Şimdi Ara

Atık Yemek Yağlarını Lavaboya Dökmeyin! (Geri Dönüşüm Tavsiyeleri) (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
11
Favori
12.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
628 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eski büyük sifon su depoları çok su tüketir. Bunu azaltmak için duvara gömülü değilse, su deposunun içine tuğla gib hacimli eşyalar koyun. Kütlesi kadar su daha az dolacağından , kullandınızda daha az su akar, daha az su dolar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz de 2-3 tane 5litrelik şişeye doldurup senede bir migrostaki standlara atıyoruz.

  • 5 litrelik şişede biriktiriyorum belediye geçerken veriyorum. Ama haftanın bir günü belediye beklemek olmuyor bazen bunun için belediyeler her mahalleye ve belli sokaklara geri dönüşüm kutusu koymalı. Öyle bir konteyner ile hafta sonu araç gezdirmekle olmuyor bu işler, çoğu belediye yapmıyor bunu. En kısa zamanda belediye yazacağım geri dönüşüm kutusu koymalarını çünkü çoğu zaman plastik ve cam şişeleri çöpe atmak zorunda kalıyorum. O kadar çöp vergisi alıyorlar ama bir kutu koyamıyorlar. Rezillik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 1 Ekim 2020; 1:59:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim çöpleri yer altına alıyorlar yağ toplama kovası felan koysalat pet şişeye doldurup atarım veya gidip boşaltırdım bunun gibi alternatifler olabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O yağlar toplanıp biodizel yapılıyor. Biodizel in çevreye verdiği zararlar ne olacak? Türkiye de kimse hayrına iş yapmaz. Çevre hayrına hiç bir belediye iş yapmaz. Her işin ardında para yatar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BèRuTTì kullanıcısına yanıt

    Bazı yerlerde gidiyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Hocam tr gibi yerlerde o kovalarin saglam kalmasi zor ama otomatlar var aslinda okullarda ogrenciler evlerindeki yagi getirip dokuyor. Yine mahalle muhtariniza sa birakabilirsiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ectilase kullanıcısına yanıt
    Migrosun neresinde nasil bu stantlar hocam ? Tum migroslarda var mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Acikcasi konu disinda kiz konualrindan siyrilip bu konunun one cikmasi beni sasirtti :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BèRuTTì kullanıcısına yanıt
    Atik suyun bir kismi tarim uygulamalarinda da kullaniliyor hocam bu da yedigimiz yiyeceklere geciyor dusunun kizarmis yagli su ile yediginiz sebze meyvenin tasiyabilecegi muhtemel kanserojen bilesenleri

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Umut K. kullanıcısına yanıt
    Cope attiginiz yaglar cop arabasi gelene kadar veya coplerin biriktigi yerde topraga karisir ordan da yer alti sularina gecer. Usenmeyip buzdolabi posedine dokmek yerine bir petsiseye dokup senede bir biriken yagi belediyeden almalarini isteyebilir veya muhtarliklara birakabilirsinz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Umut K. kullanıcısına yanıt
    Migroslarda da var yag toplama noktalari

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KOnunun tamamını okumadım ama yine de yazılmamıştır diye burdan belirteyim.


    Şimdi efendim bu çağda bu kafa, yallah bilmem fizana vs. de diyenler çıkabilir, saygı duyarak;


    Evlerde banyo yaparken kova ve maşrafa kullanılmasını tavsiye ediyorum. Böylece sürekli duş başlığı ile bir banyo yaparken aşırı fazla su tüketildiğini düşünüyorum.


    Kova ve maşrafa ile yaparken ise kova dolsa bile suyu kapatarak daha fazla akması engellenir ve su optimum kullanılabilir.


    (Ben de sizler gibi duş altına girerek yıkanırdım genelde, zamanında ilkokul 1. sınıf çocuğumuzun okulda aldığı eğitimin çocuğumuz tarafından bize böyle yapmayın suyu israf ediyoruz demesiyle daha da duyarlı olmaya başladım ki şahsen duyarlı olduğumu düşünürüm çevremiz hakkındaki konulara)


    Bir de mutfakta basit bulaşıkların/meyve yıkamalarının vs. lavabo içerisinde kullanılacak küçük kaplarda yapılmasını sağlayabilirsek daha da mutlu olacağım. Herkese banyo ve bulaşık durumlarını düşünmeleri ve uygulamalarını tavsiye olunur.


    İnanalar için şu hadisi şerifi ve hatırlatmayı da ekleyerek hepinize hayırlı günler diliyor, Allah c.c. emanet olunuz.


