Şimdi Ara

11 Milyon Genç İşgücünde Bile Değil (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
1.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • anakata kullanıcısına yanıt

    verilen paralara calisacaklarina gitsinler kapkacci olsunlar, tecavuzcu olsunlar, uyusturucu satsinlar geleceklerini kurtarma ihtimalleri daha cok olur.


    kendilerine arti deger vermeden karin tokluguna calismak enayiliktir. patronu zengin etmeye yarar

  • zero-man kullanıcısına yanıt

    Mühendislikte belli üniversiteler harici kendini kanıtlamadan iş bulmayı beklemesi saçma. Makine mühendisliğiyse bunu en zor yapabileceklerden. Her üniversite sözde ingilizce eğitim veriyor. İngilizce okumanın bir esprisi yok, ona bakarsan 12 yıl sözde ingilizce eğitimi aldın üniversitede ne değişecek ? :D

    Eğer ilk 20.000 de değilsen garanti işim var gözüyle gidemezsin üniversiteye bu ülkede.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni nesil sayılacak gruptanım fikirlerimi belirtmek istiyorum.


    2017 haziranda mezun oldum. 2018 eylülde işe başladım ama o 1 yıllık sürenin 6 7 ayı kaymakamlık sınavına çalıştım.


    ama sınava çalışırken umudumu kaybedip iş aramaya başladım 11 Milyon Genç İşgücünde Bile Değil 


    beyaz yaka denilen, hafta sonları tatil - asgari ücretin yaklaşık 2 katı maaş alıyorum net - sabah 8.30 akşam 5 çalışıyorum. ingilizce için TOEFL vb sertifikam yok İİBF mezunuyum.


    iş bulmak zor mu evet. ama iş aramayı bilen yok ülkede.


    bunu daha öncede yazdım kariyer.net vs sitelerden başvurunca iş bulmanız imkansıza yakın yeni mezunlar için.


    piyasaya çıkmanız lazım. iş en iyi çalışırken bulunur bunu unutmayın.


    diğer sorunda herkes uzmanlık vs ünvanlı iş arıyor nede olsa üniversite mezunu en iyi yerden başlaması lazım. ama piyasa böyle değil.


    ülkede bu kadar mezun olması benide mutlu etmiyor ama şartlara uyum sağlamak zorundayız. gidin kendinize basamak olarak alanınızda bir iş bulun. 3 - 5 ay dişinizi sıkın.


    ama şu da var corona döneminde iş aramayı kesinlikle istemezdim





  • Gençlerin hiç bir suçu yok..

    Kimse yok gençler iş beğenmiyor bahanesi uydurmasın..

    Benim.sanayide dükkanım var .. parçaçıyız.. sanayide bile devamlı işçi dayanmıyor dükkanlarda 3 ayda 6ayda hatta ayda.bir işçi değiştiren işten ayrılan yerler var.

    Nedeni mi ... En başta dükkan sahibi ilk bir kaç ay hatta bazıları bir kaç yıl sigorta yaptırmıyor konuşsan onlarda kendince haklı adam diyor güvene miyorum yarın ayrılırsa diyor.

    İş verenler çalışma yasalarına sadık değil cumartesi pazar dahil çoğu çalışıyor ve haftasonu ekstra yövmiye çoğu yerde vermiyor.. Bu çalışanlar da insan evi barkı ailesi bazısı evli çoluk çocuğu var ailesi ile vakit geçirmek ister..

    Bunları geçdim bazı dükkan sahipleri işe işçimi alıyor kendine azarlıycak bağırıcak adam mı alıyor adama çalışan dayanamıyor en fazla bir hafta bir bakıyorsun iki hafta....
    çalışanına bağırıyor hakaret küfür çalışanda ayrılıyor işten. sonra konuşmaya geldimi iş.beğenmiyorlar yaaa....

    Bazısı maaş alıyor yol, yemek yok çocuk zaten yolu yemeği cebinden verdimi maaş oluyor kuş bir şey kalmıyor....

    Daha çok neden var millette o yüzden suç bulmuyorum... Gençler iş.beğenmiyor demek kolay..

    Birde niye üniversite okumuş hatta master yapmış falan gençler garsonluk yapsın garsonluğu ufak gördüğümden değil asla güzel meslek oda ama o zaman niye bunca sene okudu diz çürüttü sıralarda sabahlara kadar sınavlara çalıştı hayatının 4 senesini 8 senesini okumakla geçirdi...

    Arkeoloji okuyan madam arkeolog olsun niye garsonluk yapıyor.yada madencilik okuyan maden işi yapsın niye kaportacı oluyor herkes eğitim aldığı dalda uzmanlık yapsın çalışsın...

    İşsizliğin başladığı noktada burası...

    Üniversite çok var bölümler tonla var ama o bölümleri istihdam edicek iş sektöründe yeterli istihdam yok o yüzden o bölümlerden mezun olan gençler işsiz kalıyor...

