Şimdi Ara

Yerli otomobil fabrikasında son durum (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
1
Favori
2.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dmclskn D kullanıcısına yanıt

    Yorumunuz ilgimi çekti yani kafama soru işareti oluşturdu, Almanlar tekerine çomak sokarsa bakalım proje nasıl sarkıyor diye demişsiniz ve Altay tankında olduğu gibi demişsiniz. Eyvallah buraya kadar güzel de hadi Almanlar Altay tankında motoru vermekten vazgeçti neden nedeni de tanklar ile insan öldürmek ya da savaş açma ya da sınır ötesi operasyon yaparsanız yaparsan benim motorumla insan öldüremezsin diye bu kararı aldı diye biliyorum yani savunma sanayinde bu hamleleri oynarsın da bir ülke de satılan arabalardan ve o arabaların motorunu sen kullanamazsın çünkü bu ürettiğini araçlarla insan öldürebilirsin diye ben motoru kullandirtmiyorum ya da başka ülkeye ihraç ettirmiyorum diye ürettiğimiz araçların motoruna çomak sokabilir mi yani böyle bir şey yapabilme güçleri var mı diye o yüzden merak ettim ve soruyorum size. Tam bilgim yok bu konu da bence comar sokamazlar ama sokabilirlerse bunu nasıl ne şekilde yapabilirler merak ettim ve sordum size cevaplarsanız sevinirim fikriniz var mı benim düşünmediğim ne olabilir diye.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hay maşallah, TOGG gümbür gümbür geliyor.SUV modelini direk alacağım.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk768 -- 20 Eylül 2020; 23:10:18 >
  • por favor kullanıcısına yanıt

    Daha önce onlarca kez geldi. Hatta sağını solunu bantlayıp görücüye çıkardılar.

    https://onedio.com/haber/2010-yilindan-beri-71-kez-yerli-otomobil-yollarda-haberi-yapan-yeni-safak-sosyal-medyanin-gundeminde-892568?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber




    Keşke layıkıyla yapılıp dışa bağımlılığı azaltsak ne güzel olur.

    Hem istihdam sağlanır hem paramız dışarı gitmez. Fakat yandaş ve yalakalar olduğu sürece bu ülkede gelişmeler ancak haberden ibaret olur.





  • Çoğu konuda haklısın fakat eğer üretilir ve satılırsa, dışa giden paranın bir kısmı ülke içinde kalır.

    Hem istihdam hemde ithalat anlamında faydası olur.

  • III I II III I I kullanıcısına yanıt

    Son cümlede kendinizi tarif etmişsiniz. Sizin gibilere rağmen çatır çatır yapılacak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah fabrikayı bitirip imam hatip yapıp diyanete devretmeyiz. Ülkede hangi kurum ne iş yapıyor belli değil...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: EagleTibet

    Marka oluşturmaya çalışıyorlar. Dediğiniz de yapılabilir ancak "premium" araba üretip piyasaya girmek daha kolay hele hele elektrikli otomobillerde. Bence yanlış yapılmıyor ancak ülke içinde yanlış pazarlanılıyor.

    Bu arabanın üst düzey için olduğunu bilmeyen halkımız bu araca "ucuz" bir şekilde sahip olacağını düşünüyor. Bu projede halka yarayacak şey istihdam ve paranın büyük kısmının ülke içinde kalması olacak. Keşke bu otomobil ucuz olacak algısını yıkabilsek.

    Ülkemize hayırlı olur umarım ve en kısa zamanda B segmenti uygun fiyatlı bagajı geniş bir araç piyasaya sürerler :D

    Hocam hicbir arac artik `ucuz` degil ki.


    Hukumetin politikasi diger araclara TOGG cikana kadar %300 vergi koymak ve TOGG'u `diger araclara gore ucuz` hale getirmek.


    Yoksa amcasinin yegeninin torpillileriyle yaptiklari o arac ne almanlarla ne japonlarla yarisabilir. Sadece fiyat politikasiyla bal gibi de saticaklar.


    Ha paranin Turkiye'de kalmasi ve yurtdisina gitmemesi acisindan iyi bir haber ama olan yine vatandasa olucak. Yine akp torpillilerinin cebi dolucak digerleri en adi arabayi bile alamayacak.





