğitimde alamazsınız, ingilizcenizde gelişmez. Şimdi çıkıp diyenler olacaktır vay efendim eskiden şu şu adamlar şuralara gittiler. Bireysel gidiyor ITU den cıkan adamlar. Emin olun o cocuklar bilkente okusa hiç o kadar kasmadan giderlerdi. Bunu birebir deneyimledim ben kimse mabal anlatmasın.


    ITU iyi bir okulmuş. 1950-1980 arası efsane hoca kadolarıyla (Atatürk sayesinde yurt dışından gelen yabancıların yetiştirdiği çocuklar) ülkede tekmiş. Şimdi ise bir bok olamaz akademide. 5 10 yıl sonra mühendislikteki yönetim kadrolarıda diğer okullara geçmeye başlayınca (kuşku yok ki geçecek çünkü dünya çapında adam çıkaramıyor ITU) içinde barındırdığı T harfinin bile anlamı kalmayacak.


    Velhasıl kelam ben genç nesilin yerinde olsam ne ITU ne ODTU düşünürüm burslu kazanabiliyorsam bilkent veya koça giderim. Yada hiç bu adamlarla da uğraşmam avrupadaki en bokdan okula giderim. Yeni nesle benden abi tafsiyesi...





  • kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş.
    bütün forum harbiden mit stanford mezunu falan diye düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen hafta yüksek lisans derslerinden birindeyim, konu konuyu açtı ve hocamız bir anısından bahsetti. Turgut Özal'ın geçmişte bu fakültede olduğundan ve yeni cumhurbaşkanı olduğunda gazetecilerin, Özal'ın hocaları ile röportaj yapmak için bir kaç soru sormaya geldiğini anlattı. Dersten çıktığımda bu üniversitenin teknik bir üniversite olmasına rağmen 3 tane Cumhurbaşkanı çıkartmış olduğunu ve belki de bir zamanlar benim şimdi yürüdüğüm yollarda, ders gördüğüm binalarda ders gördüğünü düşündüm. Sayısız başbakan, bakan devlet adamı çıkartmış... Tüm bunlar bilim ve teknoloji dışında olan hadiseler tabi işin bir de bu tarafı var.


    İtünün farkı için efsane hocalardan Celal Şengörün videosuna bakmanızı tavsiye ederim.

    Exact Bilimyoutube
    Celâl Şengör İTÜ Teknik üniversite hakkında konuşuyor
    https://www.youtube.com/watch?v=jJdWj8A8af8




  • Aa en sevdigim konu 2 yil sonra uplanmis
    Bu konunun hepsi bos tmci olun arkadaşlar muhendislikte bk var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mfbmfb kullanıcısına yanıt
    Selçuk Bayraktar da var hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @Masa70 isimli arkadaşın yazdıklarına katılmakla birlikte, 2.30 bile olmayan ortalamamla QS sıralamasına göre alanımda Avrupa'nın en iyi 10 okulundan birisinden master kabulü almış birisi olarak, İTÜ'ye en azından yurt dışına öğrenci gönderme konusunda biraz haksızlık yaptığına inanıyorum. Belki de bölümden bölüme değişiyordur bu, o ayrı tabii ama çoğu öğrencinin denemediğini düşünüyorum. Oysa gerek uçak-uzay gerekse makina fakültesi için gördüğüm kadarıyla ciddi oranda doktoralarını yurtdışında saygın üniversitelerden almış hocalar var, referans sorunu da olacağını düşünmüyorum, keşke şanslarını bir deneseler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Supermann07 -- 16 Nisan 2022; 20:1:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Supermann07 S kullanıcısına yanıt

    Hocam ozel degilse bolumunuz ve kabul aldiginiz uni veya ulke nedir? Tu9daki okullara cok yuksek olmayan ortalamalarla kabul alan cok gormustum ama onlar da hep en kotu 2.70 filandi, paper filan mi cikarmistiniz undergradken?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

    Okul ve bölümümu PM olarak yazdım, hayır paper filan çıkarmamıştım hocam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Supermann07 S kullanıcısına yanıt

