Şimdi Ara

Ekranda Yesil dikey cizgiler olustu ve Windows baslatilamadi hatasi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Video izlerken ses takildi dirr diye ve goruntu gitti siyah ekranda kaldi masaustu. Sonra biosa girdim ekranda 2 tane kalin yesil cizgi olusmus. Bilgisayari acarken de "otomatik onarim bilgisayariniz duzgun baslatilamadi" hatasi aliyorum. Sorun donanimsal mi ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Büyük ihtimalle donanımsal ve ekran kartı arızası gibi duruyor. Sisteminizin tam özelliklerini yazarsanız varsa onboard ekran kartı ile sisteminizi başlatıp sorunun ekran kartı olup olmadığını anlayabiliriz.


    Kolay gelsin.

  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Asus m5a97 2.0 anakart ve sapphire r7 265 ekran karti. Psu zalman zm600 lxii 2-3 aylik sifir almistim. Anakarti da 2 ay once degistirmistim ikinci el olarak aldim. Ekran karti 5 senelik. Donanimsal bir sorunsa biosa girerken de goruntu vermemesi gerekmiyor mu ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sürücü güncellemesi falan yaptıysan ddu ile kaldır eskiyi yükle hatta ekran kartını sök temizle fanlarını thermal padini yenile macunu

  • Bazen ekran kartlarında arıza olduğunda sürücü kurulmadığı sürece sorun çıkartmadan çalışıyorlar ama tabi sürücü kurulmadığı zamanda ekran kartından faydalanamazsınız. O yüzden bios ortamına yada sürücülerin devre dışı bırakıldığı güvenli modda ekran kartları normal şekilde çalışıyorlar. Anakartınız amd işlemci destekli bir anakart ve arkasında görüntü alabileceğiniz bir çıkışı yok. Ki görüntü çıkışı olsaydı bile işlemcinizin içinde ekran kartı ünitesi olmadığı sürece monitöre görüntü veremezsiniz. Ki bir önemi yok zaten görüntü çıkışınız yok.


    Ama bir üstteki mesajda arkadaşın dediği gibi ekran kartı sürücünüzü temiz bir şekilde kaldırıp yeni bir sürüm yada daha eski sürümleri yükleyip sorunun devam edip etmediğini kontrol edebilirsiniz. Sorun devam ediyorsa deneme yapabileceğiniz ikinci bir ekran kartı bulup sorunun ekran kartından olup olmadığına bakabilirsiniz. Eğer böyle bir imkanınız yoksa mecbur bi teknik servise gitmeniz gerekecek.


    Ama bundan önce disk'lerinizin durumunu da kontrol etmekte fayda var. Tabi doğrudan görüntüye bir etkisi yoklar ama bozuk olan disk yüzeyleri yüzünden bilgisayarınız düzgün de çalışmıyor olabilir. O yüzden hdd sentinel programını indirip kurun ve program açıldığında sağ taraftaki disk sağlık ve performans bölümünü gösteren ekranın görüntüsünü çekip buraya atın. Eğer iki diskiniz var ise ikisi için ayrı ayrı görüntüleri buraya bir atın.


    Kolay gelsin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.