    NEHİR HADİSİ


    “Saad adında biri kişi abdest alırken suyu çok hor kullanıyordu. Peygamberimiz bunu görünce ‘Bu ne israf? Akan nehirden bile abdest alsan israf etmeyeceksin’ diye uyarmış. Peygamberimiz, müminleri her zaman tasarruflu olmaya çağırmıştır.

  • yağ konusunda son derece haklısınız.
    klozet olayı uygulanabilir değil. çok gerek olduğunu da düşünmüyorum, abartmaya gerek yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zafonte kullanıcısına yanıt

    En azından sifon haznesinin içine 1 lt lik bi petşişe konulabilir.

  • proxima35 P kullanıcısına yanıt

    Biyodizel üretimi, CO2 emisyonları için doğal bir yutak olarak nitelendirilebilir ve Dünya'nın en önemli çevresel sorunlarından olan ve fosil yakıtların geri alınamayan CO2 emisyonlarının yol açtığı sera etkisi sonucunda ortaya çıkan küresel ısınmadan kaynaklanan olumsuzlukların indirgenmesi bağlamında önemli katkılar sağlar.


    Suya bırakıldığında 28 günlük bir sürecin sonunda biyodizelin yüzde 95'i çözülürken, dizelde bu oran yüzde 40 mertebelerine kadar düşmektedir. Bu nedenle, özellikle ABD'nde birçok eyalette, göller ve nehirler gibi sucul alanlarda kullanılan ulaşım araçlarında ve teknelerde saf biyodizel kullanımı zorunlu kılınmıştır.


    Bakteriler tarafından kolayca ayrıştırabildiği için çevre dostu olarak kabul edilen biyodizelin içerdiği kükürt miktarı, dizele oranla çok daha düşüktür. Bu da dizel yerine biyodizelin kullanılması durumunda, asit yağmuru gibi olumsuz çevresel etkilerin oluşmasını önler.


    Kaynak: Yenilenebilir Enerji Gen. Müd.

  • avrupadaki gibi otomatlardan olsa tadından yenmez, hele her bimin a101 girişine koyacaklar süper olur. 3-4 Pet şişe cam şişe her neyse atınca o marketde geçerli 1-2 lira indirim çeki verecek (Barkodlu vs mesela) inanın avrupadaki en yüksek geri dönüşüm rakamına ulaşırız

  • Güzel farkındalık öne çıkarttım hepsine dikkat ediyoruz , etmeyenler illa vardır başkası rahat rahat harcıyosa ben neden uğraşayım demeyin vicdanen rahatlık ve huzur dolu bir insan oluyorsunuz .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle bir konumdayız ki insan israf ve kirlenmeye karşı olsa bile teşvik etmek bir yana resmen engel koyuluyor. Buna çok dikkat eden çevre kirliliği üzerine eğilen bir insan olmamama rağmen kendi yaptıklarımı anlatayım mesela:


    1. Evdeki atık yağlar için 5lt boş yağ tenekesinin üstüne huni koydum. Atıkları biriktiriyorum. Buna teşvik etmek için hediye filan vermeyi bırakın atık doldu ama verecek yer bulamadım. Araştırdım filan belediyelere sordum birlikte çalıştıkları atık dönüşümcüler varmış bir şekilde numaraları aldım birikince onlara veriyorum. Evde atık toplamama rağmen bunlar için bilgi veren hiçbir reklam tabela vs gözüme çarpmadı araştırıp zor buldum.
    2. Evde atık pilleri çöpe atmak zararlı olduğu için bir yerde biriktirdik. Gerçekten çok fazla oldu. Sağa sola sordum verilen yer yok. Sonra biri söyledi okullarda toplama yerleri oluyor diye. Pilleri götürmek için okul bulup verdim.
    3. Evde çöplerimizi geri dönüşüm ve evsel atık olmak üzere ayırıyoruz. Geri dönüşüme gidebilecek teneke-plastik-kağıt vs. ayrı yerde topluyoruz. Peki ne oluyor bunlar? Çöp... Semtimizde çöpler poşetle sokaklarda toplanıyor. Geri dönüşüm poşeti ve normal çöpümü ayırıp evden çıkarıyorum çöp toplama alanına bırakıyorum. Sonra atıkları en azından sokaklarda geri dönüşüm için dolaşan insanlar bulmuştur diye dua ediyorum.


    Bunlar bariz gözüme takılanlar. Küçük küçük ayrıntılar da var onlara hiç girmiyorum ama başta da söylediğim gibi gönüllü olarak geri dönüşüm için bir şeyler yapmaya çalışanları bile bezdiriyorlar. Oysa ki türlü türlü kampanyalar reklamlarla buna özendirmek lazım.

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.