  • venomboy_85 kullanıcısına yanıt

    Teveccühünüz :)


    Ne yazık ki DH zaten tamamen siyasete dönmüş vaziyette mümkün olduğunca az yorum yapıyorum :D Sizin cevap verdiğiniz mesaja bile demin biri siyaset kattı. Boş işler bunlar.


    Selametle <3

  • mokoko_TR kullanıcısına yanıt

    aynaya bak maaşlı troll... ortada fabrika bile yok...

  • WB kullanıcısına yanıt

    i.melih gökçekten isteyin hemen hazırlatır... raptor yada trx...

  • Yapılsın herkes bu gelirle 3-5 tane alır, yerli fiyatı uygun olur. Fiyatı görmeden Çomarlar paçayı z.çtı sıvazladı. Bir daire parası olur bu maaşlarla insanlar zor geçiniyor araba mı alacak birde? Kimin için yapılıyor acaba! Vatandaşa olmadığı kesin. Birde bildim bileli var bu söylenti bir yollarda görmedik şu milliyi. yeter dalga geçildi. Bariz fakirleşiyoruz. Uyanın olan bana değil benden geçti, ha 10 ha 20 sene daha ya yaşarım ya yaşamam da gelecek kaygısı olmayan delikanlı genç varsa yazsın da bilelim. Atıp tutmasın şunu yaptı bunu yaptı birileri diye, yapılan kimi zengin etti biliyoruz. O ödemeleri 2-3 nesil daha yapacak. Ticaretin bile mertliği bozuldu, bizim zamanımızda kar zarar yapmak vardı, garantili nereden çıktı acaba! Uyanın artık, uyanmazsanız layığınızı bulun. 3-5 maaşlı troll arar tutar, haram zıkkım olsun benim vergim ile doyuyor. Alın terimi emeğimi çalıyor. Bunlar sayesinde dibin dibindeyiz. Daha kötüsü mü, daha da alım gücü düşecek. Sağlıksız beslenmeden erken ölmez ve Ömür yeterse görürüz.





  • x2yk X kullanıcısına yanıt

    Araba sanayi ve mühendisliği konusunda lider durumdalar kendi eliyle rakip yaratmak istemez versede motorları beklenilen verimde yeni nesil olanlardan vermez. Diğer taraftan Avrupa herkes için pazar bizim için daha fazla pazar birlikteki ülke firmaları demeyecek mi rekabet artıyor kâr azalıp istihdam düşüyor zarar ediyorum. İngiltere örneği. Ayrıca Çin ile Amerika kavgası sebeplerinden birisi de bu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • venomboy_85 kullanıcısına yanıt

    Düşünce güzel ama uygulanabilirliği zayıf olduğundan yazdım yoksa Gürcan abimiz bizden daha fazla biliyordur. Bosch toplu üretimi bizden daha ucuza yapar keza Çin daha da ucuza yapar aceba araba için pazar anlaşması yapabilmek için mi. Mantık basit sen al ben de alıyım. Tesla motors Almanya ve Çin'de neden fabrika açıyor!!!

    ANKAPARK denetimsizliğin acı faturası 3 tane uzay istasyonu kurulabilecek para harcanıp şu anda atıl olarak duruyor arazisi de bi o kadar kıymetliydi. Otomobil fabrikasında da umarım benzer durumlarla karşılaşmayız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berk768 kullanıcısına yanıt
    Gelene kadar başka araç alma ama

  • EMINX84 E kullanıcısına yanıt
    Sen neden bahsediyorsun? Servis müdürüyle konuştum, 760 bin TL'lik passat için 3 ay sıra var diyorlar... Para sende bende yok.. Millette gani...

  • Olum bunu TVde canlı yayınlasınlar izlenme rekorları kırar malum bizim millet inşaat izlemeyi seviyor.

  • Örneğin ben 28 yıldır belediyede işçi olarak çalıyorum 2850 TL alıyorum bu arabayı asla alamamm

  • Yeter artık bitrin şu fabrika yı binelim kendi aracımıza Hainlik yapan ab den kurtulalım rabaları sattım bekliyorum kendi arabamızı

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.