Şimdi Ara

Soylu: Idlib'de Yaptığımız 20 Bin Konutun Parası Abd'den, Avrupa'dan Değil, Milletimizinden

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
6.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
113 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bir otelde düzenlenen 'Suriye Görev Gücü Değerlendirme Çalıştayı'nda Suriye'de görev yapan İçişleri Bakanlığı personeliyle bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, programın açılışında değerlendirmelerde bulundu.


    Avrupa'nın Suriye'de ev yapmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a önceden söz verdiğini hatırlatan Soylu, şunları söyledi:

    • "Hala kendi ülkelerinde bunun için çırpınıyorlar ama samimiyetleri yok. Eylül ayının sonu diye bahsetmiştik ama 20 bin ev, ekim ayının sonunda İdlib'de tamamlanacak. 18 binine de aileler çoluk çocuk geçtiler ve oturdular. Bunu Avrupa'dan ve Amerika'dan gelen parayla yapmış değiliz. Bu milletin yardımları ve destekleriyle oldu. Allah razı olsun. Bu ülkedeki sivil toplum örgütleriyle, orada sizin ortaya koyduğunuz gayretle, burada Sayın Cumhurbaşkanımızın yönettiği, yönlendirdiği kampanyalarla hem de çok da fazla Türkiye'ye yaymadan oradaki insanlara el uzatılıyor. Sadece ev yapılmıyor, binlerce tır gıda, giyecek ve sağlık malzemesi gönderiliyor. Bu nereden geliyor? Anadolu'nun derinliklerinden geliyor, başka bir yerden değil.


    kaynak: https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/icisleri-bakani-soylu-21-yuzyilin-gelismis-medeniyetleri-orta-doguda-terore-senaristlik-ve-rejisorluk-yapmaktadir/2006943


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Arabası olmayan adam geçmediği köprünün, tünelin parasını verir.Evi olmayan adam Suriye'deki bir şehirde suriyeliler rahatça otursun diye evin parasını verir.

    Otobüse zor binen adam havalimanının garanti ücretini her sene cebinden verir.Biz bir fıkra içinde mi yaşıyoruz bazen hakikaten sorguluyorum.
  • İdlibde ki yani yurtdışında ki konutlar ve açıklama yapan içişleri bakanı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • inanılmaz bir başarı hikayesi

  • Alıştık Suriye'li beslemeye, kendimiz ev alamıyoruz onlara alırız sıkıntı yok.  

  • Arabası olmayan adam geçmediği köprünün, tünelin parasını verir.Evi olmayan adam Suriye'deki bir şehirde suriyeliler rahatça otursun diye evin parasını verir.

    Otobüse zor binen adam havalimanının garanti ücretini her sene cebinden verir.Biz bir fıkra içinde mi yaşıyoruz bazen hakikaten sorguluyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 bin konut az değil nasıl yapilmis suriye hükümetinden mi izin alinmis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir de araba sıfır araba alınsın vergilerimiz ile

  • lazer__ kullanıcısına yanıt

    Adamları bakkala alır gibi ülkeye aldılar bi ton para harcadılar şimdi de geri dönsünler diye bi ton para harcıyorlar.


    Harcanan para bizim vergiler ya hiç sıkıntı yok, harcadıkları kadar yine harcarlar nasıl olsa para havadan geliyor ne olacak boşveer


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektiriğe, doğalgaza, ite boka neden hunharca zam geldiği belli oluyor.


    Haram olsun.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: AsiretinMarjinalCocugu

    Arabası olmayan adam geçmediği köprünün, tünelin parasını verir.Evi olmayan adam Suriye'deki bir şehirde suriyeliler rahatça otursun diye evin parasını verir.

    Otobüse zor binen adam havalimanının garanti ücretini her sene cebinden verir.Biz bir fıkra içinde mi yaşıyoruz bazen hakikaten sorguluyorum.

       

  • her yardım kampanyasına elinde tuzluk ile koşan millete müstehak.


    deprem olur 10tl ateşlesene.

    sel olur 10tl ateşlesene

    pandemi olur 10tl ateşlesene

    azerbaycan savaşa girer 10tl ateşlesene.

  • bana sormuşlar mı konutları yaparken? şimdi de kürtlerin kullandığı kaçak elektriği de biz ödücez. Türk olmak ne zormuş şu ülkede, herkesi sırtımıza yüklenmişiz, hükümet dik dur eğilme diyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben onlara ev yapılsın diye vergi vermek istemiyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 80 Milyon ker*z ödedi diyor yani.


