Şimdi Ara

YEDİĞİM TRAFİK CEZASI HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değerli DonanımHaber Otomobil Sevdalıları ; Hepinize sağlıklı günler dilerim.


    Bugün tarafıma gelen postada , İkâmet ettiğim Bakırköy'de - Fişekhane Caddesi - ( Bakırköy Meydan, Carousel ve Capacity'nin olduğu lokasyon ) konumu belirtilerek tarafıma '' SEYİR HALİNDE CEP TELEFONUYLA KONUŞMA '' şeklinde trafik cezası gelmiş.


    Bana hiç bir şekilde bir tutanak tutturulmadı, çevirme olmadı . 24/08/2020 tarihinde, saat 12:18'de ceza yediğime dair bir not düşülmüş, imzalanıp tarafıma iletilmiş ve E-DEVLET üzerinde, böyle bir ceza gözükmemekte.


    Belirtilen konum, Istanbul | Bakırköy'ün en işlek caddesi ve trafik yoğunluğunun gayet yoğun olduğu bir vakit.


    Bunun itirazını nereye , nasıl yapabilirim ? Böyle birşey nasıl olur anlamış değilim. Yolda giderken, kafalarına göre ceza yazabiliyorlar mı ?


    Sevgiler.




  • eds den geçtiyseniz kamera dan çekiyorlar bende aynı cezayı 1 ay önce dikmen polis evi kavşağında ışıklarda yedim banada e devlet üzerinden düştü yani itiraz etsenizde birşey çıkmaz kamera kayıtları var büyük ihtimal daha komik olanı ben elimde telefon kulağıma dayayıp konuşmam arabada hoparlörü açarım araç içinde öyle konuşurum tek hatam telefon kulağımda değilken elim de yakalaması :) bana ders oldu şimdi vitesin oraya atıp öyle konuşuyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykouz -- 2 Ekim 2020; 22:56:58 >
  • Drone ile yakalamış olabilirler.

  • Ceza daha e-Devlet'e düşmemiş olabilir, eğer beyan geldiyse yakında oraya da düşer.


    İtirazı trafik mahkemesine (bu mahkeme ikamet ettiğiniz şehirde yoksa sulh hukuk mahkemesi) eldek dilekçe yolu ile yapabilirsiniz. Daha sonra herhangi bir duruşmaya gerek duyulmadan, dilekçede yazmış olduklarınıza istinaden karar verilir, mahkeme sonucu tebligat ile adresinize gönderilir. 


    Çevirme olmasına gerek yok, yasa gereği polis memurunun beyanı esas teşkil ediyor(du, ben itiraz ettiğimde öyleydi. Sonradan ‘delil’ niteliğinde fotoğraf bulunmadığı’ gerekçesiyle cezanın iptali sağlanmıştı sanıyorum). Aksi bir kanıtınız olmadıkça (araç içi kamera, o saatte telefon konuşması yapmadığınıza dair operatörünüzden imzalı telefon kayıt dökümü vb.) itiraz da etseniz sonuç değişmiyor.

  • Oynamışsınızdır telefonla, ben eminim açıkçası.


    Ben de yedim aynı cezayı İzmir'de. Bluetoothla konuşuyordum ama kayıtlardan baktım, evet o an telefon kulağımdaydı. Adamlar da olanı kesti.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.