Şimdi Ara

Kocaeli'de 18 yaşındaki genç intihar etti: Bir araba, bir ev uğruna yıllarımı harcamak istemiyorum (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
4
Favori
18.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
376 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: =PistoLeRo=

    Sağlıklı bir beyin kendi yaşamını sonlandıramaz.
    Aydın bir beyin asla bunu yapmaz, varlığının farkındadır ve kalbini, beyin gücünü çöp etmez. Adaletsiz dünyaya bir adaletsizlik daha katmaz...

    Yüzü de temizmiş, çok üzüldüm, yazdıkları bugünlerde herkesin problemi, üzerine gidecek enerjisi kalmamış bu ruhsal çöküntünün...

    Üzerine basa basa söylemeliyim; Türk dedikleri asker kavminin cinsiyetsiz ve solculukla alakası olmayan bir ırk olduğunu duymuştum, doğruluğuna gerçekten inanıyorum, Demet Akalın tarzı nispet insanı psikozlara sokar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 26 Eylül 2020; 11:16:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dış Güçler Temsilcisi

    Tuhaf tuhaf imalarda bulunup adamın tepesini attırma. Benim babamın boğazından haram lokma geçmedi. Namusuyla, şerefiyle, alın teriyle inşaatlarda çalışıp evini aldı. Dört kişi bi şeyi doğrultamadıysanız o sizin beceriksizliğiniz.



    Alıntıları Göster
    Güzel başlamışsınız ama bitiriş hiç olmamış; doğrultmaktan kasıt altına veya borsaya girip para kaldırmak ise o doğrultma sayılmaz. O yıllarda belki ekonomik durum müsaitti alın teriyle kazanmaya ama şu an yandaş olmadan mümkün değil...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sasasa671

    Yani şimdi linç yiyeceğim ama bana göre sağlığın yerindeyse intihar etmek aptallıktır. Yada aptallık demeyelim kendi düşüncesidir. Saygı duyarım zerre üzülmem. Doğal seleksiyon derim ama ona da kızıyorsunuz artık.


    Ülke zaten iğrenç tamam ama Amerikada ki adam günde 8 saat kendini geliştirse iyi bir yere gelecek iken sen gerekirse köpek gibi günde 4 saat uyuyup çalışıp kendini geliştireceksin abi. Sonra da Amerika ya gidip yaşayacaksın. Ben yukarıda yazdığım şeyi yapan birisiyim. Hala şuan bir şey elde edemedim ama yaklaşıyorum. Bir senem kaldı, sonrasında Amerika olmadı Kanada olmadı Almanya ne varsa gideceğim.


    Yani hayata bir kere geliyorsun, bir daha da gelmiyorsun. kökten yanlış kurulmuş bir ülkede doğduğun için intihar edilir mi ya? Hani şuan vize denen bir şey olmasa, kendini geliştirip gitme imkanın olmasa, ülkeler birbirlerine duvar örse bir tık anlayacağım.



