Şimdi Ara

307 ilk çalışmada rolanti düşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Affınıza sığınarak ayrıntılı bir şekilde sorunumu anlatmak istiyorum. 2004 model 307 1.4 90 beygir benzinli ve atiker nanofast LPG li 225 binde aracım var. Sıralı sistem aracım ilk çalıştırmada benzinle çalışıyor. Motor soğuk veya sıcak fark etmeksizin çalıştığı zaman rolanti 900 lerde çalışması gerekirken 400 kere kadar düşüyor. Bı esnada gaza basarsan rolanti yükselmiyor ve egzozdan pat diye ses geliyor. Bu olurken araba sarsılıyor.
    Bu nasıl başladı ne neler yapıldı onuda anlatayım. Aracında benzinde biraz titreme vardı ve LPG ye geçince titreme kesiliyordu. Ustam würt katkı maddesi koymam önerdi. Bende katkı maddesi koydum ve 40 litre benzin aldım. Bir hafta ışık yanana kadar benzinde kullandım ve titreme kayboldu. Daha sonra LPG ayarı yaptırdım ve ne olduysa ondan sonra oldu. Araba benzinle çalıştığı an rolanti düşmesi, tekleme ve egzozdan çiğ benzin kokusu veriyor. Bunun üzerine pompayı set olarak değiştim iki enjektör değişti ve diğerleri temizlendi ve arabada herhangi bir sorun olmadığı söylendi sadece bu sorun 15 saniye kadar sürüyor. Arabayı benzinde kullanırken herhangi bir sorun, performans kaybı veya stop etme yok. Direk LPG düğmesine basılı tutup aracı LPG ile çalıştırdığımda en ufak bir sorun titreme tekleme yok. LPG enjektörleri gaz kaçırması ihtimaline karşı LPG vanalarını kapattım ama yine aynı sorun devam etti. Daha önce sorunum yokken küçük bir titreme yüzünden würt kullandım. Herşey ondan sonra başladı. Belkide tesadüftür. Sizce sorun ne olabilir. Bu arada arabada yağ ve su eksiltme yok. Uzun ve karışık yazmış olabilirim kusura bakmayın arkadaşlar. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.







  • Benzinde ilk çalıştırmada 15 saniye kadar rolanti düşmesi titreme ve çiğ yakıt kokusu var. Sonrasında ne benzinde ne LPG de sıkıntı kalmıyor.
  • Araba cihaza bağlandığında klasik application fault hatası dışında herhangi bir hata göstermiyor. Bu hata öncedende vardı
  • Hocam otomobil genel kısmına yazarsanız daha çok bilgi alabilirsiniz.
  • Profes124 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim profes124
  • ademgzl555@gmail.com A kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.