Şimdi Ara

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.206
Cevap
165
Favori
505.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]


(En Son Oy Tarihi: 30.3.2024)
Giriş
Mesaj
  • :D



    AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]
  • AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 29 Ekim 2020; 2:4:41 >
  • Msi afterburner içinde ki ayarlardan custom fan profili çekerseniz kesinlikle fan profiliniz patlamaz. Oc yaptıktan voltaj ayarını yaptıktan sonra fan profiline dokunmayın radeon dan direkt msi after burnerda oc li ayarınızı başlangıçta çalışacak gibi kayededin üstüne ayarlarına girin orda custom fan profili var ordan ayarlayıp onuda profilinize kaydedin afterburnerda oluşturduğunuz o şekilde hiç bir türlü patlamaz.

  • REDSTONE kullanıcısına yanıt

    Bu fiyatlar bana biraz abartılı geldi, keyif çayımı içiyim.

  • Muten Baba kullanıcısına yanıt

    Hayırlı sabahlar, güzel özetlemişsiniz durumu. Neredeyse Amd'ye gönlüm kayıyordu ama tövbe AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ihtiyar.gamer İ kullanıcısına yanıt

    3080 i bilemem ama bu senaryoda 3070 her türlü akar. 8GB VRam bellek en az 4 sene yeterli gelir, gerisi pazarlama taktiği. Nitekim 8 Gb belleği aşan durumlarda performansın fazla limitlenmedigini testlerde gördük. Oyun piyasası konsolla paralel ilerler. Çoğunluğun 1080p oynadığı 2kya yeni geçişlerin olduğu (mesela ben), 4K oynayanların parmakla sayıldığı bu günlerde 1080p ve 2K için 3070 kral olur. 800-1000 TL farkı da unutmayalım.

    Eskiden Amdnin yaptığını Nvidia yapabilir, kartlara bellek koyamıyorsa fiyatlara ayar çekebilir. 10GB 3070 ile uçar zaten. Ama şimdiki senaryolarda, bir görelim gerçek performanslarını.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sence 16 gb ram li 579 dolara 6800 mü

    Yoksa 8 gb ram li 499 dolara 3070 mi


    Heleki yarın kartlar çıkıp testlerde 6800 3070 i tokatlarsa (ki galiba öyle olacak) 3070 zor akar gibime geliyor.


    Net ifade etmek isterim ki ben 3070 ı kesinlikle almayı düşünüyordum. Ama şu an sadece bekleyeceğim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihtiyar.gamer -- 29 Ekim 2020; 8:11:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emre1393 kullanıcısına yanıt

    Evet hep öyledir, sorun hiç iyi chip çıkmaması. Yani üretim sorunlu. Samsung 8mm sıkıntılı. Duyduğum gördüğüm bu. Eğer Nvidia amerikan kara cuması için stok yapamaz ise yandı gülüm keten helva.

  • Muten Baba kullanıcısına yanıt

    Nereden anladınız gösterilenlerin doğru olmadığını veya yalan söylediklerini? Niyet okuyuculuğu olmuş biraz. Ekonomi konusunda dediklerinize katılıyorum.


    Amd ne yaptı, benim gpularımın gücü budur, işte bunlar da skorlar, bazı yerlerde eşit, çoğunda öndeyiz, birkaç tanesinde de geride kaldık dediler, delilden öte daha n'apsınlar "inandırmak" için?


    Balık hafızalı olduğumuz için hatırlamakta fayda var, Nvidia n'apmıştı, kartlarım uçuyor süper ultra harika diyerek ortada hiçbir veri yokken yalan haberler yaydı ve ufo gören


    masum köylüler hemen atladılar bu Kütahya porselenine ve uçmadı haliyle. Hatta elden bırakınca yere çakıldı, neden, çünkü Nvidia kartlarda hatalı üretim, olgunlaşmamış tasarım vs. vardı,


    bu Amd'nin gelişinden çekindikleri için alel acele, olduğu kadar, sonra nasılsa yazılımla donanım ekleriz!, değiştiririz diyerek (müşteri algısı bu yönde, nvidia yazılımları 10 döküm bandı gücünde şünkü)


    Sözün özü: Gösterilene, resmi açıklamaya ki en tepedeki kişi yapıyor bu açıklamayı, güvenmek zorundayız, ortada hiç veri yokken bayrak asanlar yetkili ağızlardan gelen açıklamalara güvenmek zorunda, siz nvida ceosunu ne


    zaman gördünüz en son?