    Alıntıları Göster

    linçlik bi durum yok haklısın


    intihar kendi seçimi


    çok daha zorluklar yaşayanlar direniyor


    bu ülkeden kaçan kurtulur

  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkolan

    Arkadaş geldi baktı sistemi beğenmedi gitti bu sistemi de 50-60-70-80 nesli yaptı 90 nesli ve üstü sadece bu kişilerin yaptığı sistemde yaşıyor tamamen amaçsız bir nesil olduk bunun da en büyük sorumlusu medya bize herşeyi süper gösterdi bizde bize verdiği bu zehiri 20 li yaşlarımıza kadar yuttuk bu yaş gruplarında bir anda hayatın bize anlatıldığı gibi olmadığını farkettik hatta herşey o kadar karmaşıktı ki nasıl yapan olabilirdi bize anlatılanlar herkes bir anda değişmiş uyum sağlarken biz sadece olan biteni izleyekaldık çünkü biz amaçsız yetişmiştik ailemiz çevremiz de bize yalan söylemişti bu düzen de devam edebilmek için ev al araba al kız bul evlen iyi bir işin olsun iyi bir evitim gör vs vs şeklindeydi üniversite okuyan ya da bitiren kişi bir baktı bunların hiçbiri olabilecek gibi değil bizde inanmıştık bu yalanlara tek memnun olduğum nokta gerçekleri görebilmek oldu sanırım bundan sonra yine seçim var ya kal devam et kendini geliştir ya da sistemi terk et şuan bende bu bu seçimi yapmadım unutmayın hayattaki herşey bir seçimdir bizi burda bu site de buluşturan olaylar bile yaptığımız seçimler sonucudur başlangıç için aynı şeyleri soyleyemeyecem ama ilerisi için kendi tercihimiz ve benim ne olursa olsun o seçimlere saygım var
    Yanımızdaki Avrupa için cezbedici ucuz iş gücü olacak şekilde toplumu ve ekonomiyi dizayn ediyorlar ama insani "değerleri" kurun değeri gibi devalüe ediyorlar. Ne güzel dile getirmişsiniz; sistemi bir köy ağası gibi "sevmiyorsan terk et" noktasına getirecek kadar çürüttüler, sonra neden olmuyor diyorlar...

    Çin dar günlerden geçti ama şu an işleyen ve yükselen bir sistemi var. Asgari ücret bile Türkiye'den yüksek, burada para kazanılsa bile topluma ve çevre ülkelere kalmıyor, sahtekar Katolik kilisesi yutuyor bir sıfır gibi. Bu sistemi savunanlara bir laf edin, bir başlarlar laf saydırmaya öylece bakakalırsınız...

    Onlar bize haç çıkartıyor, ben onlara çıkarmak istiyorum ✝️

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: geng

    Bu çocuğun ölüm nedeni toplum, kimse baskasini suclamasin, hepimiz sucluyuz.
    Toplum maddelesti, manevi değerleri unuttu, arabanın evin mutluluk getireceğini saniyor.
    Manevi ve dini değerler bu çocuğa ogretilseydi bugün bu genç hayatta olur, yaşamına devam ederdi, rahat bir yaşamı olmazdı belki ama aramızda olurdu.
    Toplum ciddi anlamda maddelesti, maneviyat unutuldu, kanaat eden bir toplum değiliz, komşum aç yatsın da ben tok yatayim diyoruz, araba alırken de satarken de babamiza guvenmiyoruz, hile, yalan çok yaygin vs vs.
    Bugün gencin bugün aramızda olmamasının nedeni hepimiziz,suçluyu kendi içinizde arayın.

    Hocam bir çocuğun hayatının şekillenmesi ailesinde başlıyor. Tamam toplumun da payı var, ama esas aile de bitiyor. Örnek vermem gerekirse bir öğretmen, doktor çocuğunun maddi manevi yaşadığı hayat ile bir işçi olan ailenin çocuğunun hayatı aynı değil. Burda devlete de iş düşüyor, hayat pahalılığı bu gibi sorunları getirir bazı arkadaşlar her şey para değil demiş. Her şey para kardeşim hedeflerine ulaşmak için paran olması lazım. Paran yoksa bu ülkede adama kız bile vermiyorlar bırak, adamdan bile sayılmıyorsun. Refah seviyesi yüksek olsa insanlar mutlu olur. Şu an ki çoğumuzun durumu denizin ortasında kayıkla kalmışız ve nereye gittiğimizi bilmiyoruz. İstediğin kadar manevi değerlere sığın günün sonunda yine paraya ihtiyacın olacak. Bedevi insanlar değiliz öyle yaşayalım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortalama şartlarda maaşın 4 bin tl olduğunu düşünürsek; İstanbul'da ortalama yaşanacak tipte 2+1 bir daire 450 bin tl den başlıyor (lokasyona göre değişir ben daha çok Ş.evler-Esenler-Güngören-Esenyurt-Z.burnu olarak örnek veriyorum). Bunun yanında ortalama 100 bin tl civarı bir otomobil düşünüyorsunuz.


