Şimdi Ara

Avrupa'daki ikinci dalganin sebebinin Turkiye olmasi ihtimali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gercek rakamlarin aciklanmamasinin sebebidir bana gore, nedenini aciklayim:


    Turkiye'nin covidle mucadelesi iyi kotu devam ediyordu ve mevcut saglik bakani bir ara en guvenilen adamdi. Zurnanin ottugu olay, hactan gelen binlerce (ki aralarinda yuzlerce koronaliyla) kisilik kafilelerin otellerde zorunlu karantinaya alinmasi, ve sonrasinda bu tiplerin girdikleri binalardan kacip ulkede kaybolmasidir.


    Bu noktadan itibaren Turkiye'nin korona ile 'durust' mucadelesi sona erdi.


    Sonrasinda ilan edilen rakamlarin ilk baslarda dogru, sonrasinda da isin kontrolden cikmasiyla gizlenmeye basladigini dusunuyorum.


    Bu gizleme olayinin da taaa Nisan ayina kadar gittigini biliyoruz; oyle ki, saglik bakani nisan ayi icin toplan kontrollerin yuzde 10unun pos oldugunu soyledi. Nisan ayinda yapilan test sayisi 80bin civariydi, ki bu da gunluk ortalama 8bin vaka eder. Kaldi ki, nisan ayindan itibaren devamli olarak 1500-700 arasi sallamasyon vaka sayilari verildi.


    Turkiye'nin verdigi sallamasyon vaka sayilarinin onemi ne ? Dunya capinda WHO ve ulkelerin kendi inisyatiflerinde sinir gecisleri asama asama kaldirildi 'normallesme' sureci icinde.


    Bu noktada, bazi ulkeler oto-karantina uygulamasina devam etti, bazilari havalimanlarinda kontrol uyguladi, bazilari da risk ulkeler disinda gecislerde hic kontrol uygulamadi.


    Turkiye de acikladigi sayilarin dusuklugu sebebiyle, pandeminin basladigi ilk donem ve gectigmiz haftaya (yani bakanin "biz asomptomatikleri saymiyoruz" dedigi ana) kadar da riskli ulkeler kategorisinde degildi.


    Peki ne oldu ?


    Pendemiden bunalan yabanci turist, pandeminin en az vurdugunu dusundugu turkiye'ye tatile gelmeyen devam etti.


    Keza gurbetciler de kisitli olarak kaldirilan karantinalar sonucu turkiye'ye geldi akrabalarini ziyaret etti.


    Bunlar olurken, turkiye'de nisan ayina gore gunluk 8, eylule gore gunluk 30bin kisi enfekte oluyordu.


    Turkiye'den korona olmamis gibi hareket eden bu tipler avrupaya dondu, islerine tekrar basladi, markete oraya buraya gitti.


    Avrupa'nin da maske onlemleri sallamaya baslayan tipler ve yeniden acilan restoranlarla salgin bu noktaya geldi.


    Avrupa'da en yaygin restoran tipi ne ? Kebabcilar.


    Hollanda'da salginin en yogun oldugu bolgeler de ne sebebse turklerin yogun yasadigi bolgeler.


    Almanya'da gunluk vaka sayisi 10bini vurdu. Fransa'da vaka sayisi 30bin.


    Turkiye'nin bu isin sonunda vaka sayisini nisandan beri gizledigini bir sekilde ortaya dokerse bunun sonu fena biter.


    Salginda da asil sayinin aciklanmamasinin en buyuk sebebi de budur bana gore. Turkiye gercekte salgindan kirilirken, biz korona kontrol altindaymis gibi sinir kapilarini acik tuttuk. Diger ulkelere kasten yalan bilgi verdik. Ve bunu 6 ay boyunca devam ettirdik.


    Ve bunun bir sekilde Turkiye'nin basinda patlamasinin muhtemel sonuclari, muhtemelen iktidarin kafasina yeni dank etti.


    Guya bugun rakamlar aciklanacakti, dun saglik bakani biz verileri WHO'ya verecegiz dedi, sanki bu ulkede yasayanlar adam degil.


    Herkese gecmis olsun.








  • Who zaten ülke ülke günlük sayıları açıklıyor,oraya verse açiklanirdi. Oraya verdiklerini de sanmıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında Koca, hiçbir zaman açıklayacağız demedi :)


    Ertuğrul Özkök o yazıdan bir gün sonraki köşe yazısında şu notu yayınladı. Not da yazının en altında...


