Şimdi Ara

Açıklama Geldi: BİM, A101 ve Şok Marketleri Kapanıyor! Artık Bir Daha Açılmayacak. (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
0
Favori
12.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • jethoca kullanıcısına yanıt

    Arkadaş sen okumamısın kalkmışsın birde yalan yanlış diye muhabete girmişssin cümlenin başında nerdeyse aynı para 2 lira dahafazla para verip markalı ürün alırsın demişim daha 3 gün tönce orku marka peynirle peynes marka peynir arasında 1lira fark vardı torku peynesden 1 lirada daha ucuzdu sütaş marka kaşarla bimin veya a101in aynı gramajdaki kaşarı ikiside 14liraydı gittim sütaşı aldım gittim torkuyu aldım. Yakın tarihten örnek veriyorum. Marketlerde satılan bir çok ürün bakkalarda aynı fiyata bulabilmen mümkün üstüne fahiş fiyat yerleştirmeyen her bakkalda aynı paraya bulabilmen mümkün zaten bunuda açıklamışım bakkalların neden marketlerden pahalıya sattığını koca konuyu okumuşşsun yazdıklarımda tam tersi bakkaların neden marketlere göre pahalıya sattığınıda yazmışım benım bulunduğum yerde eve sipariş verdiğim bakkalda yağ olsun salça olsun nerdeyse aynı para ama her ürün markettekine göre ucuz olmadığından yineden gidip marketten alışveriş yapıyorum. Ama yanındaki bakkaldan daha pahalıya alıyorum yine dediğim gibi kendi fabrikası olupta toptancıyla uğraşmayan bu marketlerin fiyatları nerdeyse aynı tekrarlıyorum peynes gibi ahir gibi kendi markalarını Yılların bilinen markasıyla nerdeyse aynı paraya satmaları saçmalık. Yazdığım yazıda şuanda olduğu gibi yerden yere vurmuşum Hem marketi hem bakkalı ve neden olduğuna dair bilgilerinide vermişim kendim bir zamanlar kırtasiyecilik yaptığımdan toptancıların içinden çıkmadığımdan biliyorum ve yazıyorum işin içinde olan biri olarak yazmışım peki sen bu işin neresindesinde çalıştın ve bilgi sahibisinde beni yalancılıkla suçluyorsun.

  • darkmoon34 kullanıcısına yanıt
    Bizim millet okumayı sevmez lise mezunundan,akademisyenine ülkede çoğu akademisyen boşuna kopyala yaptış tezlerle hoca olmuyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

    şaka mı bu?

    Gerçektir. Kendisi bam teline basmaktan çok hoşlanır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kucuk esnaftan da alisveris yapmam Bim , şok ve A101 den de alişveriş yapmam

    Migros, Makromarket, Metro ve bulunduğum sehrin en büyük supermarket zinciri magazadan alisveriş yaparim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalan ve balon haber olma şansı çok fazla....Asla ve asla inanmıyorum......Bu güne kadar bakalların canına okudular... GIDA MARKET DİYE AÇILIP BİLGİSAYAR ,OTO LASTİĞİ, züccaciye ,KIRTASİYE, NALBUR ÜRÜNLERİ , et, tavuk , dondurma, sebze meyva , beyaz eşya , TV.... Para kazanacak aklınıza ne gelirse sattılar...Hiç..kimse siz ne yapıyorsunuz ? Bu malları siz satamazsınız..... demedi...Çünkü sahipleri AKP nin has adamları.....Bir bakkal et satmaya kalksa canına okurlar....Bir nalbur sebze satmaya kalksa canına okurlar....AKP li yandaş olursan gelsin paralar....Paralar....




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 29 Eylül 2020; 1:47:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazer__

    Bi kişi de okumamış haberi
    Nüfusu 5000 altı olan yerleri kapsıyor

    Sıkıntı yok la panik yapmayın

    Bakkalları ve küçük esnafı yaşatabilmek için atılan adımda nüfus şartı 5000'den küçük olan yerleşim yerlerinde açılan A101, Şok ve Bim marketleri kapatılacak.

