Şimdi Ara

babadan kızına geçen emeklilik devlete yük (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
3
Favori
20.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
161 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt

    Aynen dediğin gibi, eve erkek bakıyor. Hukuki olarak evin geçimini sağlamakta erkeğin görevidir. Çalışan erkek sayısı bu mantıkla kadın sayısından fazla olmak zorundadır. İşte bu yüzden istihdam sağlanamadığından çalışamayan, yalnız ve yoksul kadınların devlet tarafından desteklenmesi şarttır. Şu an ölen babasının maaşının çok cüzi bir miktarı bağlanıyor. Sosyal devletlerde ise babasının maaşının olması bile beklenmemelidir. Ya niteliklerine uygun bir iş sağlamak ya da bu yapılamıyorsa maaş bağlamak gereklidir.

  • Öğretmenlerden sonra sıra emeklilere geldi. Bundan sonra asgari ücretlilere sararsınız

  • buna ben de şiddetle karşıyım. kadın 70 yaşına gelmiş. evlenmiş ,ayrılmış, ya da boşandığı adamla aynı evde kalıyor. ölen babasının maaşını alıyor. Ey hanım efendiler, siz 70 yıl bu memlekete ne faydan oldu, hiç vergi verdiniz mi mi.. olurmu böyle asalaklık.. bu yasa neyse adı, derhal değiştirilmelli. yazık oluyor devletın parasına.

    yukarıdakı yorumları okumadım belki aynı şeyı yazmış olabilirler. bu durum hemen değiştirilmeli..

  • DEMİRCİEFE kullanıcısına yanıt

    Vergisiz yaşamak mümkün mü? Ekmek ve su alırken bile vergi veriyorsun. KDV, ÖTV, ÖİV, GSS, GVS vs... Hiç gelirin olmasa bile vergi vermek zorundasın.

  • bizim memlketteki mahallede bi kadın var. 4 tane evi var kadının, ölmüş kocasının emekli maaşını yiyo hâlâ.
    kadının kızı benim kız kardeşimin arkadaşı, kız annesiyle arası bozulunca gidip emekli maaşından kendi payına olan kısmı kendi banka hesabına yönlendirmiş (daha önce annesinin hesabına yatmaktaymış kızın payı) bunların Muğla'da Bodrum'a yakın bi yerde evleri vardı, geçen onu satmışlar İzmir'den bi ev almışlar.

    bu tarz uç örnekler oluyo ne yazık ki. mesela ben 2005'de üniversiteye gittiğimde bana hiçbir burs çıkmamıştı, babamın maaşı çok düşüktü aslında ve 4 kardeş idik ama gene de burs bulamadım. sırf babamın evi var diye her yerden ret yedim.

    ama, İzmir'deki liseden arkadaşım var, arkadaşımın babası vefat etmiş yıllar önce, ama kendilerinin Karşıyaka'da mağazaları var. bu arkadaşa her yerden burs çıktı, Cumhurbaşkanlığı bursu bile çıkmıştı. ve bu arkadaş o kadar zengindi ki, ev kiralamakla bile uğraşmadı, direk İzmir'deki evlerinden birini satıp Üsküdar'dan bi ev satın aldılar. bu adama başvurduğu bursların tamamına yakını direk çıkarken benim ben hepsinden ret yemiştim.

    çünkü benim babam sağ, ve babamın evi var. bu durumda babamın maaşı çok düşük olsa bile, ve dört kardeş hepimiz okuyor olsak bile, gene de burs çıkmıyo.
    diğer arkadaş ise sırf babası vefat etmiş diye her yerden direk hak kazanıyo (ne kadar zengin olursa olsun)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 13 Eylül 2020; 22:38:36 >




  • 18-65 yaş arası nüfus Türkiye'de 53 milyonun üzerinde.


    SGK'lı çalışan sayısı ise 20-25 milyon civarında.


    İstihdam oranı %50'nin altında. Yani ülkenin çalışabilir durumda insanlarının yarısından fazlasının istese de çalışabileceği bir iş yok.


    Her 1 emekli için şu anda 2 çalışan var. Bu oranın artması için de daha fazla iş imkanı yaratılması lazım. Emeklilik yaşını 75 yapalım isterseniz. SGK'nın zararını azaltırsınız, ama 60 yaşın üzerindeki insanlar çocuklarının vereceği harçlığa muhtaç olur. Hiç kimse emekli olmazsa SGK da çok güzel yönetilir değil mi?