    Alıntı

    metni:
    BİR AÇIKLIK: Bakan’la yaptığım mülakatta bir bölümün bazı yayınlarda farklı yorumlandığını gördüm. Oysa Bakan’ın söylediği metinde çok açıktı. “15 Ekim’den itibaren yapılacak kesitsel taramaların test sonuçları, semptomsuz olanlar dahil, bütün sonuçlar Dünya Sağlık Örgütü’ne bildirilecek.” Ben bunu vaka/hasta sayısı ile ilgili yorumlayıp sordum ama o sadece kesitsel taramalarla ilgili olduğunu söyledi. Bunlar metinde açık ama yanlış bir anlamaya yol açmaması için yazma ihtiyacı duydum.
  • Ben sağcı solcu farketmeksizin hiçbir müslümanın sözüne inanmıyorum. Chp liler de dahil. Hepsi aynı. Chp çok dürüst sanki. Hepsi cinsiyetçi erkek düşmanı. 6284 ü savunuyor Chp. Ben hiçbir partiye oy falan vermem.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin varsayimina göre biz Avrupali Türklerin hepsinin Corona gecirmis olmasi gerekir. Oysa bizde böyle birsey olmadi ve cevremdede yok. Bu sene ben degil ama diger yakinlarim Türkiyeye gidip geldiler onlardada birsey cikmadi, Testlerde negatif cikti. Dahasi Hacilari potansiyel Corona tasiyicisi olarak ilan etmende sacma, onlardan cok sürekli oraya buraya ucakla seyahat edenlerde var. Diger yandan Cinde bu hastaligin sadece Wuhanla sinirli kalmasida sacma iken Türkleri AVrupanin Corona tasiyicisi ilan etmek yine zirvaligin zirvesi olmus. Vaka sayilari anlasmis gibi tüm Avrupada Eylülden sonra artmaya basladi bunun diger bir sebebi bu ülkeler hastalik basladigindan bu yana önemli sayida test yapmiyorlardi, simdi o test yapmayan ülkeler Eylül ayiyla birlikte günde 10binlerce insani test etmeye basladilar ve vaka sayilarida haliyle artti. Umarim olayi biraz aydinlatmisimdir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: _turbo_

    Senin varsayimina göre biz Avrupali Türklerin hepsinin Corona gecirmis olmasi gerekir. Oysa bizde böyle birsey olmadi ve cevremdede yok. Bu sene ben degil ama diger yakinlarim Türkiyeye gidip geldiler onlardada birsey cikmadi, Testlerde negatif cikti. Dahasi Hacilari potansiyel Corona tasiyicisi olarak ilan etmende sacma, onlardan cok sürekli oraya buraya ucakla seyahat edenlerde var. Diger yandan Cinde bu hastaligin sadece Wuhanla sinirli kalmasida sacma iken Türkleri AVrupanin Corona tasiyicisi ilan etmek yine zirvaligin zirvesi olmus. Vaka sayilari anlasmis gibi tüm Avrupada Eylülden sonra artmaya basladi bunun diger bir sebebi bu ülkeler hastalik basladigindan bu yana önemli sayida test yapmiyorlardi, simdi o test yapmayan ülkeler Eylül ayiyla birlikte günde 10binlerce insani test etmeye basladilar ve vaka sayilarida haliyle artti. Umarim olayi biraz aydinlatmisimdir.