    Nede olsa şahsım, ümmet lideri ne demişti.Bu milletin bereketli bir kesesi var 40 milyar vergi aldık bunlara dağıttık.Bir 40 daha dağıtırız.Benim param değil sonuçta dedi.Tebessümle.

  • Her gün yeni bir Atraksiyon, yeni Acayiplikler!

    Artık şaşırmıyoruz bile!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 15 Ekim 2020; 18:5:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkede bu kadar sıkıntı varken bu benim vergilerimle yapıldıysa hakkı mı helal etmiyorum.

  • AHahahahahahaha


    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer 2011 yılında sırf Amerika ve İsraile yaranmak için Suriye'nin karıştırılmasına izin vermeselerdi bugün ne Suriye'de YPG olacaktı ne kafa kesen cihatçı teröristler olacaktı ne de ülkemiz 4 milyon küsur sığınmacının yükünü sırtlanacaktı.


    Suriye iç savaşının galipleri;

    1-Amerika olmuştur.Zira bu savaş ile tek bir askerini feda etmeden Suriye'nin tüm petrol bölgelerine çökmüştür.Şimdi tek hedefi çöktüğü petrol bölgelerinden Akdeniz'e bu petrolleri güvenlice ve uygun ekonomik maliyet karşılığında çıkarmak.Bunun içinde Pkk'nın Suriye kolu olan YPG'yi düzenli bir ordu haline getirip ona kukla bir devlet kurdurma peşinde.Esad kalmış gitmiş,Suriye'ye demokrasi gelmiş gelmemiş artık zerre umurunda değil.Çünkü arzuladığı petrole öyle ya da böyle kavuşmuş durumda.

    2-Rusya olmuştur.Zira Esad koltuğunda kalabilmek için Suriye'nin büyük bir kısmını Rusya'ya altın tepsiyle sunmuştur.Bugün Rusya savaş öncesine oranla Suriye'ye daha çok köklerini geçirebilmiştir.Rus ordusu ciddi oranda Suriye topraklarına konuşlanmıştır.Dahası Rus ekonomisi için de iyi bir gelir kapısı olmuştur.Ruslar için sivil ve askeri tüm ekonomik fırsatlar Suriye'de kapılarını ardına kadar açılmıştır.

    3-İsrail olmuştur.Zira Kuzey'in de İsrail-Arap savaşları boyunca kendisine hep düşman olan bir rejimi zayıflatmış ve Kuzeyden kendisine gelebilecek bir tehditi tek bir kurşun sıkmadan tek bir askerini feda etmeden bertaraf etmiştir.Dahası altı gün savaşında Suriye'ye ait işgal ettiği Golan tepelerini de geçen yıl ilhak ettiğini duyurarak topraklarına katmıştır.Suriye ise düşmüş olduğu zayıf durumdan ötürü ancak bu ilhakı yazılı olarak reddettiklerini ilan etmiştir.

    4-Suudi Arabistan kazandı.Zira İsrail gibi Kuzey bölgelerinden kendisine gelebilecek bir baas düşüncesinden tamamen kurtuldu.2003'te Irak'ta Baas partisinin yok edilmesi,Suriye iç savaşıyla da Suriye'de ki Baas partisinin zayıflaması Suudi Arabistan yönetimini ciddi oranda rahatlattı.

    5-İran kazandı.Zira rejime destek olma maskesi altında Suriye'ye Rusya gibi iyice yerleşti.Ruslar gibi İran içinde Suriye'nin kapıları sivil ve askeri ekonomilerini besleyecek şekilde sonuna kadar açılmıştır.Dahası Şii hilalini oluşturmak içinde büyük adımlar atmışlardır.


    Bu savaşta kaybeden sadece iki ülke oldu.Bunlar Suriye ve Türkiye'dir.


    Suriye bu savaşta kaybetti zira dokuz yıldır devam eden yıkıcı iç savaş hem alt yapılarına hem ekonomilerine hem askeriyesine ciddi oranda darbe vurdu.Dahası genç nüfuslarının büyük bir çoğunu bu iç savaşta kaybetti.Yine iç savaştan dolayı ciddi oranda bir nüfus ülkelerini terk ederek başka ülkelerde özellikle Türkiye'de sığınmacı durumuna düştü.Suriye her açıdan harebe bir ülke haline geldi.