    Hatta bazı bölümlerin iş sektörü nerdeyse hiç yok. Türkiye de...

    Eskiden hukuk avukatlık 90 lılarda çok klass çok değerli ve parası mükemmel bir meslekti.. ben 90 lılarda avukatlık yapıpda altında son model arabası evi yatı katı olmayan avukat bilmem..
    Niye iki üniversite de sadece hukuk bölümü vardı..az mezun veriyor du ama öz mezun veriyordu haliyle mezunlar hemen havada kapılıyor iş buluyor çok iyi maaşlara değerli oluyordu..
    Daha sonra kendi yerlerini açıyorlardı..

    Şimdi gencecik bir sürü hukuk mezunu genç kardeşim etrafta işsiz güçsüz geçziyor...yada ufak maaşlara karın tokluğuna çalışıyor....

    O kadar çok üniversite açıldıki o kadar çok bölüm varki çoğu iş sektörleri artık eskisi kadar değerli değil sırdanlaştı...

    Kısaca gençlere Allah yardımcısı olsun ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 13 Ekim 2020; 13:16:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    verilen paralara calisacaklarina gitsinler kapkacci olsunlar, tecavuzcu olsunlar, uyusturucu satsinlar geleceklerini kurtarma ihtimalleri daha cok olur.


    kendilerine arti deger vermeden karin tokluguna calismak enayiliktir. patronu zengin etmeye yarar

    Çözüm yok, çabalama yok, herhangibi girişim yok. Ellerini açmış bize iyi iş diye bekliyor insanlar. Patronu zengin etmesinler, o zaman aç kalsınlar.

    Kimsenin ülkenin refah seviyesine dediği birşey yok. Rezalet. Ancak hiç bir çözüm girişimi yokken elini açıp beklemek için polyanna olmayı gerekir. Hak verilmez, alınır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: anakata

    Çözüm yok, çabalama yok, herhangibi girişim yok. Ellerini açmış bize iyi iş diye bekliyor insanlar. Patronu zengin etmesinler, o zaman aç kalsınlar.

    Kimsenin ülkenin refah seviyesine dediği birşey yok. Rezalet. Ancak hiç bir çözüm girişimi yokken elini açıp beklemek için polyanna olmayı gerekir. Hak verilmez, alınır.



    Alıntıları Göster

    Alırlar alırlar.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: TadicOnFire

    Alırlar alırlar.



    Alıntıları Göster

    Ben alınan birşey görmüyorum. İcraat yok, hep şikayet hep şikayet. O yüzden artık kimsenin şikayetini dinlemiyorum.

  • Bizim burada da var.


    Mahallenin börekçisinin, çiğ köftecisinin orada takılıyorlar, günün bazı vakitleri boş boş goygoy yapıp çay içiyorlar.


    Anaları babalarıyla paso sorun yaşıyorlar çünkü para yok pul yok iş yok! Her gün bağırış çağırış.


    Zamanında anaları babaları ahır gibi gecekondu dikip yerleşmişler, yıllar sonra müteahit gelince de bir daire alıp kendilerini kurtarmışlar.


    İstanbul'da böyle çok insan var. Sonra tabi 2500 liraya geçinmeye çalışıp şükrediyorlar.

  • darkmoon34 kullanıcısına yanıt

    Türkiye'de köklü şirket, arge ve dünya'ya yön veren trendler yaratılmıyor. Yani çok düşük orandadır.


    İnsanlar okuyup bir işe girmek ve zamanla terfi etmek istiyor fakat sanayide esnafın yanına girmek adama en fazla günü kurtarmaya yarıyor..


    Bir insan yıllarca bir işte çalıştıktan sonra kendi de o işi icra edebilmeli ve rızkını kazanmalı, üniversite okumuş adam garsonluğu ne yapsın ki?


    İşe giriyorsun şirketler beş - on yılda kapanıyor, kapanmasa bile tecrübene yakışır maaş istiyorsun patron o süreçte cebi dolduruyor sana bir kaç yıllık tazminat sonra yallah.


    Köklü firmada çalışıp iş hayatın emekli olana kadar sürse neyse, adam dükkanına işçi alıyor ağzına ede ede çalıştırıyor.


    2020'de geldiğimiz noktada hala esnaflarda yada ufak işletmelerde işçiye eğitim yok, mesleği güzelce öğretme yok!


    Bakarak öğrensin beyim, rüştünü ispatlamış da olur, azar işite işite, hakaret yiye yiye hatta dayak yiye yiye.


    Türkiye'de işçi olmak da çok zor, sabahın akşamın belli değil, patron tam mesaini vermez, sigortanı asgariden yatırır vesaire.





