Şimdi Ara

Farda Çakma Led Xenon Yasaklanmalı !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
2
Favori
12.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
338 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ya arkadaşlar takıyorlar çin malı led, xenon bilmam ne. her türlü rahatsız ediyor adam karşımdan geliyor direk kör oluyorum bunu denetleyen sen napıyorsun diyen kimse yok mu bunlara adamlar resmen kazaya davetiye çıkarıyor sen önünü görücen güzel durduğunu sanıyorsun diye neden başkasının hayatını tehlikeye atıyorsun ki. hele o sisleri yakan apaçiler amaç ne sis yağmurda siste yakılır normal zamanda yakınca ne oluyor altındaki ferrariye mi dönüşüyor ulan güzel durmuyor işte rahatsız ediyosun milleti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoNaNıMcı -- 27 Eylül 2020; 13:4:34 >



  • Orijinal olanlar da çok göz alıyor. Benim aracım alçak olduğundan yüksek suvler ve minibüslerin farları özellikle de karşıdan eğimli bir yoldan geliyorlarsa kör ediyor. Beyaz renk farların nasıl yasal olarak üretildiğini çözemiyorum, gece araba sürmek eziyet artık.

    Farların yerden yüksekliğinin bir limiti olması lazım aracın yüksekliğinden bağımsız. Bu şekilde biraz daha dayanılabilir bir seviyeye gelir.
    Bu işten zerre kadar anlamayanlar var. Kaliteli LED diye aklı sıra kendilerini haklı çıkartmaya çalışıyorlar. Arkadaş, aracın farındaki ampülün konumu, içerideki parlak ayna yüzeylere göre ayarlı. Sen odak ayarlaması yapmadan, envai çeşit LED ampülden birini takıp oldu diyorsun da olmuyor öyle. Attığın fotoğrafa iyi bak. Adamın suratı aydınlanmış, aracın içi bile senin farınla aydınlanmış. Bir de bu göz almıyor diyorsunuz. Geç karşısına, kendi aracına sövmezsen ben de fizik bilmiyorum.

    Far çizginizi kontrol edin. Öndeki aracın aynasının alt hizasında kalmalı. Yukarıya bakıyorsa hatalıdır. Bu, yukarıdaki fotoğrafta örneği verilen durum değil. Orada ışık saçıldığından aracın üstü de aydınlanıyor.

    Xenon farın özelliği mercekli olmasıdır. Mercek ışığı belirli bir noktadan öteye kaçırmaz. Yükseklik ayarı düzgünse, xenon ampülü orijinale uygunsa karşıdakinin GÖZÜNÜ ALMAZ. Tam tersine, sürücüye çok iyi aydınlatma sağladığı için bu teknoloji halen kullanılıyor. Mercekli LED ve matrix farlarda karşıdaki sürücüyü rahatsız etmeden maksimum aydınlatma için ışığın fiziki hareketlerinden yararlanılır. Bu öyle ampül taktım, hop aydınlattı değil.

    Xenon, bi-xenon, matrix led, mercekli led.. Bunlar ayarlıysa, gözünüzü asla almaz. Çünkü yasal olarak muayeneden geçmesi de imkansız.

    Ya gidin aracınıza orijinal ampül takın, ya da o saçma sapan aydınlatan farı kapatın. Bu ne olduğu belirsiz, sisleri de açıp yakanları bixenon uzunlarla selamlıyorum. Arkamdan uzunla gelenleri dörtlü yakıp uyardığım çoktur. Anlayışlı olan, dalgınlıkla açık unutanlar kapatıyor. Şükür imkanım oldu, yan aynaları bile karartmalı araç kullanıyorum ve çok etkilenmiyorum ancak trafikte öküz çok.
  • Ben tavsana dönüyorum karartmali dikiz aynam yok. Ne dikizden arka gözüküyor ne yan aynalardan. Saga gecip yavaşlayıp arkasina geçiyorum. Ilk zamanlarda uzun falan açıyordum suan sadece bela okuyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: road35

    Ben tavsana dönüyorum karartmali dikiz aynam yok. Ne dikizden arka gözüküyor ne yan aynalardan. Saga gecip yavaşlayıp arkasina geçiyorum. Ilk zamanlarda uzun falan açıyordum suan sadece bela okuyorum.
    iyice ayarını kaçırdılar ama biran önce yasaklanmalı yoksa olmayacak arkandan geliyor aynadan körsün önden geliyor hiç bir şey göremiyorsun.
  • road35 R kullanıcısına yanıt
    hocam çözüm basit; biraz yavaslayip sağa çekilip geçmesine izin veriyorsunuz geçtikten sonra hemen arkasına geçip uzunları yakıp devam ediyorsunuz, zaten biraz ilerde lambada vs. yanınıza durduğunda cami açıp "napiyorsun" diyecek, sizde "nasıl iyi oluyormuymus" dersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunların yanında far ayarı da çok önemli bir husus. Halojen olsa dahi far ayarı bozuksa geçmiş olsun karşıdaki sürücüye.
  • mercekli far olmayan araçlarda kesinlikle yasaklanmalı
  • Öncelikle led xenon diye bir şey yok. Ya leddir ya da xenon. Merceksiz olanlar kötü odaklama yapıyor. Bende de takılı ancak volvonun odaklamasi iyi ve en alt ayarda kullanıyorum. Rengi yada süsü için değil aydınlatması için kullanıyorum. Özellikle Tofaş grubunda ayar yok apacilik için kullanılıyor. Bu şekilde ayarsız göz alanları görünce far ayarını en yukarı alıp uzunları çakıyorum. (Uzunlar halojen). Şimdiye kadar 400km gidişli dönüşlü tek şerit yolda 1-2 tane sellektör yedim başka da yoktur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezimuse -- 25 Eylül 2020; 19:29:21 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasak zaten.
  • Ben de o şekilde gezen apaçilere uyuz oluyorum. Normalde asla sis farı açmam. Farlarım da normal far. Fakat bir sinirle gidip sis farlarına taktırdım çakma zenon. Karşımda sis farı açık farlar zenon gelen biri varsa yakıyorum ben de sisleri bir de uzakları açıyorum. El mi yaman bey mi yaman.sonra bana selektör yakıyor hıyar oğlu. Gözünü mü aldı yoksa....