    İzafi ve tahmini konusuyorum. Tabikide aradan sıyrılanlar olacaktır fakat büyük ihtimal Almanya dan kabul aldıgını dusunuyorum. Alman sisteminde gpa cok etken degıl genelde o okuldan mezun olmus eski ogrencılerin bıraktığı izlenime göre adam seçerler. Ek olarak Avrupa için konuşmak gerekirse master da burs bulmanız cok nadirdir. Zaten sistemleride türkiyeye yakın olduğu için dünya sıralamasında pekde iyi konumda değil avrupadaki okullar (tabi bu yazdıklarım SCI yayın indeksine göre olan şeyler). ITU den cıkıp avrupaya mastera giden cok arkadasım oldu özelikle Politechnico Milano (İtalyanın iş sektrüde türkiyeden hallice oldugundan çoğunlugu geri döndü mezuniyet sonrası) bazı Alman okulları (Stuttgart TUM Achen) fakat bu okulların master programları kesinlikle pasifik ülkeleriyle yarışacak vaziyette değil. Doktora için konuşmak gerekirse deneyimlerime göre pasifik ve avrupa bilimsel bazda eşit konumdalar fakat özelikle kanada ve USA deki hocalar avrupadaki 7 8 okul (ETH EPFL KTH TUM Cambridge Oxord Imperial TU DELF birde Max Plank Enstitüsü gibi 2 3 tane enstitü var) harici ciddiye almıyor burdaki doktoraları. Yinede bana kalırsa avrupada fully funded doktora kabulü almak çok daha zor. Bu pozisyonlar gerçekten çok iyi, türkyiedeki gibi 5 yıllık kontratlarla çalışırsınız ve kabul alması cidden zordur. En temel sebebi bence adamlar türkiyeye karşı epey ön yargılı, kabul alan arkadaşlarım genelde bulgar vatandaşlığı ile okuyan hali hazırda avrupa vatandaşı olan tipler hep. Bunun dışında Avrupada master sadece avrupada ciddiye alınıyor (bilimsel bazda konusuyorum sektör olarak değil). Yine tekrar etmem gerekirse bir bilkentli buralardan çok rahat kabul alıyor hatta öyleki adamlar tenezül bile etmiyorlar buralara gitmeye en son 5 6 yerden kabul alan bir bilkentli ile karşılaştım buralarda okumak yerine Texas Austin de okumayı tercih etmişti. Bunun nedeni gayet açık aslında bilimsel çıktı ancak ve ancak yarışmacı bir ortamda ortaya çıkıyor bu sistematiğe uygun organizasyon yapıları USA ve Kanada da çok daha fazla. Adamlar çok daha fazla PhD mezunu adam değer veriyor. Mezun olan adamlar inanılmaz maaşlarla işe başlıyor. Avrupaya baktığım zaman ben bunu göremiyorum pek. Geriye dönüp şöyle bir bakıyorum benim çevremden bahsetiğim bu top tier okullardan burslu şekilde master doktoraya giden ITU lü sayısı iki elin parmağını geçmez...





  • masa70 M kullanıcısına yanıt

    haklısın hocam. ben yurt dışı derken hem avrupa hem amerika'yı kastetmiştim. sadece amerika'yı baz alırsak evet, bilkent'e vs. göre daha az öğrenci gönderiyor itü, doğru. abd kanada'ya bahsettiğin okullara giden bilkentlileri çok daha fazla duydum. gerçi bizim bölümden berkeley'e gittiğini bildiğim 4-5 kişi var benim de ama odtü boğaziçi'nden bu tip yerlere daha rahat gidiliyordur muhtemelen. diğer yorumlarına da katılıyorum.

  • Supermann07 S kullanıcısına yanıt

    Valla benim kendi deneyimime göre özellikle doktora için ITU bu okulların çok altında. Bilmiyorum belki ben abartıyorumdur ama gördüğüm deneyimim bu benim. Bu sistemde düzelmezde bu durum. Bana biri böyle anlatsaydı durumu kesinlikle yazmazdım itü yü. Bana bu okulu yazarken söylenenlerle yaşadıklarım arasında çok fazla ucurum var. Şimdiki aklım olsa kesinlikle lisansı yurd dısında polanyada bile olsa okurdum...

  • Değil

  • hayır çok iyi hatta ytüden bile daha iyi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.