    Yaşınız 28 olsun ve ailenizle yaşıyorsunuz. 2-3 sene 4 bin tl'nin 2-2.5 bin tlsini biriktirdiniz. En iyi şartlarda 2-3 senede 50-70 bin tl paranız birikir. Ev alacaksınız, 70 bin tl sizde ailenizde de 100 bin tl birikim olsun. 450 bin tl lik evi hadi 370 bine alın. 200 bin tl kredi çekmek durumundasınız.


    10 yılda aylık 3.200 tl kredi ödemelisiniz. Hadi gidip araba aldınız birde 100 bin tl de onu ekleyelim. Onunda aylık kredisi 1600 tl olacak ve 10 yıl.


    Bu çalışan insan 4 bin tl maaş alsa bile, 10 yıl boyunca 4800 tl gibi bir parayı ödemek zorunda kalacak. Evlilik vs gibi şeyleri de geçtim ve bu söylediklerim Tr genelinde iyi şartlar.


    Elinizde ki maaş asgari ücret ise ve ailenizin birikimi vs yoksa gerisini siz hesap edin. Kısacası artık insanlar çalışarak ev-araba alacak düzeyde değiller.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    insanlar fakirlikten yokluktan okuyamıyordu bile çocuk yaşta işe giriyordu, bir abinin ablanın eşyasını kardeşi giyerdi 10 ca sene,birşeymi kullanıyorusnuz? %90 nı ilkokul mezunu o neslin nerden bakıyorsunuz bu türkiye geçmişine aynı küreden bende istiyorum :) eğlenceli olur... 

    Amma sallamışsın. Kazanan kazanıyordu kazanamayan da biraz kendi akılsızlığındandı. Hayat bu kadar pahalı değildi 1999 da 25 TL kira veriyorduk. Hiç unutmam 4 TL para bulmuştum o daha 8 yaşındaydım sabah 8’den gece 12 kadar parayı zor bitirmiştim mahallede. Para bizim dayının parasıydı sonrasında temiz bir dayak yedik annemden.  Çok sallıyorsun ama kimse yemez.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 26 Eylül 2020; 13:27:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2013 yılında mimar olarak belediyede işe başladığımda 3250TL maaşım vardı. Aynı senenin sonunda 39.600TL'ye sıfır Toyota Yaris 1.33 Full Paket araba satın aldım. Hala kullanıyorum. Tam 1 senelik maaşımla araba alabildim yani. Şu anda mümkün mü bak bakalım?

    Şu anda aylık ortalama gelirim 10.000TL ve 2013'e göre çoğu kalemde alım gücüm daha düşük...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 26 Eylül 2020; 13:31:10 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bahsedilen zaman dilimi ananın babanın 15-25 yaşları...kesin annen baban deden ninen oxford yada en az odtü mezunudur elitizim ve nezihlik fışkırıyordu o dönemler sorma...  gençliğinde tatillerinde antalya bodrum miami dolanıyorlardı oyle bir para bolluğu vardı o o dönemler işte şansınıza akp dönemi tühh....


    o dediğin 1999 dada yamalı pantolonuyla derse giren lise öğretmenimi hatırlarım 800 tl maaşı bozdur bozdur harca..


    size akp aklayan öven yok ama ütopik türkiye geçmişi sıkmaktan bıkmadınız hala..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Eylül 2020; 13:37:38 >
  • Hayati şansın doğduğun yer ve çevren ile başlar bunun beraberinde eline geçen fırsatlar olur.Ortadoğu da doğdu ve sıkıntılı bir yerde dünyaya geldi isen şansın ekside(-) maalesef.