    Türkiye ise bu savaşta büyük umutlarla taraf olan fakat işin sonunda hem masada hem de sahada tam anlamıyla kaybeden taraf oldu.Büyük umutlarla bu savaşa dahil oldu zira stratejik müttefik olarak gördükleri Amerika'nın desteği ile Şam'da Rus yanlısı Esad rejimi devrilecek ve burada Türkiye ile Amerika güdümünde olan yeni bir rejim kurulacaktı.Türkiye bu rejim aracılığıyla Suriyeden hem sivil hem de askeri anlamda ciddi ekonomik kazançlar elde edecekti.Plan masada mükemmeldi.Hem ortadoğuda diğer rejimler bir bir devrilirken Esad'ın direnmesi imkansızdı.En fazla birkaç ay direnir o da Kaddafi gibi devrilir giderdi.Sonrası ise Amerikanın izin verdiği ölçüde yeni bir Osmanlı imparatorluğu kurmaktı.Lakin zaman ilerledikçe bu hedefin o kadarda kolay gerçekleşmeyeceği ortaya çıktı.


    Önce iç savaşa beraber taraf olduğumuz Amerika yavaş yavaş Türkiye'yi rejime karşı yalnız bıraktı.Ardından Amerika ve Avrupa dahil tüm Dünya'dan Suriye'de cihatçı akışı engellenmedi.Ne hikmetse Amerikadan ve Avrupadan Suriye'ye giden cihatçılara kimse ''Bunlar Amerikadan ve Avrupadan elini kolunu sallayarak nasıl Suriye'ye geldi?'' diye sormazken Suriye'ye giden tüm cihatçıların ihalesi Türkiye'nin üzerine bırakılmaya başlandı.Türkiye sanki cihatçı teröristleri destekleyen bir ülke konumuna sokulmaya çalışıldı.Dahası iç savaşın yaratmış olduğu kaos ortamından ypg faydalanarak güçlenmeye başladı.Başta Amerika ve Avrupa Ypg'yi demokrasi ve insanlığın savunucusu şeklinde pazarlamaya başladı.İşid'e karşı bir başka terör örgütünü parlatmaya ve sevimli göstermeye başladılar.Tonlarca silah ve cephane verdiler.Türkiye sınırlarının hemen ötesindeki bu terör oluşumuna verilen desteğe tepki gösterince de ''Türkiye masum ve savunmasız Kürtleri öldürüyor'',''Türkiye cihatçılara karşı savaşan ypg'yi vurarak cihatçılara destek oluyor'' diyerek durumu çarpıtmaya başladılar.2011'de ''Katil ve diktatör Esad gitmeli ve demokratik bir Suriye kurulmalı'' diyen Amerika ve Avrupa 2020'de ''Kürtleri öldüren Türkiye Suriye'den çekilmeli ve Kürtlerin özgürlük mücadelesini tanımalı'' demeye başladı.Nerden nereye değil mi?


    Lafı daha fazla uzatmak niyetinde değilim.Suriye iç savaşının temel hedefi Suriye'de Rus yanlısı rejimi devirmek ve Batıya bağımlı kukla bir hükümet kurmaktı.Bu olmazsa Batı için önemli olan Petrol bölgeleri ele geçirilecekti.Nitekim ikincisi oldu.Dikkat ederseniz Amerika ve Batı petrol bölgeleri kendi denetimlerine geçince Esad'ın diktatör olduğunu unuttular.En son Batıda Esad aleyhine bir haber ne zaman yapıldı hatırlamıyorum bile.Dokuz yıl önce 'Katil esad' diyen aynı Batının dokuz yıl sonra Suriye'de pkk-ypg-işid terörüne karşı bulunan Türkiye'yi 'İşgalci' olarak tanımlamaları ve neredeyse Esad'ı ''Türk işgaline karşı direnen ülkesini koruyan bir kahraman'' olarak alttan alta parlatmaya çalışmaları tesadüf mü?


    Açıkçası bu iç savaşın büyük hedefi Türkiye idi.Türkiye gerçeklikten kopuk ''Yeni Osmanlı'' hayalleri ile yanıp tutuşanlar yüzünden bilerek ya da bilmeyerek BOP planına hizmet etti.Türkiye'nin nüfus yapısı sığınmacılarla bozulması sağlandığı gibi Türkiye'yi içerde ve dışarda sınırlarından gelebilecek bir terör tehditine karşı da savunmasız bıraktı.Dahası 40 yılı aşkın süredir mücadele ettiği terör örgütü Batı tarafından devletleştirilmeye başlanmasına da engel olamıyor.Ayrıca Esad yönetiminin devrilmemesi ile bölgede Türkiye'ye karşı kin güden bir rejimle komşu olarak kalmamız sağlandı.


    Kısacası yine ''kandırıldık,aldatıldık'' vakası ile karşı karşıyayız.


    Ne de olsa ''Oyun büyük yeğenim'' değil mi?

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.