    110 yıl önce Osmanlı'nın milli eğitim bakanı okullar olmasa milli eğitimin çok kolay yönetileceğini söylemiş. Üstünden 110 yıl geçmiş şimdiki milli eğitim bakanı da öğretmenlerin milli eğitimin yükü olduğunu söylüyor.


    Emeklililerin de SGK'nın yükü olduğunu söylemek de aynı cins bir aptallığın ürünü.


    Hiçbir şeye derman olmayacak böyle konulara kafa yorulacağına bu ülke nasıl 20-25 milyon ekstra işçiye iş üretir buna kafa yormak lazım.


    İstihdamı arttırırsanız zaten insanlar 60 yaşında emekli olmaya başladıkça bir sorun olmaktan çıkacaktır. İstihdamın artması aynı zamanda maaşları da reel olarak yukarı çekecektir.


    İstihdamın artması kadınların iş gücüne katılımını da arttıracaktır. Kadınların iş gücüne katılımı da batılı ülke standartlarına yaklaşırsa zaten yetim aylığını ömür boyu bağlamak gibi bir sosyal ihtiyaç ortadan kalkar.


    Hatta emeklilik yaşını 65'e bile çıkarabilirsiniz.





  • Anayasanın 2.maddesi devletin sosyal bir devlet olduğunu söyler. Sosyal devlet nedir bilmeyen varsa oda öğrensin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hhuctas

    Öyle değilde bide bu şekilde bak bakalım. Baba 65 yaşına kadar çalışıp emekli olma hayaliyle yaşıyor ama 60 yaşında vefat ediyor.

    5 yıllık sigortalı olup 900 gün pirim ödemişse eşi ve çocukları ölüm aylığı alabilmektedir


    https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/olum-ayligi-ne-kadar-olum-ayligi-sartlari-oub1-2526472/

  • Guaire kullanıcısına yanıt

    İyi bir planlama ile emekliler ve memurlar bu kadar yük olmaz normalde ancak popülist yanlış politikalar ile yük haline getirilidi. 2 çalışana 1 emekli oranı çok yüksek mesela. Aynı şekilde 25 milyon çalışanın 5 milyonu kamuda. Bu oran da yüksek. Bu şekilde devam ettiği sürece vergiler düşmez. Vergiler azalmadan da piyasa rahatlamaz. Ekonomi büyümez.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mechatengu

    Diğer bir sorun da şu. Bu emeklilik sistemi bundan 40-50 sene önce dizayn edildi.


    Sadece Türkiye için değil bütün dünya için konusuyorum.


    50 sene önce bir insan 60'ına dayandı mı artık bir ayağı çukurda her an ölebilir gözüyle bakılıyordu.


    Bugun 60 yaşındaki insana eğer çok erken çökmemişse yaşlı bile denilmiyor. İnanların yaşı da uzadı.


    Bütün dünyada bu emeklilik sistemi dizayn edilirken insanların 85-90 yaşına kadar yaşayacakları düşünülmemişti.



    Alıntıları Göster

    1950lerde emeklilik çıkınca yaş 60dı ama Demirel daha sonra yaş şartını kaldırdı 20-25 yıl sigortalı oldun mu 5000 gün pirim yatırman yeterli dedi


    Bu sayede 21 yaşında emekli olanlar bile var 20-30 yıldır emekli maaşı alıyorlar yaşları 50-55





  • quote:

    Orijinalden alıntı: mechatengu

    Haksızsın.


    Her konuda olay mv maaşına, makam araçlarına, yandaşa uygulanan kıyağa, vergi affına gelirse hiçbir şeyi tartışamayız.


    Bunların hiçbirisini savunmuyorum hepsi yanlış. Bunlar da devlete yük. Ama 45 yaşında emekli olan bir adam da devlete yük. Bu emeklilik sisteminin değişmesi gerekiyor.


    Kazanılmış hak muhabbetine girersen işi içinden çıkamazsın her şey kazanılmış hak zaten. Mv maaşı da, devlet destekli kredilerde,


    Konu kim veya ne olursa olsun sonu buna bağlanıyor:


    Esnaf vergi kaçırıyor otu boku masraf gösterip doğru gelir beyanında bulunmuyor -> ama olsun iş adamına vergi affı

    Memurların sayısı çok fazla Türkiye'nin bu memur ordusunu besleyecek gücü kalmadı -> MV maaşı


    Bu sağlıklı bir tartışma ortamı değil.



    Alıntıları Göster

    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_public_sector_size


    Liberallerin ıslak rüyası abdden bile daha az kamu istihdamı olan bir ülkede memur sayısının çok fazla olduğundan mı bahsediyorsunuz? Bu lafı hep duyuyorum ama hiçbir dayanağı yok.





