Şimdi Ara

. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
3.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selçux kullanıcısına yanıt
    Hoşuna mı gidiyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kazandığım liseye adresten ötürü kaydım yapılamıyordu. Müdür kırık bir camı ve monitörü arızalı bilgisayarı gösterip "bunu şey yapalım yenileyelim ve şu bilgisayarın monitöründen de bir tane alalım yardımcı oluruz bu adres işini hallederiz siz canınızı hiç sıkmayın" demişti

    15 yılda hiçbişey değişmemiş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • scapegoat111 kullanıcısına yanıt
    Bak sen yan hesapda oyun arayan bir beyinsiz amacı ne acaba

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kaynagıda kesilen vergileri incele gelir vergisi sigrta derken 1000TL Yakın vergi veriyorsunuz

  • Bakanlıkla ne ilgisi var?

    Her şeyi bakanlığa mal etmeyin.

    Adamın biri nette bulduğunu da çıkarmış olabilir.

    Ya da okulun biri istemiştir de bu tüm Bakanlığı kapsamaz.

    Nasıl bir algı konusu anlamadım.

  • Anaokulu isteyebilir, hatta aylık 50-100 aidatta istiyor. Hatta birde kırtasiye listesi vardı onu koymamışlar kartonu, makası, yapıştırıcısı felan. Yıl boyu o çocuk onları kullanıyor.


    Bu para anaokulunda istenir çünkü devletin karşılamadığı hizmetler alır anaokulu, çocuğa kahvaltı verilir, öğretmenden başka personeli okul kendi parasıyla tutar (yardımcılar).


    Çocuğu olmayanların anlayışsızlığını anlayabiliyorum, ama olanlar için evde baktığınız 2 çocuk değil 20 çocuğu düşünün. Bunlar 4-6 yaş çocukları. Yardımcı personel olmak zorunda, çocuklardan birisi altına yapsa veya burnunu temizlemeye götürse öğretmen 19 tanesi çil yavrusu gibi dağılıyor. Senin evde şımartıp her dediğine he diyerek susturduğun çocuktan 20 tane var orada.


    Varın gidin bakın anaokulu öğretmenlerine çoğunda bel fıtığı var o çocukları kaldırıp koparıp taşımaktan. Fıtık kelimesi ağızdan kolay çıkan bir kelime ama insanın hayatını mahvediyor, kendimde bu dertten muzdaribim.


    • Not öğretmen değilim. Haftasonları da dahil günde 16 saate kadar çalıştığımda oluyor, hakkımı helal ettiğim meslek gruplarından biridir öğretmenler.
  • Evet bunları istiyorlar. Evet doğru da yapıyorlar. Bunu çocuğunuz okula başlayınca anlayacaksınız

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu tip isteklerin hesabını hükümete sorun.
    Eba destek noktası kurdum 4 tane. O bilgisayarlarla ebaya gireceğine dumanla iletişim yöntemiyle öğrenirim daha hızlı ve anlaşılır olur. 15 yıllık bilgisayarla eba destek miş. Bir de bakan bey yeni kurulmuş eba destek noktalarında boy boy poz veriyor. Ben utanırım o pozları vermeye. Devletin parası öğrenciye değil cengize, valinin makam aracına gidiyor. Halk neye tepki vereceğini bilmediği için daha bu milletin a.. koyan cengizler çok olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülke hiç mi değişmez? 90'larda böyle para istemeler vardı hadi diyelim o zamanlar bu kadar vergi alınmıyordu. Şimdi herşeyden vergi kesiyorsun para istemek neyine?

  • Ana okullarında evet bu istekler var. Yerine görevde aidat verme zorunluluğuda var. Ana okulu isteğe bağlı olduğu için bunlar var. Kendi kızımı gönderdiğim için biliyorum Benden de istediklerinde çok araştırmıştım yasal mı diye evet Yasalmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11-3 karton kısa malboro

    12-1.5 litrelik yeni rakı

    13-Her ay müdürü aksarayda pavyona götürme.

