Şimdi Ara

Kanada’dan Türk SİHA’larının kameralarına ihracat yasağı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
1
Favori
11.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İha zaten kamera+aviyonik+motor+mühimmattan oluşuyor. biz motorunu da kamerasını da ithal ediyoruz. Artık yerlisinin üretilme vakti gelmiştir.

  • hollowman_ kullanıcısına yanıt

    Bayraktar TB2'de yerli motor hiçbir zaman kullanılmadı. TAI ihalarında evet var.

  • skater4 S kullanıcısına yanıt

    Allah hepsinden razi olsun. Isimiz heykeltrasliga kalmis olsaydi yanmistik..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hisar18 kullanıcısına yanıt
    acaba fen liseleri çoğalmalımı yoksa fen liseleri daha iyi eğitim vermeli mi. fen lisesinde okuyacak kapasite de olan sadece %5 öğrenci var. bu %5 öğrenci açıkta mı kalıyor. bilen biri varsa cevaplarsa sevinirim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: muxo

    Bu mesaj silindi.

    Neden kapatıyoruz ? Hani seçme seçilme demokrasi diye cıvıldayıp duruyorsunuz ya ne alaka kapatalım. İmam hatip de olsun fen lisesi de olsun. O şekilde olmaz mı illa kapatacaz mı yada kapatınca bir anda çağ mı atlayacaz :D. Yazık kafanıza...

  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    Kanada’dan Türk SİHA’larının kameralarına ihracat yasağı
  • Yalanla dolanla olmaz asıl milliyetçiler doğruyu görenlerdir. Kamerası kanada motoru ukrania vs vs. Bunu söylüyorsak biz ülkemizi gerçekten sevdiğimiz için söylüyoruz. Yazılımı türk. Evet ama kamerası olmadıktan sonra bir işe yaramaz. Motoru olmazsa bir işe yaramaz.

    artık bilime teknolojiye önem verilmeli önemli parçalar ülkemizde üretilmeli. Önemsiz parçalarda herhangi bir ambargoda üretilmeliki sırtımızdan hançerleyemesinler.

    Unutma müslüman ülkesin ve türksün sırf bu yüzden güçlenmeni istemezler. Ellerine bir gırsat geçsin türkü bir kaşık suda boğatlar. Birde müslümanlıkta yalanın yeri yoktur. Onu ürettik bunu ürettik diye tarikatçılat gibi milletin beynini yıkamasınlar. İşlerimiz doğru gitmez yalan yalan yalan. Yakışmıyor.

  • rasterx kullanıcısına yanıt
    Yanlış yere odaklanıyorsun...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drummerrrr -- 6 Ekim 2020; 13:27:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşte anlamadığınız da nokta bu eğitimde yaptığınız hiç bir değişiklik ertesi gün etki göstermez

    devletin bu imam-hatipleri arttırması herkesi imam-hatiplere yönlendirmesi anadolu liselerini puansız yapıp kalitesini düşürerek yaptığı değişimlerin sıkıntısını 10-20 yıl sonra çekeceğiz bugün değil


    Seçme seçilme falansa olay neden bizim buradaki anadolu öğretmen lisesi imam-hatibe çevrildi bu anadolu öğretmen lisesi başarılı bir liseydi her sene tıpa öğrenci gönderirdi imam-hatip olunca nerede it-kopuk varsa bu liseye geldi hatla üst sınıfları niye siz ders çalışıyorsunuz diye dövdüler e ne oldu vatana oradan eskiden çıkan başarılı öğrenciler yerine it kopuk hırsız katil kazandırdık imam-hatibin yetiştirdiği bu inanmıyorsunuz mahallenizdeki imam-hatipler açılınca bir gidip bakın benim sözümü almayın imam-hatip dediğiniz okullar it kopuk hırsız tecavüzcü vs yetiştirme kurumları olmuştur bunun sıkıntısını yıllar sonra çekeceğiz bunu anlasanız

  • Konu Türkler olunca bütün dünya bir araya geliyor. Kötü komşu ev sahibi yaparmış. Bunun da yerlisini yapsınlar kullanalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krone -- 6 Ekim 2020; 11:51:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hisar18 kullanıcısına yanıt

    Uretim konusunda haklisiniz da liselerin kalitesi genel olarak kotu, turkiyede iyi egitime sahip olan liselerin sayisi 10-15 ten fazla degildir. Kabatas mesela egitim kalitesi kotu ama ogrenciler iyi oldugu icin hocayi zorladiklari icin bu farkedilmez. Fen lisesinden gelen biri olarak (ve bir cok fen lisesinden gelen arkadasim oldugundan uniden), insanlarin onune engel koymaktan baska ise yaramadiklarini soyleyebilirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

