Şimdi Ara

HDP: Savunma Bütçesini Azaltalım, S-400'ü Satalım, Bunların Parasıyla Asgari Ücret 4000 Lira Olsun (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
0
Favori
7.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Periah kullanıcısına yanıt

    Aynısını diyorum. Üstüne artık eski teknolojili.


    Hiçbir işimize yaramaz. 10 sene uğraşıp kendimiz üretseydik bari. Üretiminde olduğumuz uçaktan olduk.


    Burada halen kilis'e düşen havana karşı alındı diyen olması ise bambaşkaymış.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 19 Ekim 2020; 19:53:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçenlerde avrupanın Çin'e gönderdiği kınama mektubundan ne farkı var!


    2 olayda da iyiliğimiz için uğraşıyorlar, tabi yersen...

  • Len bütçede o kadar problem varken gidip savunma bütçesini mi azaltalım diyorlar?   Neyse küfretmicem.

  • scientia kullanıcısına yanıt

    Size bir örnek vereyim. Eskiden Tika Orta Asya ve Rusya'daki Türk ülkelerine üniversite, sosyal tesis veya Türklük bilinçlerini uyandıracak ve Türkiye ile bağlarını güçlendirecek tesisler yaparak Türkiye'nin diğer Türk devletleri ile birliğini savunana bir devlet kuruluşu iken.


    Bugün Tika tüm dünyaya milyonlarca dolarlık cami yapıyor. Türk devletlerinden ziyade kuruluş amacına aykırı olarak Arap ve Afrika müslüman ülekelrinde dini yapılara harcanıyor tüm paralar.


    Ben birtakım ümmet hayali ile kimliksizleşen bir Türkiye yerine. Orta Asya, Rusya ve Doğu Avrupa'daki Türk milletleri ile laik ve modern anlayışla ortaklık kurmamızı daha akılcı buluyorum.

  • moritanyalı kullanıcısına yanıt

    Meydan boş kalırsa...

  • Hdp ulkeyi nasil kolay isgale hazirlariz diye guzel bi plan yapmis.kurt milliyetcileride buna simdiden alkisa baslamis.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • babadol kullanıcısına yanıt

    Hdp'nin belediyeleri icraat konusunda her zaman berbattır. Kurdistan şeklinde havuz yapıp, açlık ve işsizlik sıkıntısı çeken halka femizinizm öğretmeye çalışmak gibi hayal dünyasında yaşayan solcuların her özelliğine sahiptir.


    Bunun yanında son derece ırkçı bir oluşumdur ve yüzlerine birisi doğruyu konuştuğu zaman şiddet yolu ile susturulur. Partide kendilerinin ilerici olarak tanımladıkları anlayışın eleştirilmesi mümkün değildir. Zamanında Diyarbakır belediye başkanı Osman Baydemir'in Pkk'yı hafiften bir eleştirisi nedeniyle adama ilk olarak tehdit edildi. Ardından susturulup siyasetten el çektirildi.


    Hdp için demokrasi sadece hedeflerine ulaşmak için bir araçtan öte değildir. İnsanlarda hedeflerine ulaşmak için harcanacak sarf malzemeleri ve merdiven basamaklarından öte değildir. Ölüm olsa da siyasetini yapsak diye el ovuşturan bir kurumdur malesef.


    Keşke doğruda liberal düşünceli bir parti olsaydı da oturup sorunlarımızı çözebileceğimiz muhattap bulabilseydik.





  • Periah kullanıcısına yanıt
    Hocam bu indanlar gökten inmedi ki, doğuda ağır üstünlükle seçildiler, bu söyledikleriniz başka bir parti için de çok tanıdık geliyor o yüzden aynı sınıfa koyuyorum. Hdp savunucusu değilim, adalet savunucusuyum, böyle saçma sapan işlerle yıpratarak bitmeye çalışıyorlar partiyi, varsa suçu ver cezasını ne bu oyunlar?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herhangi bir ilkokula girip öğrencilere bana ekonomi ile ilgili bir fikir verin deyip aldığınız fikirleri bir arada yazarsanız ortalama böyle bir bütçe çıkıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-530508BB2 -- 19 Ekim 2020; 20:10:58 >
  • Harbi diyorum yazık sana çok yazık...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu köpeklere kim söz hakkı tanıyor???????