    Günümüz teknolojileri bir telefonla dünyayı görebilme çevren ve dünyadakilerin sahip oldukları ve yaşantıları görme insanı daha karamsar ve birşeylere geç kalıyormuş(herşeyi çabuk tüketmek, hevesler) hissiyatında bırakır.Hele beygir gibi toplum belirlediği kalıplar içinde olmaya çalışıyorsan ve imkanın yoksa yetişemiyorsan durum daha fecaat.


    Yalnızlık ve imkansızlık birazda duygusallık ve gerçekliğin ta kendisinin sonucu.


    #Eşitlik yok.



    Bir Tanrı olsa gölgesi adalet olarak dünyaya yansırdı.

  • Ne söz söylenir ki? Sesimizi kim duyacak? Duysa bile kim yardım edecek?

  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Öğretmenini de küçük düşürdü en sonunda. Bakalım daha ne potlar kıracak saklı öğretmen ötekileştirmesinden sonra.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    bahsedilen zaman dilimi ananın babanın 15-25 yaşları...kesin annen baban deden ninen oxford yada en az odtü mezunudur elitizim ve nezihlik fışkırıyordu o dönemler sorma...  gençliğinde tatillerinde antalya bodrum miami dolanıyorlardı oyle bir para bolluğu vardı o o dönemler işte şansınıza akp dönemi tühh....


    o dediğin 1999 dada yamalı pantolonuyla derse giren lise öğretmenimi hatırlarım 800 tl maaşı bozdur bozdur harca..


    size akp aklayan öven yok ama ütopik türkiye geçmişi sıkmaktan bıkmadınız hala..

    Forum köşelerinde ana baba katmadan konuşursan daha iyi olur. Sana küfür hakaret etmeden öyle bir konuşurum anlayamazsın. Aklı olan parasını her türlü kazanıyordu diyorum. Sen yırtık pantolonlu öğretmen falan saçmalıyorsun. Hangi öğretmenmiş o yamalı pantolonla derse giren? Bir kere kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı söylediğin şey. 800 TL maaş alıp yamalı pantolon  Öğrenciyi öğretmen sanıyor olma  Nerde yaşıyorsun? En baba kira o zamanlar 100 TL idi. Bir öğretmen kaç para alıyor bilmem ama senin dediğin gibi 800 TL olsun. Söylediğin yamalı pantolona haksızlık. O küçük dünyandan çıkamamışsın herkesi öyle zannediyorsun




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 26 Eylül 2020; 14:15:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Portraitclub kullanıcısına yanıt

    yazdığımıda işinize gelen yerden saptırmakta üstünüze yok çünkü %90+ nızın anası babası fakirlikten yokluktan okuyamadığı için ki benimkilerde oyle işinize gelmiyor çünkü. 

    ozaman ki iş hayatı yaşı 11-13 ha 30 una kadar çalışsa evi alıyorlardı zaten sizin gibi 22-25 inde iş hayatına atılmıyor o dönem insanlar orda bile hesaplamanız sorun zaten.. 

    ozamanki çocuklar evciliği saklamabacı fabrika sanayi köşelerinde makine başında çalışarak oynuyordu, aslında sizi bir ışınlamak lazım o dönemede bu döneme dönmek için zaman makinesini baştan icad edersiniz 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Eylül 2020; 14:34:40 >
  • Fakirlikten anası okuyamadı diyenler var. Sanki ülkeye eğitim geldi, iş geldi. Her iş yeri kaçak işçi çalıştırıyor. Yakında anası okuyamadı diyenler gibi mülteci olucak haberi yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya şu kerimcem trolüyle ne diye tartışıyorsunuz? Adam her konuya atlar trollük yapar durur. İşsizin teki. Bütün gün burada boş yaptığına göre seveni de yok herhalde. Herif otuz bilmem kaç yaşına geldi yıllardır aynı şekilde boş yapıyor. Siyasetle onla bunla da işi yok sırf tartışma peşinde.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vanished Man