    Kaynak: Açıklama Geldi: BİM, A101 ve Şok Marketleri Kapanıyor! Artık Bir Daha Açılmayacak


    Bu habere göre çoğu ilçedeki marketler kapanacak demektir Türkiye'de nüfusu 5000'den az bir çok ilçe var

  • Herkes birbirine b.k atıyor. Zincir marketlerin tekelleşmesine bende karşıyım. Her türlü tekelleşmeye karşıyım. Ama bakıyorum da yok esnaftan alış veriş yapmam vs . Bizim milletimiz alışveriş yapmayı bile bilmiyor esnafa laf atıyor, esnaf esnaflık yapmıyor şark kurnazlığı peşinde. Kimi de çıkmış serbest piyasa diyor bu piyasa serbest piyasa olmaktan çıkmış adamlar tröst . İstedikleri gibi fiyat belirliyorlar biraz ucuz almak işinize geliyor ama üreticiyi hiç düşünmüyorsunuz. Kaldı ki zamanında ABD çok daha büyük tröstleri parçaladı. Yeterince güçlüysen yapılabilir. Buruda kritik soru şu bu tröstlere gerçekten halkın ekonomik çıkarı için mi dur denilecek yoksa iktidara tehdit oluşturdukları için mi ? Burada amaç işin ahlaki boyutunu belirleyecek.


    Bu arada sadece esnafı falan değil mühendisi ayrı kafada doktoru ayrı kafada bu memleket insanı akıllanmaz . Eskiden millete tepeden bakan zihniyete acırdım, Bazen diyorum böyle düşünmekte haklılar mı acaba . Her geçen gün ümidimi yitiriyorum. Umarım derdimi anlata bilmişimdir.

  • Naganzo N kullanıcısına yanıt
    Bilindik bir markanın suyunu toptan alırken 6 lı 1.5lt lik paket 2.40tl ye geliyordu bir kaç sene önce. Hadi şimdi olsun 3tl. Hesap ortada :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Küçük esnaftan alışveriş mi yapılır, hele ellerine bir fırsat geçsin milletin donuna kadar alırlar o yüzden küçük esnaf küçük esnaf olarak kalsın .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a101 bim candir marketler bakkallar kaziklamasa ordan alirim kendi kiracimiz market isletiyor dukkan bizim o adamdan 1 ekmek dahi almiyorum cunku gercek bir corumlu surekli kaziklama pesinde

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: radko

    Bizim millet okumayı sevmez lise mezunundan,akademisyenine ülkede çoğu akademisyen boşuna kopyala yaptış tezlerle hoca olmuyor.
    bırak tezlerin içeriklerinin yalan oluşunu, bizim ülkede çok ciddi sayıda sahte diplomalı akademisyen de var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkede asgari ücret istihdam ının neredeyse %10 unu oluşturan firmaları nah karşısına alır.

    3 4 gün tvlerde şov yapar sonra unutulur gider.. Güççük esnaf da bekler..





    Dn: o dolandırıcı güccük esnaftan alışveriş yapacağıma gider 1km ilerden zincir marketten alırım..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Acemi_mühendis

    Herkes birbirine b.k atıyor. Zincir marketlerin tekelleşmesine bende karşıyım. Her türlü tekelleşmeye karşıyım. Ama bakıyorum da yok esnaftan alış veriş yapmam vs . Bizim milletimiz alışveriş yapmayı bile bilmiyor esnafa laf atıyor, esnaf esnaflık yapmıyor şark kurnazlığı peşinde. Kimi de çıkmış serbest piyasa diyor bu piyasa serbest piyasa olmaktan çıkmış adamlar tröst . İstedikleri gibi fiyat belirliyorlar biraz ucuz almak işinize geliyor ama üreticiyi hiç düşünmüyorsunuz. Kaldı ki zamanında ABD çok daha büyük tröstleri parçaladı. Yeterince güçlüysen yapılabilir. Buruda kritik soru şu bu tröstlere gerçekten halkın ekonomik çıkarı için mi dur denilecek yoksa iktidara tehdit oluşturdukları için mi ? Burada amaç işin ahlaki boyutunu belirleyecek.