  • Sıra şimdi emeklileremi geldi ülkenin yükünü kalem kalem hesaplamaya kalksak burada çarşı pazar karışır bırakın gariban emeklinin peşini...

  • Sen ölene kadar devlete öde sonra yük. Ya bsg!

    Kimse kimse zaman vergi ödemesi altın alsın her ay. Bu ne aga
  • quote:

    Orijinalden alıntı: penguin

    İnsan türü evrimi boyunca erkek av peşinde koşmuş, kadın ise evde çocuk yetiştirmiştir. Bugünkü tablo evrimsel süreçlerin bir sonucudur. Bir an da olmuş bir şey değildir. Kadının da erkeksi olanları var, erkeklerin de kadınsı olanları var. Ama onlar istisnai örneklerdir. Genetik olarak kadın çocuk doğurmak ve büyütmek üzere evrimleşmiştir. Erkek gibi av peşinde koşmak için değil.

    Fakat evlenmeyen kadınlara maaş verilmesi kadının evlenip çocuk yapması evrimine aykırı oluyor anlattığınıza göre


    eskiden kadınlar 10 çocuk yapar 2-3 tanesi yaşardı ...şimdi belki 1-2 çocuk o da evlenirse .


    Kadınlar askere gitmiyor , evlenmiyor ,çocuk yapmıyor. Ne olacak bunun sonu? Kadınlar baba parasıyla lezbiyen olsun ara sıra yabancı erkeklerle gezsin tozsun erkekler gay olsun askerlik yapsın askerde-hapishane de sapıklık yapsın kargaşa çıkarsın kadın katili olsun tecavüzcü olsun





  • quote:

    Orijinalden alıntı: penguin

    Aynen dediğin gibi, eve erkek bakıyor. Hukuki olarak evin geçimini sağlamakta erkeğin görevidir. Çalışan erkek sayısı bu mantıkla kadın sayısından fazla olmak zorundadır. İşte bu yüzden istihdam sağlanamadığından çalışamayan, yalnız ve yoksul kadınların devlet tarafından desteklenmesi şarttır. Şu an ölen babasının maaşının çok cüzi bir miktarı bağlanıyor. Sosyal devletlerde ise babasının maaşının olması bile beklenmemelidir. Ya niteliklerine uygun bir iş sağlamak ya da bu yapılamıyorsa maaş bağlamak gereklidir.

    maaş yerine iş sağlamalıdır

  • ne ruh hastaları var ya. içinde yaşadığı çirkinlikleri illa ki gelip bu forumda kusacaklar, mecburlarmış gibi. memleket soyulurken izlemişler sadece, şimdi çenelerine vurmuş kifayetsiz muhterislikleri.

    21. yüzyılda "gadınun yerü mufağudur, gocasunun dizinün dibüdür" primitifliğini gururla taşıyorlar, berbat sözlerinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 14 Eylül 2020; 0:56:28 >
  • Beddua almayı, küfür işitmeyi ne çok seviyorsunuz. Halkın aldığı üç kuruşa göz dikmeden önce yapılan israfa bakın önce. Kraldan çok kralcı bunlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: EMRE_RUSLAN

    Öğretmenlerden sonra sıra emeklilere geldi. Bundan sonra asgari ücretlilere sararsınız

    o da olabilir çünkü oy için iktidarların bir şeye müdahale etmesi bundan zarar görenleri de yaratır


    Serbest piyasada ise arz talebe göre işler yürür talep etmezsen fiyat düşecektir ikame ürün tercih edebilirsin pahalı geliyorsa


    Domates serbest piyasada fiyat belirleniyor ve oldukça ucuz kışın eğer seralar yıkıldığı için pahalı olursa salça kullanabilirsin 1-2 ay... Fakat memurluk-emeklilik ve asgari ücrette serbest piyasa hakim değil . 2008den sonra işe girenler 1999ve 2008 öncesine çalışıyor, erkekler kadınlara , özel şirkettekiler kamudakilere çalışıyor. özel şirkette çalışanların ücreti ve çalışması kamuya göre veya tersi kamuda çalışanların ücreti ve çalışma saatleri özel şirkete göre belirlenmiyor .


    Yani özel ile kamu arasında dengesizlik var .3 dönemin emeklilik farklılığı var. kadın-erkek eşitsizliği var ... bu dengesizlikler herkesin fakirleşmesine neden oluyor, daha da olacak





  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.