  • babadol kullanıcısına yanıt

    Hdp gittiği hiçbiryerde refah üretemedi, üretmedi. Bunun bedelini ödemek yerine de halkın zihnini ırkçılık ile doldurup nefret siyaseti ile oy toplamayı tercih etti.


    Ben suçludur ve suçsuzdur demiyorum. 21. YYda Hitler'in zihniyetine, Stalin'in zihniyetine sahip partilerle düşünsel arenada mücadele etmemeiz gerek diyorum. Pekçok masumu kandırıp emperyalizme karşı savşıyoruz diye dağlarda paramparça olmalarına neden oldular. Ama bugün en büyük emperyalizm en büyük Ameriakn köpeği oldukları Orta Doğu'da bir ülke çökertilince hemen ortaya çıktı.


    Bu emperyalizm uşaklarının anlayışı ile hapisle jopla mücadele edemezsiniz. Düşünsel arenada ne kadar ilkel ve iğrenç düşüncelere sahip olduklarını o özgürlük, demokrasi laflarının aslında kirli amaçlarını gerçekleştirmek için nasıl kullanıldığını ghöstermeden başaramazsınız.


    Hitler'de demokrasi ile geldi. Hdp'nin anlayışın'nın Hitler'in zihninden çok farkı yoktur sadece köprüyü geçene kadar demokrasiyi kullanıp ardından pis işleri bitince çöpe atmak için kullanıyorlar...


    Hdp'nin savunduğu ypg'nin Suriye'nin kuzeyinde nasıl bir etnik temizlik ve faşizm uyguladığınuz BBC'nin haberlerinden takip etmenizi öneririm.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 19 Ekim 2020; 20:17:41 >




  • Beyler bosverelim savunmayı filan biz gidelim ab ye diyelim abi bizi sahiplen torpaklarimizi al bizi besle abi ayfon ver çocuklara bize dolares ver yeter abi kara deniz vatan senindir abi... Bu kafada çok adam var çok bizzat şahidim... Ama öyle birşey şükür ki olmayacak :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Hocam Hdp yerine Akp yazıp okur musunuz ne hissedeceksiniz merak ediyorum, paylaşırsanız hislerinizi sevinirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunların topunu temizleyeceksin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • babadol kullanıcısına yanıt

    Bir yanlışı başka bir yanlışı göstereke doğru yapamazsınız. Akp'nin ne mal olduğunu ve ülkeye verdiği zararın farkındayım fakat bu emperyalizmin uşağı olan bir partiyi destekleyeceğim anlamına gelmiyor.

  • Göktende kemik yağsın mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Ben destekleyin demiyorum zaten, iki parti de halkın oyuyla seçilmiş ve kendi ideolojileri var, ve biri elindeki güçle diğerine üstünlük sağlıyor, bunu hukuk ile düzeltmeliyiz diyorum sadece, ikisini de savunuyor değilim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hdp liyi ciddiye alıp cevap yazmak da saçma ama burda adamı savunanlara bir çift sözüm var. Bizim komşularımız İsveç Norveç Finlandiya değil arkadaşlar Irak Suriye Ermenistan Yunanistan filan. Dün rumla ermeniyle savaşıyorduk bugün kürtle yunanla. Yarın ne olacağı belli değil. Yani biz jeopolitik olarak zaten savaş bölgesindeyiz savunma harcamaları azaltılamaz hatta savunma sanayine daha fazla yatırım yapılmalı kendi uçağımız kendi hava savunma sistemimiz filan olmalı. Iha sihalarin motorları ve önemli parçalarını dışarıdan değil kendimiz yapmalıyız. Savunma sanayine az bütçe ayırın diyerek pkk lilara az bomba atın demeye getiriyor. Ha illa bir yerlerden kısacaksak diyanet işleri bakanlığından kısın. Sarayın harcamalarından kısın. Yandaş şirketlere yapılan vergi aflarina engel olun. Milletvekilleri bakanlar ve üst düzey kamu görevlilerinin lüks harcamalarindan kısın. Suriyelilere harcanan paradan kısın. Milletin vergisini betona gömmekten vazgeçin. Halkı üretime teşvik edin. Bunları yaparsanız zaten asgari ücret artar, alım gücü yükselir ve savunma sanayiden kısmak zorunda kalmayiz. Pkklılara attığımız bombalardan da kısmak zorunda kalmayız bu şekilde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ekonomiden sorumlu olanı böyleyse normalin siz düşünün artık  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.