Şimdi Ara

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.207
Cevap
165
Favori
506.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]


(En Son Oy Tarihi: 24.4.2024)
Giriş
Mesaj



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 28 Ekim 2020; 20:59:37 >




  • Sunumu ingilizce olarak takip ettim ama söylenenlere tam olarak dikkat etmedim, biri cpu'nun ekran kartının belleğine erişmesinden bahsetmiş, ne gibi bir avantaj yaratacak orasını anlayamadım. Kontrolcünün sistem belleğine erişimi kadar hızlı olmadıktan sonra ne işe yarayacak, Intel optaine bile ram'in düşük gecikmeli hız avantajına sahip değil, ekran kartının bellek kapasitesi sadece gpu'yu ilgilendiren bir konudur. 6000 Serisindeki en büyük gelişmelerden birincisi, fazla CU birimlerine rağmen yüksek boost hızlarına sahip olması, ikincisi infinity cache denilen 128 mb'lık cache'in düşük bellek bant genişliği ile yüksek veriyoluna gerek duymamasıdır bana göre.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 28 Ekim 2020; 21:8:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OssiiE

    Driver konusunda size katılıyorum fakat gözden kaçırdınız herhalde yeni kartlarında Ray Tracing var.
    DLSS ye karşı yazılım üzerinde çalıştıklarını belirtti. Süper Solutions yazılımın adı.

    Hocam AMD teknoloji olarak sürekli Nvidia dan kopyalıyor, hiç bir şekilde öncü bir firma değil. NVidia ne yapmış 1-2 yıl sonra hemen AMD de benzer bir teknoloji uyarlamaya çalışıyor fakat yemiyor maalesef Nvidia kadar kaliteli uygulayamıyor.


    2015 den beri freesync üzerine çalışıyor halen daha %100 stabil bir şekilde oturtamadı. 5000 serisinde freesync yüzünden siyah ekranları, oyundan atmaları geçen ay çözebildiler düşün kaç yıl olmuş freesync çıkalı adamlar son çıkardıkları seride sorunlarını çözemiyorlar. Tabi meşhur kabullenmedikleri boşta yüksek bellek hızı sorunu da cabası


    Velhasıl ben AMD ye GPU konusunda hiç bir şekilde güvenmiyorum, güvenilecek firma da değil zaten. RTX ve DLSS çakmalarını çıkarınca da ne gibi sorunlarla karşılaşacağımızı görürüz artık. Ben diyorum ki bu teknolojileri çıkaracak ve sorunlarını çözmesi en az bir sonra ki nesile 1-1,5 yıla yaklaşacak diyorum, var mı arttıran? AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 





  • Timeguard T kullanıcısına yanıt

    Ya biz bunu nasıl kaçırdık ? Bunun ana sunumla beraber olması gerekirdi.

  • Haftalardır RTX 3080 almayı çalışıyordum malum stok yok hiç bir yerde.


    Türkiye sitelerinde yok, yurtdışı Amazon'dan getirmeye kalksasam orada hiç çıt yok.


    Galiba AMD kartı almak bize nasip olmuş. Tamamen kırmızı takımdan oluşan bir bilgisayarım olacak hiç hayal etmezdim helal olsun AMD :)

  • RTX Nvidiaya özel bi teknoloji yada nvidianın bulduğu bir teknoloji değil zaten hocam yanlışınız var. Keza DLSS 1080p render + keskinleştirme yapıp 4kya upscale ediyor bu da keza çetrefilli bi teknoloji değil. Yani RTX DLSS çakması demek bana saçma geliyor. AMD rtx'i son kullanıcı için optimize hale geldiğinde sunuyor Nvidia ise olgunlaşmadan kötü performans verirken sunup teknolojiyi ben buldum havası estirmeye çalışıyor olay bu tamamen. Ayrıca nvidia 8gb ve 10gb gibi 1 sene sonra 4kda darboğaza sokacak vram miktarıyla son kullanıcıyı mağdur etmeyi planlarken AMD direkt 16gb geliyor. AMD'ye güvenmeyebilirsiniz ama Nvidia sütten çıkmış ak kaşık değil.

  • @Arisaka


    AMD'nin neyine güveneceğiz, 5700XT kullanırken gördük ne olduğunu. Her sunumdan sonra olağan şeyler, AMD süper yapmış denir, sonra forum AMD sorun konularıyla dolar. RT açık iken black screen vermesin de. Milleti 16 gb vram'le tavlayacaklar, 6900XT'yi anlarım da 3 modelin de 16 gb olması gereksiz. Ryzen'daki çekirdek sayısı yeni nesil konsollarla avantaj yaratacak konusuna benzemesin yine (5000 serisini ayrı tutuyorum). Forum 1440p'de bile 10 gb 3080'in 4-5 yıl içinde çöp olacağını sananlarla dolu, 3080 çöp olduğunda 16 gb vram 6900XT'yi kurtaracaktır belki.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 28 Ekim 2020; 21:35:55 >
  • Manyaqçocuk M kullanıcısına yanıt

    Bence o özellikler kapalı iken yetişemiyordu 3090 a. 6800XT ise 3080 e yetişiyorsa kapalı şekilde, böyle sunmaları mantıklı. Öteki türlü 3080 in çok gerisinde ama ancak bu teknolojiler ile mi yakayabiliyor diye düşünülebilirdi. Bilinmezlik çok hakikaten.

  • Abow nvidia fanboyları basmış konuyu dikkat edin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Manyaqçocuk M kullanıcısına yanıt

    Ben x370 imle ağlıyorum şuan başbaşa :D . Arada ekran kartıyla bakışıyoruz sonra sahneye cüzdan dahil oluyor ... Ahahahahaha

  • 2k 144hz kullaniyorum ve ekran kartim 5700xt. Pc de 4k kullanmayi düşünmüyorum yakin zamanda çünkü ayrica yeni nesil konsolda kullanacağım 4k tv de.
    O sebeple 6800xt almama gerek olurum sizce 2k için ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.