    Bazen de arkamdan bu şekilde sis farı, normal farlar zenon gelen birisi oluyor sağa yanaşıp yol veriyorum arkasından aynen ben giriyorum sisleri açıp. Bir gün çok fena kapışacağım kekonun biri ile ama hadi hayırlısı...

    Edit: Çin keranesi gibi ışıl ışıl gezen tofaşçılar ise başka alem... Hepsi hurdaya çıksa da rahat etsek....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaDRuLe -- 26 Eylül 2020; 0:21:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orijinal olanlar da çok göz alıyor. Benim aracım alçak olduğundan yüksek suvler ve minibüslerin farları özellikle de karşıdan eğimli bir yoldan geliyorlarsa kör ediyor. Beyaz renk farların nasıl yasal olarak üretildiğini çözemiyorum, gece araba sürmek eziyet artık.

    Farların yerden yüksekliğinin bir limiti olması lazım aracın yüksekliğinden bağımsız. Bu şekilde biraz daha dayanılabilir bir seviyeye gelir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alper5398

    Orijinal olanlar da çok göz alıyor. Benim aracım alçak olduğundan yüksek suvler ve minibüslerin farları özellikle de karşıdan eğimli bir yoldan geliyorlarsa kör ediyor. Beyaz renk farların nasıl yasal olarak üretildiğini çözemiyorum, gece araba sürmek eziyet artık.

    Farların yerden yüksekliğinin bir limiti olması lazım aracın yüksekliğinden bağımsız. Bu şekilde biraz daha dayanılabilir bir seviyeye gelir.
    Civic ve Leon son kasaların led farları, Philips LED'lerin merceksiz fara düzgün montajından kesinlikle daha fazla göz alıyor. Hatta Amerika'daki IIHS değerlendirmesinde "Headlight Glare" kısmında Civic "Poor" rating almıştı, ki haklı da sayılır.

    Bu konuda Audi başarılı denebilir, gerçekten göz alan bir farına rastlamadım, "Auto-leveling" ve genel ışık dağılımı olayında baya ileride Audi, tebrik etmek lazım.




  • Benim aracın sol farın ds1 xenonu soldu. Normalde sağdaki beyaz orjinal servisin taktığı(5000k). Ancak ben sol fara, karşıdan gelenin gözünü almasın, beyaz ışıkla adamı kör etmeyelim gece gece kör adamla kafa kafaya girmeyelim diye 4300k aldım.
    Merceksiz beyaz farla karşıdan gelene uzun xenonları beynine beynine veriyorum. Genelde bu kekolar sadece kısalara beyaz led takıp uzunları açınca sarı ışık çok gözü almıyor. Sonra üzülüp sarı ışığı kapatıyorlar.
    Polis ve jandarmanın kesinlikle merceksiz farlı araçta beyaz ampul kullananları özellikle led olanları bağlaması lazım trafik güvenliğini riske attığı için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arka sis farları yanan veya çakma led ampullerle rahatsiz edenlere tavandaki led barı açıyorum işe yarıyor genelde. Birde sol şeritte arka sis farını açıp yol verme işini gurur meselesi haline getirenler için, uzun farlara bağlı 3 sellektörde en sağa atıyor onlarda kendilerini
    Farda Çakma Led Xenon Yasaklanmalı !!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akt02 -- 26 Eylül 2020; 1:18:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Far arabada sürüş güvenliği için büyük rol oynar halojen sarı ampül yanmıyor gibi cob led değil csp led takarsa bu arkadaşlar bu sorun kalkacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet yasaklanmalıdır bu ürünleri , aliexpressden 5$ alıyorlar devlet sokmasın ülkeye bu ampulleri ve kalanları da muayenede çıkarsın

    Neymiş şimşek etkili

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Istediği kadar orjinal olsun yeni nesil araçların çoğunun farı rahatsız ediyor.Tamam önünü daha iyi görüyorsun falan ama önünde gidene veya karşıdan gelene eziyet

    Çakma xenon lara zaten diyecek yok,hele farları sapsarı yanan veya pavyon misali masmavi yananlar ayrı bi akıl fukaraları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu çakma led xenondan açıldığı için sormak istedim bu başlık altında sorduğum için öncelikle özür dilerim VW 2012 1.6 TDİ DSG POLO alacağım Araç için satıcı ile anlaştım bugün arkadaş ile haberleşip ekspertize götüreceğim kadranda lamba arıza ışığı yanıyor satıcı sonradan led xenon takıldığı için yanıyor dedi ben bu hatayı nasıl giderebilirim ya da satıcının dediği gibi gerçekten led xenondan dolayı mı yanıyor nasıl anlayabilirim?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.