Şimdi Ara

Türkiye'nin nitelikli işsizleri | 'Buna sebep olan herkese öfkeliyim' (BOĞAZİÇİ MEZUNU İŞSİZ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
5.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • En buyuk sorunumuz nitelikli mezunlarimiza katma degerli istihdam yaratmiyor olmamiz.
    Ne devlet ne özel sektör ne yerli yatirimci en fazla lise ve dengi vasif seviyesinde istihdam olusturabiliyoruz.
    Vizyon,misyon ve arge terimlerimlerinden çok uzağız

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu içerisinde 3 dil bilen adamında İngilizce nickinde büyük '' İ '' yi böyle yazması ayrı ironi. Bence Türkiye'de 10 euro kazansan mantıklı.

  • 1960'da 27 milyon olan nüfusu bugün 82 milyon yapan Türkiye halkının hiç mi suçu yok?

    Akp kötü yönetiyor ülkeyi eyvallah da, halkın hiç mi suçu yok? Üreye üreye ne olacak sanıyordunuz? Elbet bir yerde böyle olacaktı.

    Umuyorum ki bundan sonra nüfus azalır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: deserthawk

    81 ilde üniversite açtık diye şakşakçılık yapanlar vardı.


    Maalesef Türkiye'de iki türlü işsizlik var.


    1) nitelikli üniversiteden mezun olanlar, niteliksiz işverenler ve işlerle karşılaşıyor.

    2) orta ve alt segment üniversitelere zaten iş yok bir yerlerde tanıdığı yoksa.



    Türkiye, Avrupa'nın Çin'i olmuştur. Saatlik ücret olarak mühendislikte acınası bir durumdadır. Ayrıca haftalık 45 saatin çok üzerinde bir çalışma yapması beklenmektedir. İşsizlik çok olduğu için maalesef bilhassa yeni mezunlar ses çıkaramamaktadır.

    Haftalık 45 saat bile Avrupa, hatta dünya ortalamasının üzerinde.

    Bu ise tamamen Türkiye halkının suçu, nüfusu yıllardır üreye üreye artırdılar. Bir şey ne kadar fazlaysa değeri düşer. Bugün 30 milyon nüfuslu olsaydık işverenler bu denli şımarık olmayacaktı.





  • Haberin içeriğini tartışmıyorum da toplum mühendisliği yapan bu kanalların yaptığı işin benzerini kendi ülkelerinde yapsak ne kadar müsamaha gösterirler acaba?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İAmSterdam06 İ kullanıcısına yanıt

    Doğru diyorsun da bu topyekün bir şey. İstisnaları saymazsan avrupa daki ücretleri Türkiye de vermek de almak da kolay değil. Yabancı şirketler bile vermiyor Türkiyedeki. Kendini işveren olarak gör. Yüksek ücretleri verebilmen için kazanabilmen lazım. Onun için de katma değerli bir ürün yapman lazım artı marka değerin olması lazım. Onun için de yine birçok şey lazım ve istikrarlı bir şekilde yükseldiğini varsayarsak zaman lazım. Bunları tek başına yapamıyorsun istisnai durumlar dışında. Dolayısıyla toplumun birlikte kalkması, kalkınması lazım. 1.si doğru politikalar 2.si irade 3.sü istikrar 4.sü mücadele ve fedakarlık lazım. Bir mucize olmazsa ve sen bunları yaparsan sen yine avrupa seviyesine çıkamazsın, ama belki çocukların çıkar. Ama sen direkt o seviyeyi istersen çocukların da çıkamaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hardwind H kullanıcısına yanıt

    O kadar bile değil %3-5 arasıdır mühendis sayılabilecek. İşte her önüne gelene diploma vermeseler o zaman maaşlar yüksek olurdu. Düzgün iş de düzgün mühendis de çoğalırdı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • etoiledorient kullanıcısına yanıt