  • Bir kesim vergi ödemediği için aradaki farkı yine biz ödüyoruz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Navi

    Eğer durumunuz kötü olduğu için vermiyorsanız sizin yerinize ya öğretmen ya da hayırsever birisi veriyor o parayı. Gıcıklığına vermiyorsanız verenlerin hakkını alıyorsunuz demektir.

    Öğretmen mi veriyor :) peki.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pikelenjelo

    hiç bir zaman öğretmenlerimin benden istediği paraları vermedim durumumuz kötü hocam şuna bak bide marka belirtiyor yurtdışına irtica edicem

    Aynı refleks özellikle markaları görünce bende de gelişti, kaçasım geldi birden, üstelik nesillerimizin bu okullarda ortalama altı kadro ve öğrencilerle çürüme ihtimali ne acı...

    Unilever ürünü Domestos'u yazmaları skandal

    Ak Parti karşıtı olunca terörist oluyorsunuz ama bu listeyi hijyen adına savunmak hainliktir ve vatana ihanettir, ötesi yoktur, tartışılamaz bile

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AO

    İçkiye Sigaraya verdiğiniz para kadar değil o istenenler. Ha devlet karşılamalı mı belki evet tartışılabilir. Ama içkisini sigarasını kesmeyip bunları sorun edenlerin zaten niyeti belli.

    Asla söylediğiniz şekilde savunulamaz, vergi alınıyorsa devasa oranlarla içkiyi ve sigarayı temel malzemelerle karşılaştıramazsınız...

    Liste çok ama çok kötü, nefes alışım yavaşlıyor yemin ederek söylüyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rdau

    Bakanlık istemiyor bunu okul istiyor. Bunun sebebi ise devlet bunlar için okula bir ödenek sağlamıyor. Malesef acı gerçek. Okulda bunu mecburen velilerden toplamak zorunda kalıyor başka ne yapabilir? Burda okul yönetimini savunmuyorum yanlış anlaşılmasın burda suçlu okula ödenek vermeyen devlettedir. Ordaki marka olayıda şudur, marka belirtilmese o kadar kalitesiz ve niteliksiz ürünler geliyor ki aklınız şaşar. Malesef güzel ülkemin acımasız gerçekleri.

    Ödenekler dışarıdan gelen emirlerle sözüm ona "yüce" devletin aşk meşk işleri için kullanılıyor, demek ki para topladıklarında hemen vakumlanıyor ki böyle yapmak zorunda kalıyorlar. Hem bu devletimsinin okuluna hem de parayı tutamayan okul idaresine çocuk teslim edilir mi? Bu okulda memur olunur mu?

    Kalitesiz ürünler herkesin derdi, bari toplu alım yapsalar ve velilere orada satsalar. Domestos'tan daha iyi markalar var, Boğaziçi ve Selin de güzel ama Pereja ve EST de var hatta bazı marketlere özel üretim yapıyorlar ortalama kalitede...

    D E V R İ M şart dedikleri şey bu sanırım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: man utd

    Bu mesaj silindi.
    Ak Parti'nin siyasetiyle beyni öyle biçimlendirilmiş ki zoruna gitmesi gereken hoşuna gider olmuş, acınası

    Güzel dokundurmuşsunuz, borusuna gitmez bile

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • selçux kullanıcısına yanıt

    Maaşımdan ayda 2500tl vergi kesintisi mevcut benim çocuk yok ama çocuk olsa okula göndersem bunları benden isteseler ben kızarım vergiyle karşılanması gereken şeyler benden istenicekse yoldan geçtiğimde yol ücreti park ettiğimde park ücreti hastane ücreti vs benden vergi almasınlar o vakit ben cocumu özel okula yollarım o köprüdende geçmem yolu uzatırım



    eskiden biz çocukken vergi ver vergiler yol su köprü hastane olarak döner denirdi şimdi yapılan köprüden geçerken birdaha para ver yoldan geçiyosun bşdaha yol ücreti ver diyolar ben bunu eleştirmiceksem neyi eleştireceğim?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.