Şimdi Ara

Ögretmenlerin Yeni İstegi 24.09

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
250
Cevap
0
Favori
10.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ogretmenlerin istekleri devam etmekte


    Bir Onceki konumda canli dersleri evde yapmak istemelerinden bahsettik

    https://forum.donanimhaber.com/ogretmenlerin-yeni-istegi-edit-geldi--145281489


    Bu haftaki istekleri ek ders sorunundan dolayı maaslarını tam alamadiklari ve geçinemediklerini iddia etmesi

    #mebekdersimedokunma diyerek seslerini duyurmaya çalışiyorlar


    Ögretmenlerin Yeni İstegi 24.09
    Ögretmenlerin Yeni İstegi 24.09
    Ögretmenlerin Yeni İstegi 24.09



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AAF52D74F -- 24 Eylül 2020; 22:10:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hocam sizden nefret etmiyor bilakis saygı duyuyorum.Ancak...
    1 ay boyunca acık duran bir modem maksimum 10 tl
    İnternet parasi 85 tl
    Ortalama 400w psu bir pc 8 saat acik kalsa en fazla 50 tl faturaya yansır.
    Netflix izleyen gozleriniz bozulmuyorda evinizde ders verirken mi gozleriniz yoruluyor ?
    Hizmet sektorunun hatta memurların çoğu (doktorlar,katipler,avukatlar..) gundr bir kaç saat pc kullanan insanlar..
    Zaten evde ders eğitimi olmasa da evinizde internet zaten vardı.Yani bu ekstra bir masraf değil.
    Velhasil helam Mahmut hoca gibi fedakar ve cefakar hocalardan bahaneler üreten maddiyatçı eğitimcilere döndü olay

    ya bir git be kardeşim. evde çalışmanın hiçbir masrafı yok neredeyse. Yahu 6-7 saat ekrana bakan binlerce çalışan var bu ülkede, siz niye bu kadar dert yanıyorsunuz? Öğretmenlerin evinde zaten internet yok mu? Hadi yok diyelim, internet dediğin en fazla 100 lira bir şey. Hangi öğretmenin bir laptopu, bilgisayarı yok? en yaşlısı bile az buçuk biliyor bu işleri. zaten laptopsuz öğretmen olmaz. not girişleri, ödevler, slaytlar vs. Harbiden şaka gibisin, senin elinde büyüyen çocuklara acıyorum. Masraf derken ben de bir şey zannetmiştim, laptop ve internet masrafıymış. Bu kadar aç gözlü olunmaz be kardeşim.

    Yine sözde büyük resmi gören asıl tartışma noktlasını başka yerlere çeken sözde eleştirel ve akılcı düşünen bir forum üyesi.Bir facebook sayfasına bakıp tüm öğretmenleri genelleyen öğretmenler hakkında fazla bir bilgisi olmayan bir organizma...Annem ve babam öğretmen ikiside sınıf öğretmeni mevcut durumun aşırı sıkıntılı oluşu hem öğrencilere hem öğretmenlere yazık olduğu...Olan yine garibanın çocuklarına oluşu...Kimisinin evinde bağlanacak akıllı bir cihaz,bilgisiyar hatta internet yok ...Kimisi ekran karşısında eğilip bükülüyor olan yine garibanın çocuğuna oluyor diyorlar..Zengin çocukları paşalar gibi özel öğretim kurumlarına ya da özel dersler alıyorlar bunu konuşan yok .Kimsenin derdi ek ders değil sabahtan beri en az annem ve babam dışında iki öğretmene yardım etmişimdir.Doğru düzgün bilgisiyar kullanamıyor belli yaştaki öğretmenler zoom ingilizce veliler bağlanamıyor ya da çocuklar programı kullanamıyor forumdakiler için çocuk oyuncağı olan şey toplum için zor...Uzun lafın kısası sistem aşırı bozuk belkide en saçma olan şey öğretmenlerin ek ders ücreti  .

