Şimdi Ara

Vanda iğrenç olay(Yine imam) (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
1
Favori
10.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
142 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nasıl bir zihniyet bu. Çocuğunu kreşe gönderdiğinde orda böyle birşey olmayacağı ne malum. Nasıl bir genelleme. Orası cami Allah'ın evi. Allah korusun böyle bir zihniyet sapıklık yer mekan tanımaz. 9 yaşında bir çocuk köy yerleri ufaktır camiye gitmesinde kitap almasında veya okumasında ne sakınca var nasıl bir kötülük. İnsanları bu şekilde dinden camilerden soğutuyorlar sizde destek oluyorsunuz. Allah'ın evinden mi koruyorsun çocuğunu. Aksine kendi evlerine gittikleri gibi oralara da rahat rahat girebilmeliler öğrenmeliler. Unutma ki ağaç yaş iken eğilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    CHP otobüsünde taciz haberi vardı, o şerefsiz de yunan adetlerini mi örnek aldı acaba. 15 yaşında yaşlı heriflere bekaretini verdiğini söyleyen zsa zsa gabor mesela he, ne dersin?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hyksl H kullanıcısına yanıt

    Kimi örnek aldılarsa almamalarını tercih ederim. O cehape bağlantılı zat da muhtemelen müslümandır ama kimi örnek aldı ya da aldığı örnek din bazlı mıydı bilemem.

    zsa Zsa Gabor ile ilgili olarak Türkiye’ye geldiği zaman Murat Bardakçı’nın babasıyla evli olduğu ve çok daha ileri yaşta olduğu biliniyor fakat Atatürk de 9 yaşındaki bir kız çocuğu ile evlense ne evliliğini ne de aldığı örneği onaylar ve bu topraklarda hakim olmasını isterim.


    Kısacası ben sizin gibi o kişi için ayrı, bu kişi için ayrı davranmam. Bir kereden bir şey olmaz da demem. Kim yaptıysa kınarım. İster bir dinin kurucusu olsun ister bir ülkenin kurucusu ister vatikanın başı ister bir imparatorluğun başı olsun. Bu tuhaf yaşlı erkek küçük kız çocuğu ilişkilerini de, alınan örnekleri de tercih etmem ve lanetlerim. Siz yapamazsınız ama.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 15 Eylül 2020; 23:7:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söylediklerinin hiçbirini yapamazsın, aksine benim sapığım baştacı der üstünü örter, karşı cenah olarak gördüğün kesimin içinden bir sapık ruhlu birisi çıkıp hiçbir dine vicdana ahlaka kanuna sığmayan bir şey yaptığında onu bahane ederek yalan yanlış şeylerle insanlara aşağılık imalarla iftira atarsın.

    Yazdığın ilk mesaj tam olarak bu, işine gelmeyen şey oldu mu hemen tarih uzmanlarından en ince detaylarla objektif bilgiler bulmak için çabalarsın halbuki aksini ve daha fazlasını söyleyen çok rivayet de vardır ama bu ülkede onları ortaya koyacak hürriyet yoktur onu da çok çok iyi bilir ama sadece işinize gelen seslere izin verirsiniz.
    Fakat sizden olmayanlarla ilgili konuşurken sadece onlara saldırmanıza müsait rivayetleri gerçek kabul eder, başka bir şey bilemezsiniz bile, duysanız da kabul etmezsiniz.

    O yüzden bu sahte övgü laflarını bilmeyenlere sat, sizi bilen kimse yemez bunları. Fikir namusu olmayanlar hakikat peşinde değil, ego tatmini peşindedir. O yüzden her türlü çarpıtma ve tahrifat onların vicdanını incitmez bile, zevk alarak yaparlar.

    Senin de yazdıklarından ne kadar aşağının aşağısı bayağılıkları yapabilecek biri olduğun apaçık ortada. Çıkmış kendini övüyorsun, aynı sapıklıkları salya akıtarak yapacak tipler var burda onlarla birbirinizi şakşaklayıp egonuzu tatmin edin başka da bir şey olmaz zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hyksl -- 15 Eylül 2020; 23:16:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hyksl H kullanıcısına yanıt

    Gayet açık şekilde ister ülke kurucusu ister din kurucusu olsun

    Yaşlı erkek, küçük çocukla evlenenin açıkça karşısondayım. Bu topraklara örnek teşkil etmesini de asla tercih etmem, istemem hatta lanetlerim diyorum. Buyur sen de desene.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    Ben de tereddütsüz lanetlerim.

