Şimdi Ara

babadan kızına geçen emeklilik devlete yük (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
3
Favori
20.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
161 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öğrendiğim yaştan beri gereğini anlamadığım bir şey bu, ulan adam ölmüş karısı yok kızına niye para veriyoruz.. 

  • Devlete yükleri hesaplarken gereksizden gerekliye doğru ilerlemek lazım. Neredeyse 10 yıldır 5 milyon suriyeliye besleme gibi bakıyoruz. Sadece birileri zengin olsun diye hiç gereksiz şeylere milyarlarca dolar ödüyoruz. Acaba babasından dolayı 3 kuruş maaş alan kaç kişi var ülkede? ve ekonomiye yükü ne kadar bununların?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcebi001

    Öğrendiğim yaştan beri gereğini anlamadığım bir şey bu, ulan adam ölmüş karısı yok kızına niye para veriyoruz.. 

    görüyorsunuz ne kadar çok tepki veren var, millet bedava paraya alışmışşş

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Started_With_FX5200

    görüyorsunuz ne kadar çok tepki veren var, millet bedava paraya alışmışşş



    Alıntıları Göster

    Elbetteki bir sürü gereksiz harcama var hele bu hükümet resmen sultan hayatı sürüyor ,onları nasıl görüp tepki veriyorsak böyle anlamsız uygulamalarıda eleştiriyoruz ..tepki vermemiz de normal,ilk sayfada emeklilerin parasımı dert oldu size demiş biri yahu emekliden bahseden kim,eşinden bile bahsetmiyoruz tabiki alacak fakat kızı ne alaka biz oradayız...

  • Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

    Devlet kadınlara kendi işlerini kurmaları için teşvik veriyor, adına da Mikro Kredi diyor,


    Buraya yazabilidiğine göre internet kullanıyorsun.


    Kadınlara verilen mikro krediyi internette biraz araştır..

  • Yük diyor birde kafaya bak bu sistem bile yararlı değil bence emeklilik çocuklarına boldurulmeli çocukları ölene kadar emekli maaşıyla geçinen çok aile var mesela şöyle örnek verim komşumun çocuğu ailesi olmayan bir kızla evlenip eve getirdiler baba oğul gelin yaşıyip gidiyorlardı. Sonra baba öldü adamı işten çıkardılar ev kirası vesaire birikti haciz geldi sonra o evli çift sahilde uyumaya başladı hani devlet yardım ediyor mu emekli maasini almış olsa en azından sokakta kalmazlar di sizin durum iyi tabi böyle konu açıyorsunuz bari durumunuz iyiken Afrika'ya gidin görün yardım edin ..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kız evliyse babası öldüğünde maaş falan alamaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Started_With_FX5200

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster

    İnsanlar kafayı siyasetle bozmuş. Her konudan siyasi çıkar sağlama peşindeler. Sana çıkışma sebepleri de tipik "X'e LAF EDİYORSUN DA Y'ye NEDEN LAF ETMİYORSUN PİS KOYUN, PİS AKTROLL!!11!!11" jargonu. Bu insanlar 20 yıl daha geçse bir yanlışın başka bir yanlışı örtemeyeceğini anlamayacaklar.


    Beni de AKTROLL diye yaftalayacak bunu okuyan en az birkaç kişi. Çünkü hayatlarında bir uğraşları, başka bir dertleri yok. Cahil insan kolay yaftalar. Senin hayatına, günlük yaşamına bakma zahmetine girmez. Yazında AKP'yi öven en ufak kelime olmamasi da onları ilgilendirmez. Tam olarak onlar gibi düşünmüyorsan, koyun olmayio farklı fikirlere de sahipsen bu onların seni yaftalamasi için yeterli.


    Ben son 5-6 sende şunu gördüm, bu ülkenin muhalifi, kendini aydın sanan kesimi islamcilardan çok daha aptal. Şu ana kadar hiçbir İslamcı fikir ayriliklarimdan ötürü beni "ateist" diye yaftalamadi ama yeni nesil Kadıköy solcusu muhaliflerden AKTROLL yaftasi Yemen an meselesi, gayet sıradan birşey.