    Öğretmenlerin yatması maaşla alakası yok. Ay da 50 bin TL ver yine gidip bir Kitap alayım dergi alayım kendimi geliştireyim demez çünkü yatışa proğramlanmış hesap soran yok denetleyen yok. Ayın 15 imde maaş yatıyor mu tamam ayrıca. Bekçi için yorum yapamayacağım da sen polisin çalıştığının belki çeyreği çalışarak mı maaşlar daha yüksek olması gerekiyor diyorsun? Neye dayanarak öğretmen maaşı artırılması gerekiyor diyorsunuz merak ettim eğitim on numara mı öğretmenler mi on numara nedir yani ? Ülkede ki az imkanı olanlar ya dershane ya özel ders alıyor bence dershane öğretmenlerin maaşı artırılması lazım devlet değil de👍🏼

    Öğretmenler az maaş alıyor bence. Yani genel olarak az alıyorlar ancak türkiye ortalamasına göre vasatın üstünde maaşları. Tabi bu mesleği seçen bazı idealist arkadaşları saymazsak çoğunun bu mesleği tercih etme nedeni devlet garantisinin olması. Yani işten atılma riski şusu busu yok. Hatta kısmi küllisinin öğretmenliği tercih etmesinin de en başından nedeni bu umut.


    Öğretmenlerimiz çok çalışkan olsa da haklarını isteseler eyvallah diyeceğim ama öyle olmadığını biliyorum görüyorum. Nereden mi ? Akrabalarım ekseriyeti öğretmen de ondan biliyorum. Kendinizce haklı olduğunuzu biliyorum ama özellikle devlette çalışan öğretmenlerin ne yazık ki bir çok konuda geri kalmış olduklarını üzülerek görüyorum. Mail atmayı bilmeyen genç öğretmenler, whatsapp webden bihaber öğretmenler, okuldaki bilgisayara taktığı usbyi evdeki bilgisayara takmaması gerektiğini bilmeyen öğretmenler...vs hepsini bizzat tanıdım hepsi kanlı canlı yaşayan 30 yaş civarı öğretmenler. Bazı arkadaşlar çıkıp diyecekler ki : biz öyle değiliz ama biz biliyoruz. Siz biliyorsunuz ama devletin rahatlık kapısı olduğuna dair anlayış öğretmenliği ne yazık ki idealistlerin yaptığı bir meslek olmaktan çıkardı ama profesyonel de olmadılar. Ders oldukça okulda duran, onun haricinde hiçbir kişisel gelişim çalışması yapmayan, öğretmenliği sadece maddi bir destek vasıtası olarak gören bir yığın türedi. Yazın tatil yapmıyoruz diyorsunuz ama bildiğin yapıyorsunuz işte. Haziranın ilk yarısı başlayan tatil eylül 15 e kadar sürüyor. 3 ay. Diyeceksiniz ki seminer var. Var görüyorum. Muhteşem. Başınızı kaldıramıyorsunuz seminerlerden.


    Hakkınızı isteyin, herkes hakkını istesin. Ancak kardeşinden, eşine, amcasından yengesine ailesi sayısız öğretmenle dolu olan biri olarak öğretmenlerin halinden hiç memnun değilim. Bunları yapmadığını düşünen öğretmen arkadaşlar var mı ? Sizleri seviyorum ve ayrı tutuyorum. Hiç mi düzgün kendini geliştiren ve işini idealizm ya da profesyonellikle yapan öğretmen yok ? Var tabi çok var ama genele oranlar sevgili dostlarım sayınız az. Çok çok az.Ve yine sizlere üzülerek bir şeyi daha ifade etmek istiyorum ki özel okullardaki öğretmenlerin büyük çoğunlu hem branşlarını hem de bu konudaki gelişimleri, dünya üzerindeki değişmleri, modern eğitimleri ve dahi yeni teknolojileri sizlerden çok daha iyi biliyor takip ediyorlar. Etmek zorunda kalıyorlar. Bu açık konuşayım utanç verici.

  • Baktılar okula giden meslektaşları ek ders ücreti alıyor hemen bizim neyimiz eksik diye koşturmuşlar, yakışır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine sözde büyük resmi gören asıl tartışma noktlasını başka yerlere çeken sözde eleştirel ve akılcı düşünen bir forum üyesi.Bir facebook sayfasına bakıp tüm öğretmenleri genelleyen öğretmenler hakkında fazla bir bilgisi olmayan bir organizma...Annem ve babam öğretmen ikiside sınıf öğretmeni mevcut durumun aşırı sıkıntılı oluşu hem öğrencilere hem öğretmenlere yazık olduğu...Olan yine garibanın çocuklarına oluşu...Kimisinin evinde bağlanacak akıllı bir cihaz,bilgisiyar hatta internet yok ...Kimisi ekran karşısında eğilip bükülüyor olan yine garibanın çocuğuna oluyor diyorlar..Zengin çocukları paşalar gibi özel öğretim kurumlarına ya da özel dersler alıyorlar bunu konuşan yok .Kimsenin derdi ek ders değil sabahtan beri en az annem ve babam dışında iki öğretmene yardım etmişimdir.Doğru düzgün bilgisiyar kullanamıyor belli yaştaki öğretmenler zoom ingilizce veliler bağlanamıyor ya da çocuklar programı kullanamıyor forumdakiler için çocuk oyuncağı olan şey toplum için zor...Uzun lafın kısası sistem aşırı bozuk belkide en saçma olan şey öğretmenlerin ek ders ücreti Ögretmenlerin Yeni İstegi 24.09 .





