Şimdi Ara

Sahte Motor Yağları (Castrol) (MOTUL) (Mobil 1) (Ana Konu) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
333
Cevap
83
Favori
69.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
239 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teşekkürler hocam.
  • Peki yetkili servislerde, bu tedarikten kaynaklı sahtelerin karışması durumu oluyor mudur? Yetkili servisi prosedürünü bilmediğimden soruyorum.
  • Konu çok iyi olmuş. Hep castrol alırım ve birkaç kez koyu yağ koyulduğuna denk gelmiştim. Anlamadığım için doğal olarak orijinal dendiğinde inanıyorum ama bundan sonra daha çok dikkat edeceğim.
  • Yetkili servis direk varil ile alır ve direk ana firmadan gelir. Haliyle sahte yağ olma olasılığı sıfırdır. Yine yetkili orjinal yağ satan sanayideki dükkanlarda da bu durum olmaz. Firma yetkilileri arada sırada gelir denetler. Bilindik noktalarda kısacası sorun olmaz en azından ben daha olduğu hiç duymadım, görmedim.

    Fakat varil ile değil ismi cismi belli olmayan tanker ile bir işletme yağ alıyorsa veya piyasadan özellikle internetten alışverişlerde risk her zaman var. Hatta çoğu zaman var diyebilirim.
  • Huan8 H kullanıcısına yanıt
    Yetkili servisler bu işe giremez ve dikkat eder tabi her servis için konuşmuyorum yoksa öttürürler.
  • Arkasından anlaşıldığını biliyordum ama güvendiğim yerden aldığım için bakmamıştım konuyu görünce bir bakayım dedim ve bir an Başımdan Aşağı Kaynar Sular döküldü
    Sahte Motor Yağları (Castrol) (MOTUL) (Mobil 1) (Ana Konu)


    Tam yazacağım şikayetleri düşünürken tekrar yağ bakımı yaptırmak ile uğraşacağım aklıma gelirken









    tekrar bakayım dedim ve içime su serpildi Fazla yapışmış birlikle kalkmış neyse ki diğer taraflar zaten orijinal gözüküyor

    Faydalı konu insanları bilinçlendiriyor.

    Sahte Motor Yağları (Castrol) (MOTUL) (Mobil 1) (Ana Konu)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 19 Eylül 2020; 22:45:29 >




  • Faydali konu teşekkürler. Ben de hep Castrol aliyordum. Sonradan Mobil1 e döndüm. Alaksiz ama sizce Mobil1 mi yoksa Castrol mü daha iyi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yine faydalı bir dh konusu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Castrol koyuyordum ama bu sefer Mobil 1 deneyeceğim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismail76

    Faydali konu teşekkürler. Ben de hep Castrol aliyordum. Sonradan Mobil1 e döndüm. Alaksiz ama sizce Mobil1 mi yoksa Castrol mü daha iyi
    Detaylı bir karşılaştırma ve yağlar ile ilgili detaylı bir bilgilendirme ekleyeceğim ilerleyen zamanlarda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huan8

    Peki yetkili servislerde, bu tedarikten kaynaklı sahtelerin karışması durumu oluyor mudur? Yetkili servisi prosedürünü bilmediğimden soruyorum.
    Bilinen ünlü marka bir otomobil firmasının yetkili servisinde yine bilinen ünlü marka bir motor yağı kullanıldığı iddia edilmekte iken, orada çalışan ustaların kullanılan yağın markasız/ucuz bir yağ olduğunu itiraf ettiklerine şahit oldum. Bu tür ucuz yağı kullandıran servis yönetimi idi. Burada kullanılan ucuz yağın aracın motor ömrünü ciddi derecede kısaltabileceği bir gerçektir. Bu noktadan sonra elimde bir veri olmadığı için tamamen tahmin yürütmekteyim. Bazı otomobil markalarının araçlarının 1 milyon km gibi motor ömrü ile ilgili reklamlarını, bu ucuz yağların kullanımı 250 - 300 bin km civarına geriletebilir. Ki aracın motorunda üretim kaynaklı bir sorun olmadığı sürece, gerçekten kaliteli yağ kullanımı ve periyodik bakımlara önem gösterilmesi durumunda günümüzde üretilen araçların 750 bin km ile 1 milyon km arasında bir motor ömrüne sahip olmamaları için hiçbir sebep bulunmadığı kanısındayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi losthero15 -- 20 Eylül 2020; 15:52:49 >




  • Faydalı konu teşekkürler. Bir gün arabamız olunca lazım olur.
  • hepsiburada'nın satıcı oldugu için 2 defa castrol edge LL aldım. Alırken bunlara dikkat etmedim. Hepsiburada kendisi sahte yag satmaz heralde.En azından içim rahat bir şekilde alıyordum. Şimdi hepsiburada yag satmıyor gibi birşey 3 tane yag satıyor. Nerden alsam için rahat olmayacak. Piyasada fiyatları fazla pahalı hepsiburada uygun fiyatlı satıyordu.
  • Benzinli araç için Castrol 10/40 yeşil bidon yağı nasıl anlıcaz, ekstra bişey varmı yoksa yukarıda anlatılanlar onun içinde geçerlimidir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Technical_Support

    Benzinli araç için Castrol 10/40 yeşil bidon yağı nasıl anlıcaz, ekstra bişey varmı yoksa yukarıda anlatılanlar onun içinde geçerlimidir?
    Onunla ilgili birkaç resim daha ekledim. Onun için dikkat edebileceğiniz en önemli noktalar için videolar bölümüne bakın.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi losthero15 -- 20 Eylül 2020; 16:44:44 >




  • losthero15 L kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler, bidahaki bakımda dikkat edeceğim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Motul 2100 10/40 ta arkada çift sayfa olmaz.
  • Huan8 H kullanıcısına yanıt
    Yektili servis icin biraz zor bir durum , kimisi sahte olma ihtimali var kimisi yok diyor. Mais te olma ihtimali cok dusuk direkt fabrika baglantili servis oldugu icin riske degmez.
    Ama ucuncu parti servisler icin kefil olmak zor, kimisi kendi yagini getirsen dahi kabul etmiyor illa kendisi yagi satmak istiyor ki bu da durumu zora sokuyor.
  • Benim araç fiat palio 1.3 4LT almıştım yağı ama araba 3 LT aldığı için 1 LT sini saklamıştım . Sanırım gerçek bu.
    Hepsiburdadan aldım.
    Sahte Motor Yağları (Castrol) (MOTUL) (Mobil 1) (Ana Konu)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elfde de sahtecilik var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.