Şimdi Ara

Ryzen 3 3100 ısınma ve fan sesi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Salı günü yeni sistem topladım. Özelliklerini aşağıda belirteceğim. Fakat işlemcimin fanı devamlı 1900 ve 1200 rpm arasında gidip geliyor pc boşta olmasına rağmen, bu yüzden de çok kötü bir sesi çıkıyor. Aida64 ile sıcaklıkları izlediğimde boşta bazen 40, genellikle de 55-60 derecede çalışıyor. CTR yazılımı ile diagnostics yaptığımda voltajı 1.175v, frekansı da 3850mhz yap diyor. (Ve CTR ile test yaparken devamlı CCX2 ve Thread#5 overclock fail hatası veriyor.) Bunları yaptığımda da herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Cinebench R20 testi 75-80 derecelere çıktı. Yarım saatlik BF1 oyun testimde de 84 derecelere çıkıp DirectX hatası verip oyun crash olup kapanıyor.


    Biosu en son sürüme güncelleyip, varsayılan ayarları getirdim. Bir çözüm olmadı. CTR ve Ryzen Master ile oynamalar yaptım. Bir değişiklik olmadı. Arka planda hiçbir şey olmamasına rağmen işlemci fanı devri devamlı artıp azalıyor.


    İlk Ryzen sistemim bu. Bundan önce i7 4790 kullanıyordum. Böyle sorunlarım hiç olmadı. Boşta 36, yükte ve oyunda 55 derecelerde çalışıyordu.


    Sistem:

    Ryzen 3 3100 işlemci ve Wraith Stealth stok soğutucu

    Gigabyte B450M S2H Anakart

    Team Group 3000Mhz CL16 2x8gb Ram

    Asus Dual RX5500XT Evo Ekran kartı

    Crucial 128gb sata ssd

    WD Blue 1Tb harddisk

    Corsair VS450 Güç kaynağı








  • Güncel.

  • Hatalar crashlar hakkında bilgim yok ancak 3000 serisi ryzen işlemci çekirdekleri sıkışık transistor yapısında olduğundan masaüstünde ani 55'lere fırlamalar bu işlemciler için normal. Tek problem eğer hassassanız sebep olduğu fan hızı dalgalanmaları ve yaptığı ses oluyor. Onun çözümü fanları sessiz farklı bir işlemci soğutucusu almanız


    Cinebench en fazla 80 iken oyun sırasında 84 olmasıacaba kasa havalandırması çok mu kötü diye düşündürdü beni. Yalnız çökmenin kaynağı büyük ihtimalle ekran kartındandır işlemciyle alakası yoktur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mxsr

    Hatalar crashlar hakkında bilgim yok ancak 3000 serisi ryzen işlemci çekirdekleri sıkışık transistor yapısında olduğundan masaüstünde ani 55'lere fırlamalar bu işlemciler için normal. Tek problem eğer hassassanız sebep olduğu fan hızı dalgalanmaları ve yaptığı ses oluyor. Onun çözümü fanları sessiz farklı bir işlemci soğutucusu almanız


    Cinebench en fazla 80 iken oyun sırasında 84 olmasıacaba kasa havalandırması çok mu kötü diye düşündürdü beni. Yalnız çökmenin kaynağı büyük ihtimalle ekran kartındandır işlemciyle alakası yoktur.

    Hocam yorumunuz için teşekkürler. Ekran kartı boşta 37 derece, fanları durgun. BF1de ise 60 derece civarında çalışıyor. Kasa içi havalandırmada sıkıntı olsa ekran kartı sıcaklıklarında da sıkıntı olurdu diye düşünüyorum. Ben de işlemciyi alırken CCX yapısından dolayı Ryzen 3 3300X ve Ryzen 5 3600 serisinde sıcaklık sorunu olduğunu görmüştüm. Fakat 3100 ile ilgili pek bir şey görememiştim.





    1. nesiil Ryzenlerin performanslarının arttığı an ısındığı andır.
  • Zamorak kullanıcısına yanıt

    Sıcaklıktan değil de sürücü problemi olabilir çökmenin sebebi o yönde araştırma yapın.


    İşlemcinin sıcaklığının boşta artıp durması bunlar için normal, sizin max sıcaklıklarınız neden idealin 10 derece kadar üstünde ona bakmanız lazım. Genel işlemci soğutucusu montajı sırasında dikkat edilecek noktalarla ilgili zibilyon tane kaynak var onları kontrol edin herşey kusursuzsa bakarsınız nadir bir problemli bir işlemci denk gelmiş olur belli olmaz.

  • Ryzenlerin genel sorunu bu.

    Bende 3600 kullanıyorum çözümü ancak bios ayarlarını performansı 3.6' a sabitleyerek buldum.

    Ya da iyi bir soğutucu alacaksınız.

    Bu sorunlar intelde de bazı işlemcilerde varmış .

    Ama bazı fanboy tiplemeler nereye bu tür sorun yazsan yok öyle birşey diye saçma sapan karşıtlıklar sergiliyor. İlginç :)

  • 3000 serisinin genel olarak problemi bu stok fanla sıcaklık sorunu yaşarsınız kule tipi alıp elle biostan ghz voltaj ayarlaması yapmalısınız
  • Dereceleriniz normal.


    Isınmaya çok takılıyorsanız voltaj ayarı yapın, arkadaşın bahsettiği gibi 3.6 kullanmayın sakın işlemciyi.


    https://forum.donanimhaber.com/ryzen-3600-ile-sorun-yasayanlar-gelin-biktim-sizden--141337629



    https://forum.donanimhaber.com/yeni-ryzen-5-3600-4-5ghz-1-225v--143869531


    Şu konuları inceleyin

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.