  • öğretmen konulu gündem değiştirme günlerini geçtik arkadaşlar, çok geriden geliyorsunuz

  • Merak ettim de maaşları ne kadar? Ek ders ücreti ne kadar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzaktan eğitim nasıl daha masraflı Allah aşkına ya? biri bana bunu anlatabilir mi? vallahi bunlar yüzünden öğretmenlerden nefret edecek ülke.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Redeemertr

    öğretmen konulu gündem değiştirme günlerini geçtik arkadaşlar, çok geriden geliyorsunuz

    Ögretmenlerin Yeni İstegi 24.09

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğretmen kadar taş düşsün başınıza, belki cehalete iyi gelir...

  • NuTeRX kullanıcısına yanıt
    4500 maas, ek ders değişiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NuTeRX

    Merak ettim de maaşları ne kadar? Ek ders ücreti ne kadar?
    4200 TL filan. Buda bessiz halı , besle 4030 filan herhalde.Ek derste değişiyor, kaç saat derse girdiğine bağlı.Sınıf öğretmeninin ek dersi 1300 filan yapıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • milyarderdahi M kullanıcısına yanıt
    Nefret etmeye bahane arıyorsunuz. Sizin kafanız çalışmıyorsa ben öğretmen olarak anlatıyım. 20 milyon insan uzaktan eğitim görüyor. Öğretmen maaşlarını ödüyorsun, üzerine her eve internet ve elektronik cihaz lazım. Bu cihazlar elektrikle çalışıyor. İnternet parayla, Bir de herkesin günlük 6 - 7 saat ekrana bakmaktan gözleri bozulacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malkolingesas -- 24 Eylül 2020; 15:48:53 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öğretmenlerin aldığı para kadar ...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öğretmen maaşları arttırılması lazım. Yani öğretmen maaşlarının bekçiden ve polisten yüksek olması lazım bence. Ortalama bi öğretmenin eline ayda en az 8-10 Bin TL geçmeli. Ha bu rakamı verirsin, ondan sonra da öğretmeni sorgularsın, kendini geliştiriyor mu? Yoksa yan gelip yatıyor mu?

  • altai35 A kullanıcısına yanıt
    100bin verseler de hiçbir şey değişmez. Yapacak bişe yok. Böyle gider.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öğretmenler az maaş alıyor bence. Yani genel olarak az alıyorlar ancak türkiye ortalamasına göre vasatın üstünde maaşları. Tabi bu mesleği seçen bazı idealist arkadaşları saymazsak çoğunun bu mesleği tercih etme nedeni devlet garantisinin olması. Yani işten atılma riski şusu busu yok. Hatta kısmi küllisinin öğretmenliği tercih etmesinin de en başından nedeni bu umut.


    Öğretmenlerimiz çok çalışkan olsa da haklarını isteseler eyvallah diyeceğim ama öyle olmadığını biliyorum görüyorum. Nereden mi ? Akrabalarım ekseriyeti öğretmen de ondan biliyorum. Kendinizce haklı olduğunuzu biliyorum ama özellikle devlette çalışan öğretmenlerin ne yazık ki bir çok konuda geri kalmış olduklarını üzülerek görüyorum. Mail atmayı bilmeyen genç öğretmenler, whatsapp webden bihaber öğretmenler, okuldaki bilgisayara taktığı usbyi evdeki bilgisayara takmaması gerektiğini bilmeyen öğretmenler...vs hepsini bizzat tanıdım hepsi kanlı canlı yaşayan 30 yaş civarı öğretmenler. Bazı arkadaşlar çıkıp diyecekler ki : biz öyle değiliz ama biz biliyoruz. Siz biliyorsunuz ama devletin rahatlık kapısı olduğuna dair anlayış öğretmenliği ne yazık ki idealistlerin yaptığı bir meslek olmaktan çıkardı ama profesyonel de olmadılar. Ders oldukça okulda duran, onun haricinde hiçbir kişisel gelişim çalışması yapmayan, öğretmenliği sadece maddi bir destek vasıtası olarak gören bir yığın türedi. Yazın tatil yapmıyoruz diyorsunuz ama bildiğin yapıyorsunuz işte. Haziranın ilk yarısı başlayan tatil eylül 15 e kadar sürüyor. 3 ay. Diyeceksiniz ki seminer var. Var görüyorum. Muhteşem. Başınızı kaldıramıyorsunuz seminerlerden.