    Eğitimsiz adamlardaki girişimciliğin ve seçeneksizlikten gelen sebatın 10 da biri yok yalnız okumuş veya düzgün iş yapan insanlarda. Onlar mücadele etse de piyasayı ele geçirse işler değişir ama pes ediyorlar, piyasa diğerlerine kalıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serafon

    Eğitimsiz adamlardaki girişimciliğin ve seçeneksizlikten gelen sebatın 10 da biri yok yalnız okumuş veya düzgün iş yapan insanlarda. Onlar mücadele etse de piyasayı ele geçirse işler değişir ama pes ediyorlar, piyasa diğerlerine kalıyor.

    Tam da demek istedigim buydu. Yüreginize saglik.  

  • Nereni sallarsan salla mühendise değiyor ne kıymeti var. Gerçekten işe ihtiyacı olan sorgulamaz girer çalışır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ImPerspektif I kullanıcısına yanıt

    Kullanıcı adlarında yazılım kurallarına dikkat etmeniz gerekmez resmi mektup yazmıyorsunuz sizin bu yorumu yazmanız saçma

  • Mühendis var mühendis var. Bi mühendis alacağız, birisi geldi bende tam içeri girecektim denk geldik. Bir iki sordum iş için geldim dedi, scada biliyor musun dedim? Aval aval bakıyor. İlanda scada bilen yazmışız gelen herif mühendis degil sanki vasıfsız işçi. Şimdi bu adama nasıl iş vereyim? Hadi geçerli bir selam getirmiş olsa bunu akşama kadar masa başında aval aval otursun diye beslemem, kalkta bir işe yara. Yok patronlar aç gözlü falan diyorlar sonra. İlk okul çocuklarına 1 ay eğitim versen scada uzmanı olur ama ne hikmetse gelen 50 kişi den 1 tanesi scada bilmiyor. En sonunda verin birine asgari ücret, programı öğrenince zam yapın dedim.


    Bazısı da beni usta başı falan sanıp küçük görmeye kalkıyor. Bey efendi e5 ünisinden parayla kağıt parçasını alınca kendini adam sanıyor. Patron olduğumu öğrenince yüzlerindeki ifadeyi görmeniz lazım.


    Öyle aç gözlü falan da değiliz, 20 sene okuduktan sonra türlü türlü zorluklarla iş kuracağım bey efendi gelip affedersiniz kıç büyütecek. Yok öyle yağma.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maraz Alinin sağ kolu

    1960'da 27 milyon olan nüfusu bugün 82 milyon yapan Türkiye halkının hiç mi suçu yok?

    Akp kötü yönetiyor ülkeyi eyvallah da, halkın hiç mi suçu yok? Üreye üreye ne olacak sanıyordunuz? Elbet bir yerde böyle olacaktı.

    Umuyorum ki bundan sonra nüfus azalır.

    60 yılda 3 kat artış, 8 milyon Suriyeli 60 yıl Türkiye'de ürerse bu katsayı çok komik kalacak. 8 milyon Suri 60 yıl sonra Türk nufusunu güle oynaya geçer . İşsizlik dertlerin küçüğü olur.

  • bunların hepsi bile bile lades. biz yıllar önce böyle olacağını söylemiştik zaten. eskiden işletme mezunları çoktu elini sallasan 5-10 tanesine çarpıyordu şimdi mühendisleri de aynı seviyeye getirdiler. adamlar zamanında 70 bininci olup zorla mühendisliğe giriyordu şimdi adam 150 bininci olmuş hangi mühendislik mimarlık fakültesine gitsem diye araştırma yapıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: İAmSterdam06