    Dünyanın tarihi boyunca ve bugünkü modern çağdaş hukuk sistemleri dahil hiçbir inanç ve hukuk sisteminde 18 yaş üstü insanların birbiriyle evliliği yasak olmadı/ bugün de değil, hele sapıklık olarak asla nitelendirilemez.
    Ama ne idüğü belirsiz, sayısız sapıklıkların içinde yuvalanan pisliğin içlerine yuva yaptığı tipler ideolojik saiklerle öyle laflar ediyorlar.

    Hz. Muhammed'in tek genç evliliği Hz Aişeyledir. Hz Aişe, evlendiği tarihte, birçok farklı rivayetten yapılan hesaplamalara göre 18-19 yaşlarındadır.
    Hz Peygamber vefat ettiğinde 27-28 yaşındadır, ki zaten 9 yıl evli kalmıştır. 18-19 yaşında evlendiği görülür.

    Ayrıca Ablası Hz Esma'yle olan yaş farkı 10dur, Hz Esma Hicri 73. yılda 100 yaşındayken vefat eder dolayısıyla Hicrette Hz Esma 27 yaşındadır Hz Aişe de 17 oluyor ve Hicretten 2 sene sonra evlenmiştir evlendiğinde 19 yaşında olduğu ortaya çıkar.
    vs vs bunun gibi çok örnek vardır şu an aklımda olmayan araştırsam onları da bulur getiririm çok sayıda..
    Alanda uzman başka isimleri örnek versem belki makbul bulmazsanız, laik kesimce çok sevilen Yaşar Nuri Öztürkün de konuyla ilgili ciddi çalışmaları vardır ve sonuç olarak benim dediklerimi doğrular şekildedir araştırabilirsiniz.

    Mide bulandırıcı isnatlarda bulunabilmek için kafa bulandıran başka rivayetleri esas alıp böyle açık hesaplamalara dayalı rivayetleri yok sayanların zihniyetleri bellidir, ne de olsa 1400 yıl önce nüfus müdürlüğü yok ya rahatlıkla suyu bulandırıp iftira atılabilir.

    Sizin dediğiniz şeylere de lanet olsun, ideolojik, inançsal veya başka saiklerle hakikatlerin üstünü örtmeye çalışanlara iyiyi kötü kötüyü iyi göstermek için yapmadığı şarlatanlık kalmayan ruhunu şeytana satsa şeytanın elini sürmeyeceği kadar pislik içinde boğulan zavallılsra da binlerce kez lanetler olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İsmatları kim yapıyor belli. Yaşar Nuri deizmi öven, Arap geleneklerini bize göre değiştirip düzgününü yapalım diye farklı anlatmaya çalışan bir adamdı.


    Siz hazret i Ömer ümmü gülsüm vakasının örnek alınmayacağını filan zannederseniz yanılırsınız. Bense bu örneklerin asla bu topraklarda onaylanmamasını isterim.


    Ben bir şey isnat etmiyorum. Oyuncaklarıyla oynayan küçük kız çocuklarının yaşlı erkeklerle evlendirilmesi geleneğinin nasıl oturduğunu da biliyorum. Açıkçası hazret i Ömer’e söylenebilecek hiç bir şey yok. Peygambere de. Çünkü dönemlerinin ve coğrafyalarının normalini yaşamışlar.


    O normalin ve o coğrafyadaki geleneklerin (yoğun akraba evliliği ve yaşlı erkek küçük kız çocuğu evliliği gibi) bu topraklara gelmesini ve örnek alınmasını ben istemezdim, tercih etmem diyorum. Bu kadar açık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 16 Eylül 2020; 0:45:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be zihniyetlere bak. Olaya değilde başlığa takılmış adamlar. potansiyel tacizci ve pedofililer...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Karamanenes

    Nasıl bir zihniyet bu. Çocuğunu kreşe gönderdiğinde orda böyle birşey olmayacağı ne malum. Nasıl bir genelleme. Orası cami Allah'ın evi. Allah korusun böyle bir zihniyet sapıklık yer mekan tanımaz. 9 yaşında bir çocuk köy yerleri ufaktır camiye gitmesinde kitap almasında veya okumasında ne sakınca var nasıl bir kötülük. İnsanları bu şekilde dinden camilerden soğutuyorlar sizde destek oluyorsunuz. Allah'ın evinden mi koruyorsun çocuğunu. Aksine kendi evlerine gittikleri gibi oralara da rahat rahat girebilmeliler öğrenmeliler. Unutma ki ağaç yaş iken eğilir.

