Şimdi Ara

Vodafone e-sim (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
344
Cevap
3
Favori
39.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • surfer kullanıcısına yanıt

    Sevindim calismasina QR kodun surekli degismesi bence pek gerekli degil sim kartin Puk kodu gibi bilgileride mesela kartta yaziyor

    evde cekmecede sakliyoruz yada cuzdanimizda.

    Musteri talep etmedigi surece ayni QR kod kalmasi uygun olabilir bakalim operatorler nasil cozum uretecekler.

  • surfer kullanıcısına yanıt

    geçmiş olsun ucuz altlatmışsınız, bence dediğiniz gibi hat kapalı olduğu ve henüz açılmadığı için uyarı aldınız, zira vodafoneda sizin şikayetinizi algılayacak ve süreci yönetip çözecek bir müşteri hizmetleri yok, onların yapacağı bir işleme kalsaydınız şuan hizmet alamıyor olurdunuz, allahın sevgili kuluymuşsunuz...

  • Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Cidden ben de sevindim çalışmasına. Yoksa iş uzardı sizin de dediğiniz gibi. Böyle olması daha iyi oldu. Şu an sıkıntısız kullanıyorum bakalım.

    Bu arada iPhone ile çift hat deneyimi gerçekten güzel. Ben iPhone SE 2020 ile kullanıyorum. Şuan indirim döneminde telefonun fiyatı 4.500 TL ye kadar düşmüş. Bence değerlendirilebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surfer -- 9 Kasım 2020; 14:0:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • surfer kullanıcısına yanıt
    Farklı qr kod istemesi saçmalık olurdu. O QR kod o hattın seri numarasına bağlı. Nasıl ki fiziksel simi farklı farklı telefonlara takabiliyorsak QR kod da telefon değiştirince yada sıfırlayınca mantıken aynı şekilde çalışmalı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rmzn96 R kullanıcısına yanıt

    çalışma şekli öyle değil ama. İnternette çoğu kaynakta qr kodların tek kullanımlık olduğu bilgisi yer alıyor.

  • numara taşıma için internetten başvuru yaptım, henüz arayan olmadı. eSIM almam için ne yapmam gerekiyor?

  • plazma_08 kullanıcısına yanıt

    E sim güncel olarak yalnızca bayilerden alınabiliyor. O yüzden bir bayiye gitmeniz lazım.

  • plazma_08 kullanıcısına yanıt

    Arayip randevu alacak kisiye esim istediginizi soyleyin bir ihtimal vardir elinde.

  • meizu note 8 e-sim destekli mi?

  • ugah6aiw kullanıcısına yanıt

    Hayır.

  • surfer kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Sizin sorununuza benzer bir sorun yaşıyorum. E-Sim aldım bayiden ve 11 Pro Max telefonuma tanıttım. Hat bir türlü aktif olmadı, sürekli servis yok yazıyordu. Bunun üzerine planı silip tekrar yükleyeyim dedim. Denediğimde "Hücresel Plan Eklenemedi. Bu kod artık geçerli değil..." hatası verdi. Hala da vermeye devam ediyor. Müşteri hizmetlerinı arıyorum cevap yok (zaten konu hakkında hiçbir bilgileri yok) muhattabınız bayi onlarla konuşun diyorlar. Bayiyi arıyorum bizim yapacak bir şeyimiz yok Müşteri hizmetlerini arayın diyorlar. Hattım hala çalışmıyor.


    Bu kodu gidip yeniden alacaksınız derlerse başka operatöre geçeceğim. Ben her telefonu sıfırladığımda, telefon değiştirdiğimde 35 TL mi bayılacağım arkadaş. Böyle bir saçmalık olabilir mi? (Pardon burası Türkiye ve operatör Vodafone olabilir tabi ki)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstfrslan -- 11 Kasım 2020; 8:28:51 >
  • ilk olarak başlığın 2. mesajında böyle olacağını yazmıştım, sonra aralarda da defalarca yazdım, ben demiştim demeyi hiç sevmem ama ne yazıkki ben demiştim, geçmiş olsun...

  • Hücresel planı sildiğinizde şuan için tekrar esim satın almanız gerekiyor, telefonu sıfırladığınızda tekrar satın almanıza gerek yok, otomatik olarak tekrar geliyor. Geçen gün telefonu dfu moda alıp 14.1 sürümüne güncelledim ve tüm tanımlı hücresel planlarım duruyordu.

  • E saçmalık bu. Ben sim kartı başka telefona takmak istediğimde yine para mı vereceğim? Mantık bunun neresinde?

  • mstfrslan M kullanıcısına yanıt

    mantık defalarca dediğim gibi mesala yurt dışına gideceksin, 15 günlük 5 gb paketi oradaki opratörden aldın, esim olarak kurdun, gittiğinde ucak iner inmez kullan, işin bitince profili sil bitti, roaming ödemeden kullan, orada kart aramak için uğraşma, bir çok esim sağlayacı numara bile vermiyor sadece data veriyor, esim normalde yaşadığınız ülkede sürekli kullandığınız operatör için çok gereksiz birşey...

  • mstfrslan M kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Sorun yaşamanıza üzüldüm. Öncelikle hattınız açıldı mı ? Eğer açılmadıysa açılınca qr kod çalışabilir. Benim hat açıldıktan sonra geçersiz dediği qr kodu kabul etti ve hattın kurulumunu tamamladı.

    Eğer hattınız şu an açık olmasına rağmen hattı kurmuyorsa qr kod geçerliliğini yitirmiştir. Normalde yurtdışında böyle bir durumda email adresine yeni bir QR kod gönderiyorlarmış veya uygulama üzerinden yeni bir QR kodu sağlıyorlarmış. ancak ülkemizde vodafone da bu nasıl olur açıkçası ben de bilmiyorum ...yeni bir esim al diyebilirler.... Ama bana kalırsa bunu demezler çünkü sen daha hiç hizmet almadan böyle bir sorun yaşamışsın... sana ücretsiz olarak yeni bir dijital sim sağlamaları gerekir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • surfer kullanıcısına yanıt

    Güzelyalıda hangi bayiden aldınız acaba bende almak istiyorum adresi yada bayi adını biliyor musunuz

  • daha önce hat hat taşıma ile e sim alabilir miyim diye sormuştum. Bugun fiziksel sim kartı aldım. Edindiğim bilgiye göre online başvurularda kurye ile e sim şimdilik gelmiyormuş ve kuryedeki arkadaş, ilerleyen zamanlarda müşteri hizmetleri aracılığıyla e sime'e başvuru olacağını söyledi.

  • Alp3535ksk A kullanıcısına yanıt

    güzelyalı parkına varmadan hemen cadde üzerinde

    Vodafone e-sim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surfer -- 12 Kasım 2020; 23:40:57 >
  • Biraz daha zaman geçse hem 5g hem de esim destekli telefonlar çoğalır diye düşünüyorum. Su an çok az olanlar da ciddi pahalı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.