    Makine mühendisiyim. Türkiyede 3 yıl yurtdışında da 5 yıllık tecrübem var. Almanca, İngilizce ve Flemenkçe biliyorum. Ülkemde teklif edilen ücret 1.000 euro bile etmiyor. Çalışır mıyım ben bu paraya? Hele şu pandemi biraz azalsın ortam sakinleşsin yine gideceğim yurtdışına. Ben bu şartlarda bu paraya çalışamam. Benim kriterim düzgün bir iş ve en az 1.000 euro maaş. Ki beklentim bile çok düşük yani 1.000 euro öyle çok bir para değil yani. Hollanda da çöpçü alıyor zaten 1.600 euro, öğrenci part time çalışarak alıyor 1200 euro, mühendisi mimarı en az 5000 bin alıyor ki buda en aşağı

    Yurtdışında ben 3 aylık işlerde bazen 15.000-20.000 euroya kadar paraları kazanabiliyorum zaten. 500-600 euroya hadi bilemedin 700 euroya niye çalışayım Türkiyede?

    İş beğenmiyormuşuz. Evet beğenmiyorum, beğenilecek gibi değil ki

    Expat olarak en az 3500 Euro ve uzeri alman gerekir. Benefitler haric kira vb. Turkiye'de zaten calisilmaz. Ben gelsem Turkiye'ye alacagim maas belli. 20-25 bin arasi. O paraya bile Turkiye'de calismak icimden zerre gecmiyor. Bakalim su proje bitsin gelip biraz dinlenip yine yurtdisina cikariz umarim 2021'de 





  • hardwind H kullanıcısına yanıt

    Yeni mezun çoğu öğrenci iş bulamadıkları için tecrübe kazanamıyorlar.


    Olayın diğer tarafı ise öğrenciler "Staj biter, öğrenci gider" zihniyetinde oluyorlar. Oysa daha iyi bir iş bulana kadar staj yaptığı şirkette çalışmaya devam etmeleri gerekiyor. Çünkü öğrenci staj yaptığı şirkette çalışmaya devam ettiği sürece piyasadaki şirketleri daha iyi tanır hemde o şirketlerde çevre edinir.


    15 sene önce bir üniversite öğrencisi "Abi, üniversiteyi pek iyi dereceyle de bitirsen dayın (çevren) yoksa iş bulamıyorsun" demişti.

  • İdiyotloji İ kullanıcısına yanıt

    Yanlış bölüm seçmiştir, Boğaziçi'nin İşletme ve İngilizce bölümlerinden mezun olanlar kolay iş buluyor. Mesela benim bir arkadaşım Saint Joseph Fransız lisesinden mezun olunca Boğaziçi İşletme bölümünü okudu. Şimdi bankaları denetleyen bir şirkette 15-20 BiN TL maaşla çalışıyor ve bir bankaya el konulacağını bir hafta önceden söylüyor, bizde gidip o bankadaki paramızın tamamını çekiyoruz. Böylece müşteri olarak BDDK ve TMSF ile uğraşmak zorunda kalmıyoruz.


    Dayısı (çevresi) yoktur.


    "Staj biter, öğrenci gider" zihniyeti ile staj yaptığı şirkette çalışmaya devam etmemiştir. Staj yaptığı şirkette çalışmaya devam eden öğrenci piyasadaki şirketleri tanır ve o şirketlerde arkadaş çevresi edinir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarski -- 15 Eylül 2020; 14:27:24 >
  • bluraydisk B kullanıcısına yanıt

    Nitelikli mezun olmamasının bir kaç sebebi var,


    İşveren yeni mezun öğrenciyi işe almazsa öğrenci tecrübe kazanamaz. Bazen saçma sapan iş ilanları oluyor.


    Öğrenci "Staj biter, öğrenci gider" zihniyetine sahip olursa tecrübe kazanamaz. Öğrenci staj yaptığı şirkette hem okulu bitirene kadar hemde okul bittikten sonra çalışmaya devam ederse piyasadaki şirketleri tanır ve o şirketlerde arkadaş çevresi edinirse iş bulması kolaylaşır.

  • Hocam sektör nedir? Scada deyince merak ettim.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.