    Ya şu kerimcem trolüyle ne diye tartışıyorsunuz? Adam her konuya atlar trollük yapar durur. İşsizin teki. Bütün gün burada boş yaptığına göre seveni de yok herhalde. Herif otuz bilmem kaç yaşına geldi yıllardır aynı şekilde boş yapıyor. Siyasetle onla bunla da işi yok sırf tartışma peşinde.

    bende yazmasam size yazan karşıt görüş fazla yok zaten kendi kendinize kaldınız burda, 60-70-80 kuşağını ultra refah, diploma abidesi yaptınız bu yılki nobel sizin olabilir, 30 unu geçen karşıt görüş yazmasın buraya z kuşağı bölümü hakimeyti diyecen nerdeyse az kalmış,gençlik bunalımıyla intihar eden biri üstünden, hükümete sayan söven yazsın sadece diyede kimlik kontrolü yap istersen nedersin yakışır..?

    bazılarınız intiharı övme özendirme derecesine,adli suç işleme derecesinede geldi orasıda ayrı bir meselede neyse .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Eylül 2020; 15:4:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Portraitclub

    Hocam bir çocuğun hayatının şekillenmesi ailesinde başlıyor. Tamam toplumun da payı var, ama esas aile de bitiyor. Örnek vermem gerekirse bir öğretmen, doktor çocuğunun maddi manevi yaşadığı hayat ile bir işçi olan ailenin çocuğunun hayatı aynı değil. Burda devlete de iş düşüyor, hayat pahalılığı bu gibi sorunları getirir bazı arkadaşlar her şey para değil demiş. Her şey para kardeşim hedeflerine ulaşmak için paran olması lazım. Paran yoksa bu ülkede adama kız bile vermiyorlar bırak, adamdan bile sayılmıyorsun. Refah seviyesi yüksek olsa insanlar mutlu olur. Şu an ki çoğumuzun durumu denizin ortasında kayıkla kalmışız ve nereye gittiğimizi bilmiyoruz. İstediğin kadar manevi değerlere sığın günün sonunda yine paraya ihtiyacın olacak. Bedevi insanlar değiliz öyle yaşayalım.



    Alıntıları Göster

    Hep aynı soruyu soruyorum, işin temelinde bu var çünkü, öncelikle Müslüman olup olmadığınızı sormak durumundayım.

    Tamam hayat pahalılığı, imkanlar vs bunlar rahatlık getirir, ama mutluluk getirmez.Arkadaslarimiz paraya sahip olurlarsa herşeyin düzeleceğini sanıyorlar, öyle bir dünya yok.

    Kanaat eden insan az şey ile mutlu olmasını da bilir, buradan tembellik edelim, mevcut durumu kabullenelim anlamı cikarmayalim.Calisalim, cabalayalim, hakkımızı sonuna kadar arayalım, burada sıkıntı yok.Sikinti mutluluğu maddiyatta aramak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 26 Eylül 2020; 15:37:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Karşıt görüşü sen sadece boş beleş tartışmak için yazıyorsun başka amacın yok. İşin gücün milletle takışmak için provake etmek. Sanki çok umurundaydı bu konular ya. Üfürüp duruyorsun yıllardır aynı.

    30'u bende geçtim bana maval okuma. Eğer bu z kuşağına uyamıyorsan seni takmıyorlarsa girmezsin takılmazsın olur biter.

  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

    18 yaşında bir gencin intiharını,akp var battık herkes intihar etmeli diye bir düşünce akımı esiyorsa konuda yazarım kendi düşüncemi senden izin alıcak değilim bu bir, tamam zor günlerden geçiyoruz ama kimsenin intiharı popofluycak onaylıycak lüksü yok buda 2 suç zaten bu,bu hayatta fakirlikten sürünsen bile hayata 4 elle tutunucan bitti nokta, çocuğa hata yapmış, yapmamalıymış diyeceğene burda dönen yorumlara çanak tutuyosan 30+ yaşında abileri büyükleri olarak daha olgunlaşmamışsın belli yerim akp sini chp sini..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Eylül 2020; 16:46:23 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.