    İşte yerli diye kahvehanede oturanlara yutturulan çoğu araç gereç yurt dışından alınma

    Hep aynı mantık montajı burda yap yerli de geç nasıl olsa yiyen çok olur bunların işi gücü yalan zaten çoğu şey yurt dışından ihraç edilme

    Hakkında bi nane bilmediğini şeyler hakkında böyle sığ yorumlar yapınca o kahvehanedeki dayılardan farkın olduğunu mu sanıyorsun?


    Bi konu hakkında bilgin yoksa illa yorum yapmak mecburiyetinde misin? Bi şey bildiğin yok işte neden cahil cahil yorum yapıyorsun?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi yapmışlar. hani hepsi %100 yerliydi?

  • Bilmem farkında mısın yüzlerce fen lisesi kapatılıp yerine imam hatip açıldı. Ve en fazla bütçe de hep imam hatiplere ayrılıyor. Bugun teknoloji alanında Türkiye'de iyi gördügümüz şeyler hep bundan 15 20 sene önce fen lisesini bitirmiş ve ordan aldıgı iyi kalite fen ve matematik egitimleri sayesinde iyi üniversitelerde okuyan insanların kazanımları.
    Bir sürü niteliksiz egitim alan imam hatip mezunu genç ise oradan oraya savruluyor. Yazık bu insanlara. Fen ve matematik bilimlerinde potansiyeli olan bir çok altın gibi genç, ailesinin zoruyla din iman ögrensin diye imam hatiplere gönderiliyor. Ve orada bu yeteneği yitip gidiyor. Onun için imam hatipler kapatılmalı ve sadece imam v.s yetiştirmek için diyanetin ihtiyacı kadar kadroya göre birkaç tane bırakılmalı. Teknolojinin insanlık tarihinde en hızlı geliştiği dönemde yaşıyoruz. Ve o gelişime ayak uydurmak zorundayız. Bundan 1000 yıl önceki dogmatik bilgilerle en fazla somali Afganistan kadar olabiliriz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Selçuk bayraktar kameranında yerli olması için çalışmalarımız var diyordu motoru bildiğim kadarıyla tusaştan temin edilecek hepsi zamanla yerli olucak diyordu çünkü ambargo veya bu tarz durumları kıbrıs harekatı gibi durumlar yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız demişti siz basına bakmayın o dost düşman tanımı haberi bu sihalar dehşet ötesi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu bir başarı simgesidir.


    başta Star Safire 380 Hd kullanılıyordu. Sonra ona ambargo geldi. Aselsan projeye başladı.

    Şimdi Wescam MX-15D'e de ambargo geldi. Başka alternatifler var. Aselsan da devreye girebilir. Engelleyemeyeceklerini biliyorlar ama yavaşlatma çabaları. tb2 almak isteyen sırbistan gibi Avrupa ülkelerine de göz dağı verilmek isteniyor. Hatta pd-170 yerli motorla da denenebilir. Wescam'i ayrıca karayel de kullanıyordu.


    panik yok. beyaz adam beyaz adamlığını hep yaptı, hep de yapacak. biz kendi işimize bakalım.


    Ayrıca bu ilk yasaklanışı değil. Haziranda da ambargo koymuşlardı ama iha için kamera sistemlerine muafiyet vermişti. Yani iha kamerası hariç demişlerdi. Şimdi onu baskılardan dolayı geri devreye almışlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 61gün -- 6 Ekim 2020; 12:43:3 >
  • Kim %100 dedi? Haber kaynaklarını değiştir kanka. Sonra komik duruma düşersin.

  • venomboy_85 kullanıcısına yanıt
    Twitter’da bir çok kişi yazmış.
    Yerli araba içinde öyle diyorlardı ama çoğu ithal geliyor.
    Hep aynı terane.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kartalaraz kullanıcısına yanıt
    Bu düşüncelerini Baykar, TEI, Aselsan haberinde söylemen çok iyi oldu.
    Sen olmasaydın ne yaparlardı.
    Muhteşem bilgi birikiminle yine ülkenin önündeki 50 yılı kurtardın.

  • Bir yerli ve milli yalanı daha ortaya çıkmış oldu.

    İmam Hatip Liseleri acilen Motor Meslek Lisesi yapılmalı.

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.