    Keşke 15 sene önce dogsaymisim diyorum. O yıllarda ben çocuktum ve o yılların CHP'lileri on numara insanlardı. Farklı fikirlere saygısı vardı, İslamcı değillerdi ama milliyetçileri. Konu vatan olunca en önden giderlerdi vs vs. Geçmişte kaldı. Keşke yetiskinligimi o yıllarda yasasaydim. Bu ülkede muhalefeti batiran 95 sonrası nesil oldu.


    Kendilerine tiktokcu ılık erkek bebekleriyle, göbeğini açtığı için ve daracık tayt giydiği için medeni sanan varoş kız bebekleriyle, canan Kaftancıoğlu gibi vatanperver politikacılarıyla mutluluklar diyorum.


    Bu arada yazının başında "bu yazımı okuyan muhaliflerden bile beni yaftalayacak olan çıkacaktır" demiştim. Geri alıyorum. Yeni nesil Twitter muhaliflerinin bu yazıyı okuyabilecek olan çıkmaz  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr. solucan -- 14 Eylül 2020; 16:23:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50 değil, 70-80-90 yaşında babasından maaş alanlar var. Öyle az buz da değil. Baba emekli albay, kızı yarım almasına ragmen 4000 TL ye yakin alıyor. Neden çalışsın, neden evlensin???


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nazım55

    50 değil, 70-80-90 yaşında babasından maaş alanlar var. Öyle az buz da değil. Baba emekli albay, kızı yarım almasına ragmen 4000 TL ye yakin alıyor. Neden çalışsın, neden evlensin???

    devlete de 500bin girer 1.5 milyon çıkar böylece

  • Pardon da belli bir yaşa gelmiş bir kadın neden para alıyor amaç ne ?? Erkek neden almıyorsa o da almayacak hani eşitlik ?? Burada emekli maaşını tartışmam bile eşi alabilir kesinlikle ama kızına ne oluyor ?? Biri bunu açıklasın lütfen

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-89A45CD9F

    Pardon da belli bir yaşa gelmiş bir kadın neden para alıyor amaç ne ?? Erkek neden almıyorsa o da almayacak hani eşitlik ?? Burada emekli maaşını tartışmam bile eşi alabilir kesinlikle ama kızına ne oluyor ?? Biri bunu açıklasın lütfen

    ben de onu demek istiyorum

  • benimkucukbebegim kullanıcısına yanıt
    anlamadığı konularda herkes uzman olmuş. damat gidecek, ahmet veya mehmet gelecek, ekonomi düzelecek , he mi? demokrasinin zerresi yok, meclis yok, her şeye karar veren tek bir kişi, adalete güven her an daha da zayıflıyor. liyakatsizlik milli spor olmuş, üretim sürünüyor, muz cumhuriyeti ekonomilerine has, yabancı sıcak para hariç hiç bir şekilde iflah olmayacak haldeki ekonomiyi düzeltmek ne kadar kolaymış yahu! vay vay vay.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50 60 70 YAŞINDA KARI NASIL YETİM SAYILIYOR BANA ONU SÖYLEYİN?


    ÇOCUĞUN BABASI ÖLDÜYSE 18 YAŞINA KADAR YETİMDİR ONA SÖZÜM YOK




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Started_With_FX5200 -- 14 Eylül 2020; 16:5:32 >
  • baban ölünce yetim, anan baban ölünce öksüz olacaksın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 14 Eylül 2020; 18:11:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurup kurup gönderip yer yapıyorlar. Asıl haram olan bence bir çok kişinin yaktığı oksijen. Adamlar robot yapsa aynı işi görür. En çok da devleti biz düşünüyoruz havalarına tavım. Torpil, ihale, rant. Bu kadar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1234Rambo

    baban ölünce yetim, anan baban ölünce öksüz olacaksın.

    muhtaçlık durumu bu insanlarda yok 18, hadi üni okuyorsa 25 yaşına kadar var, YAŞLI KARILAR KAN EMİCİ

  • bir yönden hak veriyorum, babannem yatalak hasta idi emekli başçavuş dedemin maaşını alıyordu annem gelini olduğu halde baktı kaç sene.. babannem öldü maaş halama geçti.. o maaşı hakeden kim sizce?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusrite -- 14 Eylül 2020; 18:18:15 >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.