    Bu arada sadece esnafı falan değil mühendisi ayrı kafada doktoru ayrı kafada bu memleket insanı akıllanmaz . Eskiden millete tepeden bakan zihniyete acırdım, Bazen diyorum böyle düşünmekte haklılar mı acaba . Her geçen gün ümidimi yitiriyorum. Umarım derdimi anlata bilmişimdir.

    ben evde düzenli yemek yapan biriyim, ve gıda alışverişlerimin %90'ını BİM-A101-ŞOK dışındaki normal (yerel) marketten ve bakkaldan yapıyorum. bunu yapmamdaki temel neden, normal marka ürünlerin BİM'dekileden daha iyi olduklarını düşünüyor olmam (BİM'den sadece ayran ve çekirdek alıyorum)

    Şöyle bi durum var, burda benim yaşadığım mahallede (üsküdar) çok fazla sayıda yerel market vardı, resmen market cenneti idik, ve bakkal da çok idi. son iki senede ise radikal bir değişim yaşandı. boyut olarak çok büyük olan marketlerden bile birçoğu kapandı. bakkallardan da kapananlar var (kendi oturduğum sitenin içindeki bakkal kapandı mesela) ve, evimin her tarafında BİM-A101-ŞOK zaten var olmasına rağmen, bu kapanmalar yaşanırken evin etrafında yeni yeni tröst marketler yani BİM-A101-ŞOK'lar açılmaya başladı. şu anda evimden 1 dk yürüme ile gidebileceğim toplam 6 tane tröst market var, ciddiyim. ve, bi ara saymıştım, evden 4-5 dk yürüyecek olsan toplam 15 tane falan tröst market var. resmen her sokağa açıyorlar artık. sinekten daha hızlı ürüyolar.

    ve, bir sokağın içinde hali hazırda BİM ve ŞOK açılmış durumda olması da bir şey değiştirmiyo, A101 geliyo ve aynı sokağa açıyo dükkanı, hiç korkmuyolar. yan yana açıyolar sürekli. neredeyse üst üste açacaklar.

    peki nereye varacağım şimdi? bakın gidişat şunu gösteriyor; ileride bizim aldığımız normal ürünler sanırım kalmayacak, çünkü normal market kalmayacak gibi. hepsi iflas edip duruyolar sürekli. eğer bu bakkallar ve yerel marketler bu hızla iflas etmeye devam ederlerse, o zaman ülkemizde sadece iki tip market profili kalacak:

    1- Üçler-Migros gibi üst seviyeye hitap eden ürünlerin satıldığı marketler.
    2- tröst marketler.

    benim gibi orta seviye (normal) ürün talep eden vatandaşa hitap eden normal marketler grubu ise, sanırım yok olacaklar (bu gidişle) ki bunlar düne kdar ülkenin en yaygın market profili idiler (bakkalları da dahil edebiliriz bu gruba).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 29 Eylül 2020; 9:8:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomv -- 18 Mart 2021; 14:18:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aman Allah korusun. Çomarları Migroslarda görmek istemiyoruz.

  • Burda bile akp muhabbeti dönmüş. Hasta mısınız la siz :D

  • Ülkemizde nüfusu 5000 altı 180 ilçe varmış. Bunların yanında mağaza açılan belde vs. varsa onları da eklemek lazım.


    Kapanacaksa bu ilçe ve beldelerde mevcut mağazalar kapatılır ki zannetmiyorum. Sadece yeni mağaza açmalarına izin vermezler.


    Belki aktüel ürün satışlarına sınırlama getirirler. Başka bir şey olacağı yok.


    Ucuz su alamayacağız diye panik yapacağınıza haber içeriğini düzgün okuyunuz ...

  • Bu marketler piyasayı ele geçirdiğinden beri eski ucuzluğu kalmadı. Ucuza diye satılan mallar ya sağlıksız gıda ürünleri yada kalitesiz elektronik ürünler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim bildiğim devlet bu marketleri destekliyor. Esnaf gayriresmi ve sigortasız çalışır iken bunlardan sigorta ve kdv parasını tam alır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lütfen böyle bir şey olmasın üzülürüm. Ben bir ekmek için bile bim e giden adamın. Bünyem tamamen önce bim aradığımı bulamazsam a101 orada da yoksa şok a gitmeye alışmış... Başka bir yerden alışveriş yapınca vücudun dengesi bozuluyor bir hafta kendime gelemiyorum. İlalki bunların ürünü olacak. Geçen arkadaşlara metroya gittik bir kaç bir şey aldım almaz olaydım kendimden geçtim... Bim candır gerisi heyecan.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.