  • İş beğenmeme söylemi tamamen yalan, bu yalanı söyleyenler iş ilanlarına baksınlar 10 kişi alınacaksa 500 kişi başvuruyor, tabiki asgari ücrete, firmalara cv atınca hiçbiri geri dönmüyor, bu durumu yaşayan birçok tanıdık var, hani nerde iş beğenmeme

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tarz konulara toplumun bakış açısı son derece sığ. Serbest piyasanın ne olduğunu bilmeden, kapitalizm ile liberalizm kavramlarını öğrenmeden yorum yapmak ve beklenti içinde olmanın sizlere bir faydası olmaz. Piyasada sana 3000 veriyorlarsa, kalkıp da hakkın olan maaşın 5000 olduğunu iddia ediyorsan ve bulamıyorsan hâlâ, senin hakkın 3000 seviyesidir güzel kardeşim önce bunu öğren. Zaten değerinin çok daha fazla olduğunu iddia eden varsa basar istifayı gider 5000'lik işe girer tabii alırlarsa. O yüzden oturduğunuz yerden saçma sapan dogmalarla iş hayatından beklenti içine girmeyin. Günümüzde işverenin bakış açısı yüksek katma değer ve kalite üzerine odaklı değil, tamamen maliyet ve çok iş yükü üzerine kurulu durumda. Bu yüzden ODTÜ mezununa kafadan 5,000 TL maaş vermek yerine taşradan mezun mühendise 2,500 TL maaş verip işe almak işveren için daha mantıklı kalır durumda. Bunun bir diğer sebebi ise devletin işverenden aldığı ağır vergi yüküdür. Bugün 3,000 TL net maaş alan birinin brütü ortalama 5,000 TL seviyesinde. Yani 2,000 TL vergi kesintisine gidiyor. Her şeyden önce bunu sorgulamanız lazım.


    Ve yine yazıyorum, toplum olarak kendimizi yanlış değerlendiriyoruz. Kendimizi genellikle ailemizin, arkadaşlarımızın ve yaşadığımız çevrenin bize yüklediği anlamlara göre değer yüklemeye çalışıyoruz. Gerçek hayatta da sonu işsizlik ve asgari ücret oluyor.





  • Millet ne iş olsada yapar millet ama iş yok buyrun.



    11 Milyon Genç İşgücünde Bile Değil

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İş beğenmeme olayı belli bir kesimin algı oyunu..

    Akılları sıra işsizliği gençlerin üstüne yıkıcaklar kendi hatalarını örtmek için..

    Nerde kim iş beğenmiyor bizim pilavcı var esnaf adam motorla paket servis yapıcak motor ehliyeti olan adam arıyor..

    konuşuyorduk abi dedi sabahdan beri gelmediyse 50-60 kişi geldi dükkana bu kadar müşteri gelmiyor dedi.. bu kadar çokmu işsizlik dedi... Eee dedim tok açın halinden anlamaz bakda gör işte dedim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lamperouge L kullanıcısına yanıt

    Yıldız Teknik mezunu arkadaşımda işsiz. Sınav sorularını birbirimize paslıyorduk, 3 aşağı 5 yukarı aynı sorular.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt

    Bende çalıştıracak adam arıyorum günde 50 TL yemek yol vermiyorum sigorta yok. Gel işe başla.


    Bak bende de iş var .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu iş beğenmeyen(!) gençler, neden abd ye gidip, uber şoförü olma, pizza delivery olma hayali kuruyor peki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlerleyen yıllarda bu oran katlanarak artacak.Ekonomik sıkıntıların yanında Dijitalleşem ve Endüstiri 4.0 çok büyük felaket olucak.Bende dahil herkesin bir şekilde gleceğe yönelik meslekleri öğrenmesi şart olucak.Yazılım kodlama programla.Teknolojik gelişmeler birçom iş alanını yok etmeye başladı bile.Ben bankacılık sektöründe çalıştım gençler hala kendini bankacı olmaya adamış yani kimse bilmiyorki yakında herşey dijitalden halledilecek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aykut291 A kullanıcısına yanıt
    Bulunduğum konumda ki çoğu banka şubelerini kapatım personellerini çıkarttı son yıllarda.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • radko kullanıcısına yanıt
    Öyle aynen bankacılık sektöründe şube olayı bitti artık benim anlamadığım ise gençlerin hala ısrarla başvurup bakacı olabilmek için çırpınması son dönemleri bu yıl sonunda birazdaha kapanacak heralde.Telefondan hesap bile açabiliyosun artık şibeye gitmeden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 14 Ekim 2020; 11:13:47 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yildiz mezunu arkadasimda issiz demis sonrada bloklamis bu iste sizin gibilerin kapasitesi. Allah bilir arkadasinda senin gibi ise yaramazdir, burada aglayacagina gece gunduz baska bisey yapsaydin boyle olmazdin. Sorularin ayni olmasi ne farkeder? Yildiz zaten basit bi universite. Sorusu zor olan uni yok hocalari anlatmadigi yeri soran calissaydiniz diyen gerizekalilarin oldugu uni var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.