    Bir çocuk, bir şeyleri sorgulayabilir yaşa gelmeden bu tür soyut kavramlarla ilgili ders falan almamalı bana göre de.


    Gelsin 15-16 yaşına, kendisi isterse alsın. Zorunlu olması kadar saçma bir şey yok.


    Alsın ama sorgulamadan, kabul etmesin. O temeli almış olsun o yaşa kadar.


    5-6 yaşında çocuğun, din eğitiminde ise aklında kalacak şeyler;


    • Ben yanacak mıyım?
    • Şeytan, cin, peri, ot, mot gerçek mi? Bana bir şey yapar mı?
    • İnanmazsam acı mı çekerim?
    • Ölüm nedir? Öbür taraf nedir?


    Sonrası da böyle gelir;


    • Anne/Baba korkuyorum karanlıktan.
    • Odamda canavar var. Cin galiba...
    • Uyuyamıyorum.
    • Ölürsem sizi bir daha göremeyecek miyim?
    • Anne/Baba ne olur ölme...
    • Okulda öğretmenimiz arkadaşımın elini tutmamı söyledi. Kötü bir şey mi yaptım?


    En sonunda da olacak olan ise gençliğini saçma korkular yüzünden keyifsiz geçirmiş, özgüvensiz, korkak bireyler olarak yetişmiş olurlar. Bu korkuları zor ihtimalle atsalar bile bir kıza çok güzelsin senden hoşlandım, bir erkeğe çok yakışıklıymışsın senden hoşlandım bile diyemeyen, asansörde bile 1 üst kata çıkarken eğer karşı cinsten birisi varsa yanında, utanan ve sıkılan, otobüste kızın yanına veya erkeğin yanına oturmaktan utanan/korkan yabani insan şekline giriyorlar.


    O yüzden orası cami, Allah'ın evi dendiğinde iş bitmiyor. Doğru, orası büyük dinlerden bir tanesinin ibadet yeri, kutsalı. Benim için bir şey ifade etmese de, inanana, önemseyene saygım sonsuz. Ama içinde dönen mevzu sıkıntılı. Küçük yaş grubu için sıkıntılı yani. Gerçi üniversitedeyken bile cin dendiğinde suratı bembeyaz olan bir kız vardı sınıfta. Düşünün 22-23 yaşında insanlar bile atamıyor o sıkıntıları. Hepsinin de en yaygın sebebi, küçük yaşta, din eğitimini korku odaklı almış olmaları.


    Kalkıp bakın İslam budur, Kur'an budur diye ders anlatan din adamı sayısı bir elin parmağını geçmez. Önce inanmazsan yanarsın cümlesi ile başlıyor çoğu. Bu eğitim şekliyle de haliyle ortaya bu tip sorunlar çıkıyor.

  • Yaşanan olay ayrı , başlık şekli de ayrı iğrenç . Kahvede barlarda gece kulüplerinde orada burada içip içip evde sokak ortasında karısını kızını escortu döven millete çarpıp öldüren insanlar var şimdi bunu haber yaparken
    Karısını vs dövdü(Yine Alkol Tüketicisi) diye bir başlık açılsa tüm içicileri aynı kategoriye sığdırma çabası olarak görülür. Üzerine söylenecek bir harf dahi yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bulunduğum coğrafya gereği o Swinger partisinden bu Swinger partisine koşan yurdumun sözde ahlaklı seküler kesimini yakından tanıyan biri olarak ki, zaten sözde dindar olduğunu iddia eden kesim de malumunuz, bu işin siyasi görüş, inanç, cinsiyet ile değil tamamen zihniyet ile alakalı olduğunu gayet anlamış durumdayım.

    Dar görüşlü vizyonsuz insanlar istedikleri kadar karşı cenahı genelleyebilirler, genellikle eleştirdikleri kesim kadar cahiller.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayir bu dinine uygun bir haber. Digerleri aklamaya giriyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Desider Specialist kullanıcısına yanıt
    Ergen adam haklısın ..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Her seferinde söylenen bir şeyi tekrar etmek istiyorum,

    "İslamda ruhban sınıfı yoktur."

    Ülkede gerçek Müslüman olmadığı için bunu da bilmiyor doğal olarak.

    Şehzadeye anlatır gibi anlatıyorum.

    Ruhban demek, Allaha ya da yaratıcıya daha yakın olan bir kişi demektir.

    İslamda herkes Allaha yakındır, arada peygamber harici elçi yoktur. (bkz. Kelime i Şahadet)

    Bu nedenle imam, hoca, şeyh, şıh, ermiş, tarikat lideri VS gibi kişiler Allaha sizden daha yakın değildirler, daha uzak da değildirler, size bir faydaları olamaz.
    Aksini düşünen şirk koşmaktadır, inandığı dine ihanet etmektedir.