    Ayrıca, iş için diyorsunuz da Naviler ham işlem gücü olarak her zaman Nvidia gpularından ilerdeydi ama Nvidia optimizasyon ve dlss gibi hilelerle oyunlarda önde kalıyordu, bunu da aklımızın bir kenarından bulup tekrar



    hatırlayalım. Zamanında 3D Mark'da da benzer hileler yapmışlardı ve itiraf etmek zorunda kaldılar, tam render edilmeyen frameler bırakıyorlardı, daha sonra bu hileyi dlss diye daha da geliştirdiler. :D



    Nvidia ve Intel'in oluşturduğu yanılsamaları kırmak için bizim de çaba gösterip gözlerimizi açmamız lazım artık, yoksa Lisa Su orada napsa boşuna, kullanıcıların da gayret etmesi gerekli. AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zenohsama -- 29 Ekim 2020; 7:17:53 >




  • ihtiyar.gamer İ kullanıcısına yanıt

    Bakınız daha yeni yazdım başka konuda ;


    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/146216459


    Daha yeni çıkan Watch Dogs Legion bile 8.8 GB VRam kullanıyor üstelik 4K Ultra'da.Ki Ubisoft oyunlarının optimizasyon özürlü olduğu bilinen bir gerçek iken.


    Özetle ;


    -4K Ultra oynaycaksan zaten 3070 ve 6800 le işin olmaz.

    -1080p ve 2K gaming oynayacaklar için 3070 in Vrami yeterli,madem beklenebiliyorsa 10 GB 3070 Ti/S beklenebilir.

    -AMD hep soru işareti ve pişmanlık ,oyunlarda sorunlara ve crash lere hazır ol.

    -DLSS hazır değil daha çalışacaklarmış.





  • 6800 niye beğenilmedi anlayamadım. 6900xt ile arasında %20-30 fark var sadece

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir yanlisini düzelteyim, 8gb belleğin 4 sene yetmedi gibi bir durum yok hocam. Bu kartlar için bellekler az , yeterli diyen kendini kandırır. Nvdia bellek işini cozemedi çuvalladı. 1000 serisinde 11Gb bellek koyup, 3000 serisinde daha performanslı ve lansmanlarda sürekli 4K vurgusu yapılan kartlara koyacağı bellek en azından 12GB idi. Nasi koyarsa koysun bizi ilgilendiren birşey değil bu tüketici olarak 5800 cudasi olan , eski seriyi teknoloji olarak.ezip geçen seride 8Gb bellek gormek çok saçma. Nvdia çarşafa dolanmış durumda velhasıl. Bir oyuna bakar o belleğin yetmesi yada yetmemesi.

    Hele 2 sağlam oyun gelir , bellek kullanımı 7 - 8 arasında oynar, millet big navi ile fiyatı düşecek 3090 a kaymaya başlar.

    Herneyse, imkanı vakti olana parasını dövize koyup beklemesini öneriyorum. Amd bu kartları mantıklı yerlere koymuş olsa da ille de önce driver diyorum. Driver tutturursa eğer , bende AMD den devam edebilirim , tamamen %50 deyim şuan. Sistemin komple AMD olması fikri de hoş gelmiyor değil AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zenohsama kullanıcısına yanıt

    Neye göre diyorum 10 seneyi geckindir gördüklerime göre. Veriler tamamen yanlış değil bence de doğru ama gösterilen geçme gecilme senaryosunda hiçbir veri yok. Amd bariz geçtiği fark attığı oyun olsa sizce bunu böyle mi tanıtır gelir adamın gözüne sokar. Grafiksel oranlar doğruyu yansitmaz yani. Benim son yaptığım incelemeye bakın, 75 FPS ile 80 FPS arasindaki fark grafikte %40 gibi görünüyor .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse guc harcamasindan bahsetmemis enteresan geldi :)

    Eger dunku veriler dogru ise (yalan olma durumu yok ama)


    Elektrik verimliligi onemli degil mi? Bugun karti 400-500$ aliyorsunuz ama belki 4 sene hergun calistiriyorsunuz ; onu da hesap etmek lazim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ihtiyar.gamer

    Sence 16 gb ram li 579 dolara 6800 mü

    Yoksa 8 gb ram li 499 dolara 3070 mi


    Heleki yarın kartlar çıkıp testlerde 6800 3070 i tokatlarsa (ki galiba öyle olacak) 3070 zor akar gibime geliyor.