    1. "Butun alamancilar corona oldu" diye bir cumlem olmadi, tatile gelen yabancilar, alamancilar ve devaminda avrupa'daki genel olarak bosvermislik havasinin ikinci dalgaya katkida bulundugu soyledim. Yani ana faktor turkiye'ye tatile gelen turk ve yabancilar ve devaminda restorantlarin tekrar acilmasi.
    2. "Cevremde kimse olmadi" demekki yok demek de enterasan bir bakis acisi, ayni fikir turkiye'de de bir ara modaydi "bu korona bu kadar tehlikeli degil kimse enfekte olmadi" diyenlerin hali ortada.
    3. Haci olayini tartismaya gerek duymam, haci kafilelerin enfekte oldugu biliyoruz, sonrasinda karantinaya sirf haci olduklari icin uymamalari, devletin buna acik ideolojik sebeplerden arka cikmasi turkiye'de korona mucadelesinin patladigi donemdir. Gelismeleri gun ve gun izleyen birisinin gayet kolay anlayabilecegi bir sey, bu bolumde acilan ve zamaninda tartisilan konulara, haberlere bakarsaniz, haci kafilelerin enfekte bir sekilde geldiklerini, sonra da tum turkiye'ye dagitildiklarini gorurdunuz.
    4. Vaka sayisi test sayisi arttikca artiyor demek de enteresan, Trump gibi olmus biraz. "Test sayisini azaltirsak vaka sayisi da azalir" diyordu bir ara. Vaka sayisinin artmasinin ana sebebi test sayisinin artisi degildir, eger oyle olsaydi, birinci dalga diye bir sey olmazdi. Vakalarin artisinin ana sebebi virusun tekrar cortlamasi ve tum ulkelere yayilmasidir. Vaka sayilarindaki rekor ise, evet, test sayisinin artmasiyla aciklanabilir ancak.




  • sebebinin papua yeni gine yada x başka bir ülke olmasının çok bi önemi yok bence . İnstagram a fotoğraf atmak için canını hiçe sayan ve kendilerini düşünmedikleri gibi etrafına karşı sorumsuzluk yapıp tatile çıkanlar şapkalarını vicdanlarına koysunlar.


    Suç milliyetlerin değil bireylerin bence.



    not:

    covid yalan rakamlar abartı diyenlerin ''haber kaynakları'' ne üretiyor bu aralar acaba.

  • REV0 R kullanıcısına yanıt

    Sen olaya kapali bir kutudan bakiyorsun, cunku diger ulkeleri ve uygulamalarini TV den duyuyorsun sadece. Bu yuzden bakis acin sadece TR den. Yaz sezonu gevseme olayi sadece TR ile sinirli degildi, ayni gevsekligi tüm Avrupa ülkeleri turizm alaninda turist gelsin diye yaptilar. Öyle bir ortam olduki sanki Turist olarak tatile gitsern birsey yokta normal gunluk hayatta tehlike cok gibi. Salgin heryerden yayilir, önünü alamazsin, surdan burdan diye insanlari suclamak fasizm kadar ayip bir durumdur. Kebapcilardan Corona yayilir imasida yanlis, bu hastalik heryerden yayilabilir. Metroda giderken kaparsiniz, okulunuzda veya is yerinizde olabilir. Neyse ben yine yazdiklarina katilamayacagim. Sözlerin konu basligi ile celismekte. Ayrica birinci dalga bitmediki bu neyin ikinci dalgasi???




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 16 Ekim 2020; 12:7:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _turbo_

    Sen olaya kapali bir kutudan bakiyorsun, cunku diger ulkeleri ve uygulamalarini TV den duyuyorsun sadece. Bu yuzden bakis acin sadece TR den. Yaz sezonu gevseme olayi sadece TR ile sinirli degildi, ayni gevsekligi tüm Avrupa ülkeleri turizm alaninda turist gelsin diye yaptilar. Öyle bir ortam olduki sanki Turist olarak tatile gitsern birsey yokta normal gunluk hayatta tehlike cok gibi. Salgin heryerden yayilir, önünü alamazsin, surdan burdan diye insanlari suclamak fasizm kadar ayip bir durumdur. Kebapcilardan Corona yayilir imasida yanlis, bu hastalik heryerden yayilabilir. Metroda giderken kaparsiniz, okulunuzda veya is yerinizde olabilir. Neyse ben yine yazdiklarina katilamayacagim. Sözlerin konu basligi ile celismekte. Ayrica birinci dalga bitmediki bu neyin ikinci dalgasi???

    Ben isvicredeyim, bakis acim da isvicre'den, turkiye'de yasanan rezalet kadar isvicrede yasanan rezalet covid yonetiminden de gayet haberdarim.


    Isvicre'de ilk covid vakasi italyadan tatile gelen 1 yasli cift ve gelislerinde kullandiklari trendeki herkese covid bulastirmalariyla oldu.


    Sonrasinda isvicre kapilari kapali tutmasina ragmen, avrupa uyeleri kapilari kapatti cunku vaka sayisi kontrolden cikmisti.


    Asagi yukari 2 ay karantina devam etti, vakalar dusmeye basladi. Sonra kapilar tekrar acildi.