    Siz hala bu tip adamların peşinden giderseniz bunun için de bir ata sözümüz var.

    Poposu açıkta olanın tokmakcısı bağdattan gelir. (bkz. Forum kuralları gereği orijinalini yazamıyorum)

    Yani bir deist olarak Müslümanlara İslamı açıkladığım günler de geldi ya. Daha ne diyeyim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Karamanenes

    Nasıl bir zihniyet bu. Çocuğunu kreşe gönderdiğinde orda böyle birşey olmayacağı ne malum. Nasıl bir genelleme. Orası cami Allah'ın evi. Allah korusun böyle bir zihniyet sapıklık yer mekan tanımaz. 9 yaşında bir çocuk köy yerleri ufaktır camiye gitmesinde kitap almasında veya okumasında ne sakınca var nasıl bir kötülük. İnsanları bu şekilde dinden camilerden soğutuyorlar sizde destek oluyorsunuz. Allah'ın evinden mi koruyorsun çocuğunu. Aksine kendi evlerine gittikleri gibi oralara da rahat rahat girebilmeliler öğrenmeliler. Unutma ki ağaç yaş iken eğilir.

    Şu haberin altına bile "ne olacak, ne sakınca var, nasıl bir kötülük" diye yazabilmek nasıl bir zihniyet orasını sorgulamak lazım. Nasıl bir kötülük örneğini okudun gördün. Anlamak mı istemiyorsun acaba?


    Kreşe göndereceğim zaman kreşte erkek öğretmen olmayacak, olmamalı benim için. Camide ise hep imamlar olacak. Örnek imam yukarıda mevcut. Ben bu riske göndermem çocuğumu. İnsanı katil eder böyleleri. Hiç abartmıyorum katil eder beni. Çocuğum böylelerinden öğrenmesin zaten dinini. Böylelerini görenler dinden imandan soğuyorlar. Bu arada Cami Allah'ın evi değildir, ibadethanedir.


    Dini eğitim de pekala evde verilebilir. Hangi imam pedagoji dersi alıyor? İmamlık başka bir şey, çocuk gelişimi başka bir şey.


    Çocuk okuma yazma öğrenmeden, özel bölgelerine dokundurtmaması gerektğini öğrenmeden, tacizin ne olduğu bilmeden böyle yerlere gönderilmez.

    BEN GÖNDERMEM!


    Gönderenler, göndermeyi düşünenler de alacakları riski tekrar değerlendirsinler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sâwyer

    Yaşım epey var yani yetişkin bir Ateistim. Lakin kuran konusunda pek çok kimseden daha bilgiliyimdir. En son dünyada 4133 adet din çeşidi vardı. Yani dünya din çöplüğüne dönmüş millet neye inanacağını şaşırmış herkes bizim dinimiz daha süslü moduna girmiş, bu moda girmeyen insanlar zaten gösterişten uzak ve bizlerin takdirini kazanmış nadir insanlar. Ancak geri kalan topluluğa seslerini çıkarmıyor ve onların yanlışlarına engel olmuyorlar işte sorunda buradan kaynaklanıyor. İnsanlar sırf buyüzden araştırmadan etmeden bir dinden çıkıp artık Ateistim diyebiliyor. Oysa gerçek bir Ateist bilgili ve kuranı bile yorumlayabilecek donanıma sahiptir.

    Bak falan şu moda girmiş filanca böyle diye bir düşünce eleştirilemez. Tarih boyunca bir çok felsefi dusunce çatışmış, filozoflar karşıt argümanlar üretmişler hiç birisi sen şöylesin, sen böylesin bunlar böyle diye insanlar üzerinden mevcut görüşü değerlendirmemiştir. İsmin altincagi denen dönemde muslumanlar bilimde, sanatta zirvedeydi. Prof. Dr. Fuat sezgin bu sureci 11-15. Yuzyillar arası olarak ele alıyor. Ritter, philip gitti vs. gibi oryantalistler de müslümanların "İslam'ın altincagi" denen dönemde en gelişmiş medeniyet olduğunu söylüyor. Biruni, ibnisina gibi bilim insanları var.. yani lafın kısası o dönemde yasasaydin yada bu mantıkla o döneme bakıp müslümanlar iyi demekki İslam iyi demen getekirdi. Fazla sayıda din olması Kur'an'ın iddiasiyla celismez tam tersi örtüşür. Kuran'da her kavme bir peygamber gönderildiği yazar, uyarmadikca hiçbir kavmi cezalandirmadik der. Kimseye taşıyamayacağı yükü yüklemez gibi ayetlerde herkesin imtihanınin kendi imkanları dahilinde olacağını bildirir. Anlamını bilmeden kelimesi şahadet getirenle, Afrika'nın herhangi bir kabilesinde evreni yaratan bir güç olduğunu kabul edip, etrafındaki fenomenlerden bu sonucu çıkarıp o gücü hisseden ve erdemli yaşayan kişi.. şimdi bunlardan hangisi müslüman. Yani musluman kelime olarak Allah'a teslim olan demektir. Olayı daha geniş çerçevede ele almalısın.. @GoSSgO