    Hakkınızı isteyin, herkes hakkını istesin. Ancak kardeşinden, eşine, amcasından yengesine ailesi sayısız öğretmenle dolu olan biri olarak öğretmenlerin halinden hiç memnun değilim. Bunları yapmadığını düşünen öğretmen arkadaşlar var mı ? Sizleri seviyorum ve ayrı tutuyorum. Hiç mi düzgün kendini geliştiren ve işini idealizm ya da profesyonellikle yapan öğretmen yok ? Var tabi çok var ama genele oranlar sevgili dostlarım sayınız az. Çok çok az.Ve yine sizlere üzülerek bir şeyi daha ifade etmek istiyorum ki özel okullardaki öğretmenlerin büyük çoğunlu hem branşlarını hem de bu konudaki gelişimleri, dünya üzerindeki değişmleri, modern eğitimleri ve dahi yeni teknolojileri sizlerden çok daha iyi biliyor takip ediyorlar. Etmek zorunda kalıyorlar. Bu açık konuşayım utanç verici.





  • malkolingesas M kullanıcısına yanıt
    Hocam sizden nefret etmiyor bilakis saygı duyuyorum.Ancak...
    1 ay boyunca acık duran bir modem maksimum 10 tl
    İnternet parasi 85 tl
    Ortalama 400w psu bir pc 8 saat acik kalsa en fazla 50 tl faturaya yansır.
    Netflix izleyen gozleriniz bozulmuyorda evinizde ders verirken mi gozleriniz yoruluyor ?
    Hizmet sektorunun hatta memurların çoğu (doktorlar,katipler,avukatlar..) gundr bir kaç saat pc kullanan insanlar..
    Zaten evde ders eğitimi olmasa da evinizde internet zaten vardı.Yani bu ekstra bir masraf değil.
    Velhasil helam Mahmut hoca gibi fedakar ve cefakar hocalardan bahaneler üreten maddiyatçı eğitimcilere döndü olay

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnsanlar farkında değil ama öğretmenlerin ek derssiz maaşı 4250 TL. Bu parayla değil geçinmek geçinmenin yanına yaklaşamazsın. O kadar yıl okumuş, KPSS, Eğtimi Bilimleri, ÖABT gibi tonla sınava girmiş bu adamlar. Ek derste öyle düşündüğünüz gibi yüksek bir rakam değil. Saatlik 15 TL alıyorlar. Haftada 15 saat ek ders alan bir öğretmen ay sonunda maaşına sadece 900 TL ekliyor.

  • Bu ulkede herkes kendi menfaatini dusunuyor

    Gunde 10 saat asgari ucretle calisan ulkenin yarisiji kimse dusunmuyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ek ders mevzuata göre ödenmesi gerekiyor haftalık 15 saati geçtiği durumlarda. mart ayında okullar kapanınca ek ders normal olarak okula gidiyormuş gibi yatırıldı (kurs, bep,nöbet hariç).
    şimdi sıkıntı olan durum şu normalde haftada 35 saat dersi olan 5-6-7. sınıfların ders saatleri 24 e düşürüldü dolayısıyla öğretmenin ders saati azaldı ayrıca bazı okullarda sınıflar birleştirildi haftada 8 saat ders verecek öğretmen şimdi 4 saat ders veriyor.

    hal böyle olunca bir ek ders muhabbeti başladı ki her öğretmen aynı şartlarda yaşamıyor. sırf ek derse güvenip ev alanlar da var ailesini geçindirmek için ek derse muhtaç olanlar da.

    adamlar haber yapmış ek der alabilecek misiniz diye ne var bunda? her şeyin normal de bu mu battı?

    harahaööeee diyerek yav bugün de öğretmenlere sallayayım da egomu tatmin edeyim hazır konu da var diyen sivri zekalı ama karakter yoksunu elemanlar da türüyor hemen. bu konulara gösterdiğim tepkiyi başka konulara göstereydin de bir işe yarayaydın belki durum bu şekilde olmazdı.

    öğretmenlik sınıfa girip laylaylom yaparak icra edilen bir meslek olarak görülüyor bu zihniyetler tarafından ama kızamıyorum da doğuştan bir sıkıntı var Allah vergisi, o sebeble bir şey diyemiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.