    Kapilarin acilmalariyla, tatille beraber insanlar yurtdisina seyahate basladi, bunlardan birisi de turkiye idi, turkiye'ye giden insanlari taniyorum. Bunlar olurken resmi vaka 700, asil vaka 8bin civariymis turkiyede.


    Kendi bulundugum kanton turklerin en cok yasadigi kanton, ve tipki hollandada oldugu gibi, en cok vaka sayisi yine burada, ayni 1ci dalgada oldugu gibi.


    Yine ayni cantonda restoranlarin kapatilmasiyla vaka sayisi 2 hafta 700'den 180'e dustu. "Metroda orada burada kaparsin" kafasi yine yanlis bir kafa, cunku maske takilmasi metroda zorunlu, restoranda degil.


    Turist adam denize girerken maske takmiyor, restoranda bufeden yemek yerken de maske takmiyor.


    Ikinci dalganin temel sebebi turkiye'ye serbest gecis yapan turistler, turistlerin enfekte olarak ulkelerine donusleri ve bunun avrupadaki genel bosvermislikle yayilmasi oldugunu 2ci defa tekrar ediyorum, 3cusunu yapmayacgim.


    Ikinci dalga birinci dalga tartismasina neden girmissiniz anlamadim acikcasi.


    "Korona heryerde bulasir, vaka sayisi cok cunku test cok" gibi "trumpian" tanimlamalardan sonra bir de size dunya capinda icinde oldugumuz kabul edilen ikinci dalga nedirin aciklamasini yapmayacagim acikcasi, google'layin gorursunuz.





  • kardeşim sizin bu hayatta daha önemli işleriniz yok mu yahu?

  • Basın insanları ne güzel yönlendiriyor. İnsanlara bu hastalığın öldürücülük oranını söylüyor mu? Hayır ama sanki %3 veya %4 öldürücülük oranı varmış gibi yayın yapıyorlar:


    Ben söyleyim, son çalışmalarda öldürücülük %0.23



    Basında başka korku haberleri : neymiş 2. defa enfeksiyon oluyormuş: bu tartışmalı konu çünkü zaten PCR testlerinin vücutta kalan RNA kalıntılarından (+) sonuç verdiğini biliyoruz, buna rağmen basında hiç görülme sıklığı paylaşıldı mı? Ben paylaşıyım: %0.01



    Şimdi de vakaları her gün haberlerde döndürüyorlar. Vaka artarken öldürücülük nereye gelmiş onunla ilgili bilgi var mı, yok. Ben grafik paylaşıyım :



    Arkadaşlar, lütfen sorgulayın. Yoksa gripten 2 kat fazla öldüren bu hastalık için dünyayı yeniden şekillendirirlerken siz bunların sağlığımız için yapıldığını sanmaya devam edeceksiniz.


    Konu sağlık veya insan hayatı değil. Konu YENİ normal (DÜZEN)


    Bu kadar haber boşuna yapılmıyor.




    Avrupa'daki ikinci dalganin sebebinin Turkiye olmasi ihtimali
    Avrupa'daki ikinci dalganin sebebinin Turkiye olmasi ihtimali
    Avrupa'daki ikinci dalganin sebebinin Turkiye olmasi ihtimali




  • REV0 R kullanıcısına yanıt

    Bilimsel anlamda ikinci dalga yok onu demek istedim. Ben olaylara sözel yaklasmam cunku gercekten uzaklasiliyor. Vaka sayilari havalarin sogumasiyla artti ayni zamanda test sayilarida artti. Türkiye olayinda gözden kacirdiginiz baska bir nokta var. Yazin Rusyada günde 5000 vaka bildirilmesine ragmen, Rus Turistler gelsin diye kapilar onlara acik tutuldu. Normal vatandas ise disardan gelirse teste tabi tutuldu. Hergun Corona manseti atan gazeteler, Rus Turistler gelecek diye müjde mansetleri attilar. Bu salgin herkese bulasmadan gecmeyecek. Dunyayi surekli kapali tutamazsin, o sekilde tedavis aksadigi icin ölenlerin sayisi daha cok olur, cunku tek hastalik Covid degil.

  • Sağlık bakanı Türkiyedeki güvenilir kişilerden ne zaman oldu ki?
    Sen bence bi hastanenin ihalesini araştırma yap bakalım imar izni ile ilgili ne çakacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.