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fractal design kullanıcısına yanıt
    BEN GAYET İYİ ANLADIM FAKAT SİZİN İNATLA ANLAMAK İSTEMEDİĞÜNİZİ VEYA KABUL ETMEDİĞİNİZİ SÖYLEYEBİLİRİM.
    ben imam pedagogmu dedim veya eğitim mi vericek dedim din bilgisi ahlak bilgisi vericek çocukların daha çok sevmesi gerekir. cami içinde oyunla eğlenceyle din ahlak Kur'an öğreten hocalarda var ve o çocuklar anne baba istedi diye değil kendi istediği için gidiyor.
    Kreşte erkek hiç mi kimse olmayacak anlamıyorum sizi. sen kendin o dini bilgiyi verebiliyorsan amenna ama veremiyorsan komple genelleme üzerinden konuşmak doğru değil. ozaman hiçbir camiye gitme bu saatten sonra veya her cami imamını gidelim gebertelim. böyle bir dünya mı var.
    bir sürü haber okullarda da çıktı ozaman çocuğunu OKULA NEDEN GÖNDERİYORSUN DESENE OKULADA GÖNDERMEM ALMASIN EĞİTİM DİYE NE FARKI VAR SÖYLERMİSİN???????

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Siannis kullanıcısına yanıt
    5-6 yaşındaki çocuğa gerçekten sıraladığınız şeyleri öğrettiklerini düşünüyorsanız zaten en başta yanılıyorsunuz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Karamanenes K kullanıcısına yanıt

    Okulda eğitim veren öğretmenlerin hepsi okudukları bölümde pedagoji dersi alırlar. Yani çocuk gelişimi üzerine eğitim alırlar. İmamların ise böyle bir eğitimleri yok. Yani imamlar eğitimci değildir. Bunu kenara not edelim.


    Okulda öğretmenlerin amirleri yani müdür ve müdür yardımcıları vardır, imamlar ise istedikleri gibi at koştururlar. Ayrıca okulda birden fazla öğretmen olduğu için iç denetimi kendi aralarında yaparlar. Her tenefüs birden fazla öğretmen nöbet tutar okul içinde ve bahçesinde. Eşim öğretmen, kardeşim okul müdürü. Gayet içindeyim yani her iki tarafın da.


    Hemen yanıbaşımızda mescid ve başında diyanetin imamı var. Hocasıyla sürekli görüşüyorum. Hatta cuma hutbelerini ben bilgisayardan çıkartıp veriyorum. İmamlar sandığınız kadar donanımlı da değiller. Daha namaz sure ve dualarının bile Türkçe manasını bilmiyorlar. Yani abrakadabra demekten bir farkı yok söylediğinin. Anlamını bilmiyor çünkü. Onlar daha çok araç alım satımı ile ilgileniyorlar.


    Öyle ahlak bilgisi falan verdikleri de yok. Önce kendi ahlaklarına baksınlar zaten. Aldıkları parayı hakediyorlar mı bir düşünsünler. Günlük mesaileri 2 saati geçmiyor. Kaç imam sabah namazına kalkıyor geliyor camiye? Bizim hocanın arabası ezan okunmaya başladıktan sonra sokağın başında görünüyor. Geliyor namazı kıldırıp gidiyor. Kursları da tarikatçılara bırakıyor. Onların yaptıkları tek şey duaları ve surelerin arapçasını öğretmek. Kendileri bile bilmiyor Türkçesini. Sonra çocukları "sizi bizim hocaefendi ile tanıştıracağız" diyorlar. Film orda kopuyor zaten. Birebir yaşanmış durum bu.


    Ben çocuğumu nereye göndermeyi düşünürsem önce orayı didik didik incelerim. Aklıma takılan bir şey olursa ya düzeltilmesini sağlarım ya da oraya göndermem çocuğumu.

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.