    Net ifade etmek isterim ki ben 3070 ı kesinlikle almayı düşünüyordum. Ama şu an sadece bekleyeceğim.

    İsterse 4gb olsun nvidia ise yeter diyip onu alır.


    Fan boy olmak zor iş


    Amd cidden dağıtmış ortalığı gene


    Ps5e xboxa laf edenler farkında değil rdna2 var konsolda ve 3070 gücünde


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt

    Ben hala Nvidia'nın bu çapta aptallık yapacağını sanmıyorum.3070 gibi bir karttan bahsediyorsak 1080p ve 1440p de oynayacağız demektir hemfikiriz değil mi ?

    1080p ve 1440p 'de Vrami zorlayacak sizin dediğiniz gibi "o oyunun gelmesini" bekleyeceğiz.Ben de diyorum ki "yaptırmazlar o oyunu"."Bir oyuna bakar" dediğiniz o oyunlar 5-7 senede gelişiyor,bakınız örnek Cyberpunk.Beklenecekse 10 GBli 3070 beklenmeli diyorum zaten.

    F/P kartı alacak olanlar için aradaki 80 dolar vergisi,zartı zurtu 1000 lirayı bulur hatta geçer o fark.


    Ben de mantıktan yanayım,ben de cebimi düşünürüm elbet.Ama gerçek testleri bir görelim,o charttaki oyunlarla değil hepsinde.

    AMD nin bana kart aldırabilmesi için tamamen sorunsuz tak çalıştır kartlarla ve uygun fiyatla gelmesi lazım,yoksa tövbe.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: teknoCat

    İsterse 4gb olsun nvidia ise yeter diyip onu alır.


    Fan boy olmak zor iş


    Amd cidden dağıtmış ortalığı gene


    Ps5e xboxa laf edenler farkında değil rdna2 var konsolda ve 3070 gücünde



    Alıntıları Göster

    "Fanboy" olmak için çok yaşlıyım be delikanlı diyeceğim de yaşını bilmiyorum.Benden olsa olsa diyeceksen "fan-oldman" falan diyebilirsin de kimsenin fanı falan değilim.Bunları belirtmek zorunda mıyım değilim.Ama;


    Onlarca AMD işlemci ve ekran kartı gördüm kullandım bugünlere geldim halen sistemde 3700x var.Ben cebimin fanıyım arkadaşım.Bir destur de bir anla sonra konuş sana tavsiyem.


    Not: İlla fan olacaksam iflah olmaz 3dfx Voodoo fanıydım zamanın behrinde.AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] O zamanki Nvidiacı Riva TNT kullananlarla kafa göz dalmışlığım var.Sonra 3dfx batınca Nvidia aldı,teknolojilerini sömürdü.Şimdiki Nvidia böyle Nvidia oldu,onu da belirtelim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRAGUT -- 29 Ekim 2020; 10:6:22 >




  • Gereksiz laf kalabalığı yapıyorsun, bahsettiğin teknolojiler software ve hardware render olarak kullanılıyordu zaten, teknoloji geliştikçe bizim 20 sene önce birkaç saatte render ettiğimiz kareleri gerçek zamanlı donanım


    desteğiyle render eden teknolojilere evrildiler. 2000'lerin başında donanım destekli ray tracing ve daha gelişmiş bazı teknolojileri SGI iş istasyonunda kullanmıştım ve Nvidia ile alakası yoktu, nvidia o zamanlar muhtemelen


    kısa pantolonla geforce toplamaya çalışıyordu.


    Nvidia Intel gibi nasılsa tekelim, sadık fanlarım sayesinde artık ciddi reklam yapmama bile gerek kalmadı diye düşünmediğinden yine de sağlam durabiliyor, yenilikler yapıyor.


    Ama abartmamak lazım, Nvidia'dan önce big bang, sonrasıysa tufan değil yani, zaman acımasızdır...

  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.